Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

В НБУ... Но таксите са високи... Иначе за другаде не съм чула да има такава специалност... Но не съм сигурна. Иначе мн добър избор!

Аз също търсих да се запиша за да изкарам един курс по Интериорен дизайн и до колкото разглеждах опциите не са много.НБУ още 4 години някак си не ми се карат, проверих в колежите, Омега предлагат все още прием за тази и още три специалности.Само за една година преминаваш квалификационен курс,а не 4 години изпити пак и същите предмети....

• Отговори 401
  • Прегледи 100,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересуват ме конкретно две специалности- "Международни икономически отношения" и "Стопанско управление".Някой ако ги учи да ми каже нещо повече за тях,лесно ли се освобождава от изпити,много ли е трудно и т.н. Другото,което ме интересува е какво точно представлява изпита по икономика.Сега съм 12 клас и единствено тази година учим икономика,само на този материал ли е или има материал от специализирани гимназии,знам ли...

Интересуват ме конкретно две специалности- "Международни икономически отношения" и "Стопанско управление".Някой ако ги учи да ми каже нещо повече за тях,лесно ли се освобождава от изпити,много ли е трудно и т.н.

Другото,което ме интересува е какво точно представлява изпита по икономика.Сега съм 12 клас и единствено тази година учим икономика,само на този материал ли е или има материал от специализирани гимназии,знам ли...

Аз уча МИО в момента и сме един поток със Стопанско управление, Маркетинг, СФК, ПП. Общо взето първите две години всички ще учим едно и също, а след това се разделяме по специалности :doh:

А за трудността е доста относително, за мен може да е трудно, а за теб не, както и обратното. Как искаш да се освободиш от изпит? Имаш предвид вземането им ли? Знаеш как е- имаш дата за изпит, ако искаш отиваш, ако ли не- не ходиш, после си имаш дата за поправка, после си има ликвидации, както навсякъде.

Аз не бях учила икономика преди това и не ми е толкова трудно, което трябва да значи, че на теб ще ти е по-лесно

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Ми ако съм на "Вие" с математиката ще се оправя ли?

Toва ти е един плюа, аз пък съм скарана с Математиката, ама оък я взех от раз :blink:

Ще ти кажа това, дето казаха на мен- "няма изпит, който да не може да се вземе" ;)

Имах впредвид,че и аз съм скаран с математиката.До колкото гледах в стопанско управления няма математика,така че ще пробвам там :rolleyes:

Имах впредвид,че и аз съм скаран с математиката.До колкото гледах в стопанско управления няма математика,така че ще пробвам там ;)

Охоо, много си в грешка. Абсолютно всяка специалност изучава Математика в първи курс ;)
  • 2 седмици по-късно...

тази година смятам да се запиша в този бизнес колеж,,евростандарт'' интересуваме мнението ви за него за качеството на обучението професионалната реализация и всичко за колежа.

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!Много се двоумя! Публикувано изображение Исках да кандидствам в УНСС, с география и английски(международни отношения) .. а сега пак клоня само към география(Социология).И двете са хубави специалности, но какво разбрах... с география и английски се влизало по-трудно, много ги режат по английски специално .. Нека някой, който учи или е учил в УНСС със съотвените специалности ... да ми обясни нещичко за тях... Коя е по-добре да избера и с коя ще влезна по-лесно?Обожавам английския, но като ми казват, че и с 5-ци не влизат ... Не знам какво да правя Публикувано изображение Искам съвет, от хора които са на ТИ с тези специалности!Ще ми помогнат много, а и на други, които искат същото, което и аз!Благодаря ви предварително! :wors:

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!Спешно търся конспекта по география за Свищов.Питам ви дали го има в интернет понеже търсих и не можах да го намеря, откъде мога да го намеря моля ви много е спешно.

Много моля ако някой има кандидатстудентските тестове от миналите години за СВУБИТ - БИБЛИОТЕКАРСКИЯ ИНСТИТУТ - нека ги качи или ми ги изпрати на адрес [email protected]

Дали е възможно ако някой му е пратил тестотевете да ми ги прати и на мен [email protected] ! Благодаря Ви предварително !!!

Един въпрос (като от олигофрен Публикувано изображение ) . Така, каква е разликата между студенти и курсанти в училището ? Видях, че специалностите за тях са различни, но защо за едните имат физически изпит и разни други (за курсантите)? С какво всъщност се занимават курсантите?

курсантите са на специален режим - живеят в общежитието на училището,и трябва да спазват определен ред.за тях са малко по-високи изискванията.

Благодаря А иначе как е приема във военноморското училище, трудно ли се влиза ( с кое др висше училище може да се сравни в това отношение..Имам предвид друго висше училище в България)?

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, сега съм 10 клас и мисля че е време да се ориентирам къде да кандидатствам, за да мога да наблегна на някой предмети(за сега слава богу имам високи оценки). Насочила съм се към две специалности - архитектура и програмиране. Искам да ви попитам за мнение. Кое е по-добре да уча архитектура във Варна(откъде съм) в свободния университет или да ходя да плащам за квартири... ,но да съм във софия в УАСГ?

• 4 седмици по-късно...

Нуждая се от съвет,Помогнете ми ! Кое да избера Икономическа информатика след 7 клас която се учи 6 години или Икономическо информационно осигуряване след 8 клас - 4 години.Бихте ли ми казали кои са предимствата между двете паралелки ?

Много ще се радвам, ако някой ме посъветва малко, че направо ми идва да плача... Та проблема е следния: според вас коя от специалностите е по-добра, счетоводство и контрол или социални дейности като се има предвид, че математиката ми не е толкова супер, но все пак бива и като каква мога да работя след това? Между другото, ако някой има информация дали във ВХТИ в Бургас има специалност социални дейности моля да ме информира. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Аз съм на 17 ... според мен СЧЕТОВОДСТВОТО е много по яко от Социалните дейности , някак по ми звучи добре - Счетводител пък и винаги може да се намери работа

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Център за компютърно и бизнес обучение към НАРС (Национална Академия по Разработка на Софтуер) обявява прием за курсове: 1. Бизнес администрация и комуникация Цена - 150 лева / 20 астрономически часа. 2. Управление на проекти (Project Management) -1ва част Цена - 280 лева / 40 астрономически часа. 3. Счетоводство на фирмата Цена - 290 лева / 65 астрономически часа. Курсовете се провеждат в учебните зали на НАРС, както в дневна, така и във вечерна форма. За повече информация можете да се свържете с нас на телефони: 02/9583106, 02/9589965

Националната академия по разработка на софтуер (НАРС) предлага разнообразие от курсове по програмиране и софтуерни технологии, предназначени както за начинаещи, така и за разработчици с дългогодишен опит.

За повече информация - http://academy.devbg.org/courses/programming-courses/ или телефон 02/ 958 31 06.

Здравейте! Въпроса ми е ако съм приет в двата ВУЗа кой да предпочита, като от МГУ съм се насочил към "Подземно строителство" ,а в Каблешков съотв. Транспортно строителство. Споделете нещо за обучението, общежитията, стипендиите, следдипломната реализация, ставове и т.н.

Ест. съм се насочил към УАСГ, но там влизането ми е "по-съмнително" ;).

Така де..за горните специалности-ако някой учи по същите може да сподели мнението си, или някой който е наясно и с двата въпросни ВУЗ-а ще съм доволен да чуя мнението му.

П.С. Ако завърша бакалавър по Подземно строителство във МГУ, ще мога ли да пиша магистратура във УАСГ - Геотехническо инженерство, която я има същата в МГУ, но под името Геотехника?

П.С. 2: От кой от 2та университета ( МГУ, ВТУ Т. Каблешков) ще мога да се преместя във УАСГ през първа или втора година (ако може де :P ). Пратих мейл на уасг, но ткаа и не ми отговориха.

Пфф, тоя ферман аз ли го написах Публикувано изображение

Миналата год. имах 5.30 на изпита във ВИАС. Приеха ме даже не знам какво, ходих само за тренировка. Ако си подготвен по матем, проблем няма да имаш да влезеш където и да е.. проблема е след това Публикувано изображение

Ми аз се чудя това, аджеба къде да следвам, и след това да не съжалявам

В СУ или ВИАС ще съжаляваш Публикувано изображение

За другите нямам информация ...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.