Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на Vista Fonts

Featured Replies

От скоро съм с Vista и не мога да понасям шрифтът, на който са буквите. Май по подразбиране пуска този "Segoe UI" или ддз. Как мога да го направя да е със старите шрифтове от XP т.е. да изглежда точно като него, не както сега с тия разкривени букви ?

П.П. От лесният начин, не става :

304920649915b14dc36aab6144b3319528f6051.jpg

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

За да промениш шрифта на прозореца избери меню и от него го промени.

1. Имаше една програмка по-добра от тази на MS, за настройване на ClearType, но в момента не се сещам за името. Засега карай с тази:

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...-windows-vista/

2. За шрифтовете виж и тези статии

http://answers.yahoo.com/question/index?qi...29182059AAteQQP

http://chris.pirillo.com/2006/09/26/fix-wi...s-vistas-fonts/

От настройките в контрол панела влизаш и слагаш всичко на Tahoma. После може да премахнеш заглаждането на Clear type, това е тая изгъзица която ги прави странни , какво са по дефулт в ИЕ7 и е много хубаво.

• Автор
За да промениш шрифта на прозореца избери меню и от него го промени.

От настройките в контрол панела влизаш и слагаш всичко на Tahoma. После може да премахнеш заглаждането на Clear type, това е тая изгъзица която ги прави странни , какво са по дефулт в ИЕ7 и е много хубаво.

Къде ги гледате тези неща на 64 битова Vista, при положение че дадох снимка да се види че в "Appearance Settings", "Font" е не активен, а и к'ви са тия настройки от контрол панел, всичко да става на Tahoma, не знам ... То ако сложа всичко на един шрифт, тогава вече наистина ще стане супер мазало. Няма значение, аз използвах регистъра за тази цел и то по начина, който е описан в последният линк на "B-boy[styLe]" (това, което Chris Pirillo казва). Относно ClearType, за CRT монитори е много дразнещо, но за 19",20",22" LCD дори мисля че е в плюс, да е пуснат. Аз вече съм с нов LG W2042T 20.1" инчов, с ClearType и сега дали ще е на Segoe UI или Tahoma, вече като че ли няма толкова голяма разлика (1680x1050). Само на старото CRT 1024x768 супер сбито го караше Segoe UI, та там вече се налага да е с Tahoma ...

Благодаря на всички за помощта ...

Поздрави cool.gif

Къде ги гледате тези неща на 64 битова Vista, при положение че дадох снимка да се види че в "Appearance Settings", "Font" е не активен, а и к'ви са тия настройки от контрол панел, всичко да става на Tahoma, не знам ... То ако сложа всичко на един шрифт, тогава вече наистина ще стане супер мазало. Няма значение, аз използвах регистъра за тази цел и то по начина, който е описан в последният линк на "B-boy[styLe]" (това, което Chris Pirillo казва). Относно ClearType, за CRT монитори е много дразнещо, но за 19",20",22" LCD дори мисля че е в плюс, да е пуснат. Аз вече съм с нов LG W2042T 20.1" инчов, с ClearType и сега дали ще е на Segoe UI или Tahoma, вече като че ли няма толкова голяма разлика (1680x1050). Само на старото CRT 1024x768 супер сбито го караше Segoe UI, та там вече се налага да е с Tahoma ...

Благодаря на всички за помощта ...

Поздрави cool.gif

Аз съм със 17"чово мицубиши SRT и ми е добре със Segue-то но ми омръзна и сега съм с tahoma и clear type и ме кефят, добре е. cool.gif

Къде ги гледате тези неща на 64 битова Vista, при положение че дадох снимка да се види че в "Appearance Settings", "Font" е не активен,

Там кадето ти пише desktop като го дадеш надолу излиза и меню.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.