Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

Като гледам смехотворните теми на лекциите, наистина ми призлява. По добре си избери друго учебно заведение. Запомни, че следването в университет е теоретично изживяване, а това не е уни, това е колеж, който има за цел да те подготви за безмислен ниско квалифициран труд. Ако имаш необходимите изисквания за уни, кандидатствай там, ако не, се подготви за тежък живот :speak:.

• Отговори 401
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като гледам смехотворните теми на лекциите, наистина ми призлява.

По добре си избери друго учебно заведение.

Запомни, че следването в университет е теоретично изживяване, а това не е уни, това е колеж, който има за цел да те подготви за безмислен ниско квалифициран труд. Ако имаш необходимите изисквания за уни, кандидатствай там, ако не, се подготви за тежък живот :P.

Искаш да кажеш, че техническият колеж в Ловеч. Защо да не е университет? Нали се води като "филиал" на този в Габрово. И вече като завършиш там на дипломата ти пише "ТУ Габрово" и после под него филиал (еди какво си там..).

А този в Пловдив дали е добър? В смисъл, че аз имам повече представа за този в Ловеч, защото все пак съм на 30км от Ловеч. Докато този в София, в Пловдив не съм и ги виждал даже на живо.;)

А и в смисъл какво се учи: До колкото разбрах се учили няколко вида математики:) Нещо за "Майкрософт" ( май-география или нещо подобно).

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Ами какво се учи, ето от какво се състои моята програма: 1 Сем: Математика 1 Алгоритми Приложен предмет 2 Сем: Математика 2 OOП Приложен предмет Математика или Информатика по избор 3 Сем: Реални и приложни анализи Техническа информатика Приложен предмет Математика или Информатика по избор 4 Сем: Теория на вероятностите и Статистика Теоретична информатика Про Семинар Математика Практика (Програмиране) 5 Сем: Математика или Информатика по избор Математика или Информатика по избор Семинар Математика или Информатика Приложен предмет 6 Сем: Soft Skills Математика или Информатика по избор Бакалварска Работа Семинар към Бакалварската работа

Редактирано от BlackMetal666 (преглед на промените)

Ами какво се учи, ето от какво се състои моята програма:

1 Сем:

Математика 1

Алгоритми

Приложен предмет

2 Сем:

Математика 2

OOП

Приложен предмет

Математика или Информатика по избор

3 Сем:

Реални и приложни анализи

Техническа информатика

Приложен предмет

4 Сем:

Теория на вероятностите и Статистика

Теоретична информатика

Про Семинар Математика

Практика (Програмиране)

5 Сем:

Семинар Математика или Информатика

Приложен предмет

6 Сем:

Soft Skills

Бакалварска Работа

Семинар към Бакалварската работа

A това, в кой университет го учиш, ако не е тайна разбира се;)

Препоръчвам ви Русенския университет "Ангел Кънчев"

Една прясна новина за тези, които се интересуват какво става в РУ"Ангел Кънчев":

Продукти на научни изследвания показват в Университета

Днес, 08.02.2010, от 10.00 часа в Ректората на Русенския университет „Ангел Кънчев”

ще бъде открита традиционната годишна изложба на постери и експонати на изпълнените

през 2009 г. изследователски проекти по Фонд научни изследвания.

В рамките на експозицията ще бъдат представени над 70 научни продукта.

Ще бъдат присъдени и няколко награди.

Така, с риск да засегна доста хора четящи тук ще кажа и моето лично мнение. Не отивай във филиал! Това са места, където преподавателите от "основните" ВУЗ-ве допълват часове и съответно бюджета си. Нито програмите са такива, нито часовете са на ниво, нито пък и техническата база отговаря на съвременните изисквания. Казвам го защото познавам доста добре системата. Много години бях преподавател в ТУ-Варна, съпругата ми е все още там. Ако харесваш професията си избери ТУ с традиции в тази сфера на образованието! Моят съвет е ТУ-София. Добра подготовка може да получиш и в Софийския Университет. И запомни едно - където и да отидеш хората ще те научат само ако ти поискаш това. Ако не мислиш да се развиваш в тази посока по-добре не си губи времето, само за да вземеш някаква си диплома. Доста е добра идеята, която ти дадоха преди - за допълнителните курсове и сертификати. Успех!

Така, с риск да засегна доста хора четящи тук ще кажа и моето лично мнение. Не отивай във филиал! Това са места, където преподавателите от "основните" ВУЗ-ве допълват часове и съответно бюджета си. Нито програмите са такива, нито часовете са на ниво, нито пък и техническата база отговаря на съвременните изисквания. Казвам го защото познавам доста добре системата. Много години бях преподавател в ТУ-Варна, съпругата ми е все още там. Ако харесваш професията си избери ТУ с традиции в тази сфера на образованието! Моят съвет е ТУ-София. Добра подготовка може да получиш и в Софийския Университет. И запомни едно - където и да отидеш хората ще те научат само ако ти поискаш това. Ако не мислиш да се развиваш в тази посока по-добре не си губи времето, само за да вземеш някаква си диплома. Доста е добра идеята, която ти дадоха преди - за допълнителните курсове и сертификати. Успех!

Ами да донякъде съм съгласен с вас. Обаче ако се облегна само на "сертификати" и "безмислени" курсове (това според мен е само пръскане на допълнителни пари). Без диплома само със серфикати се става "прост" общ работник. Донякъде мисля, че от друга страна е хубаво да имаш и някой друг сертификат. Но познавам хора, които са завършили това и имат дипломи за висше и цитирам:

Ако някъде можеха да се осребрят въпросните "сертификати" в някоя банка - веднага ги обръщам всичките в кеш, защото нито тук, нито в София ми искат тези документи.

Искам да попитам дали някой знае от какво се състои тестът по география в Югозападния университет(Благоеград)?Навсякъде търсих, но не намерих никаква информация, а докато чакам една приятелка да разпита Марта ще прогърми :wors: Пиша тука с надеждата някой да е учил там нещо свързано с география и да ми даде съответната информация ... Знам, че е тест, на 10 април предварителен, но в какво се състои той? Благодаря ви предварително :yanim:

Здравейте! Стана ми интересно дали в България вече има училища за графичен дизайн и реших да се поровя. Не намерих нищо, но тъй като съм рус и съм пубер реших да ви питам вас, не толкова прецаканите от ЕГН и цвят на косата, дали според вас в България може да се намери някое добро такова училище или трябва да се целя за извън страната и ако е второто, какво и къде да търся?!

В нащо даскало има една нова специалност Компютърна графика-Реализация: web дизайн, графичен дизайн, рекламна дейност, дву- и тримерна компютърна графика, презентационна и интерактивна мултимедия в локална и интернет среда, Е-приложения, предпечатна подготовка, експлоатация и поддръжка на компютърни системи и мрежи, софтуерно обслужване.

Балообразуване: Т БЕЛ+3Т М+ИИ+ТТ

но незнам дали те устройва това-инъче даскалото е супер-(сега напровиха 6 нови компютърни кабинета-вътре с нови компове, климатици вместо парно и всякви подобни екстри-май нащо даскало е спечелило някъв проект за модернизиране или нещо такова), специалността е след 7 клас

http://www.ptgvarna.com/klas7.php

Предполагам, че само в техническите гимназии ще има такива специалности

Дори не знам дали говориш за средно или висше образование-ако е за висше не мога да ти помогна

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Това е добро. Но допреди 1 година бях се засилил кам web functions- 2-d дизайн( флаш, фотошоп) и програмиране (php, AS2, AS3, Html). Но наското се захванах по-сериозно с дизайн и трябва да отбележа, че ме вдъхнови из осново. Проблема е, че съм 10 клас и вече трябва или да търся някой университет или да се отказвам. gig93, брато, ако се беше появил с 4 години по-рано, сиг щяхме да се в 1 даскало :)

Добър ден, искам да получа информация за това учебно заведение. Моля, ако накой учи там да си каже своете впечатление от професори, учебна база, и т.н. Благодаря ви предварително. :)

Искам да попитам дали някой знае от какво се състои тестът по география в Югозападния университет(Благоеград)?Навсякъде търсих, но не намерих никаква информация, а докато чакам една приятелка да разпита Марта ще прогърми :biggrin:

Пиша тука с надеждата някой да е учил там нещо свързано с география и да ми даде съответната информация ... Знам, че е тест, на 10 април предварителен, но в какво се състои той? Благодаря ви предварително :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Аз съм в десети клас и много хора започват да ми казват, че трябва да се ориентирам към евентуална професия ... Тъй като химията ми върви, а билологията макар и сложничка ми е интересна се ориентирах към медицина. Доктор не искам да ставам по най-различни съображения и затова насоката ми е към фармацията (поне засега). Интересувам се от мнението на хора работещи в тази сфера, нека споделят възможностите за работа след завършването и придобиването на диплома за фармацевт. Също ако някой може да сподели каква е средната заплата на един аптекар в българия (не собственик на аптеката а просто работник там). Също така се чудя кои университети са най-добри. Четох, че медицинският институт в Пловдив притежава нова модерна база за практически занятия, но пък този в София е с много по големи традиций в областта. абе общо взето всяко мнение по темата ще м ие от полза. Благодаря предварително !!!

Аз да споделя за професията на братовчедка ми ... Завърши бакалавър - фармацефтика ... Сега е консултат-продажби на лекарства в цяла България, има служебна кола, плащат й квартирата, заплатата й не е по-малко от 1000лв, отделно работи в една аптека в свободното си време, където въвежда лекарства и рецепти в компютър - и отт там взима допълнително ... Все още учи в Медицинския в София.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

aMoRe благодаря ти за споделената информация. Желая успех на теб и братовчедка ти :wors: Ако някой може да сподели още информация за фармацията ... нека го направи ...

Редактирано от The Jerk (преглед на промените)

Здравейте! Аз съм в десети клас и много хора започват да ми казват, че трябва да се ориентирам към евентуална професия ... Тъй като химията ми върви, а билологията макар и сложничка ми е интересна се ориентирах към медицина. Доктор не искам да ставам по най-различни съображения и затова насоката ми е към фармацията (поне засега).

Интересувам се от мнението на хора работещи в тази сфера, нека споделят възможностите за работа след завършването и придобиването на диплома за фармацевт. Също ако някой може да сподели каква е средната заплата на един аптекар в българия (не собственик на аптеката а просто работник там). Също така се чудя кои университети са най-добри. Четох, че медицинският институт в Пловдив притежава нова модерна база за практически занятия, но пък този в София е с много по големи традиций в областта. абе общо взето всяко мнение по темата ще м ие от полза.

Благодаря предварително !!!

Няма да сгрешиш с тази професия, особено ако химията ти е стаст.

Имам познати фармацевти, както в България, така и в чужбина - увеажавана и добре платена професия е навсякъде.

Пожелавам ти успех :D

Здравейте, Незнам дали мястото на темата ми е тук но ви моля да ми помогнете малко. Ако някой знае специалностите в Ана Май Хасково. Благодаря предварително!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, тази година ми предстой да кандидатствам. С големи надежди още от преди няолко години се насочих към архитектурата или интериорният дизайн или съответно УАСГ или ЛТУ.   За съжаление много бързо се разочаравах  от Уасг, едвали на някого е чуждо, че там да влезеш е изключително трудно, от гледна точка на това, че най-сигурният вариант е да си платиш, а него доста хора го практикуват. От друга страна балът зависи от цялата диплома и за момичетата трябва всички 5 оценки(диплома, изпит по мат. и три изпита по рисуване) да са над 5,5 (Тук искам да кажа нещо, за което ми е болно, в у-ще никой не се сеща за кандидатстването докато не опре до кокала, нито ученици, нито учители. Мисля, че е много по-разумно на учениците да се разясняват някой подробност преди да станат 12 кл. Така например аз незнаех, че по бълг.ез. в дипломата има три оценки и всеки университет посочва, коя от тях влиза в бала или пък средната от трите и т.н. Има ученици, които нямат представа, че дипломата се формира от оценките през всички 4 години (9,10,11 и 12кл) И според мен е нужно това да се промени.)    В последствие се разочаровах и от ЛТУ, тъй като разбрах, че и там "даренията" се приемат добре.Още повече например за Уасг задачите по математика са така измислени, че понякога са нерешими и върху материал, който не се изучава в у-ще.Когато разглеждах различни примерни теми предложени от професорите и асистентите, установих, не само аз, но и преподаватели по мат., че в тях има несъответствия и грешки. Като цяло мисля, че образованието тук в България, по-скоро приеманито е трагикомично, за съжеление по ред причини не мога да следвам в чужбина, но се надявам, нещата да се оправят.  И въпреки всичко, това вярвам, че аз ще се справя и ми се иска да поговоря с някого, който следва в посочените университети, ако тук има такива надявам се на някакъв отговор.(Не мога да разбира защо отделните параграфи се сливат?)

Редактирано от ˙·٠•●IN4ETO•٠·˙ (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Добър вечер, аз съм 7клас и ми предстой кандидацтване.Бихте ли ми предпоръчали училище в София в което да се изучава Информациони технологий(по точно аз искам да уча програмиране).Бихте ли ми предпоръчали добро училище и ако може да ми дадете сайт на училището?Благодария предварително.

Ще може ли и на мен да ми дадете съвет за такова ъчилище,но да не иска много по математика?

Добър вечер,

аз съм 7клас и ми предстой кандидацтване.Бихте ли ми препоръчали училище в София в което да се изучава Информациони технологий(по точно аз искам да уча програмиране).Бихте ли ми препоръчали добро училище и ако може да ми дадете сайт на училището?Благодаря предварително.

С този български не знам дали ще те приемат.

Не съм учил(гимназия) в София, но знам, че НПМГ, СМГ са най-добрите математически гимназии в София.

Така със сигурност ще можеш да влезеш в Уни. след това..

Иначе ако искаш професионално в някой техникум, не мога да дам съвет.

Ще може ли и на мен да ми дадете съвет за такова ъчилище,но да не иска много по математика?

Трудна работа...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Трудна работа...

Добре,айде да не по информатика,но да е някакво добро в което изискванията по математика да не са големи?

Мерси предварително?

П.П-училището да е в София.

Аз имам добри уценки по математика.Извинявам се за правописните грешки.Кое училище с прием след 7 клас за програмиране ще ми предпоръчате?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.