Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с компютъра !

Featured Replies

абе хора с нов уиндоус съм и с най - новите драйвери на АТИ ...обаче защо като поиграя има нема 10 минути на некоя игра (Crysis Warhead Call of Duty 5 Assassin's Creed) и компа се изключва ?някакви идей ?а игрите съм ги инсталирал тези дни !има ли шанс да е от видеото (sapphire hd2600 xt ddr4 )? sad.gif

• Автор

а странното е че като не играя игри и си джиткам примерно из нета всичко си е нормално !

а странното е че като не играя игри и си джиткам примерно из нета всичко си е нормално !

Намирисва на проблем с охлаждането на видеото и/или кутията като цяло. Или някакво подобно проблемче в захранването. Провери ги и хвани проблемния елемент ?

• Автор

е ако е от захранването защо ще става когато играя на тез игри ? захранването е оригинално fortron 500 вата и нема и полвин година от как съм го взел!а преди бях клоквал видеото може ли от това да е проблема ?

Да не би да си прекалил с клока?Пробвай с друго охлаждане и друго захранване,като се натовари видеото вдига високи температури...а може и захранването да не стига(за което се съмнявам) я напиши другите компоненти на системата ти :)

абе хора с нов уиндоус съм и с най - новите драйвери на АТИ ...обаче защо като поиграя има нема 10 минути на некоя игра (Crysis Warhead Call of Duty 5 Assassin's Creed) и компа се изключва ?някакви идей ?а игрите съм ги инсталирал тези дни !има ли шанс да е от видеото (sapphire hd2600 xt ddr4 )? sad.gif
намирисва ми на хардуерен проблем,опиши малко по-подробно конфигурацията !
  • Автор

CPU Athlon 64x2 3.00 GHZ 6000+ Dual Core

RAM 4x1 GB DDRII 800 MHZ Elexir

GPU Sapphire HD2600 HT GDDR4 256 MB 128 Bit

HDD 300 GB Maxtor Ata133

PSU Fortron Blue Storm II 500 Wat

MB AsRock Alive X-Fire eSata 2

OS Windows Vista SP1

това са компонентите...а и в момента съм си върнал нормалните настройки на видеото!вентилаторите са почистени , работят..много странно.

Сега забива ли ти?,моята щайга така правеше като бях я клокнал,първо загряваше видеото и спичаше,после като оправих проблема със загряването се оказа че не стига захранването ,такъв ми се струва и твоя проблем!

• Автор

абе това захранване е яко бре ! сега ще видя като махнах клока как ще е ....

абе това захранване е яко бре ! сега ще видя като махнах клока как ще е ....

..да ама и машинката ти е яка!пиши какво става без клок.

Редактирано от gutaka (преглед на промените)

Прегрява ти проца или видеото , аз съм с същия фортрон само че имам 9600ГТ на нвидиа , иначе подобна конфигурация само че съм с 2 ГБ рам , не е захранването да знаеш

Със същото дъно съм.

Обнови си драиверите,и аз като сложих виста правеше проблеми просто ейтака се изключваше от време навреме.Захранването ти е повече от достатъчно.(аз съм с 400W Fortron.А имам и още един хард.)

Биоса си го обновил нали?

Виж си и температурите.Ако дъното вдигне над 50градуса,се рестартира да знаеш.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

• Автор

абе биоса не съм го обновил хах...имах термометър на кутията отчитащ темп. на дъното ама се прецака тез дни ....

EVEREST с тази програма можеш да си видиш температурата.Обнови си биоса става лесно под Виста.После ще трябва да му барнеш някои настроики но и това е лесно.

Обнови си и драиверите на дъното и по специално на лан картата ако ползваш вградената.Инсталираи и това,ако го нямаш.AMD Dual-Core Optimizer

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

абе биоса не съм го обновил хах...имах термометър на кутията отчитащ темп. на дъното ама се прецака тез дни ....

А сега кажи какви са температурите на всички компоненти, за които Everest дава информация. Пусни го най-добре да направи един лог по време на игра, така ще видим какви са били непосредствено преди компютъра да се предаде. Ако не можеш сам, намери някой, който да измери напреженията с мултицет. Допустими отклонения по отделните линии са 5%.

Биоса няма отношение по рестартите ти и не мисля, че има нужда от ъпдейт. Освен това важи и едно друго правило: биос се ъпдейтва само при стабилна система!!!

Asrock Според сайта на аскок трябва биос поне 2.6 за този процесор.Той е написал че се рестертира само по време на игра,такаче като ПОСЛЕДНА мярка може да рискува ъпдеит на биоса.

Чисто и просто проблема е от видеото ,аз преди време имах много сходен проблем тествах видеото и се оказа че охлаждането на картата не беше в час !

хора вижте това ! много лошо нали ? sad.gifsad.gifproblem!!!

Отвори кутията и виж дали се върти вентилатора на видеокартата. Ако се върти я пипни и прецени температурата.

Колко горещ? Ще ти дам база за сравнение: кипни в една тенджера вода и си сложи ръката над водата, това са ти грубо 100%

Гаранция има ли?

• Автор

абе не ми ори ръката ама си е топъл е картата е работила не повече от 6 месеца щот и нова ! колко год е гаранцията за видео карти ?

2-3 години, за сапфир -2 г. Виж Еверест какви температури ще покаже.

Имаш ли някакви оплаквания? Артефакти по време на игра?

• Автор

е нали в тази тема това пишех че като играя на gtaIV crysis warhead нали и кмпа се изключва ! и сега си викам да вида темпа на видеото и гледам 93 градуса!отварям капака и то духа топло смисал досега никога не е било така....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.