Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя видео карта да избера

Featured Replies

Градски легенди ...

...се изказа неподготвен.

Ми защото съм сменил около 5-6 карти и една с една нямаше.Имал съм XFX 7900GTX и наистина беше дефектен.Saphire-то работеше ама заради драйверите това ми беше и последното АТИ.Преди дефектния XFX имах две карти на Zotac и eVGA.Работеха идеално и още са по компютри които работят денонощно и се праскат игри здраво на тях(демек в нетклуб).Сега имам палит...дефектен е горкичкия,не работи по спецификацийте на nVidia.Изработката е...пет кондензатора и няколко транзистора.Да не говорим че бръмчи като вършачка.Вади производителност като дефектно 9600GSO.Сега се чудя как да се оттърва от него,защото артефакти и проблеми не показва.Така че,аз не гледам кой какво е казал а тествам на собствената си система и на други до които имам достъп.Палит не случайно е евтин.Иди влезни в гуру3д и виж с какви карти са хората.Там боклуци като Палит,Спаркле и разни измислени не съществуват.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Извинявай, ама ... какъв модел е тоя Палит 5-те кондензатора? Виждал ли си същата карта на XFX примерно? Охлажданията на евтините карти, ако не са референтни, наистина не струват в повечето случай, но изработката на видео картата е почти еднаква при всички производители. Кондензаторите и транзисторите не са чак толкова скъпи, че да слагат боклуци на по-евтините карти. А и ти тука изреди 6-7 карти, от които 50% са или са били дефектни. Ти си най-големият карък на света може би!

И как може след като си имал дефектирал XFX да не се оплакваш, а да хланиш Палит-а ...? biggrin.gif Думите ти потвърждават, че:

Дефектиралите Палит са точно толкова колтото дефектиралите XFX. Според мен не е нужно да се набиват пари в марката.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Е ти щом това играеш на макс, значи всичко можеш да играеш поне на Medium на тая резолюция. Така че няма смисъл да сменяш видео картата. Доста по-бързата HD4670 няма да може да ти предостави чак такава производителност.

ем перфектно тогава... а защо като пусна новия GTA IV виждам си човечето и пак на по голяма графика си върви но зарежда сградите и пътищата по бавно ... отначало гледам нямам път нямам сгради като постоя така малко и постепенно всичко се запежда за около 2 минутки :) това на процесора ли се дължи?

Това го има навскъде обявено.

Р* нещо са се изложили и се чака пач.

Аз си мислех че само на АТИ-та го прави това

Не го прави само на АТИ, прави го само когато надхвърлиш обема на видео паметта с много. Аз играя с 20МВ над лимита и много рядко се случва да не може да зареди текстурите. И все пак е дроб.

Извинявай, ама ... какъв модел е тоя Палит 5-те кондензатора? Виждал ли си същата карта на XFX примерно? Охлажданията на евтините карти, ако не са референтни, наистина не струват в повечето случай, но изработката на видео картата е почти еднаква при всички производители. Кондензаторите и транзисторите не са чак толкова скъпи, че да слагат боклуци на по-евтините карти. А и ти тука изреди 6-7 карти, от които 50% са или са били дефектни. Ти си най-големият карък на света може би!

И как може след като си имал дефектирал XFX да не се оплакваш, а да хланиш Палит-а ...? biggrin.gif Думите ти потвърждават, че:

XPvision(Palit) vs. XFX

Palit:61868215rr7.jpg

XFX:xfxgeforce8800gtcomparepn2.jpg

Компонентите не са за красота.И макар че моя XFX дефектира,аз ще продължавам да ги уважавам за разлика от еднодневките "Палит".

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

И са кво .... ще се радваме на подредбата на кондензаторите ли?

Ти само кондензатори ли смяташ че трябва да има платката?

Ти само кондензатори ли смяташ че трябва да има платката?

Няма да споря. И аз попринцип не бих взел xpert vision или нереферентен palit. Аз залагам на Sapphire и Asus. И все пак тия всичките фирми за да получат право за производство на видео карти, било то на nVidia или ATI са длъжни да спазват определени правила. Референтните карти се правят изцяло под надзор на nVidia и ATI. Нереферентните ... не знам. Но те се водят по-добри. Кондензатори, транзистори, захранване, чипове с памет ... както и да са разположени все тая. Нитокартата ще стане по-производителна, нито по-качествена. Ако по-малките производители слагат само ниско качествени компоненти, то бракът ще е огромен. Но ... не ми се е запечатало в паметта някога да е имало толкова голям проблем с даден производител.

Няма да споря. И аз попринцип не бих взел xpert vision или нереферентен palit. Аз залагам на Sapphire и Asus. И все пак тия всичките фирми за да получат право за производство на видео карти, било то на nVidia или ATI са длъжни да спазват определени правила. Референтните карти се правят изцяло под надзор на nVidia и ATI. Нереферентните ... не знам. Но те се водят по-добри. Кондензатори, транзистори, захранване, чипове с памет ... както и да са разположени все тая. Нитокартата ще стане по-производителна, нито по-качествена. Ако по-малките производители слагат само ниско качествени компоненти, то бракът ще е огромен. Но ... не ми се е запечатало в паметта някога да е имало толкова голям проблем с даден производител.

То аз не знам да има референтна Палит при 9600,9800 или 9500 картите.Все нереферентни са.И винаги с различен цвят на платката.То не е важно как са подредени компонентите,а колко са и какви са.Но хайде да не разводняваме темата вече.

• Автор

а то нормално ли е да държи 47 градуса когато не съм в игра, компютъра е отворен, видео картата си има вентилаторче и в стаята е студено?

а то нормално ли е да държи 47 градуса когато не съм в игра, компютъра е отворен, видео картата си има вентилаторче и в стаята е студено?

Няма проблеми cool.gif

• Автор
Не е нормално, пробвай в фризера да я сложиш може да паднат градусите.

замълчи biggrin.gif

Няма проблеми cool.gif

благодаря :beer:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.