Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

...

Koйто иска и може-базира се на наученото и мисли, или мисли, разсъждава и така научава. Така че, не съм съгласен.

Без това по моите стандарти в училищата се преподава прекалено малко материал в някои дисциплини.

Но какво да се прави, не всеки възприема със скоростта на който и да е друг и уж се опитва постигането на златната среда..Уж..

Определено се изисква известна преработка на учебниците, но не и орязване на материал. От тази статия пък не всичко ми допада...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 401
  • Прегледи 100,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Koйто иска и може-базира се на наученото и мисли, или мисли, разсъждава и така научава. Така че, не съм съгласен.

Без това по моите стандарти в училищата се преподава прекалено малко материал в някои дисциплини.

Но какво да се прави, не всеки възприема със скоростта на който и да е друг и уж се опитва постигането на златната среда..Уж..

Едва ли от 5 годинки си знаел, че трябва да се замисляш над това, което ти казват.

Материала трябва да стимулира мисленето. Неправилно поднесения материал просто товари мозъка и той се превръща в канализация... и всичко изтича от там. Никой не ти говори за количеството материал, а за качеството му и начина на преподаване.

Наистина не можеш да накараш едно вече що годе зряло дете да учи, ако не иска....... но ако още в началото му е било интересно ще продължи да учи и да се интересува, и да мисли... :sobbing: ... Затова много внимателно трябва да се изпипат нещата в началните училища. :friends1:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Здравейте! Приеха ме във ВТУ, специалност История и География. Въпросът ми е каква друга професия предлага тази специалност, освен учител. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Никога не се знае. Маже някой ден да станеш доцент или професор и да работиш в БАН, като директор на музей или нещо свързано с география. Например да изработваш карти за GPS системи. Абсолютно никой не може да ти каже със сигурност какво ще работи със която и да е специалност. Прав си че 95% от завършилите това стават учители, защото лесно си намират работа, но остават без нерви и психясват. Ако искаш да си като тях....

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Може да станеш и екскурзовод. Но защо "аджеба" се чудиш какво друго може да работиш чак след като са те приели а не като си кандидаствал или го записа колкото да влезеш?! Ако е така - след 1-2 години може да се прехвърли по-лесно където искаш като изкараш съответните приравнителни изпити!

Не искам да те отчайвам, но много вероятно е да станеш безработен http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Но има вероятност както прогнозираха в горните постове и да прогресираш.Всичко зависи от теб :rolleyes:

Здравейте! Приеха ме във ВТУ, специалност История и География. Въпросът ми е каква друга професия предлага тази специалност, освен учител. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Зависи какви знания ще получиш и как можеш да ги прилагаш, както и какви възможности ще се открият пред теб. Но като цело, има доста по-перспективни специалности. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif

PS: ВТУ не е особено добър избор за университет. :zipper:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Приет съм в УНСС, както и във Икономическия университет във Варна.Какво ви е мнението за двата университета?

Еми УНСС си е институция. По-добре звучи- "Завърших УНСС" през "Завърших Варненският"... Нямам мнение за Варната, ама уча в УНСС и не съм с много добри впечатления, ама мисля, че е по-добрият от двата.

Благодаря за отговора.Ще помоля, ако може още някой да изрази мнение, защото да утре трябва да реша.

Защо не кажеш какво точно си приет в единият и в другият?

Приет съм в УНСС, както и във Икономическия университет във Варна.Какво ви е мнението за двата университета?

УНСС е по-добрият вариант, макар че и към него имам доста резерви.

Че дипломите се дават на кило, така си е, но УНСС е по-добрият избор. По-голяма тежест има диплома от там.

Аз пък бих предпочел винса. В прав текст ще го напиша. Ако си интелигентен човек, ще се комплексираш в УНСС. Неслуайчно има една песен за 200 марки и едно прасе. Вярно че винса не звучи чак толкова престижно, но знанията са на много по-високо ниво.

Един хубав ден ще разбереш, че между аз имам "ценз" и аз "мога" има огромна разлика!

Един хубав ден ще разбереш, че между аз имам "ценз" и аз "мога" има огромна разлика!

Само че в някои университети можеш да получиш и двете, а в други - нито едното. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif

ВИНС, и то не само защото съм 3-та година търговия там по-голямата част от приятелите ми са във ВИНС и имам наблюдения и за там, и определено бих казал че ИУ-Варна предлага по-големи възможности за придобиване И на умения, не само на знания

Само че в някои университети можеш да получиш и двете, а в други - нито едното. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif

Би ли цитирал въпросните? Мога да дам за пример една софийска улица, от която, който е излязъл(завършил) през последните години...?

Би ли цитирал въпросните? Мога да дам за пример една софийска улица, от която, който е излязъл(завършил) през последните години...?

Мисля да не го правя, тъй като темата е леко деликатна.

PS: Това не пречи, естествено, да кажеш улицата.

Св. Климент Охридски ПС. Как се става "Бакалавър" в степен "IT"? Слизаш малко надолу и се сблъскваш с "библиотекарския". Що да видиш... специалност "CMS"???

Редактирано от ihm (преглед на промените)

Първото класиране в СУ излезе с ден по-рано

петък, 29 юли 2011

София

С ден по-рано излезе първото класиране в Софийския университет. Списъците са опънати на Стената на плача в Химическия факултет още в четвъртък, вместо в петък на 29 юли. Приетите студенти са подредени по ред на номерата, както и по специалности. На 29 юли пък приключва срока за записване и потвърждаване на класирали се и резерви в УНСС. И там резултатите лъснаха с ден по-рано от предварително обявения график. Второто класиране излиза на 2 август.

Приетите в СУ могат да се запишат в специалността, за която им е стигнал балът или пък да потвърдят бъдещо участие в класиранията за по-горни специалности като депозират дипломата си. Тези, които не са приети, автоматично продължават участие в класиранията.

В УНСС редът е същият - приетите се записват или потвърждават чрез депозиране на оригинал на дипломата участие в следващи класирания. Дипломите могат да се изтеглят след излизане на класирането, като с този акт кандидатът се отказва от участие по-нататък.

Най-късно излизат резултатите в НБУ. Там това ще стане чак на 7 август. От тази дата тече петдневен срок за записване. Ако приетите за студенти не се запишат в специалността, където са попаднали, те губят правото за нея, но продължават да се състезават за посочените по-напред специалности.

Приетите по първо желание във всички вузове трябва да се запишат в него или отпадат от класирането.

Стандарт

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.