Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Некачественият материал" на България

Featured Replies

Днешното изкавазване на кмета на София - така, както медиите го отразиха

Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разкри пред сънародниците ни в Чикаго, че партията му готви коалиция с ДСБ на Иван Костов.

"Сега с Костов намерихме общ език. Даже това българските медии не го знаят. Направихме няколко срещи. Общият противник е ясен. Толкова ги мразя комунистите...", отсече Борисов на срещата в православната църква "Свети Иван Рилски",

Според Борисов най-големият проблем на България е лошият човешки материал.

"Това е основата на населението в момента – 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2 милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ", обясни кметът.

Борисов разясни, че пенсионерите "гласуват с цялата си глупост".

„И вие – милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз". Така описа електоралната ситуация Борисов.

Столичният градоначалник разказа, че наскоро социалистите се опитали да купят "един от най-сериозните ми сътрудници", без да го назовава поименно. Предложили му 20 милиона евро, но той се държал мъжки и отказал.

Борисов описа положението в страната като трагично, оплака се от БСП, ДПС, от продажния манталитет на българите, дори от прегрешилите в собствената му партия, съобщава вестник "Сега".

На въпрос за Симеон Сакскобургготски Борисов бе по-дипломатичен:

"Царя не бих го споменал, защото той си има личен интерес, който си го гледа. И ако някой е предаден, то съм аз и такива като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах: "Аз не мога с тея да работя. Всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков. Защото, ако не беха сложили техен министър, сигурно щях да марширувам още по плаца. Царят ме жертва. Ходих, молих му се да даде военно министерство, да вземе вътрешно, за да мога да остана... Затова не го броя", каза кметът.

Борисов описа и своя план за превземане на Македония отвътре, който заимствал от гърците – да се изкупят предприятията й, да се подчини икономически и да й се влияе, покрай желанието й за членство в ЕС и НАТО.

"С икономически инструменти можем да постигнем всички цели там... Оттук нататък можеш да ги накараш да признаят и историята... И по-голям приятел и съсед от Македония няма да имаме. Просто те самите ще ни обичат", разясни кметът.

Dnes.bg

• Отговори 88
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Голям скандал стана от това му изказване. В 19 часа половината новини на Нова телевизия бяха за него. Като че ли е излъгал човека колко са циганите, турците и пенсионерите в България. Ама нали така им е изгодно на всички политици - веднага наскачаха срещу него. Само Костов хъка-мъка, но не го оплю.

Голям скандал стана от това му изказване. В 19 часа половината новини на Нова телевизия бяха за него. Като че ли е излъгал човека колко са циганите, турците и пенсионерите в България. Ама нали така им е изгодно на всички политици - веднага наскачаха срещу него. Само Костов хъка-мъка, но не го оплю.

ама то си е така

да не е излъгал cool.gif

А бе някак си ми се струва, че циганите са далеч повече от 1мил.

Само на мен ли така ми се струва?!?!

Не му ги броя вече, ама това му е трета или четвърта национална изцепка, включая и заповедта за прекратяване на митинга, след която започна побоя.Явно не са му спуснати заповеди как да се държи адекватно.

И аз съм на мнение,че хора без средно образование и над 60 години,не трябва да гласуват.

Прибавям и тези без постоянно местожителство в страната,поне 1 година,и какво става ?-Няма Тройна коалиция... :magnifier:

Моето виждане,няма да се нарече "демократично",но изгубих толкова приятели по чужбина,толкова години в "реформи",че просто.... sad.gif

Нали знаеш, по-добре лоша слава от колкото никаква! :magnifier: Така, че станалото станало!

И аз съм на мнение,че хора без средно образование и над 60 години,не трябва да гласуват.

Прибавям и тези без постоянно местожителство в страната,поне 1 година,и какво става ?-Няма Тройна коалиция... :magnifier:

Моето виждане,няма да се нарече "демократично",но изгубих толкова приятели по чужбина,толкова години в "реформи",че просто.... sad.gif

не само тези които си избройл

ами и тези без основно образование

и кво праими с циганите

те не могат да четат как ще гласуват ohmy.gif

Не само на теб, но кой ни пита нас и кой го интересува?!

Не му ги броя вече, ама това му е трета или четвърта национална изцепка, включая и заповедта за прекратяване на митинга, след която започна побоя.Явно не са му спуснати заповеди как да се държи адекватно.

Спуснати са му, но съвсем друг е въпроса какво прави той! Всеки политик е длъжен да говори по определен начин и да не прави изцепки!

и кво праими с циганите

Да, заключението е само едно: хора- без образование, не трябва да гласуват! :magnifier:

Не само на теб, но кой ни пита нас и кой го интересува?!

Спуснати са му, но съвсем друг е въпроса какво прави той! Всеки политик е длъжен да говори по определен начин и да не прави изцепки!

Да, заключението е само едно: хора- без образование, не трябва да гласуват! :magnifier:

така е като караш курс за кола

искат диплома все пак ще четеш листовки

а тука четеш идваш вот за доста по важни работи

господа управници

cool.gif

Образованието определя степентта на манипулируемост ли?

Много млади висшистчета и бивши партийни големци на БСП посещават мероприятия като "Бузлуджа Open Air" и за малко пържена карантия си продават гласовете.И един гладен висшист за 20 кинтака е способен да си продаде гласа.Но тук не се касае за аморална девалвация на собствените устои и разбирания.Просто игра на търговия с държавата, която постепенно добива облика си на едно тържище.

Апропо да вметна, че в България, всеки втори неграмотник вече учи за висше.Включително и електората на ДПС от Лудогорието и Родопите.

Пък с този демографски срив, изведнъж много образовани се навъдиха...Университетите се чудят вече с какъв "материал" да запълват скамейките.Но да не задълбавам.

И тук чета, че хора над 60 не бивало да гласуват.Ами те ако не гласуват, то и 34% избираемост няма да има.И само да спомена набързо, че тези хора са градили държавата и са се трепали за нея.Ами аре да ги изхвърлим на боклука като смачкан амбалаж - това са нашите майки, бащи.И годините на тези хора показват, колко са преживели.Хора, защитавали своите позиции, излизайки на протести.В тази категория, над 60, влизат и много все още живи ветерани.Не говоря тук за промитите червени мозъци, които се люшкат в стари слави.Но като ви чета, вие определено пишете, колкото да трупате постове.

Пък колкото до изказването на Бойко Борисов, моят прадядо много такива приказни филми и обещания е попивал през годините...панта рей.И впрочем, на всеки лидер с новаторски идеи, трябва да се дава шанс.Да се тества.И на това е способна нация, която разчита на силата си.Но хубаво дават тези неща, защото Борисов относно факти и цифри с нищо не е излъгал!Време е да се показват директните истини, а не червените конспиративни заблуди.

Така че, какви глупости бръщолевите, образование...

Редактирано от wertyusa (преглед на промените)

Не са, така изглежда само, 'щото се мотат нагоре-надолу без работа, докато ние се трепеме от работа и стрес.

:)

Ще започна с малка шегичка ... Един приятел казва така : Абе защо да не гласувам за Бойко , след като дори не си прави труда да крие ,че има връзки с подземния свят.... (малко известен факт , на който той се поменава е че Пашата му бил Кръстник, колко е вярно не мога да кажа)

Аз пък си мисля , че може би ако има шанс някой да се опита да се справи с ситуацията това е точно Бойко Борисов. Като гледам има тежка ръка и тежка дума. "Изхвърля се" всеки от партията , който и оронва презтижа. Казва , точно и ясно проблемите и начина по който смята да ги реши.

А иначе за циганите и турци няма да ви споменавам мойто мнение , че ще ги сметните за крайно фашистки... : cool.gif

Заради този така наречен "скандал" ще престана да гледам вече сутрешния блок на бТВ. Бареков толкова пресилва нещата, че чак почва да ми се струва, че получава пари - само и само да плюе по Бойко Борисов.

А изказването на Борисов си беше първо точно, и второ - той не говореше за целия народ, ами за кадрите, които при евентуална победа ще трябва да бъдат назначени по места.

ГЕРБ просто няма качествен човешки материал, с който да управлява. И това си е факт.

А радухването в медиите на скандала му прави огромна услуга - отрицателният PR си е чиста реклама -сега Борисов ще привлече доста от избирателите на Атака, които се разочароваха от изцепките на Болен Лидеров и неговите помиярчета, които вкара в парламента.

и кво праими с циганите

ама могат да ядат кебапчета.

Не е излъгал много, като се замисля си е така.

Не е излъгал много,но щом е публична личност трябва та си подбира и мери приказките,а не да дрънка простотии.

Електората не е материал освен посочените, в държавата има и млади мислещи хора и личности!

А със светкавичната реакция на партии и медии относно изявлението се доказа за пореден път какви сме майстори на оплюване,интриги и компромати преди избори...ако трябваше да се разгледа някой закон,щяха да го влачат с години!

Редактирано от Remington (преглед на промените)

Образованието определя степентта на манипулируемост ли?

...

Според мен има значение образованието, както и месторождението. Не знам, но софиянци (или по-точно малцинството родени в София) поне не гласуваме за който ни предложи кебабчето. :blink:

Образованието има дотолкова значение, доколкото хора без основно/средно - определено не мислят за бъдещето си (не че има особена ползва, но това показва че изобщо не ги интересува), да не говорим за сериозна професия, кариера и т.н. И от тях да се иска да вземат решения и за нашето бъдеще? :beat:

Според теб правилно ли е те да решават кой да ни управлява? Защото те са най-сериозните, безперспективните и лесно манипулируеми от електората. За тях политиката започва и завършва с това кебабче...

По останалите проблеми, смятам че ББ само си чеше езика, за да привлече избирателите на А-така. Не само, че нищо не може да направи по въпросите, а и това за Македония - както сме го подкарали, те ще ни изкупят и ще признаем тяхната история :blink:

Edit: почвам да се замислям колко сме софиянците в София: 30% цигани, 50% от провинцията... което прави 20% кореняци. От които половината поне са пенсионери. Май е хубаво да поискаме от ББ да ни направи резерват някъде на Витоша. Ще станем като индианците, но с лифтове вместо с каруци и с хижи вместо палатки... :P

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

така е като караш курс за кола

искат диплома все пак ще четеш листовки

а тука четеш идваш вот за доста по важни работи

господа управници

cool.gif

biggrin.gif Хаха, какъв фарс.. значи когато циганите му спечелиха местата на последните избори не беше против тях, храни ги, пои ги, пари им дава, и изведнъж вече са некачествен материал нали laugh.gif

А за нас турците, яд го е че не може да ни подкупи ли, какво ;) и сега злобее.. Бих искал да го питам аджеба качествения матриал бат Бойко какво качество показва освен лицемерие и гголяма нагла уста ... или какво качество показват лумпените от АТАКА и разните му други партийки като СДС и тем подобни уж патриотични организации....

Че си дадоха задника на еврейските фирми ли ( като Костов ) , или може би на САЩ и западна Европа като царската партия....

Седнал той да говори за качество , смях в залата :)

Нека си припомни първо приказката за гредата в очите, или за викащия дръжте крадеца, и ако е чист, тогава да седне да се изказва неподготвен ...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

biggrin.gif Хаха, какъв фарс.. значи когато циганите му спечелиха местата на последните избори не беше против тях, храни ги, пои ги, пари им дава, и изведнъж вече са некачествен материал нали laugh.gif

А за нас турците, яд го е че не може да ни подкупи ли, какво :ph34r: и сега злобее.. Бих искал да го питам аджеба качествения матриал бат Бойко какво качество показва освен лицемерие и гголяма нагла уста ... или какво качество показват лумпените от АТАКА и разните му други партийки като СДС и тем подобни уж патриотични организации....

Че си дадоха задника на еврейските фирми ли ( като Костов ) , или може би на САЩ и западна Европа като царската партия....

Седнал той да говори за качество , смях в залата :)

Нека си припомни първо приказката за гредата в очите, или за викащия дръжте крадеца, и ако е чист, тогава да седне да се изказва неподготвен ...

за вас турците има кой да мисли

оня дето си трепе солташаците

нищо лично cool.gif

за вас турците има кой да мисли

оня дето си трепе солташаците

нищо лично cool.gif

Ние сме на принципа " На вълка му е дебел врата защото сам си върши работата, и не чака помощ от никого " :)

Солташаци рядко ни интересуват :ph34r: Е когато много се натискат, може да се смилим и над тях хихихи

П.С Също нищо лично biggrin.gif

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Ние сме на принципа " На вълка му е дебел врата защото сам си върши работата, и не чака помощ от никого " :)

Солташаци рядко ни интересуват :ph34r: Е когато много се натискат, може да се смилим и над тях хихихи

П.С Също нищо лично biggrin.gif

за това ли ги ликвидирате :P

Редактирано от iCKATaAaAa (преглед на промените)

за това ли ги ликвидирате :ph34r:

Много бълнуваш ми се струва biggrin.gif

Явно живеем в страната на неограничените възможности. А може би - в страната на чудесата. След като бивш цар стана премиер, а бивш бодигард може би ще е следващият министър-председател. ohmy.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.