Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Need for Speed Shift

Featured Replies

• Автор

А ако падне едната гума можеш ли да продължиш?

Да ... За последно такива неща са ми се случвали в GrandPrix 4. В GRID май не можеш да счупиш колата толкова много и да продължиш...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Отговори 430
  • Прегледи 71,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

как се ъпгрейдва колата до Works ?

Ами, слагаш абсолютно всички ъпгрейди от Level I/II/III, Aerodynamics, Racing Parts ... и след това натискаш Back Space. Естествено колата, която си избрал, трябва да може да бъде направена на Works, не всики могат :)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Излезнаха десетина нови мода за играта. Включват всевъзможни неща от "No Intro" до бонус коли в CarLot-а. ЦЪК!

При мен като я пусна и само си дава трейлърчето и не иска да се зареди менюто на играта , от какво може да е това ?

Момци, с Windows 7 x64 съм и го побутвам с compatibility mode 98, с 8600GT съм, възможно ли е като я гледам колата отзад да ми лаги малко? Видеото ли е слабо или е от compatibility mode-а? (някъде четох, че тоя режим кара играта да ползва само едно ядро - от това може ли да е?) Малко тъп въпрос, ама как се пуска нитрото?

Редактирано от aqa_boy (преглед на промените)

Момци, с Windows 7 x64 съм и го побутвам с compatibility mode 98, с 8600GT съм, възможно ли е като я гледам колата отзад да ми лаги малко?

Видеото ли е слабо или е от compatibility mode-а? (някъде четох, че тоя режим кара играта да ползва само едно ядро - от това може ли да е?)

Малко тъп въпрос, ама как се пуска нитрото?

Значи и аз съм с 8600GT и когато гледам колата отзад не ми лагва

Нитро май не може да се пуска или поне аз не знам как ^^

Ако не може да се пуска, тогава защо им е да го слагат да си го купуваш? Така и не се научихте да гледате в контролите кое откъде се прави...

Момци, с Windows 7 x64 съм и го побутвам с compatibility mode 98, с 8600GT съм

И аз съм с Windows 7 x64, но си тръгна от раз добре без никакви compatibility mode. Не е гръмнала нито веднъж или да има др. проблеми. Картата е 9800 GT.

И аз съм с Windows 7 x64, но си тръгна от раз добре без никакви compatibility mode. Не е гръмнала нито веднъж или да има др. проблеми. Картата е 9800 GT.

Разбрах как се пуска нитрото (съжалявам за въпроса в предишния пост)

За хора със същия проблем - разбрах от къде идва - това доколкото виждам идва от двуядрени AMD -та

Затова върви с 98 (поддържа само едно ядро)

Решението е: тази програмка

Аз лично съм я сложил на десктопа.

Правите нов шорткът, в който това да се напише в лентата (със кавички и вскичко)

"C:\Users\Tanyu Ivanov\Desktop\ForceCore.exe" 1 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Need for Speed SHIFT\shift.exe"

(Това е за Windows 7 x64, не съм сигурен, за Виста може да е същото)

Който е с 32 битова версия:

"C:\Users\Tanyu Ivanov\Desktop\ForceCore.exe" 1 "C:\Program Files\Electronic Arts\Need for Speed SHIFT\shift.exe"

(без (х86))

Не съм сигурен дали и "Start in" трябва да се попълни, за това го давам

"C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Need for Speed SHIFT"

И за тези, които са с 32 битова версия, но ги мързи:

"C:\Program Files\Electronic Arts\Need for Speed SHIFT"

Тази програма ограничава ядрата, която дадено exe може да ползва (в случая аргумента 1 значи това)

Това е страницата на програмата

Пак няма да работи на 100% от възможностите на PC-то Ви, на ще работи по-добре от compatibility mode 98

• Автор

Имаме информация относно оплакванията от хора с видео карти на ATI. Проблемът е в това, че от nVidia са направили сечено на съперниците си с TWIMTBР (The Way it is Meant to be Played) заглавията тази година. Предполагам всички знаете за случая с Batman: Arkham Asylum, където Anti-aliasing фунцията изчезва при засичането на видео карта на ATI. Resident Evil 5 е другата игра, която прави проблеми с ATI, а това е така, защото разработчиците не са изпратили ранни built-ове на AMD/ATI .... заради което все още куца поддръжката откъм софтуерно ниво.

Проблемът с NFS Shift е в ограниченото използване на хардуера на ATI от енджина на играта. И докато днес се появи нов драйвер на nVidia, който подобравя производителността на видео картите в тази игра, от ATI са пуснали постановление, че заради неоптимизирания за техните карти продукт, ще трябва да се чака patch от EA/SMS. Така че, всеки който има проблеми в тази игра със своята ATI карта може само да се надява SMS да се отзоват на официално отправената им забележка и да направят patch :biggrin:

Официална статия:

AMD prides itself on supporting open standards and our goal is to advance PC gaming regardless whether people purchase our products.

Unfortunately, not everyone shares our philosophy. Nvidia has recently sampled some newly released The Way it is Meant to be Played titles, including Batman: Arkham Asylum, to press in hopes that they would use these titles to benchmark against the HD Radeon 5870 and 5850. There are some known issues with these proprietary TWIMTBP titles.

Batman: Arkham Asylum

In this game, Nvidia has an in-game option for AA, whereas, gamers using ATI Graphics Cards are required to force AA on in the Catalyst Control Center.

The advantage of in-game AA is that the engine can run AA selectively on scenes whereas Forced AA in CCC is required to use brute force to apply AA on every scene and object, requiring much more work.

Additionally, the in-game AA option was removed when ATI cards are detected. We were able to confirm this by changing the ids of ATI graphics cards in the Batman demo. By tricking the application, we were able to get in-game AA option where our performance was significantly enhanced. This option is not available for the retail game as there is a secure rom.

To fairly benchmark this application, please turn off all AA to assess the performance of the respective graphics cards. Also, we should point out that even at 2560×1600 with 4x AA and 8x AF we are still in the highly playable territory …

Need for Speed: Shift

In another TWIMTBP title, we submitted a list of issues that we discovered during the games’ development. These issues include inefficiencies in how the game engine worked with our hardware in addition to real bugs, etc.. We have sent this list to the developer for review.

Unfortunately you will be unable to get a fair playing experience with our hardware until the developer releases a patch to address and fix our reported issues.

Resident Evil 5

AMD was unable to receive builds of this game early enough to get a chance to test and address any open issues. We will work with the developer to test and adjust any compatibility or performance issues that we encounter.

Е тия от nVidia правят големи простотии. И после как да ги уважава човек. Като се мисля за много големи с "най-мощните карти" да оставят конкуренцията "реална". Аз ако съм фен на nVidia бих се замислил преди да купя отново тяхна карта. И за какво е тази работа... за да може по-незапознатите, които в момента са с карта на Ати и не могат да подкарат дадена игра следващият път да си вземат nVidia. :whist::speak:

Съжалявам за спама

Е тия от nVidia правят големи простотии. И после как да ги уважава човек. Като се мисля за много големи с "най-мощните карти" да оставят конкуренцията "реална". Аз ако съм фен на nVidia бих се замислил преди да купя отново тяхна карта. И за какво е тази работа... за да може по-незапознатите, които в момента са с карта на Ати и не могат да подкарат дадена игра следващият път да си вземат nVidia. :(:friends1:

Съжалявам за спама

Дай ся понеже сме почнали да псуваме и атакуваме монополистите:

Мама им на майкрософт!

Мама им на БТК!

Мама им на БКП!

Мама им на КПСС!

Тва че от майкрософт пускат се бъгави истории, които се скапват не значи, че ще си сложиш Линукс, нали?

Какво значи реална конкуренция?

В бизнеса всички са като акули - като усетят кръв във водата - атакуват.

Какво да се направи, че все така се случва с ATI?

Аз съм с Athlon и GeForce - не се оплаквам

Shift не бачка с двете ядра на AMD процесори (някои) - не тръгвам да нападам монополисите от интел.

Някой може ли да каже дали може да се снима екрана, както в Pro Street с F12? И как може да се запишат картини от играта, защото като използвам print screen, след това в клипборда е само черно? Благодаря предварително! П.С. Няма да е лошо, ако някой разясни действието на модовете от NFSPLANET!

Дай ся понеже сме почнали да псуваме и атакуваме монополистите:

Мама им на майкрософт!

Мама им на БТК!

Мама им на БКП!

Мама им на КПСС!

Тва че от майкрософт пускат се бъгави истории, които се скапват не значи, че ще си сложиш Линукс, нали?

Какво значи реална конкуренция?

В бизнеса всички са като акули - като усетят кръв във водата - атакуват.

Какво да се направи, че все така се случва с ATI?

Аз съм с Athlon и GeForce - не се оплаквам

Shift не бачка с двете ядра на AMD процесори (някои) - не тръгвам да нападам монополисите от интел.

Така е прав си. Просто се ядосах... Проблема е, че тук си вече в заварено положение. Купил си си Ати и не ти тръгва нещо. Ако windows-a ти прави проблеми решението е някакси по-лесно...или минаваш на Линукс или се примиряваш. А аз сега какво да си продавам видеото за да мога да си купя нВидиа и да играя дадена игра...?

искам да попитам : като си изтеглих играта и като ч инсталирах като я включа ми изписва че ми трябва local track нещо за списак с коли или незнам а имам списака какво трабва да направя? на windows vista sam i sas laptop пишете моля ;]

Така е прав си. Просто се ядосах... Проблема е, че тук си вече в заварено положение. Купил си си Ати и не ти тръгва нещо. Ако windows-a ти прави проблеми решението е някакси по-лесно...или минаваш на Линукс или се примиряваш. А аз сега какво да си продавам видеото за да мога да си купя нВидиа и да играя дадена игра...?

:cool:

Малко изглежда, все едно, че се заяждам с теб, но не е така ;)

Това за Линукс - и за него не съм съгласен.

Аз ползвам един компютър, на който си върша и работата.

Имам устройства, прикачени към него, но те нямат драйвери за Линукс.

Затова когато нещо не ми върви, се примирявам с него.

Един приятел постоянно ме пита как можах да съчетая nVidia с AMD - просто така - съчетах ги.

Аз не избирам линукс, не защото не ми харесва, а защото нямам драйвери за него.

Има някои програми, които ги има за Линукс, но ги няма за боза.

Това е живота - компромиси.

Това е адски дълъг пост, без смисъл и съдържание

Някой може ли да каже дали може да се снима екрана, както в Pro Street с F12?

И как може да се запишат картини от играта, защото като използвам print screen, след това в клипборда е само черно?

Благодаря предварително!

П.С. Няма да е лошо, ако някой разясни действието на модовете от NFSPLANET!

Като цъкнеш Esc по време на игра няма ли нещо от рода на Photo Mode.

Или когато си в гаража, няма ли го същото?

Не съм сигурен дали става с тези двете!

на NFS World Tour, на първите три състезания ми забива играта (зареждането между второто и третото) и не мога да продължа напред... писна ми с тея забивания...има ли някакъв пач дето ги оправя ?!

При мен всичко си върви на макс на fullHD монитор lg w2343t,инсталнах играта още като излезе и никакви проблеми не съм имал с нея.Почти съм я превъртял и никога не ми е крашвала с XP SP3 съм.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Дръпнах оня пач от замундата и се оправи... :rolleyes: Минах състезанията та NFS WOrld Tour, и ми казаха че съм отключил онова BMW M3 GT2, но никъде не го намирам?!?!

Дръпнах оня пач от замундата и се оправи... :rolleyes: Минах състезанията та NFS WOrld Tour, и ми казаха че съм отключил онова BMW M3 GT2, но никъде не го намирам?!?!

виж при колите в quick race.Тоя пач търка ли сайва.

виж при колите в quick race.Тоя пач търка ли сайва.

с него зарежда по-бързо и не ми крашва след сяко състезание...

с него зарежда по-бързо и не ми крашва след сяко състезание...

кат го сложи тоя пач изтърка ли ти стария save,че не ми се почва отначало.

кат го сложи тоя пач изтърка ли ти стария save,че не ми се почва отначало.

не ми го е трил...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.