Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ultra-Ata/100 и SATA-II

Featured Replies

Значи взех на скоро един нов комп със SATA-II хард диск, но от стария си комп имам един Ultra ATA/100 (120gb), който искам да прехвъля на новият комп.

Тъй като не съм много на вътре в тея неща, искам да задам няколко въпроса, ако може:

1. Има ли начин изобщо първо да стане?

2. Ще има ли проблем със захранването на 2рия хард диск?

3. Може ли някой да ми обясни как да ги свържа (разбрах, че трябвало да променям джъмперите, но имало и нещо още) подробно или ще е по-добре да се обърна към квалифицирани лица за тази работа?

• Автор

Добре прочетох всичко, изгледах няколко туториала, отворих компа и нещо не ми стана ясно.

Ще взема Data Cable от стария комп и ще го вържа към дъното, нали? Ще настроя Хард диска на Slave и би трябвало да тръгне така ли? Пък захранващия кабел си има от белите клепси.

Това ми е дъното: http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=314#

Редактирано от hikari85 (преглед на промените)

Сата диска (на който вероятно ще ти е ОС) го закачаш на Sata_0 на дъното. Старият диск го закачаш на Primary IDE слота на дъното ( че имаш и втори), джъмпера на Slave, закачаш му молекс от захранването ( закачаш захранването и на Сата диска) и компютъра ще тръгне.

SATA2 не е ли по-нова технология от ATA, питам защото видях цените и тези, които бяха с ATA бяха по-скъпи ohmy.gif

SATA2 не е ли по-нова технология от ATA, питам защото видях цените и тези, които бяха с ATA бяха по-скъпи ohmy.gif

DDR1/DDR2......................А SDRAM ако разбереш на какви цени върви и то втора ръка ще припаткаш.... Сметни две и две и ще си отговориш, лесно е и особено неприятно за хората със стари щайги.

• Автор

Благодаря много kokomil. Всичко е ок вече.

Имал съм Data Cable, но за ДВДто и трябваше да сложа още 1, защото другия не стигаше до харда, но всичко тръгна и в момента си го пълня със здраве.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.