Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блок - схеми !

Featured Replies

Имам нужда от помощ да направя едни блок - схеми ....Имам програмни кодове на C++ на които трябва да се направят и блок - схеми ....а пък аз съм малко индианец :) Задачите са елементарни ....3 на брой и ще съм Ви адски благодарна, ако някой ми помогне :) Може да ми пишете и на скайпа... :angry::rolleyes: :rolleyes:

Редактирано от lilavetka (преглед на промените)

1) По-правилно е да се каже блок-схема.

2) Защо трябва да "усложнявате" едва ли не живота на този, който иска да помогне, като го карате да ви търси в Skype и тем подобни? Не можеш ли да кажеш какви са ти изискванията и който има желание да помогне, да го направи тук. Is it difficult?

Редактирано от krisku (преглед на промените)

• Автор

OK!! Така да бъде ...макар че ставa все по-късно Публикувано изображение

1.

#include<iostream.h>

int main()

{

double a,b,c;

/*vuvejdat se a i b*/

cout << "a = ";

cin >> a;

cout << "b = ";

cin >> b;

c = (a-b)*(a+b);

cout << "c = "<<c;

return 0;

}

2.

#include<iostream.h>

int main()

{

double a,b,c;

/*vuvejdat se a i b*/

cout << "a = ";

cin >> a;

cout << "b = ";

cin >> b;

if (a > b){

c = a-b;

cout <<"c = "<<c;

}

else { c = b-a;

cout << "c = "<<c;

}

return 0;

}

3.

#include<iostream.h>

int main()

{

int a,c,i;

/*vuvejdat se a*/

cout << "a = ";

cin >> a;

c = a;

for (i=1;i<=10;i++){

c++;

cout <<"c = "<< c <<"\n";

}

return 0;

}

OK!! Така да бъде ...макар че ставa все по-късно Публикувано изображение

1.

#include<iostream.h>

int main()

{

double a,b,c;

/*vuvejdat se a i b*/

cout << "a = ";

cin >> a;

cout << "b = ";

cin >> b;

c = (a-b)*(a+b);

cout << "c = "<<c;

return 0;

}

2.

#include<iostream.h>

int main()

{

double a,b,c;

/*vuvejdat se a i b*/

cout << "a = ";

cin >> a;

cout << "b = ";

cin >> b;

if (a > b){

c = a-b;

cout <<"c = "<<c;

}

else { c = b-a;

cout << "c = "<<c;

}

return 0;

}

3.

#include<iostream.h>

int main()

{

int a,c,i;

/*vuvejdat se a*/

cout << "a = ";

cin >> a;

c = a;

for (i=1;i<=10;i++){

c++;

cout <<"c = "<< c <<"\n";

}

return 0;

}

на тези задачи трябва да им се правят блок схеми така ли ?
  • Автор

на тези задачи трябва да им се правят блок схеми така ли ?

Да на тези задачи

Публикувано изображение

--------

Публикувано изображение

--------

Oт мен толкова. За третата задача, можеш да се помъчиш и сама като прочетеш тази книжка.

Третата задача ще успееш ли да я направиш? Ако да, дай да видим как е станало. Ако има някакъв проблем, питай. Няма нищо срамно в това да питаш, стига да не мързелуваш и да чакаш някой да ти го направи наготово. А иначе, благодари на момиченцето в подписа ми. ;-)

• Автор

Истината е, че не мързелувам, а ходя на работа!!! дори в момента съм тук....истината е, че уча и за друг изпит и се побърквам. Но хайде няма да се оплаквам...не мисля, че мястото е тук и че на някой му пука особено :) Ще измисля нещо за другата задача утре ...ако имам сили, ако не здраве да е ;)

Казах го, защото повечето ученици/студенти са на следния принцип: "Що да уча цяла година, като може някой будала да ми направи курсовата работа или да ми напише домашното."

Ако си се почувствала обидена по някакъв начин, извинявам се. ;-)

Ето и блок-схемата за третата задача:

Публикувано изображение

Да си призная, не съм напълно сигурен, че е вярна, но от това, което прочетох и прегледах, би трябвало да изглежда по този начин. Ако трябва да я предаваш в електронен вариант, може да създадеш отново блоковете (да изглежда по-добре), аз ги правих набързо с Microsoft Word [AutoShapes].

И все пак, ако искаш от любопитство да разбереш кое, как, защо, може да прегледаш следния материал за циклични блок-схеми.

Казах го, защото повечето ученици/студенти са на следния принцип: "Що да уча цяла година, като може някой будала да ми направи курсовата работа или да ми напише домашното."

Ако си се почувствала обидена по някакъв начин, извинявам се. ;-)

Ето и блок-схемата за третата задача:

Публикувано изображение

Да си призная, не съм напълно сигурен, че е вярна, но от това, което прочетох и прегледах, би трябвало да изглежда по този начин. Ако трябва да я предаваш в електронен вариант, може да създадеш отново блоковете (да изглежда по-добре), аз ги правих набързо с Microsoft Word [AutoShapes].

И все пак, ако искаш от любопитство да разбереш кое, как, защо, може да прегледаш следния материал за циклични блок-схеми.

Добра работа :wors: изпревари ме...
  • Автор

Ами аз мога само още веднъж да кажа едно огормно БЛАГОДАРЯ ! Утре ще предавам курсовата ...а на 7-ми ще е изпита :headphones: След това отново ще ви пиша как е минало :lighter:

Добре, имам един въпрос. Аз по-принцип си правя първо блок-схема, след това пиша програмата. Толкова ли е трудно, при условие, че имаш написана програма да направиш тази блок-схема?

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

#include <iostream.h>

#include<iomanip.h>

int main()

{

const int M=41;

int p[M];

int n;

do{cout<<"kolko e broat na ozenkite(<=40)?";

cin >>n;

}

while(n<1||n>40);

int i;

for(i=1;i<=n;i++)

do{cout<<"kolko e"<<i<<"ozenka";

cin>>p;

}

while(p<2||p>6);

int s=0;

for(int j=1;j<=n;j++)s=s+p[j];

float su;

su=(float)s/n;

cout<<"stedniat ycnex e"<<setprecision(2)<<su<<endl;

return 0;

}

Редактирано от Hyperion (преглед на промените)

zdraveite i az imam ednno malko problem4e do utre trqbva da si predam kursovata po informatika, samo 4e poneje hodq i na rabota izpuskah nqkoi lekcii i sega s1m dosta zatrudnena s praveneto na blok shema, zada4eta mislq 4e q re6ih, samo 4e ne moga da si napravq blok shemite

molq vi, mn vi molq pomognete

Zada4e: Da se s1stavi programa,koqto vyvejda v celo4islen ednomeren masiv ocenkite na maksimum 40 studenti. Da se nameri i izvede sredniq uspeh na vsi4ki studenti.

Ето необходимата блок- схема, доколкото виждам няма проблеми в нея :P

post-166957-1233748429_thumb.jpg

• 2 месеца по-късно...

Ми на мен ми е малко трудничко , понеже не мога да ги схвана тези блок-схеми а междодругота благорадя мн за блоксхемата която ми пратихте мн мерис и се извинявам че не писах по-рано :P и имам още едно въпросче преподавателката ми каза че схемата ми трябвало да стане по др начин и да има повече разклонения знаете ли как може да стане това :help wanted: целувки от ме благодаря за блок-схемата :help wanted: и се извинявам че го правя толкова късно исках да ви попитам още нещо преподавателката ми каза че тази блок схема можело да стане по друг начин и съм трябвало да го направя по др начин(трябвало да е по разклонена) имате ли представа как може да стане ако имате моля пишете цункам ви и ви благодаря предварително :help wanted:

• 1 месец по-късно...

Някой може ли да ми помогне! Трябва ми блок схема за следната програма на С++ или каквато и да е блок схема за ханойските кули. Не мога да я открия в тъпия интернет. #include <iostream> using namespace std; void Hanoj(int n, int a, int b, int c) { if (n>0) { Hanoj(n-1, a, c, b); cout <<a<<"-->"<<c<<endl; Hanoj(n-1, b, a, c); } } int main () { int n; cout<< "Number of disks: "; cin>>n; int a=1, b=2, c=3; Hanoj(n, a, b, c); return 0; } Ако някой може да помогне много ще съм благодарна. Трябва ми спешно. Мерси предварително. :offtopic_s:;) ;)

Редактирано от lilko86 (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Ако мога да ви помоля, ще ми помогнете ли да направя една блок–схема.Ништо не им пазбирам.Тази вечер ми трябва, моля ви помогнете ми.Пишете ми.

Ако мога да ви помоля, ще ми помогнете ли да направя една блок–схема.Ништо не им пазбирам.Тази вечер ми трябва, моля ви помогнете ми.Пишете ми.

Да беше написала условието на задачата, все някой можеше да ти помогне.

• 1 месец по-късно...

Ето необходимата блок- схема, доколкото виждам няма проблеми в нея :)

post-166957-1233748429_thumb.jpg

Търся малко помощт за една блок схема , аз я направих , но незнам дали е вярна и дали трябва да изглежда така Публикувано изображение познанията ми за съжаление не са големи , и затова някой ако може да помогне... благодаря Публикувано изображение

program Masiv;

var

m,i,j:integer;

pr:real;

A,B:array[1..20] of real;

Begin

while((m<1)or(m>20))

do begin

write('Vavedene broi na elementite na masiva m <1-20>: ');

read(m);

end;

writeln('Vavedete elementi na masiva:');

for i:=1 to m do begin

write('Element[',i,']: ');

read(A);

end;

for i:=1 to m do

begin

if(A>=0) then begin

B:=A*i;

end

else begin

B:=i*i;

end;

end;

pr:=1;

if((B>-5)and(B<7))then begin

j:=j+1;pr:=pr*B;

end;

end;

writeln('Masivite predi i sled promianata:');

writeln(' Predi Sled');

writeln('Element[',i,']: ',A:4:3,' ',B:4:3,' ')

end;

writeln('Broia na elementite v intervala <-5,7>: ',j,'');

writeln('Poizvedenieto na tezi elementi: ',pr:4:3,'');

write('Natisnete ENTER');

readln;

readln;

End.

Doc1.doc

Редактирано от un_dj (преглед на промените)

Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете за една задача на Паскал ...по точно блок-схема. Това е условието! Да се състави блок-схема и програма на Paskal за намиране на средноаритметичното на положителните, от последователно задавани числа, до задаване на нулево число. Ето и програмката, но не съм сигурна дали е вярна, ако може по нея да се направи блок схема... program average; var srar: real;i, n, sum: integer; begin i:=0;sum:=0;write('Въведете първo число от редицата') readln(n); if n=0 then writeln('Започна накриво!');else begin repeat if n>0 then begin i=i+1; sum:= sum + n; srar:=sum/i; end; write('Следващo число:') readln(n); until n<0 or n>0; writeln('Средно аритметично:', srar:10:4); end; end. Легенда: n - поредното въведено число i - брояч на положителните sum - сумата на положителните srar - средно аритм. от полож

Редактирано от daniela13 (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

здравейте,имам нужда от помощ .Трябва да направя блок схема на на код на С++.Опитах се,но нещо не ми се получава..В изискванията пише,че трябва да е на Visio mg.Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен...

#include <stdio.h>

// Razmqna na 2 elementa

void swap (int &a, int &b)

{

int temp;

temp = a;

a = b;

b = temp;

}

void main(void) {

int n;

// Maximalen broi chisla 10000

int masiv[10000];

int i;

int l, r;

bool sortiran;

printf("Vavedete broi chisla: ");

scanf("%d", &n);

// Vavejdane na chislata

printf("Vavedete %d chisla: ", n);

for (i = 0; i < n; i++) {

scanf("%d", &masiv);

}

// Inicializirane na promenlivi

l = 0;

r = n - 1;

// Sortirane

sortiran = false;

while (sortiran == false) {

sortiran = true;

for(i = l; i < r; i++) {

if(masiv > masiv[i + 1]) {

// Razmqna na dvata elementa

swap(masiv, masiv[i + 1]);

sortiran = false;

}

}

r--;

for(i = r; i > l; i--) {

if(masiv < masiv[i - 1]) {

// Razmqna na dvata elementa

swap(masiv, masiv[i - 1]);

sortiran = false;

}

}

l++;

}

// Izvejdane na ekrana

for(i = 0; i < n; i++) {

printf("%d ", masiv);

}

printf("\n");

}

Благодаря предварително!

Здравейте! Искам да ви питам този код:

m=z;
do

{ 
 if (m>y)
  { k = 17; } 
 else 
  { j=p; 
  do  
  { d[j] = m;
    if (d[i] < v)
     { k = m%i;
     m++; } 
    else j++; }
   while (j<w);
}
    while (1);

съответства ли на тази блок схема ? :)

Редактирано от Roskyy (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.