Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Двуканален режим на RAM?

Featured Replies

Някои да обясни принцип на действие на двуканалния режим при RAM паметите...как трябва да будат банките за да заработи както трябва и как не трябва да е.... :cheers: (благодаря предварително)

Някои да обясни принцип на действие на двуканалния режим при RAM паметите...как трябва да будат банките за да заработи както трябва и как не трябва да е.... ;) (благодаря предварително)

Врачките още са пияни от Нова година и ги няма да кажат какво ти е дъното. Ако може ти да дадеш малко информация :go ahead:

• Автор

Нямам в предвид конкретно дъно.. просто искам да науча как става това... чувал съм, че ако например има 2 слота и на двата трябва да има една и съща банка РАМ памет за да работи... но както казах чувал сум само.. не от лица които се занимават с тази работа... ;)

Iovi е прав! Трябва да дадеш повече инфо.Каква е паметта-марка,количество,честота,едно и същи ли са плочките,и т.н. ;)

Принципно на дънната платка има четири слота за паметта.Двата са в червено,другите два са в жълто(може да има разминаване на цветовете при различните модели дънни платки,но цветовете са два.Това ти са двете шини затова са оцветени различно.Много хора допускат грешката да слагат в еднаквите цветови слота плочките и резултата е single! За да работи в Dual -трябва едната плочка да е в слота с единият цвят ,а другата да е в другият цвят и да са едно до друго.Така работят и двете шини-2 х 64 бита = 128 бита.

• Автор

Добре имам Notebook Asus F5V и има 2 слота за РАм с по 1Г РАм... и исках да разбера ако сменя 1 та банка с 2г дали ще има някакви проблеми...

Kokomile виждам че обърна внимание на темата затова да те питам,че спорим с приятели-Ако сложа още две плочки същата памет като моятa A-data(сега съм в дуал) Пак ли ще съм в дуал? Тоест от 2х1 да станат 4х1 .И най-важното контролера на паметта нали е в самият процесор-толкова много плочки няма ли да го бавят.Няма ли да е по-добре да са 2Х2 гб вместо да са 4х1 гб.Спорът е в това дали многото плочки рам затормозяват работата на АMD процесорите.Ядрото ми е brizbane,не е старият windsor(ако това има значение)

Предварително благодаря laugh.gif

Kokomile виждам че обърна внимание на темата затова да те питам,че спорим с приятели-Ако сложа още две плочки същата памет като моятa A-data(сега съм в дуал) Пак ли ще съм в дуал? Тоест от 2х1 да станат 4х1 .И най-важното контролера на паметта нали е в самият процесор-толкова много плочки няма ли да го бавят.Няма ли да е по-добре да са 2Х2 гб вместо да са 4х1 гб.Спорът е в това дали многото плочки рам затормозяват работата на АMD процесорите.Ядрото ми е brizbane,не е старият windsor(ако това има значение)

На първият ти въпрос : да .

На вторият ти въпрос : 2х2 си е по-добре от 4х1 .... първо, щото каквото и да казват, въпросният контролер се товари и второ .... що пък да хабим ток за 4 платки като може само за 2 cool.gif

Иначе ....по темата: не е задължително платките да са еднакви като обем . Оня ден "ъпгрейдвах" Гигабайтско дъно с 945 чипсет на Интел с 1 платка 2 Гб ДДР2 800. Компютъра си я пусна в двуканален режим със старата платка (която дори и не съм пипнал, просто забучих новата на втория слот - дъното е мАТХ с два слота само) която си беше 512 Мб ДДР2 800 ..... та така .....бачкаха си двуканален режим та чак "фърчаха" .

nikk12 при мене двуканалния режим се получава като сложа паметите в слотове с еднакъв цвят,сега си играх да ги въртя.Такаче явно при различните дъна е различно.

Като сме почнали с въпросите и аз да попитам.Мога ли да сложа още 2 х 2gb на 800 без да махам старата рам.И как точно трябва да ги наредя.Конфигурацията е от подписа.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Iovi е прав! Трябва да дадеш повече инфо.Каква е паметта-марка,количество,честота,едно и същи ли са плочките,и т.н. :speak:

Принципно на дънната платка има четири слота за паметта.Двата са в червено,другите два са в жълто(може да има разминаване на цветовете при различните модели дънни платки,но цветовете са два.Това ти са двете шини затова са оцветени различно.Много хора допускат грешката да слагат в еднаквите цветови слота плочките и резултата е single! За да работи в Dual -трябва едната плочка да е в слота с единият цвят ,а другата да е в другият цвят и да са едно до друго.Така работят и двете шини-2 х 64 бита = 128 бита.

;) Един въпрос,дъното е P5Q,паметта е ръгната в двата жълти слота(по препоръка на Asus),дали върви в двуканален режим,или да?

screenshot33iy7.jpg

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Подобни обръщения само на ЛС. Фамилиарностите в кръчмата.

Мики маус работят ти двуканален режим.Nikk12 не на всички дъна платките трябва да са една до друга за да работят в dual chanell.Kакто е при мики маус трябва да са в слотовете с еднакви цветове. :speak:

Аз имам следния въпрос: Компютъра ми беше с A-Data 512mb 800mhz смених е с A-Data 2x1GB 800mhz. Сложих ги Dual chanel и след една седмица някаде PC-то ми блокира реснах и веднага черен екран смених местата на модулите и Single chanel и нямам никакви проблеми но въпросът ми е защо неможе да са модуллите в Dual chanel.

Предварително благодаря.

Тествай паметта за грешки

Ошашкан контролер

Ресет на биос

друга памет

други слотове

бира с фъстъци

Според мен иска ресет на биоса.При един приятел имаше подобен проблем.Имаше една платка 1GB Kingmax DDR2-800Mhz и като сложихме втората подобна въобще не я откри.След рестарт на биоса платката се показа и тръгнаха в дуал чанел.

Това ти са двете шини затова са оцветени различно.Много хора допускат грешката да слагат в еднаквите цветови слота плочките и резултата е single! За да работи в Dual -трябва едната плочка да е в слота с единият цвят ,а другата да е в другият цвят и да са едно до друго.Така работят и двете шини-2 х 64 бита = 128 бита.

Извинявам се но това което казваш е точно обратното,когато искаш да вървят в dual ченъл,поставяш 2-те рам платки във слотовете със един и същ цвят,вярно е че са по двойки в два цвята,но те може да са разположени както една до друга по цвят,така и да се редуват-червено-жълто-червено-жълто(този начин донякъде е по добре защото са поставени през слот и има място за охлаждане м/у тях ако ползваш примерно 2х1,2х2, в дуал). cool.gif

BIOS-а е рестартиран много пъти с махане на батерията ама никаква промяна, а спазвам препоръките на ASUS ама не става. Пак ще пробвам утре с рестарт на биоса пак да видим какво ще излезне. Дъното е ASUS M2N DH. Мерси за саветите.

Редактирано от filipru (преглед на промените)

BIOS-а е рестартиран много пъти с махане на батерията ама никаква промяна, а спазвам препоръките на ASUS ама не става. Пак ще пробвам утре с рестарт на биоса пак да видим какво ще излезне. Дъното е ASUS M2N DH. Мерси за саветите.

Имах същият проблем с едно дъно но не помня марката. След смяна на биос с по-нова версия нещата се оправиха.

Редактирано от rokoko15 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.