Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за клок на AMD

Featured Replies

Разполагам със следната машинка AMD Sempron 2800+ на 1.61Ghz с дъно ASRock K8Upgrade-NF3 512 RAM започнах да клоквам и стигнах 1.9 но след това като пусна някоя игра и се рестартира не прегрява какво друго може да е ? Това ли е предела до който мога да стигна? Ето и малко снимки:

010080369-big.jpg

010080370-big.jpg

В тази насока искам да питам дали може да се клокне AMD 64 X2 5200+ 2.7

Ако си клокнал и паметта 21%, значи тя издиша.... Прочети темата за клок...

може но със слабо охлаждане ще се изключва...

прочетете и двамата темата за клок. освен това трябва да намалите множителя на HTT Multiplier на 3xъщо и честотата на паметта щото тя няма как да не се клокне след като контролера е в процесора и ползва същия тактов генератор...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Преспокойно до 3 гиги е стабилен,след това нагоре не съм се занимавал!

а бе може ли някой да разясни как се работи с прайм95 или с някаква друга програма за тестване на стабилност

• Автор

Намалих честотата на паметта на 166Mhz но такова нещо HTT Multiplier няма никъде

а бе може ли някой да разясни как се работи с прайм95 или с някаква друга програма за тестване на стабилност
Ами когато стартираш подобна програма,тя ти натоварва на 100%машината и ти дава възможност да прецениш дали направените промени дават възможност за стабилна работа.Ако за това питаш.Лично аз ползвам -intel burn test-натоварва повече и теста минава за десетина минути,не са необходими часове както при прайм или ортос.

еми нз но предполагам че да върти 8-10 часа е по-добре от колкото 10 мин, на 38% клок ми искара грешка на 2 часа и 40 минути.....

Нещо не схващам, по-добре е да си губиш 8-10 часа за да разбереш, че не е стабилно? Мисля, че 10 минути е по-добрият вариант. Както мики маус каза, Интел бърн тест натоварва доста повече от Orthos или Prime.

AsRock са кръстили HT-то по друг начин и за това не го откриваш HT Speed е опцията и може да се зададат стойности 200, 400, 600, 800 и 1000, които отговарят съотв. на 1х, 2х, 3х, 4х и 5х спрямо FSB. Целта при клок е HT да не надвишва 1000, а се получава като се умножи FSB по HT. Например при 250FSB и нагласена на 800 НТ(4х) Реалната стойност на HT ще е 1000MHz, или при 300FSB и множител 3х(стойност 600) се получават 900MHz на HT, което също е безопасно и ще работи безпроблемно

Та - до 250FSB гласиш HT Speed na 800, между 250 и 300FSB го гласиш на 600.

Кажи какви други настройки си правил? Нагласи ли ръчно AGP на 66MHz?

Еми то добре това с тоя тест, ама го пуснах и не изкара никаква грешка biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif .

Пишеше, че е препоръчително да се врътне 5 пъти, аз го сложих на 10...

Сега на кое да вярвам, на Прайма или на това ?

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

screenshot91ij6.jpg

Добре,сложил си го на десет,а другите настройки?Включил ли си дедектора за грешки и сложил ли си 1 за максимален стрес?

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Еми много ясно че на максимален стрес иначе какъв е смисъла ?

Ако освен не бъркам нещо, въвеждам:

у

1

10

А реално,като го натовариш с тежка програма или игра,как се държи?Ако минава теста и не ти прави мизерии при ползване на тежки приложения,аз на твое място нямаше да се притеснявам,още повече ако компютъра си е мой и е при мен,винаги можеш да коригираш клока...Нали точно това е смисъла на тестването-да се разбере дали ще е стабилен при натоварване.Ако се притесняваш пусни повече сетове,50,100 колкото решиш и си запиши температурите.

Сега на кое да вярвам, на Прайма или на това ?

Вярвай на всички. А и само с тестове не става. При мен например беше стабилен на Prime, Orthos и OCCT, но като рипвам филми и цъкам още разни работи и забиваше. Странно и въобще не подозирах процесора, нали уж е стабилен на тестовете. След това като играх Assasin's Creed пак ми заби два три пъти, дигнах с една стъпка напрежението и се оправи и играта и на филмите вече не забиваше.

• Автор

айде де помогнете и на мене намалих честотата на 166Mhz но пак издиша и нямам такъв множител да променям

А бе системата се държи стабилно, не дига повече от 45градуса на процесора и 52на ядрото му. Качил съм волтажа на процесора с 10%(него съм го качил от доста време, иначе забиваше още при стартиране) и не ми забиват игрите, засега няма крашове....

soulskater пробвай да увеличиш таймингите на паметта, ако тръгне системата, но забива увеличаваш напрежението на процесора, гледай рам паметта да не ти качва повече от 430-440Мхз, НТ да ти е около 800-880Мхз.

Аз моя от 38% клок го свалих на 30% да не се притеснявам въобще, 150Мхз отгоре не са от голямо значение, все пак 2,6Гхз на тоя кошник моя му стигат :newspaper:.

НТ ми е точно 800Мхз паметта ми работи на 440Мхз и няма ядове. (а и нясякъде където чета из форуми казват, че на Котлон 3000+ тавана му е около 2.6-2.7)

• Автор

Ето до къде докарах моята каруца

010107765-big.jpg

010107766-big.jpg

Засега се държи стабилно днес ще оставя прайм-а да върти около 5-6 часа докато ме няма

Намали паметта на 133 и пробвай на 300х8. Паметта ще тръгне точно на 400, колкото и е стандартното за нея, а HT ще бъде под 1000 - гледам, че си намерил от къде се регулира.

• Автор

намалих паметта но като дигна повече от 275 и още при стартирането се ресва и започва да зарежда на 1.61GHz което си е default мисля че това е тавана който мога да достигна

Ами когато стартираш подобна програма,тя ти натоварва на 100%машината и ти дава възможност да прецениш дали направените промени дават възможност за стабилна работа.Ако за това питаш.Лично аз ползвам -intel burn test-натоварва повече и теста минава за десетина минути,не са необходими часове както при прайм или ортос.

Само да питам дали става и за амд.

искам да питам моя 3500 атлон колко му е макс клока до ква 4естота мое да стигна

искам да питам моя 3500 атлон колко му е макс клока до ква 4естота мое да стигна

http://www.ripping.org/database.php?cpuid=26 Ми на виж рекордите, ама не се надявай да ги стигнеш с боксово охлаждане например.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.