Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много ли са правата на българския учител?

Featured Replies

за или против надменното отношение на даскалите в българия?Много ли са техните права?Достойно ли е заплащането или им е много?Какво могат да направят невинните ученици за уволнението на някой даскал?

Ако можете да отговорите на някой от тези въпроси,ще ми е много интересно вашето мнение!!!

• Отговори 147
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Бравоо браво,смъкнете им даже заплатите.Ако можехте щяхте да го направите нали? И после искате хубави учители...а знаете ли,че има учители,които взимат 250лв?Много ли е?Вие опитвали ли сте да живеете

• На мене една даскалка ми каза, че ако не са били парите, които взима, никога нямало да работи такава професия .. за какво говорим? Ако имаше свестни учители и добра образователна система, нямаше 50

• Заплатите им са смешни,защото и самите Учители са смешни.Поне повечето.Тези по-“дъртите„ нека дойдат в учелищата да видат кои са по-големите боклуци,ние или учителите и след това да дават акъли колко

за или против надменното отношение на даскалите в българия?Много ли са техните права?Достойно ли е заплащането или им е много?Какво могат да направят невинните ученици за уволнението на някой даскал?

Ако можете да отговорите на някой от тези въпроси,ще ми е много интересно вашето мнение!!!

Малко са им правата,малки са им заплатите,учениците могат да направят подписка и при желанието на директора, учителят можге да се освободи от работа. Но според мен правата на учениците са адски много, а правата на учителите много малко. Заплатите също.

Чесно казано заплатите на учителите са смешни, това го признавам, но и учителите вече не им пука за учениците! Даскалите по информатика са направо трагедия!

Страшно малко добри преподаватели са останали, което си е направо трагично!!!

Невинните ученици....?!

Абе,хлапе....по-нагло изказване не бях чела...

:stop:

Даже България с малка буква си изписал,изречението ти и то започва с малка буква...личи колко си се задържал в час

И такъв полуграмотник ще ми говори за надменно държание на учителите...

Права?! Къде видя такива?!

Права имате само вие..

За съжаление учителите нямат никакви права над учениците. А би трябвало. Заплатите им също са толкова ниски, че демотивират преподавателите. Странични социални привилегии също нямат никакви. Абе в днешно време учителската професия въобще не се цени в БГ, затова и днешната ни младеж са боклуци и малолетни престъпници (без извинение).

Невинните ученици....?!

Абе,хлапе....по-нагло изказване не бях чела...

:angry:

Даже България с малка буква си изписал,изречението ти и то започва с малка буква...личи колко си се задържал в час

И такъв полуграмотник ще ми говори за надменно държание на учителите...

Права?! Къде видя такива?!

Права имате само вие..

Мога да пиша грамотно ако искаш.Но просто не ми се занимава с коригирането на всяка грешка,а и едва ли има значение в този форум, защото важното е да се схване смисала на въпроса, а не да си търсим грешките.

Дори може да се каже че твоето мнение е наполовина СПАМ или както ти ме нарече полуграмотник,така мога да ти напиша ПОЛУСПАМ.

Мога да пиша грамотно ако искаш.Но просто не ми се занимава с коригирането на всяка грешка,а и едва ли има значение в този форум, защото важното е да се схване смисала на въпроса, а не да си търсим грешките.

Дори може да се каже че твоето мнение е наполовина СПАМ или както ти ме нарече полуграмотник,така мога да ти напиша ПОЛУСПАМ.

СмисЪла го схванахме...

за разлика от теб..

За съжаление нямам никакви права!А най ми тежи факта,че дори да ми пречи в часа нямам право да го изгоня от час!Трябва да използвам интерактивни методи за да го задържа в час и да му е интересно!Факт е,че по соца нямаше такива методи но нямаше и неграмотни българи.Всеки може да отвори един ученически бележник и да види колко права имат учениците и колко учителите!При всяка написана двойка пристига разгневен родител със закана,че ще го премести в друго училище.

Блазе му на тоз,който не е бил в българско училище през последните 15 години!

Има значение, има си правила. Щом толкова държиш да имаш ПРАВА си длъжен да спазваш ПРАВИЛАТА. Капиш?

И от двете страни на барикадата има лукови глави. Но факт е че повечето са от твоята страна. И факт е че при заплатите които получават преподавателите е учудващо как се намират желаещи да учат за такива!

В класа ти сте 20 човека поне, нали? Давайте по 10 лв на човек всеки месец на класния си, така всеки учител ще получава по още поне 200 лв месечно. И може би няма да му се налага да се чуди с какво да се топли вечер докато ви проверява неграмотно написаните контролни/класна/домашни. И може би ще започнат да ви обръщат повече внимание. НО, естествено преди това трябва да започнете да се държите като ХОРА, а не като ГОВЕДА.

И, младежо, не си нито на годините, нито на акъла на Madonna за да я критикуваш!

Принципно съм крайно против униформите и строгите правила. Но виждам че са необходимо зло. Иначе оправия няма.

Когато си оправиш паницата, тогава гледай в чуждата. Това означава че когато учениците станете изрядни и се държите като хора(кога ли ще стане това), тогава можете да имате претенции към преподавателите. Включително и към тези които наистина погазват всико, включително и вас. В момента не сте хора, една пасмина говеда сте.

Забележка:

Говедо не е обидна дума, това е едър рогат добитък. Включително впрегатен.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Доста интересни мнения, но не ставаше въпрос за мен а за сравнението между правата на учениците и тези на учителите(не тези които са написани,а тези които се спазват).

И айде да не си разваляме отношенията или да се мразим с някой хора които дрънкат такива глупости че дори още ми е смешно,като си спомня какво са писали.

И вярно че може би не съм на годините на ДРУГАРКАТА madonna (ако това не я обижда естествено) , но щом се мисли за нещо повече от мен да не и развалям кефа.

А относно АКЪЛА й не мога да кажа че съм по-ниско от нея или по-високо,но едва ли тя може да победи 7 човека на тексас холдем (вид покер) на профешънал.Така че да не се обиждаме и да не се подценяване без причина на сляпо

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Малко права и много задължения!Жалко , че критерия според тебе трябва да е една компютърна комарджийска игра:bedtime2:

Според мен са им малко права...няма как ученик да се лигави в час ,а учителя не може дори да го изгони.

Доста интересни мнения, но не ставаше въпрос за мен а за сравнението между правата на учениците и тези на учителите(не тези които са написани,а тези които се спазват).

И айде да не си разваляме отношенията или да се мразим с някой хора които дрънкат такива глупости че дори още ми е смешно,като си спомня какво са писали.

И вярно че може би не съм на годините на ДРУГАРКАТА madonna (ако това не я обижда естествено) , но щом се мисли за нещо повече от мен да не и развалям кефа.

А относно АКЪЛА й не мога да кажа че съм по-ниско от нея или по-високо,но едва ли тя може да победи 7 човека на тексас холдем (вид покер) на профешънал.Така че да не се обиждаме и да не се подценяване без причина на сляпо

Хаха..сутрешно ме разсмя..

Определено не мога да победя 7 човека на Тексас холдем.. :P

Говорех от позицията на учител,какъвто бях до преди 2 години...

Та..хайде позволи ми да знам малко повече за правата,задълженията и заплащането им...

Толкова от мен..отивам да се уча да играя Тексас холдем biggrin.gif

Учителите имат малко права - вярно е.Обаче забелязвам друго ние нашите права си ги знаем а задълженията ни ?

Не обвинявам само учениците.

Вижте това: Цък

Ако на мен това учител ми го напише/каже ще го съсипя !!!

Малко права и много задължения!Жалко , че критерия според тебе трябва да е една компютърна комарджийска игра:P

и не само компютърна,с тези умения могат да се спечелят много пари,но не това темата.

Учителите имат малко права - вярно е.Обаче забелязвам друго ние нашите права си ги знаем а задълженията ни ?

Не обвинявам само учениците.

Вижте това: Цък

Ако на мен това учител ми го напише/каже ще го съсипя !!!

ето това е яко мнение.Видяхте ли сега отношението на учителите към учвниците,а после ние сме били виновни.И после тея даскаля ще прединдират за по-високи заплати,еми не ги заслужават,дори трябва да им намалят заплатите наполовина за всяка написана двойка.

Защо не предложиш да няма учители тогава,а вие да идвате на училище за лафчета и свалки и това е готиният ви живот:PС покер може и да се печели,но може и страшно да се загуби:)Както във всяка подобна комарджийска игра единици печелят-но това е друга тема:)

точно това е проблема,че учениците нямат никакви права спрямо учителите.Няма право да псува учител или каквото и да е друго,единстевоното нещо което трябва да се прави е седим по чиновете докато даскала трънка монотонни глупости които не са никак интересни и изобщо никой не го интересуват и няма да му трябват в живота за напред(пример историята).А учителите

1Получават заплати които са им много за нещо което не е важно за обществото.

2Постоянно се оправдават че ще извикат директор.

3Пишат двойки и закъснения(учениците нямат право да бият даскалите които ги мразят)ако имаха това право училището щеше да е много по интересно,защото щяха да се учат важни неща и щеше да останат само най-готините учители(тези които не пишат двойки и не дават домашни) и т.н.

Хаха..сутрешно ме разсмя..

Определено не мога да победя 7 човека на Тексас холдем.. ;)

Говорех от позицията на учител,какъвто бях до преди 2 години...

Та..хайде позволи ми да знам малко повече за правата,задълженията и заплащането им...

Толкова от мен..отивам да се уча да играя Тексас холдем biggrin.gif

Е добре де тука ме хвана че не знам повечето от правата на учителите.

Но не виждам защо те разсмях или го написа само за да ме затапиш,което е трудна работа.

Щом си била учителка преди 2 години и още си оцеляла след това, е разбираемо защо си се отказала(ниско заплащане).Истината е че българското училище е като потъващ кораб.който хване спасителната лодка и се спаси ще си живее добре.Който го прецакват всеки ден на даскало знае за какво става въпрос.

А относно тексас холдем,да се научиш да играеш е едно,а да се научиш да побеждаваш е съвсем друго.И все пак по-добре не се захващай.Това е болест и пристрастяване(все пак е хазарт).А и не се отдава на всеки да печели иска се доста акъл и съобразителност.Така че дори това е достойно за уважение.А и ако се хванеш да играеш по 1 час вечер след работа може да си докарваш по някой друг долар в банковата сметка(ако имаш такава).

точно това е проблема,че учениците нямат никакви права спрямо учителите.Няма право да псува учител или каквото и да е друго,единстевоното нещо което трябва да се прави е седим по чиновете докато даскала трънка монотонни глупости които не са никак интересни и изобщо никой не го интересуват и няма да му трябват в живота за напред(пример историята).А учителите

1Получават заплати които са им много за нещо което не е важно за обществото.

2Постоянно се оправдават че ще извикат директор.

3Пишат двойки и закъснения(учениците нямат право да бият даскалите които ги мразят)ако имаха това право училището щеше да е много по интересно,защото щяха да се учат важни неща и щеше да останат само най-готините учители(тези които не пишат двойки и не дават домашни) и т.н.

След това което си написал просто няма смисъл да коментирам безумията ти!Все пак ще кажа,че държава,която не си знае миналото и не си взема поуки няма бъдеще!Второ-образованието е в основата на развитието на човечеството и да казваш,че не е важно за обществото????????????За псувните-на площад ,,Македония" можеш да отидеш и с хамалите да си псуваш на воля;)Но да псуваш учител или друг човек възрастен или на твойте години или по-малък е меко казано невъзпитано!Много неща,които сега ти се струват маловажни като знания в един или друг период от живота ти ще ти потрябват и дано тогава не се изложиш и се сетиш за това,което си написал;)

Ще се сетя,но също ще се сетя и за мъките които съм преживял за да завърша училище и да започна работа,в която едва ли ще ми трябват част от тези неща които ги уча сега в 10 клас.

А и защо учителите да могат да направят стачка ,а учениците НЕ?И защо тази стачка изобщо не засегна даскалите,а засегна учениците(тъпия министър взе от ваканцийте и одължи първия срок).Сега мисля че по-лесно ще си направите изводите кой е по-набутан ;)

И онази учителка дето биеше шамари на учениците си.Те биеха ли и шамари НЕ(просто защото нямат права и държавата и училището все повече ги мачка и им натяква,че все едно са боклуци).

Не, правата на учителите на са малко. По-точно е да се каже, че те нямат никакви права. Положението с дисциплината на учениците е отчайващо, а решението е само едно: възстановяване на ТВУ-тата. Както е известно от еволюционната теория, трудът е превърнал маймуната в човек. Когато някой подрастващ упорито се държи като маймуна, начинът да бъде превърнат в човек е принудителен труд. По 8 часа на ден, плюс 6 часа на училище. Ако продължава да се държи зле в час - повече тежка физическа работа, по-малко учене. Докато се очовечи :P Системата е проверена в продължение на 45 години и действаше безотказно, за това имахме една от най-добрите образователни системи в света.

...а за сравнението между правата на учениците и тези на учителите(не тези които са написани,а тези които се спазват).

И дума не може да става за сравнение.

Учителите почти нямат такива.

Действително, по начина който си написал и пишеш, ако имаше модератори наоколо трябваше да ти затворят темата за флейм. Иначе се научи да пишеш, а не претендирай, че за участниците във форума не е от значение колко ти е зле граматиката.

Защото със зле написано мнение хората няма да те взимат на сериозно или ще са със същото отношение към теб както и ти към правописа си (уважавай себе си...)

Чесно казано заплатите на учителите са смешни, това го признавам, но и учителите вече не им пука за учениците! Даскалите по информатика са направо трагедия!

Страшно малко добри преподаватели са останали, което си е направо трагично!!!

За последното можеш с право да виниш системата. Уви тя не е предвидена за бързо развиващи се дисциплини като информатиката. За да стане един висшист преподавател по информатика, трябва да има педагогическо образование и естествено някаква специалност която да включва някакъв хорариум с компютри. Това, че въпросният човек може да няма практически опит (не лабораторни упражнения а реален стаж и то не 2-3 седмици) - никой не се и интересува. Все едно да няма изискване инструкторите по шофиране да са се качвали на кола. Но дори да пускаха хора без педагогическо образование, замисли се малко - кой професионалист ще отиде за в пъти по-ниска заплата да си къса нервите и да работи с овехтяло оборудване???

По информатика, училището и университета могат единствено да те предразположат към специалността, но не и да те подготвят достатъчно добре. Всякакви практически упражниения и занимания в час са напълно излишни тъй-като в повечето случаи за учениците няма време и смисъл да ги овладяват. Според мен трябва да ги оставят или да си браузват по няколко часа на ден или да им преподават само най-отгоре основите колкото да знаят как изглежда и откъде се включва РС-то biggrin.gif

и не само компютърна,с тези умения могат да се спечелят много пари,но не това темата.

ето това е яко мнение.Видяхте ли сега отношението на учителите към учвниците,а после ние сме били виновни.И после тея даскаля ще прединдират за по-високи заплати,еми не ги заслужават,дори трябва да им намалят заплатите наполовина за всяка написана двойка.

Защото съпоставяш държанието на учителя/учителката с твоето. Опитай се да го съпоставиш спрямо това на няколко ученически класа и нещата ще придобият доста по-различни мащаби. На всяка негова/нейна постъпка се падат примерно 200 ваши. Представи си, някой да се отнася 200 пъти по-гадно с тебе отколкото ти с него и ще разбереш какво им е на преподавателите. Или с по-точна метафора: на всеки метнат негов/нейн камък - той/тя отнася 200. Как би се чуствал да си учител в такава ситуация? Да не говорим, че ще го/я замервате дори да не е метнал(а) изобщо...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.