Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за температури на HDD

Featured Replies

Здравейте. Много ще съм ви благодарен ако ми кажете някоя програма която да ми показва температурата на хард дисковете и двата са Seagate SATA единия е 80GB а другия е 200GB, преди време когато ми бяха вързани през IDE контролера със която и да е програма за температура на HDD им виждах температурите, но сега са ми вързани през RAID контролера и пробвах разни програми за температура и със нито една немога да си ги видя. Бихте ли ми препоръчали някоя програма със която пак да мога да ги виждам.

Предварително ви благодаря за помоща.

Mother Board Monitor 5 - MBM5

http://mbm.livewiredev.com/

При инсталацията те пита какво ти е дъното ... Май само тази програма има библиотека, в която са вкарани сензорите за повечето дъна по производтели и модели ...

Показва всичко, за което има сензори по дънната платка, на хард-дискове и т.н.

Напрежения, температури, обороти на вентилатори ...

За да показва Т на харда - трябва в General => Basic да сложиш отметка в чекбокса на Scan for IDE harddrives with temp sensor ... ...

Рестартираш и в Temperatures => Visual вече ще видиш сензора за температурата на хард-диска. Избираш го, а по-надолу чекваш Dispaly this temperature in the dash board screen, Display temperaure in the system tray, Display temp in High/Low и т.н. ... за да ти показва каквото искаш и където го искаш ...

Програмата си има и добър help ...

Аз в system tray съм сложил да виждам температурите на процесора, видеокартата и HDD ...

Редактирано от YoggA (преглед на промените)

Нещо бъркаш, неможе да не става. Ползвал съм и двето програми на SATA дискове и двето отчитат температурите на HDD-тата.

И със тази програма нестава ...

<{POST_SNAPBACK}>

Става.

При теб може би са се пооамзали драйверите за IDE controllers ...

Деинсталирай ги и ги сложи наново.

ПП/ Избрал ли си сензора на HDD за Sensor 3

TempHDD.gif

• Автор

Да може, а сигурен ли си че SATA хардовете са били вързани през RAID контролера а не през IDE контролера. говорих и със други хора и спорет тях можеби е заради моя RAID контролер, който е "Promise FastTrak 378" защото ако хардовете ги вържа през IDE контролера със която и да е програма за отчитане на температурата на хард дисковете ми се поевява тяхната температура.

Ето и още едни скрийншотове: 1 , 2

Редактирано от tonidnbs (преглед на промените)

А какво показва SMART? Познава ли коректно температурите и на двата диска?

Нали SMART -a не е забранен от БИОС?

Здравейте приятели,

тази тема се закова доста време без разрешение и реших да ви направя подарък.

Програмката, която ще изтеглите е малка-само 90kB.Ценна е с това, че показва текуща температура на дискове с интерфейс ATA133, а така и на SATA.Програмката работи на AMD и Intel платформи безотказно.Излекувана е.От вас се иска само да я стартирате.Паролата на архива е << profruit >>.При проблеми с изтеглянето пишете ЛС с е-мейл адрес, където да я пратя директно на получателя.При мен положението е следното.Работя с набеден диск "Maxtor slim".Лятото не ми показа повече от 32'С градуса.Сега е 24'С.При мой приятел с лепенка на кутията, Seagate-ът му се "пържи" нa 54'C.Решението е много просто.От старо захранване свалих вентилатора и го монтирах перпендикулярно на 20 мм от твърдия диск, така че да го обдухва отгоре и отдолу.

Информация о файле:

Размер: 91 кбайт

Номер: 585158

Размещен: 20.10.2005 20:30

Доступен до: 27.10.2005 20:30

Описание: термометър

цък-цък

Успех

И аз имам същия проблем, хардисковете който са свързани през raid не мога да им видя температурите.

p.s. Profruit, тази програмка HDD Thermometer, при мен въобще не иска да тръгне.

Редактирано от ventci (преглед на промените)

ventci,

съжалявам, че приведената от мен програма при вас не тръгва.Тя не притендира за изчерпателност на приложението.На старата ми машина има два WD диска "Caviar" по 6.5 GB всеки.При тях също не сработи-липсва функцията S.M.A.R.T.Taka поднесен от вас проблема не смятайте, че съм екстрасенс или внук на баба Ванга, за да отгатна що за рейд имате.Ще ви насоча към друга практична програма-HD Tune 2.0.Особеното при нея е, че сработва само на NT Windows-и.

Eто още една програма: Hard Drive Temperature™

picture.gifПоддържани модели HDD

software.gifDownload: Hard Drive Temperature™ Enterprise 1.0.90 (5.05 МВ)

software.gifDownload: Hard Drive Temperature™ 1.4.206 (2.34 МВ)

Забележка: Hard Drive Temperature™ 1.4.206 е freeware/ awdware! Tя се инсталира като "trial" и след 30 дни става free, ама има един-два adware и малко дразни. Може да се излекува.

Сравнение за различните продукти Free, Professional и SCSI: тук.

Добавям от днес: вече има и в "софтуер" на заглавната страница още една програма: HD Tune 2.51: http://www.kaldata.com/comments.php?shownews=9598&catid=1

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.