Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стар модел TV само с един-единствен антенен вход

Featured Replies

Здравейте!

Виждам, че тук има много идеи и много взаимопомощ! Браво, супер сте!

Та нека и аз да попитам нещичко, колкото и да ви звучи смешно!

Имам си телевизор Sony-Trinitron 14", 80 канален. TV си е супер - вече 15 години си работи перфектно! Обаче имам проблем: има само един-единствен антенен вход и абсолютно никакъв друг - нито шкарт, нито чинчове! Навремето с VHS видеото ми не беше проблем - там си има такъв коаксиален изход. Но сега, като реших да си взема DVD плейър, се оказва, че с такъв изход НЯМА!!!

Разглеждайки и поставяйки в огромно затруднение продавачите, видях, че DVD-тата имат коаксиален изход(чинчов)...и никой продавач не можа да ми каже може ли този изход да се ползва за моя старичък, но особено издръжлив ветеран!

МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ!

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?!

С предварителна БЛАГОДАРНОСТ: ss4efo!

Здравейте!

Виждам, че тук има много идеи и много взаимопомощ! Браво, супер сте!

Та нека и аз да попитам нещичко, колкото и да ви звучи смешно!

Имам си телевизор Sony-Trinitron 14", 80 канален. TV си е супер - вече 15 години си работи перфектно! Обаче имам проблем: има само един-единствен антенен вход и абсолютно никакъв друг - нито шкарт, нито чинчове! Навремето с VHS видеото ми не беше проблем - там си има такъв коаксиален изход. Но сега, като реших да си взема DVD плейър, се оказва, че с такъв изход НЯМА!!!

Разглеждайки и поставяйки в огромно затруднение продавачите, видях, че DVD-тата имат коаксиален изход(чинчов)...и никой продавач не можа да ми каже може ли този изход да се ползва за моя старичък, но особено издръжлив ветеран!

МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ!

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?!

С предварителна БЛАГОДАРНОСТ: ss4efo!

Може да го прекараш през видеото, ако то е записващо и има антенен вход, а оттам да изкараш през чинчовете.

Всъщност исках да кажа, че входа ще е през чинчове или SCART а изхода през антенния, ако има такъв.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Здравей, коаксиалният изход на DVD-тата всъщност е аудио изход и няма да ти свърши работа за телевизора. Ние имахме същия проблем преди да си сменим телевизора. Решението е видео, което има повече входове (ние си намерихме втора ръка записващо видео със SCART, чинчове и коаксиален входове). Включваш DVD-то или каквото друго искаш във видеото и видеото в телевизора и сменяш източниците през видеото (DVD, TV). Друго предимство на този начин е ако телевизора ти поддържа по-малко канали или не е с хипербанд тунер - ползваш си само 1 канал на телевизора, а всички канали на кабеларката си ги гледаш през видеото (макар, че кабеларка с над 80 канала :) ...). Възможно е обаче каеството на DVD-то да се влоши малко заради няколкото преобразувания, но не е фатално, особено на 14" - ние ползвахме тази конфигурация на 29".

време е да си купиш нов телевизор...

като си взел копче ся ти трябва и сако на което да зашиеш копчето :P

и определено новия телевизор ще вади много по добра картина от 15 годишния ти... даже да да вземеш някой боклук NEO...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ЕЙ, ВИЕ СТЕ СТРАХОТНИ БЪРЗАЦИ - НЕ ОЧАКВАХ ТАКЪВ СВЕТКАВИЧЕН ОТЗИВ! :)

Имам си едно наум със смяната на TV, ама ме хвана зимата с един ремонт, та...да спестя малко...

А за видеото - все още си пазя старото като сувенир от бай Тошово време - май засега това ще е решението за прехвърляне на сигнала(то поне си има чинчове).

БЛАГОДАРЯ ВИ!!! :P

Имаш два пътя.

1). Елементарен, но е с загуба на качество, чрез videosender.

2). С интервенция. По името на модела на телевизора се открива радиосхемата му. Проследява се връзката от междиночестотния усилвател към видео-усилвателя. Там сигналът е същия като от изхода на DVD плейър - примерно 1V p-p, 6MHz. Връзката се прекъсва и се отвежда към комутиращо устройство. На капака се изрязват подходящи дупки за монтаж на конектори. Работа за половин час максимум.

Аман от умници.

2.) Шасито като не е галванично разделено от мрежата какво ще правим - взривове ли?

1.) Глупостите с предавател (на немски sender) не ги слушай - не приемаш с антена и съответно няма как да смесиш сигналите. Плюс много отражения. Варианта е през видео с RF модулатор. Смесването е безпроблемно и качеството е максимално.

• Автор
Аман от умници.

2.) Шасито като не е галванично разделено от мрежата какво ще правим - взривове ли?

1.) Глупостите с предавател (на немски sender) не ги слушай - не приемаш с антена и съответно няма как да смесиш сигналите. Плюс много отражения. Варианта е през видео с RF модулатор. Смесването е безпроблемно и качеството е максимално.

Взаимствайки твоята идея за RF модулатор, потърсих в Google; там пък попаднах на подобен форум, откъдето разбрах, че може за използва RF модулатора на старите електронни игри (нинтендо или кавито бяха там). Мисля, че има захвърлена такава някъде у дома, дето пък чипа и не работеше, но предполагам модулатора да е наред.

Пак благодаря на всички за отзивчивостта!

Дано сме помогнали и на още някой като мен!

Тия модулатори стават, ако са само те - излъчват много хармоници и забиват целия диапазон. Може да се ползва от старо видео, но като му сложиш външно захранване и някой друг транзистор за съгласуване на нива и врътки за ниво на модулацията не си заслужава тормоза - за толкова пари може да купиш работещо видео втора употреба. А може да ползваш и такова с повредена механика и видеоглави.

Аман от умници.

Чичко Филипов, към грубите думи не прибавихте техническа аргументация. Възрастта не е порок, тя е бреме. В форума на Дарки ти казах да прикриваш русите си мисли, като боядисваш косите си с черна боя на Schwarzkopf.

Без значение е дали думата sender е немска. Аз употребих нарочно термина videosender. Преведено видео-изпращач не звучи, нито пък видеоцентър ориентира. Имам два videosender-а. По 50mW и 150мW. Вършат коректно работа. Тайвански са. Работят на 36 канал от дециметровия обхват и подобните ти терзания за референции, отражения и смеси реч да не става. Неудобство Филипов е, че се налага да превключва на ефирна антена, ако в въпросното Sony-Trinitron 14 е включена кабелна. Може да се добави активен сплитер, но ти едва ли се догаждаш за какво говоря и тогава ще смеси сигналите.

Номерът е RF модулатор е втората ти умност. Композитен сигнал ще го преобразуваш веднъж в високочестотен, втори път в телевизора и качеството е максимално?! Това го разказвай в форумчето си от бивши техници на "Битова техника"... а и на бабите с съветските рубини и темпове.

На телевизора - Sony-Trinitron 14 отзад на капака има лого. Квадрат в квадрат. На DVD плейър има същото лого. Помисли за какво ги слагат. В моята идея масата на антената и масата на бъдещия видео вход е една. Какви взривове, какви експлозии сънуваш? Без да си видял радиосхемата -ясновидец! Номерът с изваждане на видео вход съм правил на не един телевизор. Било то за конзола за игра, било то за компютър от 90-те, видеомагнетофон, включително съветски, български, японски.

Ето ти гръм на телевизор. 37' toshiba. Изпуснаха го, защото идея си нямаш колко тежи.

1176424159_s.JPG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.