Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичащи филми

Featured Replies

Здравейте пичове, проблема е слдния: Става въпрос за една стара машинка, на която като се пусне какъвто и да е филм, се получава едно забавяне на картина ( все едно съм си нагласил плеъра да чете на по - бавна скорост). Същото забавяне се получава и при гледане на филмчета във Vbox i YouTube.

Конфигурацията е следната:

Дъно: Acorp 6VIA85P

Процесор: Celeron 700 mhz

Хард: Seagate 40 gb 7200

Рам: 1х128 и 1х64 - 0бщо 192

Видео: Riva TNT 2 ( Пробвах и с две Geforce - ки едната 32 мб, а другата 64)

Аудио: C-media 5.1

На тази конфигурация би трябвало без никакви проблеми да тръгват всякакви филми. Операционната система е XP SP2. Пробвах и с SP1 обаче нямаше ефект. Първо сменях видео картите, никаква промяна. Пробвах с друга рам (смених и 2те платки, пробвах с 256 рам) и пак никакъв ефект. Тествах Харда за лоши сектори - нямаше. Сложих друг хард, инсталирах ХР наново и отново никакъв ефект. Смених кабела на харда, които беше 40 пинов с 80 пинов и познайте, отново нищо. Режима на трансфер на данни си е УДМА 2.Харда си е сам на кабел, не е с четящо у-во. Сменях и процесора, без ефект. Изключвам вероятността - прегряване. Дори стигнах до там, да чистя слотовете на дъното за РАМ, ама не се реши проблема. Единствено захранването още не съм сменял. Пробвах и с всякакви кодеци и плеъри, така че едва ли е това проблема. Направи ми впечатление ,че като пусна филм и процесора се натоварва на 70-100%. По едно време нагласих разделителната способност на 800х600 и филмите тръгнаха нормално, но на 1024х768 си сече... Само май остана да чистя слота и на видео картата.

Някой ако има някакви идеи, моля споделете ,защото днеска вече 3ти ден посвещавам на тази зловеща машина.

Опитай с някой много лек плеър. Например Mplayer или Smplayer. Аз на един стар компютър гледах на 400 MhZ.

Mожеби просто компютъра е прекалено слаб за да работиш на него във 1024x768 резолюция. Просто си карай на 800х600.

аа и както казаха другите сложи възможно най-лекия плейър. Аз ти препоръчвам VLC media player

Редактирано от thestig93 (преглед на промените)

• Автор

Имам подобен компютър със същото количество рам, дурон на 800 и малко по - добро дъно и просто лети. А един приятел едно време с неговата щайга - Celeron na 322, 192 рам и 8 mb video караше със SP1 и гледаше филми като бесен. Достатъчни са му парамтертире и проблема е някъде другаде. Пробвах със всякакви кодеци и плеъри. По - леко от mplayer classic здраве му кажи...

Проблемчето е слабото видео и/или дъно. Показателен е режима 800 при който са тръгнали някак си филмчетата. Опитай да пипнеш/промениш ако има някакви настройки за АГП-то му, мързи ме да му тегля и чета ръководството, но там е ключето на проблема ? Не ти трябват никакви допълнително инсталиращи се кодеци, дано не си оплескал компа, слагаш му само един КМпейер и това е. А и дюрон на 800 е доста по-як от мършавия селерон.

подозирам че нещо доста ти товари РС-то провери и какви процеси вървят, може да имаш излишни

не казваш с кой плеер си

с Crystal Player и MPlayer for Windows съм гледал спокойно и на Р3 450

но не си спомням дали бе на 1024x768. !!!!!!

Редактирано от martab (преглед на промените)

• Автор

Няма други стартирани процеси които да товарят. Намерих едни драйвери който са допълнителни за чипсета и мисля, че постигнах оптимален резултат. С VLC и Gom player успях да подкарам филмите перфектно. С media player classic обаче, някой насичат. По - късно ще напиша подробно обяснение на крайния резултат. Продължавам обаче да не мога да гледам клипчета от vbox и youtube с този компютър.

Намерих едни драйвери който са допълнителни за чипсета и мисля, че постигнах оптимален резултат. С VLC и Gom player успях да подкарам филмите перфектно. С media player classic обаче, някой насичат. По - късно ще напиша подробно обяснение на крайния резултат.

Щом си успял с тия двата би трябвало и с уин плейъра да можеш ги гледаш.

А ако искаш да си гледаш твои филми снимани с видеокамера и наплавени да са на PAL DVD (като за телевизора) ти препоръчвам "платения" кодек на nVidia с карта от същата марка която да го подържа хардуерно. При мене тоя най-добре работи уин плейъра, по-добре от всички пробвани безплатни лекотийки.

Сложи и един вентилатор да духа странично към видеокартата за да й е по-леко през жегите.

И аз до скоро имах една стара щаига ползвах я за гледане на филми Дюрон на 650Mgz,256 ram,видео Riva TNT 2.С кристал плеар яко сечеше,но с VLS,уиндолс медиа плеар,медиа плеар класик работеше перфекно .Съответно като гледам филм спирах всичко останало.А как летяха игрите едно време на този компютър......... като се замисля на около 8-9 години е и още си бачка в момента е рутер.

Рам: 1х128 и 1х64 - 0бщо 192

Колега, няма такъв филм 128+64=.... RAM-а трябва да е еднакъв иначе нищо не правиш. По-добре си сложи един 512М и си гледай киното и не се занимавай с глупости ;)

• Автор

Че аз ако дам пари за 512 mb SDRAM се губи какъвто и да е смисъл... освен това машината не е моя,а на един клиент.

В крайна сметка се оказа, че дъното е пълен боклук. В колкото чужди форума намерих информация за него, в толкова и го оплюха. Намерих два допълнителни пача, специално за чипсета. (ако някой е любопитен ). След като ги инсталирах, и след внимателно почистване на слотовете на рам - паметта , успях да го докарам до там ,че филмите заспаха. Вървят всякакви компресии на 1024х768 , та пушек се вдига... Обаче странното е ,че с klmcodec насича брутално, а с GOM Player - изобщо. Все пак най - добрия плеър за стари машини според мен е - VLC. Обаче за гледане на клипчета от vbox и дума не може да става.

Смятам, че темата е приключена и че проблема е решен. Благодаря на всички които се опитаха да помогнат.

• 2 седмици по-късно...
Mожеби просто компютъра е прекалено слаб за да работиш на него във 1024x768 резолюция. Просто си карай на 800х600.

аа и както казаха другите сложи възможно най-лекия плейър. Аз ти препоръчвам VLC media player

VLC дръжки.

KM player а най добре mediаclasic но ной добре намали резолюцията на самия player и повечето проблеми ще отпаднат.

Аз самия съм на подобно животно 667mhz 128mb . Карам на класика и нямам проблеми. Разбира се ако не си пуснал още 5-6 програми отстрани

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.