Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

:huh: Аз се набутах в ТУ София с тая математика. Засега съм Електроенергетика и Електрообзавеждане.......

Много ми е добро Публикувано изображение

• Отговори 401
  • Прегледи 100,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

В СУ или ВИАС ще съжаляваш Публикувано изображение

За другите нямам информация ...

И защо така бре? Нали са най-реномираните тея двата..

Да не ме пързаляш нещу :huh:

до пиро : За ТУ-то чух, че имали остаряла система на преподаване , ей такива :) ..

Редактирано от аjlexahgp0 (преглед на промените)

:huh: Аз се набутах в ТУ София с тая математика. Засега съм Електроенергетика и Електрообзавеждане.......

Много ми е добро Публикувано изображение

Аз се набутах в СУ-ФМИ и сега ми ядът червата с тези математики ;)

И защо така бре? Нали са най-реномираните тея двата..

Да не ме пързаляш нещу :)

За ТУ-то чух, че имали остаряла система на преподаване , ей такива :) ..

Имах друго в предвид. Че трябва много здраво учене. И ще ти се разкаже играта... особено, ако имаш някакви математики...

А ако завършиш, .... най-добрите са, за България...... иначе...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Оооооо тия математики Публикувано изображение Взел съм математика II с 5ца, немога да взема математика 1 с 3ка. Дали се заяжда даскала? Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Запиши там, където си сигурен, че ще изкараш!

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Здравейте , тази година участвах в няколко проекта предоставяни от Държавата ни. Пишене на Есета, теми свързани с Философия и познайте какво. За Есето бях класиран на 113 място от 150 (само за Област Благоевград са 150) и след като бях класиран , получих безплатна Екскурзия 10 дена във Варна (в рамките на тази учебна година) Гледах цените в Grand Hotel Varna - в нашата стая беше 170 лв за вечер , имаше с по 150 , 220 лв. Отценявам - тези възможности , които ни ги предоставя нашата Държава. Мнозина от тези , които се бяхме класирали (не само за Варна) по принцип - НЕ БЯХА ГРАМОТНИ. Бяха влезнали в Интернет по-преписали и айде 5-то , 6-то място... и за какво плаща нашата Държава ? За - некачествено образование, учителите не са виновни - самите ученици ,но има доста дърти даскали които завършили полу-висше дошли да ми преподават. Според мен - нека има такива възможности н,о да са примерно 20-30 човека а не 150 само за Благоевград ,къде излиза сметката на тая държава. Единственото нещо , за което си струва Държавата да похарчи пари - е да предостави безплатни учебници на всички ученици , което с течение на годините става.Аз лично искам оставката на нашият Министър , за дето ходи по турските села , та къде ли не.. по Якуруда. Организира конкурси - спецялно за Малцинствата. Крайно време е в България - ОБРАЗОВАНИЕТО да стъпи поне с 2 3 нива нагоре... министъра пръска пари , а и той не знае за какво. Стипендиите да са само за Социалниет ученици , не за надутите отценки - от които пак губи кой ? - Ние...В тая тема мога да обхвана много неща но ще наблегна на най-важните. Колкото до Олимпиадите - ТУКА ПАРИЧНИТЕ НАГРАДИ СА НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНИ но на 2-ро класиране 500 лв , това е много пари ! Ще ми е много интересно да чуя вашето мнение , какво е нивото на българското образование и струва ли си да се леят толкова пари ? НАЙ-ЧЕСТО екскурзиите и тнт изобщо конкурсите бяха ОРГАНИЗИРАНИ от Фондация "Памет Българска" за която се говори че е притежание на Доган !!!

Редактирано от LIS (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте колеги имам нужда относно поправка.Поправката е по история каде мога да намеря някакви пищови относно: -Политически феномени на ХХ век тоталитаризъм -ООН новия световен парламент -Източна европа Много ще съм благодарен ако някой помогне

пробва ли в помагало да потърсиш? аз единствено там се сещам за готови разработки и теми

С пищовите се пробвай на Дивия запад! Ето ТОВА,ако ти е в помощ,ама при условие,че ще го научиш без пищови!!!

То на готово е много лесно,ама като е по-трудно е по-готино,защото сам си си го направил,пък било то и научил готово написана тема!!! Публикувано изображение

Редактирано от meryta (преглед на промените)

Здравейте ! От Самоков съм, но уча в НПМГ (София) . Та тази година имам успех 6.00, и едни съученици ми шушнаха, че трябва да ми отпуснат някаква друга стипендия от общината. Миналата година две момчета от класа ми (те пък са от Сливен) са взели стипендия 2400лв, но не мога да се свържа с тях, да ги попитам за какво става въпрос. Ако някой има идея каква е тази стипендия, и как се отпуска, нека да пише. Благодаря предварително.

май е най-добре да попиташ в съответния отдел там където учиш, там най-точно ще ти обеснят за какво става въпрос. След като имаш такъв успех се подаваше някаква молба, малко разкарване из университета и накрая не ти дават парите, а ти намалят от сем. такса - поне при нас е така. А сега допълнително има стипендии по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" до 2013г. там след подаване на 2 вида образци се прави класиране по успех също и получаваш за зимен се. 4х90лв. а за летен сем. 5х90лв. който се превеждат по банков път. Сега последното което чух е че ще има пак некви стипендии към ЕС за личностна изява на студента- ако участваш в разни състезания, олимпиади, форуми и др. такива. Размера на стипендията е 1200лв. еднократно :rolleyes:

за средното незнам, аз по-горе писах че става въпрос за университет щот не го знам това НПМГ какво е :rolleyes:

Редактирано от vladata (преглед на промените)

Да, стипендия отпускат за успех над 5.50 и доколкото знам е около 20 лева на месец. И аз мисля да взема една, въпреки че 20 лева си е нищо...

Сега последното което чух е че ще има пак некви стипендии към ЕС за личностна изява на студента- ако участваш в разни състезания, олимпиади, форуми и др. такива. Размера на стипендията е 1200лв. еднократно :rolleyes:

Освен еднократни стипендии,ЕС изплаща и семестриални на редовните студенти с отличен успех в размер на 90 лв на месец.Даже за предходния семестър ги изплатиха вече.

А иначе за средното образование и аз за първи път чувам за такава сума.

Недей отива с пищови, понеже ако те скъсат, ще повтаряш.. :)

Кажи ми, заслужава ли друго? Той и по български език май е за поправка.

Кажи ми, заслужава ли друго? Той и по български език май е за поправка.

eeee не го хулете толкова човека.... няма човек, на който по една или друга причина да му се е случвало така, че да не може да научи и да разчита да препише, нормално е ....

NikShtain ако намериш нещо в помагало и нямаш абонамент - пиши на ЛС, ще ударя едно рамо :whist:

Редактирано от vladata (преглед на промените)

eeee не го хулете толкова човека.... няма човек, на който по една или друга причина да му се е случвало така, че да не може да научи и да разчита да препише, нормално е ....

Разбира се, на всеки може да се случи. Но според теб, ако препише сега, ще седне ли изобщо някога да научи? Не, няма, ще види, че не се налага и пак ще постъпи така.

Никаде немога да намеря затова моля за помощ

Разбира се, на всеки може да се случи. Но според теб, ако препише сега, ще седне ли изобщо някога да научи? Не, няма, ще види, че не се налага и пак ще постъпи така.

Бях болен от атрофия на десния крак и не можех да изляза от нас 2месеца а понеже даскалката ми е%$%^ ку^$@# и ме остави!

успях да се докопам до : 1. ООН и провеждане на операции по изграждане на мира - досегашен опит и перспективи 2. Организация на Обединените нации. Възникване, цели, членство. Главни органи на ООН. 3. Специализирани организации от системата на ООН нещо от тия за ООН ако ти върши работа пиши да ти ги пратя

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.