Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно каталога на Калдата

Featured Replies

Скоро разглеждах каталога от главното меню на Калдата - добре е направен ,но мисля че има възможност да се помисли да се направи още по-добре.

Имам предвид следното:

1. Да се помисли за добавяне на още програми, независимо дали има излязла нова версия или не,защото определено мисля ,че има доста добри програми ,които също са от първа необходимост за които обаче няма излизали наскоро версии.

2. Да се придвижи линка към каталога на по-видно място в сайта ,така че да се намира каталога по-лесно.

3. Да се поддържат последни стабилни версии на програмите там-в момента е така , но с някои изключения.

Има и много още неща ,за които не се сещам в момента и много ми се иска да дискутираме въпроса за каталога, защото за мене поне това е от първостепенно значение , а мисля и че за много други е така също....

Без да правя реклама на сайта , но мисля ,че калдата е единствения официален сайт в българското пространство ,който предлага най-доброто,сортирано ,прегледно,и т.н. по отношение на софтуера и точно затова искам и Каталога да бъде най-добрия и най-богат.

:):):clap:

Също по този повод , ако аз мога да бъда полезен с нещо ще помогна!

Редактирано от ozzy (преглед на промените)

Интересно и много добро предложение, върху което ми се иска да помислим. Ще се опитам да дам отговор на въпросите (предложенията) и да обсъдим какво може да се направи.

1. В каталога присъстват последните версии на всички програми, за които сме писали в раздел "Софтуер" на сайта. Естествено списъка с програми, които пускаме, се променя (добавяме нови програми или спираме да пускаме стари). Ако някоя програма заслужава внимание и има интерес към нея (интерес на повече хора, а не само от един човек, който ни я препоръчва), тогава тази програма влиза в нашият списък.

Естествено тук се появява и въпросът за старите програми, които да речем нямат нова версия. Първото нещо, което ме притеснява това е субективният фактор. Т.е. за един дадена програма може да е велика, интересна, чудесна, а за друг да е пълна глупост. Общият стремеж е да пускаме популярни и доказали се програми.

Също така политиката на сайта е да се предоставят само най-новите версии на програмите, а за по-стари версии или такива, които не са пускани има създаден поддържащ форум (в който ние пишем), където могат да се поискат програми, да се попита "Търся програма за еди какво си и т.н." и където може да се дадат линкове за такива програми. Т.е. има едно грубо разделение - сайта за нови програми и форума като допълнение за стари програми и съвети.

Разбира се всичко се заключва в практиката да се пускат и добавят само нови програми, която е предприета от собственика на този сайт.

2. Ако каталога наистина е толкова посещавано място в сайта, тогава наистина си струва да се замислим да направим линка по-видим. Основното нещо е, наистина да знаем доколко каталога е посещаем от потребителите. Основните показатели, по които можем да разберем това са броят на свалянията на файловете от каталога, както и гласуването за различни програми.

Тук ще е хубаво обаче да се дадат предложения, как да направим каталога по-видим (ако се окаже, че има нужда) - например дали да не се обособи бутона и защо, или пък да се направи в друг цвят и т.н. Имайте в предвид, че решението трябва да е и графически издържано (ще бъде глупаво да имаме пляснат бутон някъде си ей така).

3. Относно стабилните версии - това е и принципа - в каталога да се пускат само стабилни и финални версии. Ако има пропуски, тогава ще бъде хубаво да ни бъдат съобщени и ние ще реагираме.

Ако има други въпроси, също ще ги обсъдим, защото в крайна сметка се стремим към най-доброто. Ще е хубаво и други потребители да се включат в дискусията, като споделят своето мнение, виждане и предложения.

• Автор

Благодаря за изчерпателния отговор.

Ето тук има някои неща които видях:

може да се види линка за Autopacher да сочи към последната версия-в момента е за март

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1...ion=show&id=615

направи ми впечатление, че линковете към free.online.bg не работят

• Автор

Да, така е наистина, по-централно място трудно ще му се намери... Съгласен съм.

Но това не е най-важното. Повече ме вълнува въпроса за програмите в каталога.

В файлови операции/ Дефрагментатори виждам само Diskeeper- без алтернатива.

Какво мислите за raxco perfect disk? Мисля ,че има също много предимства и би могъл да се включи като алтернатива

• 1 година по-късно...

Виждам че отдавна не е писано в темата, но понеже не искам да правя нова.

Мисля че е добра идея в каталога срещу всяка програма ако може да се слага типа на лиценза й, вместо да се налага да отварям самия линк и да го видя вътре. Поне аз искам примерно да прегледам само програмите които са Freeware. Не е много култова идея и да не се реализира няма да е голяма болка, но мисля че ще е удобно.

• 2 седмици по-късно...

Като отида тук "Каталог - Системни надстройки и ъпдейти" и екрана се разтегля,

и се настъпват менютата и не се виждат. Само при мен ли е така ? :)

• Администратор
Като отида тук "Каталог - Системни надстройки и ъпдейти" и екрана се разтегля,

и се настъпват менютата и не се виждат. Само при мен ли е така ? :)

Правено е вече... благодарим за доклада.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.