Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HD4670 Sapphire 1Gb проблем

Featured Replies

проблема е когато играя някоя по-тежка игра и по някое време почва да насича и кадрите падат на 2-3 .натискам алт и таб и вентилатора намаля оборотите и после като влезна в играта си е нормално...и така докато не запаче пак :/ захранването ми е 400W ...а конфигурацията ми е отдолу ,но съм сигурен че е нещо от видеото ,ток ли не му достига или да сменя охладителната система която е доста скапана(шумна) м-у другото и ме е яд че не избрах Power collor ...предишната ми карта беше Power collor HD3650 1гб и е със сходни изисквания за захранващи ватове и с нея нямах такъв проблем и бях доволен от фирмата.....какво ли може да е?

Ми много се дига температурата на видео картата вероятно. Сложи му нещо от тоя род http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=296 и няма да имаш проблеми нито с шума нито с температурата, незнам дали охлаждането поддържа картата, нека някой друг каже.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

А не е ли по-разумно първо да си видиш температурите на картата под товар?

Аз ползвам Еверест и го карма да прави лог на темератъурите докато играя.

• Автор

a kak да направя този LOG ? :comp_virus:http://prikachi.com/users/gisus/7m.jpg има ли някаква специална програма , а това е при натовареност цели 52 градуса леле май е от това охлаждане смотано http://prikachi.com/users/gisus/8r.jpg

Редактирано от gisus (преглед на промените)

Аз имах същия проблем и беше в това че ми беше спрял вентилатора на видео картата .

проблема е когато играя някоя по-тежка игра и по някое време почва да насича и кадрите падат на 2-3 .натискам алт и таб и вентилатора намаля оборотите и после като влезна в играта си е нормално...и така докато не запаче пак :/ захранването ми е 400W ...а конфигурацията ми е отдолу ,но съм сигурен че е нещо от видеото ,ток ли не му достига или да сменя охладителната система която е доста скапана(шумна) м-у другото и ме е яд че не избрах Power collor ...предишната ми карта беше Power collor HD3650 1гб и е със сходни изисквания за захранващи ватове и с нея нямах такъв проблем и бях доволен от фирмата.....какво ли може да е?

Затова не харесвам Sapphire. В ниския клас карти, редовно пробутват боклукчави охлажданията. Предполагам проблема ще ти се реши, ако смениш вентилатора. Ако не го направиш обаче, може да се повреди, при което в най-добрия случай ще ти я сменят със същата, която сигурно пак ще почне да прегрява след време... И защо изобщо си взел 4670 с един гигабайт видеопамет?!? angry.gif

Със тези температури видеокартата ти отива на замръзване, но не и на прегряване. Търси проблема другаде. За ATI базирана карта не е проблем при натоварване да работи и на около 95 градуса, даже старата ми карта ( 1950PRO ) не правеше проблеми до около 105 градуса, ако не ме лъже паметта. ;)

• Автор
Със тези температури видеокартата ти отива на замръзване, но не и на прегряване. Търси проблема другаде. За ATI базирана карта не е проблем при натоварване да работи и на около 95 градуса, даже старата ми карта ( 1950PRO ) не правеше проблеми до около 105 градуса, ако не ме лъже паметта. :rolleyes:

и аз гледах http://www.techreport.com/articles.x/15559/11 тук е дадено ,че работи на 85 градуса по принцип в режим на натовареност....много странно значи не е от това проблема другия вариант е от захранването да е малко,споменах че ми е 400 вата ..иначе не критикувайте картата доста е бърза за цената си а и не само :help: въпросът е ,че се минах с sapphireto трябваше power collor

и аз гледах http://www.techreport.com/articles.x/15559/11 тук е дадено ,че работи на 85 градуса по принцип в режим на натовареност....много странно значи не е от това проблема другия вариант е от захранването да е малко,споменах че ми е 400 вата ..иначе не критикувайте картата доста е бърза за цената си а и не само :rolleyes: въпросът е ,че се минах с sapphireto трябваше power collor

Малко странно-52 градуса са когато не е натоварена! А колко ли стават когато я натовариш.Моята под товар е 55 градуса при игра на Crysis 2-3 часа.Все пак мисля, че са ти височки температурите. А пробвал ли си да смениш драйвера с по нов ,или друг.Те Ati с техните драйвера си е жив късмет.Картите им са по добри от тези на Nvidia,но пък проблемните им драйвери ги свалят рязко на земята.

Малко странно-52 градуса са когато не е натоварена! А колко ли стават когато я натовариш.Моята под товар е 55 градуса при игра на Crysis 2-3 часа.Все пак мисля, че са ти височки температурите. А пробвал ли си да смениш драйвера с по нов ,или друг.Те Ati с техните драйвера си е жив късмет.Картите им са по добри от тези на Nvidia,но пък проблемните им драйвери ги свалят рязко на земята.

Човека каза 52 градуса след натоварване, което е приемливо, в нормите е да достига до 65-70. Явно проблемът може да се крие и другаде.

П.С.Да тя картата ще е изстинала малко откакто е излязъл от играта, но да не е във фризер, че температурата и да падне с 20градуса за 20-30сек да речем.

Човека каза 52 градуса след натоварване, което е приемливо, в нормите е да достига до 65-70. Явно проблемът може да се крие и другаде.

П.С.Да тя картата ще е изстинала малко откакто е излязъл от играта, но да не е във фризер, че температурата и да падне с 20градуса за 20-30сек да речем.

Все пак не се заяждам vidimiq,както виждаш съм посочил и друга причина-драйвера :yanim:

И няма как да знам дали снимката е направена непосредствено след затварянето на играта.

Редактирано от nikk12 (преглед на промените)

Този вентилатора нещо ме съмнява 12% пък картата е над 50градуса.

Би трябвало автоматично да си повиши оборотите поне до към 30-40% докато температурата падне и чак тогава да намалее.

Опитаи със смяна на драивери.Друго което се сещам някакъв проблем със самата карта.

• Автор

леле пичове не е проблема във видеото :) благодаря на всички ,и се извинявам и на Sapphire фирмата е ОК....та значи ето какъв е проблема за любопитните-пуснах програмата: PC probe II и от нея останових,че ми сигнализира в натоварено състояние 46 градуса на рам паметта и тогава почва да бози хаха въобще и не предполагах че е от това . сега намерих решение ,евтино и лесно поръчах си това http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1997 и http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1975 и утре ще ми ги монтират :) до тогава отворих кутията biggrin.gif и сега и е хладно П.С. за спора м-у Ге форсе и АТИ, то си е ясно че АТИ са доста по-напред в технологията , драйверите са им перфектни за всяка марка (power collor ,sapphire,asus и т.н.) на сайтовете им си имат драйвери за всеки вид...напримерно,ако сложиш драйверите на асус версията на сапфира то си е ясно че няма да работи как трябва хахаха ето хронологията ми на видео карти с които съм бил от както излезна уиндоус ХР - ATI 9250 128mb , GF6200 256mb , ATI HD3650 1gb ddr2 и сегашната ми тигрица HD4670 1gb ddr3 ;) та за сравнение с скъпите 9800и нагоре карти на Нвидиа не намирам разликата която да си струва 300-400лв отгоре хахаха няколко кадъра отгоре ,но зависи какво играеш хаха все пак технологията на АТИ за тези серии е много бърза и 4650 и 4670 излезнаха декември 2008 ;) правете сметка

леле пичове не е проблема във видеото благодаря на всички ,и се извинявам и на Sapphire фирмата е ОК....та значи ето какъв е проблема за любопитните-пуснах програмата: PC probe II и от нея останових,че ми сигнализира в натоварено състояние 46 градуса на рам паметта и тогава почва да бози хаха въобще и не предполагах че е от това . сега намерих решение ,евтино и лесно поръчах си това http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1997 и http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1975 и утре ще ми ги монтират до тогава отворих кутията и сега и е хладно П.С. за спора м-у Ге форсе и АТИ, то си е ясно че АТИ са доста по-напред в технологията , драйверите са им перфектни за всяка марка (power collor ,sapphire,asus и т.н.) на сайтовете им си имат драйвери за всеки вид...напримерно,ако сложиш драйверите на асус версията на сапфира то си е ясно че няма да работи как трябва хахаха ето хронологията ми на видео карти с които съм бил от както излезна уиндоус ХР - ATI 9250 128mb , GF6200 256mb , ATI HD3650 1gb ddr2 и сегашната ми тигрица HD4670 1gb ddr3 та за сравнение с скъпите 9800и нагоре карти на Нвидиа не намирам разликата която да си струва 300-400лв отгоре хахаха няколко кадъра отгоре ,но зависи какво играеш хаха все пак технологията на АТИ за тези серии е много бърза и 4650 и 4670 излезнаха декември 2008 правете сметка

И оправи ли се сега компа , защото май проблема не е отрамта а ще излезе от дъното , дано не съм прав но имах същия проблем с дъно асус m2n-x plus , доста евтино дъно което правеше същата мизерия с процесор 6000+ 1МБ кеш 3100мхз макар че ужким го подържаше според сайта на асус.

HD3650 1гб

Не казваш дали това е с DDR2 или DDR3?

И моля те кажи ми с какъв ъкъл си взе карта с 1 GB РАМ ?!?!?

Не казваш дали това е с DDR2 или DDR3?

И моля те кажи ми с какъв ъкъл си взе карта с 1 GB РАМ ?!?!?

AlexanderH ЗДРАВЕЙ. Кажи моляте какво против имаш видео картите с 1GB RAM? Не се заяждам просто и аз съм се спрял на такова видео. Благодаря предварително. cool.gif

• Автор
И оправи ли се сега компа , защото май проблема не е отрамта а ще излезе от дъното , дано не съм прав но имах същия проблем с дъно асус m2n-x plus , доста евтино дъно което правеше същата мизерия с процесор 6000+ 1МБ кеш 3100мхз макар че ужким го подържаше според сайта на асус.

монтирах охладителите градусите на CPU и на Videoto паднаха с по 10 ,а на рамта с 14-15 :doh: ,но както и да е то не е било в това проблема а от настройките на драйверите на АТИто http://prikachi.com/users/gisus/9H.jpg слагайте всички настройки на 3D раздела на "use custom or game setings" да няма нищо пуснато,а просто от игрите си ги настройвайте филтрите и анти алайзинга.Ето всички насатройки как трябва да бъдат http://prikachi.com/users/gisus/10j.jpg http://prikachi.com/users/gisus/11p.jpg http://prikachi.com/users/gisus/12w.jpg това е ;) а за този пич отговора е : на скоро продадох 1но такова дъно асус m2n-x plus и се оказа ,че трабва да има 2 платки на него с Рам защото иначе не работи как трябва с 1на biggrin.gif eгати маитапа иначе няма проблем друг. и на останалите дето ме питат защо съм избрал и каква е версията на видеото - DDR3 ,избрах я пред 512mb GDDR3 защото мога да си я клокна лесно,но за сега няма смисъл пък и направихме тестове на и на 2те карти и 1Гб ДДР3 се представи по-добре :P надявам се да съм бил полезен на някои с подобни проблеми

AlexanderH ЗДРАВЕЙ. Кажи моляте какво против имаш видео картите с 1GB RAM? Не се заяждам просто и аз съм се спрял на такова видео. Благодаря предварително. cool.gif

Много хора правят грешката да си купят видео карта с 1 gb ram DDR2, а по добрия вариант е 512 mb ,но DD3. С две думи каквато и карта да си купуваш гледай да е с DDR3, а това дали е 512 или 1гб няма кой знае какво значение, освен разликата в цената :rolleyes:

Много хора правят грешката да си купят видео карта с 1 gb ram DDR2, а по добрия вариант е 512 mb ,но DD3. С две думи каквато и карта да си купуваш гледай да е с DDR3, а това дали е 512 или 1гб няма кой знае какво значение, освен разликата в цената :angry:

Благодаря AlexanderH. Спрял съм се на това видео Цък. Ще изкажеш ли мнение? Благодаря. cool.gif

Редактирано от makityson (преглед на промените)

• Автор
Благодаря AlexanderH. Спрял съм се на това видео Цък. Ще изкажеш ли мнение? Благодаря. cool.gif

щом имаш парите ко се чудиш :nono: картата е добра .....всички от HD48ХХ си заслужават. 1Гб версия на 4830 е доста сполучлива :P все пак е GDDR3 a нe DDR3

щом имаш парите ко се чудиш :nono: картата е добра .....всички от HD48ХХ си заслужават. 1Гб версия на 4830 е доста сполучлива :P все пак е GDDR3 a нe DDR3

Според мен не си заслужава.На тази карта не и трябва 1Гб памет.И без туй това памета която ще и трябва при доста високите резол8ции няма да и помогне особено,защото самата карта няма тази мощ да се справи в по-новите игри на тези резол8ции,а и за още 10-15Лв. от горе вземаш 4850 512Мб,което си има грубо два пъти моща на тази карта.

Напълно съгласен! Нали това говорихме по - горе, че вместо да е 1ГБ, по - добре да е 512мб и да е по - бърза.

Ако 30 лв. не са проблем за теб, а така като гледам явно не са ти препоръчвам това или това. Една и съща е, но от различен производител.

Напълно съгласен! Нали това говорихме по - горе, че вместо да е 1ГБ, по - добре да е 512мб и да е по - бърза.

Ако 30 лв. не са проблем за теб, а така като гледам явно не са ти препоръчвам това или това. Една и съща е, но от различен производител.

Според мен да взема GB R485MC-1GH - ATI Radeon HD 4850, PCI-E 2.0, 1GB GDDR3, 256 bit, dual DVI-I / D-sub / HDMI / HDCP, DirectX 10.1, OpenGL 2.1, HDTV от LeaderTecnologies струва около 300лв(Ако е гореща една ниско оборотна перка ще я оправи като нищо :rolleyes: )

• Автор

взимайте си 1Gb-товите версии само да са най-малко DDR3 или GDDR3 ,човека от горе даде добър вариант :P

Благодаря на всички. :rolleyes: Смятам да послушам vidimiq, и да взема предложеното от него видео. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.