Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да прейнсталирам windows

Featured Replies

Здравейте!

Тъй като windowsa ми вече е за сменяне пробвах да го преинсталирам, прочетох доста и навсякъде пише да влезнем в dos-a с клавиш или F8 или с клавиш delete.

Пробвах и двата начина но без резултат излизат ми съвсем различни неща!

Искам да форматирам С-то и на ново да инсталирам windows прилагам и снимка за да видите какво ми излиза след като натисна F8 или delete!

PS не съм много на ти с компютрите и ще се радвам ако ми отговорите и помогнете

post-107648-1235043453_thumb.jpg

Редактирано от shemkov (преглед на промените)

Здравейте!

Тъй като windowsa ми вече е за сменяне пробвах да го преинсталирам, прочетох доста и навсякъде пише да влезнем в dos-a с клавиш или F8 или с клавиш delete.

Искам да форматирам С-то и на ново да инсталирам windows прилагам и снимка за да видите какво ми излиза след като натисна F8 или delete!

Започни с това, че се влиза не в дос-а, а в БИОС-а biggrin.gif Даже с рима се получи.

А с кой клавиш?... ами то си пише при началното зареждане, но обикновенно е с дел

В БИОС-а се влиза само за да зададеш първи буут от СД или ДВД устройството, ако той ти е зададен по подразбиране не е необходимо въобще да влизаш там, нито в буут менюто, защото щом инсталационния ти диск е bootable, a той би трябвало да бъде такъв - ще тръгне сам...Ако все пак се страхуваш да не сбъркаш нещо, след като прочетеш информацията за начина на преинсталация, не е лошо да си инсталираш една виртуална машина от рода на Sun VM Virtual Box - тази програма определено не струва за създаване на виртуална машина/VMware Workstation е най-доброто решение, но тя прави инсталациите автоматично и не става за упражнение/, а Sun e идеална за упражнение, защото там всичко се инсталира ръчно и дори и да сбъркаш няма никакъв проблем...

• Автор
В БИОС-а се влиза само за да зададеш първи буут от СД или ДВД устройството, ако той ти е зададен по подразбиране не е необходимо въобще да влизаш там, нито в буут менюто, защото щом инсталационния ти диск е bootable, a той би трябвало да бъде такъв - ще тръгне сам...Ако все пак се страхуваш да не сбъркаш нещо, след като прочетеш информацията за начина на преинсталация, не е лошо да си инсталираш една виртуална машина от рода на Sun VM Virtual Box - тази програма определено не струва за създаване на виртуална машина/VMware Workstation е най-доброто решение, но тя прави инсталациите автоматично и не става за упражнение/, а Sun e идеална за упражнение, защото там всичко се инсталира ръчно и дори и да сбъркаш няма никакъв проблем...

влязох в биоса но от опътванията и това което на мен ми показва са доста различни неща

ето и снимка на самия биос!

Какво трябва да избера за да тръгне диска и след това да форматирам С-то!

Извинете ме за глупавите въпроси но все някога трябва да се науча!

Поздрави!!!

post-107648-1235058138_thumb.jpg

Редактирано от shemkov (преглед на промените)

Не винаги е в advanced settings виждам че имаш boot меню виж в него - търсиш first boot device...

А ако искаш можеш и без настройка на БИОС-а като стартираш менюто за буутване и избереш СД/ДВД ром, не на всички компютри е F8, на някои е F2...на лаптопа ми е F11...открий си го сам...ако направиш настройката от БИОС-а, сейфването става с F10...надявам се, че се справяш с английския, трябва да четеш внимателно...не е толкова трудно... cool.gif

Когато се зарежда БИОС-а в надписите, които преминават се появяват указания за клавишите, но става много бързо оттам можеш да разбереш кой клавиш стартира буут менюто...

Редактирано от lenylucky (преглед на промените)

Архивирай си всичко важно на дискове , преди да пробваш преинсталиране :

Първото от което се нуждаем е диск с ХР. Препоръчително е да е boot-ващо, защото това улеснява всичко. Да приемем че имаме бутващ диск с ХР следваме инструкциите:

1. Слагаме диска във CD ROM-a и рестартираме компютъра.

2. Трябва да настроим BIOS-a така че да boot-ва от CD ROM-a. Влизаме в него с натискането на клавиша DEL /при повечето компютри/ и след това намераме нещо от типа BIOS Features, Advanced Setup, Advanced Features, след като го намерим влизаме в

тази секция и там трябва да има 1st Boot Device, където задаваме CD-ROM. След това запаметяваме промените и компютъра се рестартира.

3. Като почне да зарежда трябва да се покаже следният надпис "Press any key to boot from CD… " ние трябва да натиснем произволен клавиш /препоръчително е да е space или enter/

4. Поевява се следният дапис "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..."

Изчакваме да зареди за да преминем към следващата стъпка.

5. Ще ви попита дали искате да поправите стария или да направите нова инсталация. Натискаме Enter за нова инсталация.

6. Ще ви се появи лицензно споразумение с което трябва да се съгласите натискайки F8

7. Следва да видите таблица с дяловете на вашия твърд диск. Избираме на кой дял да се инсталира ХР-то и нтаискайки Enter продължаваме.

8. Сега трябва да изберем в каква файлова система да го форматираме /препоръчително е да е NTFS защото тя е по-сигурна/, може да го оставим и без да се форматира. Enter и продължаваме /тази операция ще форматира само избраният дял а не целият диск/

9. Започва копирането на инсталационните файлове. След като се копират нужните файлове системата ще се рестартира.

-след рестарта ще се появи надписа "Press any key to boot from CD…" но този път не натискаме нищо! Изчакваме и инсталацията продължава!

10. Инсталацията продължава в графичен режим. Следват регионалните и езикови настройки(за да ги променим трябва да натиснем бутона Customize...)

11. Следва въвеждане на име и организация и продължаваме.

12. Въвеждаме 25 символния код и продължаваме.

13. Задаваме името на компютъра и парола за администратора /не е нужно да въвеждаме такава/

14. Трябва да настроим часовника си на [GMT +02:00] Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius.

15. Идват мрежовите настройки. Препоръчително е да натиснете Typical Settings и след инсталацията да си направите настройките подробно.

16. Следващото поле го оставяме така като си е - Workgroup с и продължаваме.

17. Започва същинското инсталиране - започват да се копират файлове, инсталиране на модули и т.н. но това става автоматично. Ние седим и чакаме :rolleyes:

18. Накрая компютъра се рестартира и зарежда Windows XP.

-включва се програма за приветсване

-после се създава User Account - един е напълно достатъчен

-вече остава да инсталирате драйверите за всички устройства

-накрая се правят няколко настройки по ваш избор за конфигуриране на външния вид

Успех cool.gif

А ето и цялата тема -> http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%E8%F0%E0%ED%E5

П.П. Както е казал lenylucky,виж в менюто BOOT тьрсиш First boot device е слагаш CD\DVD

Надявам се да съм помогнал.

Поздрави!!!

• Автор

pc-to ли ми е шашаво аз ли съм шашав незнам но ето какво направих (слагам снимка)

всичко е точно рестартирам компа и се почвява черен екран с едно малко тиренце отгоре CD-to завъртя но това си и беше стартира се стария линдолс sad.gif

Обяснете ми като за малумник че маи маи такав излезнах всичко е точно но не мога да направя cdто да активира диска още преди да е стартирам лина

post-107648-1235077638_thumb.jpg

или диска на уин не е буутващ (по-вероятното)

като смени буут-ордера запази ли промените (Save Changes and Exit)?

нямаше ли надпис: "Press any key to boot from CD/DVD"?

• Автор

да сейфах го и когато не стана пак го сеифах самоче с F10 но пак ми стана същото

и не не ми излизат никакви надписи когато стартирам pc-to

Здравейте!

ако ще слагаш ХР можеш да пробваш с 6-те бутващи дискети за версията която имаш, защото понякога не става от ЦД-то направо. Дискетите ще поскрибуцат няколко минути и като се зареди в паметта всичкото им съдържание после диска ще работи даже и да не е бутващ.

Дискетите се свалят от сайта на микромеките.

Друг вариант, ако можеш да бутнеш от диск на Милениум или 98 и да ги инсталираш, после върху тях ще можеш да инсталираш ХР или Глиста при пуснат да работи Уиндоуз, значи не му трябва да бутва. Пояснявам, имаш инсталиран например Уин 98 - значи пускаш го да тръгне и после слагаш диска на ХР в плейъра и му казваш да зареди новия уин върпу стария като го изтрие 98.

я стига си обърквал автора че ще вземе да стане страшно

15 хиляди варианта на инсталация, кой от кой по-извъртян

да се научи първо чистия инстал с формат как се праави, пък тогава с екзотиките

А как си направил диска да е бутващ.Най-вероятно не е направен boot.

Отваряш Nero(предполагам с него работиш) горе където пише Recorder натискаш на Burn Image.Намираш си iso файла и го записваш.

• Автор

мерси на всички които ми помогнаха.

Вече имам чисто нов windows :P

поздрави

• Автор
А как си направил диска да е бутващ.Най-вероятно не е направен boot.

Отваряш Nero(предполагам с него работиш) горе където пише Recorder натискаш на Burn Image.Намираш си iso файла и го записваш.

Точно :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.