Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо всичко е толкова скъпо?

Featured Replies

Аз пък поне веднъж в месеца прескачам до Турция.В Кърклалери има пазар където дрехите,перилните препарати и храните са доста по - евтини.Отиване и връщане ми е към 300километра което ще рече около 35-40лв за гориво.За около 200лири това са 100 евро купувам толкова много неща че едвам ги събирам в багажника.

Ама понеже темата е за компютри да спомена и тях в Турция са по скъпи.Не много но определено са по скъпи.

To Bulgaria -- FREE shipping и не е само този телефон.доста неща са със безплатна доставка до България.

e гледай тук ...хем пише, че е безплатно, хем е безплатно само за САЩ...но като цяло може би е изгодно през ebay или дори също през newegg , но с гаранцията....какво правим? На мен лично не би ми се занимавало да връщам пратката и т.н. ако изобщо има гаранция(говоря за компютри и техника специално...иначе дрехи по може).

...но с гаранцията....какво правим? На мен лично не би ми се занимавало да връщам пратката и т.н. ако изобщо има гаранция(говоря за компютри и техника специално...иначе дрехи по може).

Ами да, за техниката става много кофти ако нямаш гаранция

и аз четох по разни форуми че от Хонг Конг щял да струва 90 долара един обектив 50 мм, ама си го купих за 145 евро от при съседите на 22 км, разгледах си го, разпитах кое как за какво е и даже го пробвах на техен апарат да го усетя. А по интернет какво, купуваш мачка в торба, като я получиш (ако я получиш изобщо) и се оправяш сам самичък ако нещо не е наред.

Друг проблем е езиковата бариера, уж всички говориме английски ама ако трябва да се разбера с някой от Тексас който говори като че ли е постоянно хремав и става сложно. Друго си е ако е срещу мене в магазина един шваба, криво лево се оправяме на Инглиш особено за компютърни компоненти, сателитни приемници и антени и т.н.

Ами да, за техниката става много кофти ако нямаш гаранция

и аз четох по разни форуми че от Хонг Конг щял да струва 90 долара един обектив 50 мм, ама си го купих за 145 евро от при съседите на 22 км, разгледах си го, разпитах кое как за какво е и даже го пробвах на техен апарат да го усетя. А по интернет какво, купуваш мачка в торба, като я получиш (ако я получиш изобщо) и се оправяш сам самичък ако нещо не е наред.

Друг проблем е езиковата бариера, уж всички говориме английски ама ако трябва да се разбера с някой от Тексас който говори като че ли е постоянно хремав и става сложно. Друго си е ако е срещу мене в магазина един шваба, криво лево се оправяме на Инглиш особено за компютърни компоненти, сателитни приемници и антени и т.н.

Уж в германия си па ми говориш че не знаеш немски МИ ЗА КО СИ ТАМ. Като говориш така ти се чудя. А за цените то в германищ са по евтини ето ше си купувам ати 4850 в бг е 290лв в германия е 139евро.За един германец който получава 12000 евро това е нищо.Неска гледам една бабка в един магазин(в германия) уж е кризаа тя натоварила 2 колички за пазарене само с дрехи.Добре че с баща ми и помогнахме да ги натовари в мерцедеса и.АМА ИНАЧЕ Е МН ГОЛЯМА КРИЗА И НА ЗАПАД НЯМАТ ПАРИ.

А пак за кризата в, ХЕССЕН ГАРАЖ (място за продаване на сякакви коли) където си правя практиката продават по 48 чисто нови коли на ден. Кога мотофое ше продаде толкова нови коли за ГОДИНА.

Ето сега за мене 139 евро не са нищо.

Редактирано от hazarta (преглед на промените)

e гледай тук ...хем пише, че е безплатно, хем е безплатно само за САЩ...но като цяло може би е изгодно през ebay или дори също през newegg , но с гаранцията....какво правим? На мен лично не би ми се занимавало да връщам пратката и т.н. ако изобщо има гаранция(говоря за компютри и техника специално...иначе дрехи по може).

Този процесор няма доставка до България.

С дрехи и обувки съм нямал проблеми,поръчвал съм няколко пъти,всичко се е било точно и корекно.С техника още не съм рискувал.Мои колега си поръча GPS и при него беше точно.Сега си мисля и аз за една навигация а защо не и компютърни компоненти.

Колкото до гаранция в България такова нещо не съществува.Каквото и да купиш има реален риск да не ти признаят гаранцията.Преди година-две имах проблеми с една видео карта на Nvidia и ме мотаха 2-3 месеца,докато я смениха.Беше с две години гаранция а аз я бях ползвал вече 9-10 месеца и здаде багажа.То беше едно ходене по мъките докато с хиляда зора и малко доплащане ми я подменят.

Уж в германия си па ми говориш че не знаеш немски МИ ЗА КО СИ ТАМ.

За един германец който получава 12000 евро това е нищо.

Не си ми проследил писанията, не съм в швабско, на един час път съм до там.

Къде го изрови тоя шваба с днанайсет хиляди евро на месец бе оптимист?

Я махни едната нула и го умножи после по две за да изглежда по-достоверно. А хиляда и двеста евро трябва да е нещо като минимална заплата след като си е платил данъците при тях.

Аз съм чел често че в Европа една трета от поръчаното по интернет просто никога на пристигало.

Има голяма разлика да купиш онлайн от сайт на съществуваща верига от реални магазини и да купиш от сайт на който и адрес даже няма да ходиш да ги гръмнеш ако те изментят.

Колко получава един полицай - от 8000-.....

Колко получава една учителка- от 5000- 10000 (В зависимост колко предмета преподава)

Колко получава един НЕМСКИ строител инжинер .....-20000

Само една касиерка получава 17 евро на час (с усигуровките)

А минималната работна заплата е 2600 евро (без данаците и усигуровките)

И много ме е яд кат кажете те германците са будали и са много дебели.

А те какво казват за вас че сте много тъпи и много бедни.

Даваха вчера един репортаж как едно дете в банско го караха в болницата(дърпаха го с некав чаршаф/одеало)

Как в германия и швейцария - С вертолет или най малкото с ски джет.

А и да ти кажа сичко до сега което съм си поръчал е идвало.

А и гаранцията , за нея кво да кажа идват и си земат частите оправят ги точно за една седмица

Редактирано от hazarta (преглед на промените)

Отговора за цените е много прост - монопол, картели, мафии, лобизъм и данъци.

Имаме си няколко картела за млечни, хлебни и месни продукти, останалите храни в зависимост от бранша се държат от няколко мафии.

Отделно мобилните, интернет и кабелните оператори са си картели.

Газта, бензина, водата, тока и парното направо са си монополи.

А лобизмът в парламента крепи изброеното по-горе.

И накрая убийствените данъци - като сметнем облагането от суровината, продукта, продавача и чак до потребителя, едно 30% от заплатите ни отиват за данъци (ДОД, ДДС и т.н.)

П.П. Има и други в списъците, но ме мързи да ги изброявам - мисля че схванахте идеята.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Ние сме много назад с цените още.Никаква конкуренция нямаме.За хардуерният пазар да не говорим.А иди в магазин и ги попитай за компютър за 1000 лева,и се направи че нищо не разбираш-така ще те метнат,ще има яко лъжене.Ще ти предложат най-якото дъно на света-Biostar,Мощтният Pentium 4 s.775,прекрасният хардиск Exelstor,а вградената ти видеокарта ще подкарва всички игри :rolleyes: .Огромната по размер памет от 1 Gb 667 Mhx Nanya и най -накрая ще получих подарък мишка A4tech и клавиатура Genius.

Искам с това да покажа ,че не само е скъпо,но и ако не си в час ще те метнат яко :rolleyes:

Да...добре че има форуми като този.А когато се говори с така наречените "продавач-консултанти" в магазините винаги трябва да се има едно на ум.След като ти предложат нещо преди да го купиш задължително се проучва в интернет как стоя нещата.Дори още преди да отидеш в магазина трябва да си наясно какво се предлага на пазара (за техника става въпрос). В краен случай ще се "опариш" веднъж и после ще си по-внимателен като купуваш нещо. biggrin.gif

Отговора за цените е много прост - монопол, картели, мафии, лобизъм и данъци.

Имаме си няколко картела за млечни, хлебни и месни продукти, останалите храни в зависимост от бранша се държат от няколко мафии.

Отделно мобилните, интернет и кабелните оператори са си картели.

Газта, бензина, водата, тока и парното направо са си монополи.

А лобизмът в парламента крепи изброеното по-горе.

И накрая убийствените данъци - като сметнем облагането от суровината, продукта, продавача и чак до потребителя, едно 30% от заплатите ни отиват за данъци (ДОД, ДДС и т.н.)

П.П. Има и други в списъците, но ме мързи да ги изброявам - мисля че схванахте идеята.

Освен изброеното, всички до тук забравихте за ПАЗАРА и неговата ГОЛЕМИНА и НАСИТЕНОСТ. Имате база за сравнение, остава да помислите реално, чак след това като прибавим картели, мартели и тем подобни се получава верния отговор на уравнението. cool.gif

• Автор

Просто нямам думи: Radeon 4870 x2 в САЩ падна до 600лв!, в България - 930лв. Явно ще трябва да се правят някакви разходки до Европата и това си е. Тук парите няма да си дам!

Просто нямам думи: Radeon 4870 x2 в САЩ падна до 600лв!, в България - 930лв. Явно ще трябва да се правят някакви разходки до Европата и това си е. Тук парите няма да си дам!

Чак пък 600 лв! 600$ по може. вземи 2 ако са по 600 лв!

Вие какво искате това е България не е САЩ и все пак цените са ни приемливи какво се оплаквате,хората в африка нямат PC-та .Нали се плаща превоз поема се известен риск нормално е цените да са такива Америка за американците България за българите.

Вие какво искате това е България не е САЩ и все пак цените са ни приемливи какво се оплаквате,хората в африка нямат PC-та .Нали се плаща превоз поема се известен риск нормално е цените да са такива Америка за американците България за българите.

Съгласявам се с мнението ти,но то важи само за процесорите. Видеокартите,дънните платки,твърдите дискове и прочие се произвеждат главно в Китай,Тайван,Малайзия и т.н. Ако съпоставим разстоянията м/у Китай и Америка ,и Китай и България -почти са еднакви.Сега че тука в България има много прекупвачи и цената се вдига поне с 40 % :P . В момента в eBay може да се намери супер мощен компютър с всевъзможни тунинги и модове за 1000$.Тук говорим за Quad,P45 чипсет,GTX 285.Mushkin,Chieftek.WD,-Сещайте се какво имам впредвид!!!!

От цялата тема най-много ми хареса твърдението за големите отстъпки за дилъри на Мост biggrin.gif

Техномаркет понякога дават по-добри цени....

Компютър за 1000лв клиент, идва на 950лв дилър.... ohmy.gif

Ето тук http://www.gpureview.com/Radeon-HD-4870-card-564.html можете да проверявате цените в САЩ.Наистина са много по-ниски.Дори с доставка от DHL (60$) излизат на супер сметка.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.