Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Bios-a

Featured Replies

Здравейте!

Така .. ами значи вчера .. по съвет на Еверест-а реших да си обновявам Биос-а .. Разбрах,че трябва да си изтегля файловете от интернет и да ги инсталирам .. Също така прочетох,че има 2 варианта .. с буут дискета и чрез уиндоус .. Всичко ок .. влязах в сайта даден от програмата / при цъкане на дънна платка / доколкото си спомням сайта беше www.ecs.com.tw .. Влязох директно в сайта даден там .. избрах Сокет 478 .. После искаше да се избере и модела,влязох в страница със 2 файла .. за ъпдейт .. После видях,че пише за някаква програма УинФлаш изтеглих възможно най-новия файл за модела / 8pa2h se kazva faila / така .. стартирах програмата УинФлаш .. и дадох на ъпдейт ал .. след това избрах и Clear CMOS ... * да призная нямах на представа какво правя :huh: * Така .. дадох на бутона да се ъпдейтне сега .. поиска ми .БИН файла .. заредих го и дадох Ъпдейт .. почна и след като приключи ми каза,че за да се въведат промените трябва да се рестартира и ми излезе бутон Reboot .. цъкнах и почна да се рестартира * аз естествено ухилен,че съм свършил "добра работа" * зареди първия прозорец с параметрите на видео картата .. след това втория със вида на дъното .. след което се появи 3-я прозорец на който пише за у-вата Мастър и Слейв .. и най-отдолу излезе че ъпдейта бил успешен .. след това DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER * това само 1-я път * после го рестартирах .. сега ми пише

Verifying DMI Pool Data ................

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

и стои така .. нито зарежда нито нищо .. чудя се какво да правя ... моля,който може да помага спешно,че вече не знам какво да правя .. пък .. особено без компютър ще се побъркам .. * в момента ви пиша от лаптопа :) *

Благодаря предварително !

П.С. Моля без умни коментари от рода на " Защо си се захванал като не знайш какво може да стане и какво правиш " ..

Влез в биоса и си направи настройките относно приоритета на устройствата за стартиране.

• Автор

Аз бая ги бутах настройките ... в момента 1 у-во ми е сд-то , 2 - харда и 3 флопито .. Пробвах да изключа бързия тест при включване, уж за да забавя малко старта евентуално да се оправи .. но без резултат :/ ..

Някакви идеи ? Всеки,който има идея да споделя ... че положението не ми харесва sad.gif

П.С. Докато ми изписва да вкарам системния диск .. уиндоуса търси дискета във флопито :? В смисъл чува се флопито ... * не че знам дали това ще помогне *

П.С. 2 Във Hard Disk Boot Priority ми излиза само Bootable add-in card ;)

Редактирано от Scater (преглед на промените)

биос въобще детектва ли ти хард диска? Биос се ъпдеитва само при проблем! Имаш ли версията или бекъп на предишния? Можеш да опиташ да го върнеш с варианта на буутваща дискета

• Автор
биос въобще детектва ли ти хард диска? Биос се ъпдеитва само при проблем! Имаш ли версията или бекъп на предишния? Можеш да опиташ да го върнеш с варианта на буутваща дискета

Ми във HD Boot Priority не ми излиза нищо друго освен Bootable add-in cards .. Не знам къде точно трябва да видя дали ми детектва хард диска .. Биос вече научих,че се ъпдейтва само при проблем :/ * макар и не по начина,по който беше желателно .. * Както казах .. реших да го ъпдейтна по съвет на прочутата програма еверест ;) .. Както и да е де ... бекъп на предишния нямам .. дори не знам коя версия беше .. Знам само,че в сайта от който изтеглих тая уж възможно най-нова / която,ако съдим по годината беше старичка .. / имаше една по-стара ... Ако я намеря в сайта .. мога да пробвам да я дръпна .. ... А за буутваща дискета .. някой по-компетентен би ли ми обяснил как се прави,защото търсих в нета,но така и не разбрах как се прави това чудо :? ..

@pit Не помня какво точно направих,но мисля,че някъде се споменаваше за това и мисля,че го направих ... * макар че не съм 100 % сиг :/ *

P.S. Във форума не намерих свестни теми как се прави буутваща дискета така,че моля да ми се даде от друго място тема или да ми се обясни като на деветокласник :computer2:

http://www.amazon.com/848P-Socket-Pentium-...d/dp/B00066U2RO

Това ми е дъното ... ако някой може да ми намери файлове за биос и съответно инфо как се прави буут дискета .. няма да има равен :wow: ..

Редактирано от Scater (преглед на промените)

Ето ти сайта на дъното ти. Оттук може да си дръпнеш и необходимия Биос и можеш да прочетеш How to use flash utility. На стр. 50 в Manual-a на дъното ти (можеш да си го свалиш пак от посочения сайт) е обяснено как точно се използва Flash utility.

• Автор
Ето ти сайта на дъното ти. Оттук може да си дръпнеш и необходимия Биос и можеш да прочетеш How to use flash utility. На стр. 50 в Manual-a на дъното ти (можеш да си го свалиш пак от посочения сайт) е обяснено как точно се използва Flash utility.

Ммда .. от тук го дръпнах ... само че има проблем ... дръпнал съм коренно различна версия :/ ... Благодаря все пак .. сега ще пробвам да си кача новия файл за ъпдейт,awdflash-a & floppy.img на дискета ... пък дано нещо стане ... ако не стане ... здраве да е .. ще опитам нещо друго пък накрая .. го мятам на сервиз и да го спасяват :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.