Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

Графичните с лопата да ги ринеш. Трябва да си доста добър, за да пробиеш. Обикновено започваш с предпечатна подготовка и се надяваш на freelance, за да придобиеш добра визитка.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 401
  • Прегледи 100,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Искам да попитам дали ще успея да се подготвя за изпита в УАСГ за архитектура. По математика съм на добро ниво и за тези 6 месеца мисля, че ще успея да се подготвя за нея. Интересувам се как стоят нещата при рисуването. Мисля да започна на ходя от януари месец на частни уроци и искам да знам ще успея ли да се подготвя по рисуване. Благодаря.

Специялности изпити и т.н. може и саит да ми дадете... Академипта на МВР в СОФИП " СИМЕОНОВО" става въпрос

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Имам следното питане към разбиращите. Завършил съм средно-специално образование преди 13 години (ТСЕ А.С.Попов, гр. София). Тъй като оценките ми са в графата добър, а на мен ми трябват такива в графата мн. добър и нагоре, ще бъде ли проблем да се явя в някое училище (да кажем в някое село) и отново да си изкарам средното образование (9,10,11,12 клас) като взема нова диплома за средно образование, но вече с по-високите оценки. Конкретно ме интересува, при издаване на новата диплома ще се разбере ли, че аз вече имам такава за средно образование (по ЕГН например) или дипломите от преди 13 години нямат регистър? Ако горния вариант не е възможен, то има ли вариант да повиша оценките ми по математика, физика и български език и литература по някакъв начин, и така в старата ми диплома да не са добър, а мн. добър ? Мерси предварително за насоките!

Два начина има от моя гледна точка. 1.Мисля,че няма да представлява проблем да се явиш отново,но смятам,че срамът за теб ще е голям,но би трябвало да няма проблеми със записването. 2.Да събереш прилична сума пари и да възложиш задачка на някой с умения върху Фотошоп и да ти изработи диплома,но там работата е много сложна и не се ли изпипа докрай и заминаваш в батаците. Естествено не толерирам вторият начин,но се среща. Друго не се сещам.А и навремето е било мястото за мислене,а не сега.

Замислял ли си се, че вместо да вземеш 9-12 клас наново, може да запишеш някое полупрофесионално, с което да подобриш тази оценка, или курс за нещо си. Въобще такава безумно назадничава мисъл не бях се сещал даже. :cool:

Здравейте, Сега завършвам бакалавърска степен по "Политология" в СУ и искам да се ориентирам към подходящата икономическа магистратура за мен. Интересува ме коя според вас е най-подходящата магистърска програма по икономика и дали е по-добре да я уча в СУ (2,5 г) или в УНСС (2 г.). Най-вероятно ще запиша задочно или дистанционно (същото като задочно, но така се нарича в УНСС) обучение, тъй като работя. Моите критерии са възможности за реализация и добри доходи. Предварително Ви благодаря за съветите!

• 3 седмици по-късно...

Разбрах, че имало някаква книга със доста задачи и от тези задачи 3 ти се падат, някой знае ли каква е тая въпросна книга. П.П. Тия смешници от МУ-София са яко комерсялни като им гледам конспекта с учебниците, всички автори са доценти във въпросният университет..

Здравейте. Търсих, и останах с впечатлението, че само в университетите в Благоевград и София има специалност Кинезитерапия. Ако някой знае в кои други градове има тази специалност нека сподели. За предпочитане е да не са колежи. ;)

Аз също се интересувам живо. Какви са формите на обучение, има ли задочно и за колко време? Кои са най-близките места за изучаване Кинезетерапията и производни в рамките на Пловдивска област? Предварително благодаря! ваша Римчи

Редактирано от rimchi (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Има ли някой на изпит утре в Софийски Университет? Аз утре съм на химия, ако има още кандидати нека да пишат :)

• 1 месец по-късно...

Те ще ви обяснят в училище не се притеснявай :ph34r: Като си издържиш (или преди това , не помня ) изпитите се попълваха някакви документи с желаните от теб паралелки (колкото повече пишеш по добре 3-4 желания поне ) и чакаш класиранията ,които излизат след няколко дена :speak: Това го казвам на спомени , може и да бъркам някъде , но пак казвам като му дойде времето ще ви кажат .

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

В училище ще Ви кажат къде да се отидат да се подадат докумените, попълва се формуляр с 3 те ти желания, като първото от 3те значи че него си избрал, ако не се класираш на първото, гледат второто и третото... Има 3 етапа, от които остават само тези с най-високия бал :)

• 4 седмици по-късно...

Интересува ме има ли някъде изнесени миналогодишните балове за прием по специалностите КСТ, КТТ и СИТ за ТУ ВАРНА? Евентуално ако някой има да даде линк, за да разбера каква е приблизителната ситуация.

И аз се интересувам от тези данни , само че за всички технически университети ,ако някой знае къде може да се погледнат ,нека да сподели :) Защо си се насочил към варненския ?

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

...

Защото е по-близо?

Добре ли е да се кандидаства в езикова гимназия ? Според мен не е добре, защото само в България се счита това, че знаеш език..но да кажем че искаш да работиш в чужбина това ще ти помогне ли с нещо освен с това,че знаеш езика?...Например, ако искат стаж за определена професия, а ти нямаш - следователно езиковата гимназия не ти е свършила никаква работа, защото не си изучавал за професията. (говорим, ако не искаш да си преводач)Не съм много сигурна и за това искам вашето мнение. :yanim:

Добре ли е да се кандидаства в езикова гимназия ? Според мен не е добре, защото само в България се счита това, че знаеш език..но да кажем че искаш да работиш в чужбина това ще ти помогне ли с нещо освен с това,че знаеш езика?...Например, ако искат стаж за определена професия, а ти нямаш - следователно езиковата гимназия не ти е свършила никаква работа, защото не си изучавал за професията. (говорим, ако не искаш да си преводач)Не съм много сигурна и за това искам вашето мнение. :yanim:

Ако искаш да учиш професия въврив в профисионално училище. На запад в гимназиите не се учи професия!

Ако искаш да учиш професия въврив в профисионално училище. На запад в гимназиите не се учи професия!

:Д Добре ще го кажа по разбираемо.. Добре ли е да се учи в езикова гимназия ?

Аз бих задала друг въпрос: Добре ли е изобщо да се учи?

Предполага се, че в такава гимназия ще получиш добри познания по даден език (или езици), след което може да продължиш обучението си във ВУЗ, като съответната специалност да е свързана с езика, който си учил/а. Това не означава, че ще станеш само преводач - далеч не е така.

Но тук твоят избор и желание трябва да си кажат думата.

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

Не, не е добре. Стой си в България, такива като теб тук не ни трябват!

• 2 седмици по-късно...

Какво се иска за кандидатстване в Симеоново... и по точно за Полицай :nono:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.