Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли разликата м/у лицензиран Windows и пиратски

Featured Replies

Каква е разликата между лицензиран Windows XP и пиратски Windows XP. Независимо дали е Home Edition или Professional.

• Отговори 59
  • Прегледи 24k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Правим се на бедни , да се извиним за откраднатото.

• Доста точно.Друге въпроса имали смисъл използването на какъвто и да е win

• Емил Костов
    Емил Костов

Проблемът не е манталитета,а цената. Ако един чужденец вземаше 400 $ заплата, а лицензираният Windows му струва 140 $ ще видим дали ще си го купи. Така е с всеки софтуер в България. Естествено, че л

В начина на ъпдейт. При пиратския трябва да забраниш един скрипт за да го ъпдейтваш (Windows Genuine Advantage)

• Автор

Освен това. Някаква разлика в производителност или сигурност. Нещо по-съществено освен актуализациите на Windows.

Аз поне не знам да има. Митака е обяснил в поста по-долу подробно как стават фокусите. Единствено мога да добавя, че ако ползваш Autopatcher става и без тях (май), но според мен най-добре е да го ъпдейтваш директно от сайта на МС. Разбира се това си е лично мое мнение Публикувано изображение

Редактирано от pitman (преглед на промените)

Има разлика в това, че при лицензиран Microsoft Windows, ъпдейтите стават безпроблемно, но при пиратската версия на Microsoft Windows, трябва да се направи едно от следните действия, за да се осъществи ъпдейта:

Как да заобиколим защитата за сваляне на ъпдейти за Windows XP

1.Корпорацията Microsoft въведе задължителна проверка за лицензирането на вашето копие на Windows при сваляне на ъпдейти за операционната система и нейните приложения, а така също и за някои безплатни програми. Изключение в системата Windows Genuine Advantage е било направено само за критически важните ъпдейти - за да не може пиратските копия на Windows по целия свят да станат разпространители на различни вируси. Притежателите на нелицензирани копия на Windows при нас са абсолютно болшинство, затова на територията на бившия СССР подобна новина е особено актуална и тъжна за крайните потребители. Но все още не успели да се разочароват "пиратите", когато пристигна решение на проблемите им. Един от нашите читатели, пожелал да остане анонимен, изпрати прост до примитивност и напълно работе] начин за заобикаляне на новопоявената "защита", за което много му благодарим. А сега и самата инструкция. Както сега знаем, за да имаме достъп до ъпдейтите, трябва да се свали специален инструмент от Microsoft, който проверява вашата система за наличие на лиценз. След като сме изпълнили необходимите операции по нейното сваляне, отваряме IE и отиваме на менюто "Properties"->"Programs"->"Manage Add-ons". В отворения прозорец намираме "Windows Genuine Advantage" и го изключваме.

Публикувано изображение

След което ни предупреждават, че за прилагане на измененията трябва да рестартираме IE. Рестартираме го и пускаме Windows Update. При свалянето се появява предупреждение.

Публикувано изображение

Това предупреждение се игнорира и се продължава към сваляне на ъпдейтите - повече няма да се проверява лиценза на вашата операционна система. В моя случай този метод доказа работоспособността си при работа с Windows Update. А за да получа по този начин достъп до свалянето на Microsoft Windows AntiSpyware не успях. Трагично е, че новата "важна системна защита" на Microsoft се заобикаля по такъв примитивен и достатъчно очевиден начин, независимо от 8-месечния тестов период. Възможно е скоро от Microsoft да затворят този пробив, но знае ли някой колко скоро ще стане това и ще стане ли...

2.Освен това има чудесен пач който също може да ви помогне.

3.Така също може да се създаде .bat файл с такова съдържание:

@echo off

ren %systemroot%\system32\GWFSPidGen.dll vice.dll

ren %systemroot%\system32\LegitCheckControl.dll versa.dll

ren %systemroot%\system32\vice.dll LegitCheckControl.dll

ren %systemroot%\system32\versa.dll GWFSPidGen.dll

4http://www.extended64.com/blogs/rafael/archive/2005/07/27/1026.aspx

5Windows Validation Tool Crack

Съжалявам за поста си в този случай, но на мен ми се е случвало да не ми дава да ъпдейтвам без едно от изброените действия. С най-добри пожелания, Митака

sokoban не прави фокуси защото дърпа само критичните ъпдейти. Ако обаче минеш през custom-бутона и освен критичните има и други- няма начин без процедурите на Митака

sokoban не прави фокуси защото дърпа само критичните ъпдейти. Ако обаче минеш през custom-бутона и освен критичните има и други- няма начин без процедурите на Митака

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм съгласен абсолютно всички ъпдейти си ги имам

Публикувано изображение

:) Аз съм с лицензиран и ми допада повече от пиратския.Всичко лицензирано е по-добро стига да имаш парите да си го позволиш е моето мнение.Но с нашият манталитет и да ги имаш няма да го направиш.До като в чужбина не е така.

;) Аз съм с лицензиран и ми допада повече от пиратския.Всичко лицензирано е по-добро стига да имаш парите да си го позволиш е моето мнение.Но с нашият манталитет и да ги имаш няма да го направиш.До като в чужбина не е така.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз не разбрах с какво е по-добър :bye: А това за парите е съвсем отделна тема :)

Разлика няма. Просто единият Win е регистриран с легален "ключ" за който съответно сте си платли около 100 и кусур $. Другият е регистриран с пиратски "ключ" (пиратски ключ, най-просто казано е: Windows с пренабити номера :) ). Тоест някой по някакъв начин се е докопал до ключа на нормално закупен Win, използвал го е неправомерно и го е пуснал да се разпространява в мрежата, незаконно.

Понеже доскоро MS нямаха онлайн валидация, просто нямаше начин, да знаят, колко Win-а се ползват с един и същ ключ. Наскоро се опитаха да направят нещо по въпроса, но бързо му намериха цаката. Предполагам, че с излизането на Vista, нещата ще станат много по-сложни, но е въпрос на време и на нея да и намерят цаката, но както се казва "паживьом увидим".

Държа да ви предупредя, че използането на пиратско копие е незаконно и подлежи на съд. Тъй че правете си сметката, риска е на ваша отговорност!

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

• Автор

Microsoft има едно предложение за всички българи. Някои може да знаят вече, а дреги не. Става въпрос за кампанията "Бъди оригинален", погледнете тази страница http://www.microsoft.com/bulgaria за повече инфо.

Microsoft има едно предложение за всички българи. Някои може да знаят вече, а дреги не. Става въпрос за кампанията "Бъди оригинален", погледнете тази страница http://www.microsoft.com/bulgaria за повече инфо.

<{POST_SNAPBACK}>

Точно Windows XP Home ли намериха да рекламират?

И предлагат отстъпка от курсове ... Видя ли само за кои продукти става дума?

Word, Excel. ... и то базово ниво!

Страшна оферта, пфу :)

Аз не разбрах с какво е по-добър :bye: А това за парите е съвсем отделна тема :)

<{POST_SNAPBACK}>

Не говорих, че е по-добър от страна на услигити които имат и 2та са еднакви.По-добър е защото не се притесняваш от нищо с него.Ако те хванат с нелицензиран и пласирането на подобни продукти които имат запазани прави сещаш се какво става.За това е по-добър според мен. :) (надявам се, че ми хвана мисълта)

tao Никой не карам да си го взима, казвам си мението защо лицензиран е по-добре, не по-добър.

Редактирано от sfmf (преглед на промените)

Какво очакваш да рекламират? ПРО? Знаеш ли каква е разликата в цените на Про и Хоум? Офертата си я бива. НОД32+30 процента отстъпка на курсове+ХП Хоум. БИва!

<{POST_SNAPBACK}>

tao,

очаквам да се възползваш от промоцията, да сканираш касовата бележка и да я публикуваш, че да ти се зарадваме :)

Наясно съм с разликата в цените.

Говоря от лична позиция - не ми трябва Home, а още по-малко ми трябват курсове за офис продуктите им.

Плюс това, НОД32 е само 135 дни.

Офертата става за хора, които тепърва почват да се занимават или пък за секретарки Публикувано изображение

Редактирано от toshe (преглед на промените)

Не съм съгласен абсолютно всички ъпдейти си ги имам

Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

В такъв случай използваш кей, който още не е маркиран като пиратски в базата на МС. Аз друго обяснение не виждам :) ...или пък си направил номера на tao :)

Какво очакваш да рекламират? ПРО? Знаеш ли каква е разликата в цените на Про и Хоум? Офертата си я бива. НОД32+30 процента отстъпка на курсове+ХП Хоум. БИва!

sfmf

Дори и да си купя лиценз, то така и така няма да закупя Офис ХП, игрите, програмите...кел файда!

<{POST_SNAPBACK}>

Реално имаш ли нужда от Офис ХП или ще ти свърши работа и по-прост пакет?

И аз само изказвам мнение - няма смисъл да се дават 100 лева за нищо. Освен ако не се закупи всичко на машината. Всички знаем че лицензирания софт е по-добре, но в случая няма значение  Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Значи можеш да дадеш 200 и повече лв за видеокарта; можеш да дадеш над 1000 лв за хардуер; но 100 лв за операционната система, под която ще го ползваш този хардуер - не?

Използвайте безплатен софтуер, за нещата, за които можете... :)

Използвайте безплатен софтуер, за нещата, за които можете... :)

напълно съгласен, почти всяка платена програма си има безплатен аналог, които някой път е по добър и от платената!

Разлика има само ако дойдат от НСБОП. Те пък идват предимно където се изкарват пари и ако те натопи някой. Функционално няма разлика. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=7343&st=20

Нали и аз съм дал линк към такова мое мнение - слагаш валиден ключ и нямаш проблеми. Примерно този на държавната администрация. :)

• 3 седмици по-късно...

Въпроса в оригинала беше: има ли разлика между пиратска или легална версия? Диска-носител и на двете версии е един и същ, от където следва, че няма как да има разлика. Отговор беше даван многократно за това, че само в начина на придобиване на продукта е разликата. Ако откраднеш кола тя е крадена, но по нищо не се различава от същата кола която си купил легално. Мисля, че този пример дава отговор и то пълен на този въпрос.. може админ-а да затвори темата!!!!!! ПП - за тези които говореха да се купи операционната система им казвам ЕВАЛА, защото много хора ползват КРАДЕН продукт и след това говорят колко е гаден и тъп!!! Дори не се замислят, че са КРАДЦИ!!! Смятам, че повечето хора имат престъпно мислене и оттам идва и проблема. Когато хората се замислят, че са престъпници, тогава може да се опитат да изказват мнение. Вярно, че цените са безумно скъпи за много хора, но това не означава да си изказват мнението и то отрицателното, а на всичко отгоре и пренебрежително. Ако ще се изказва някой да е с чиста съвест, че ползва легелен продукт, а не е гаден крадец. Може някои хора да ги заболи, но по същият начин някой който обира парите на хората или домовете им, може да каже, че умира от глад и затова го прави... Пиша тези редове, защото в чужбина срещнах много различни хора и видях, че са прави като обявяват българите за престъпници... найстина за нас е най-нормалното нещо на света да откраднеш, докато в чужбина това е нещо много гадно и пошло.. независимо от кого крадеш!!!

Въпроса в оригинала беше: има ли разлика между пиратска или легална версия?

Диска-носител и на двете версии е един и същ, от където следва, че няма как да има разлика. Отговор беше даван многократно за това, че само в начина на придобиване на продукта е разликата. Ако откраднеш кола тя е крадена, но по нищо не се различава от същата кола която си купил легално.

Мисля, че този пример дава отговор и то пълен на този въпрос.. може админ-а да затвори темата!!!!!!

ПП - за тези които говореха да се купи операционната система им казвам ЕВАЛА, защото много хора ползват КРАДЕН продукт и след това говорят колко е гаден и тъп!!! Дори не се замислят, че са КРАДЦИ!!! Смятам, че повечето хора имат престъпно мислене и оттам идва и проблема. Когато хората се замислят, че са престъпници, тогава може да се опитат да изказват мнение.

Вярно, че цените са безумно скъпи за много хора, но това не означава да си изказват мнението и то отрицателното, а на всичко отгоре и пренебрежително.

Ако ще се изказва някой да е с чиста съвест, че ползва легелен продукт, а не е гаден крадец.

Може някои хора да ги заболи, но по същият начин някой който обира парите на хората или домовете им, може да каже, че умира от глад и затова го прави...

Пиша тези редове, защото в чужбина срещнах много различни хора и видях, че са прави като обявяват българите за престъпници... найстина за нас е най-нормалното нещо на света да откраднеш, докато в чужбина това е нещо много гадно и пошло.. независимо от кого крадеш!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Прави ми впечатление, че много хора, които се връщат от чужбина започват да се мислят за много умни, много видяли и много знаещи и разбира се започват да поучават нас овцете, които пасем, крадем и т.н. Виж сега като ни е толкова престъпно мисленето да си беше останал там при тези по-развитите. Всеки знае защо се ползва пиратски софт. в БГ, а ако малко се поразровиш в недалечното минало ще разбереш колко лиценза за WinXP и най-важното на каква цена бяха купени от правителството, т.е. колко се нагуши MS от нечие малоумие. И понеже това е офтопик само ще помоля теб и другите такива умници- обясненията и поученията за това, как трябва да мисли човек, който взима за месец толкова, колкото оня развития взима за 2-3 дена да ги запазиш само за майка си и баща си, защото ние КРАДЦИТЕ не ги разбираме. Благодаря за вниманието, което Вашата особа ми отдели.

Редактирано от pitman (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.