Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете ми тия компоненти добри ли са?

Featured Replies

начи аз съм пробвал и 2те карти. за коя игра иде реч?

256MB видео памет на чистото 6600 са си напълно излишни (лично мнение).

Като ще се хвърлят близо 150$ за 256MB чисто 6600 на Асус, не е ли по-добре да се вземе за същите пари 128MB 6600GT на Galaxy или на Albatron?

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

начи аз съм пробвал и 2те карти. за коя игра иде реч?

<{POST_SNAPBACK}>

Е аз сам пробвал само 6600(AGP и PCI) и ми е интересно мнението ти за 6600GT. Иначе говоря за NFSU2, Far Cry, но най-вече за NFSU2- тъпата игра не върви и не върви на max

Хм, интересно. В къщи на едната машина съм с nVidia GF5500 AGPx8 128bit. 128MB и си играя Need for speed undergraund 2 на максимални стойности на графиката на 800х600 без насичане и каквито и да било проблеми.

А идеята да не се отклоняваме от темата има за цел да не дъвчем само видеокартата. А и един компютър не е видокарта само. И GF7000 с 512MB да сложиш като нямаш процесор, дъно и памет си умрял.

Много пъти са идвали при мен хора, които искат компютър, който е нещо като Москвич с двигател на Ферари или Ферари с двигател на Трабант. Една система трябва да е балансирана, а не едното за сметка на другото.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Пробвах ги днес с Unreal Tournament 2004(max quality 1024x768):

6600GT - 157,7 frames per second,

6600(128) - 125,9.

Като кача новия Quake, ще ти напиша резултатите.

Виж и този материал- http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=17&page=1

Редактирано от Dumbara (преглед на промените)

• Автор

И ето отново съм пред ново решение. GF 6600 или GF 6600GT?Кое да бъде?Едното било така другото онака?Ако може да ми предложите най накрая едно подходящо захранване и охлаждане?

И ето отново съм пред ново решение. GF 6600 или GF 6600GT?Кое да бъде?Едното било така другото онака?Ако може да ми предложите най накрая едно подходящо захранване и охлаждане?

<{POST_SNAPBACK}>

Ами за мен няма голямо значение. Аз съм си казал мнението си. Все пак кажи какво ще се прави на този компютър. Ако няма да се играят тежки от към графика игри като Far Cry, то си вземи

ASUS EN6600 Silencer 256MB DDR PCI-E,

която по мое мнение и за игри си е добра, но това е мое мнение. За захранване и охлаждане мнението ми е, че ако си вземеш хубава кутия от рода на:

FOXCONN 3GTS005/FSP400PAF $ ,54,72

FOXCONN 3GTH061//FSP 400W PFC $ ,81,51

Колкото до охлаждането на процесора. Хайде да не изкарваме AMD Athlon 64 доменна пещ. Имам чувството, че някои хора ги гони параноя като видят температура 60 градуса на процесора. Освен това си има защити от прегряване, функции за нямаляване на консумираната енергия и разсейваната топлина на процесора. Но все пак - хубаво охлаждане струва над 30 долара. Няма как да ти препоръчам, защото може да се окаже, че там откъдето си вземаш частите да няма такова охлаждане.

• Автор

Еми ти кажи име пък аз ше питам дали го има.

А за видеокартата да ше се играят игри от типа на Far Cry.Тази дето ми я предложи първо нея си харесах.А за кутията като стана на въпрос на тая кутия ше стане ли цялата работа със компонентите или не?

Case:Middle Tower ATX 250W ANS SJA-827C PSU P4 ? sad.gif

А за видеокартата да ше се играят игри от типа на Far Cry.Тази дето ми я предложи първо нея си харесах.А за кутията като стана на въпрос на тая кутия ше стане ли цялата работа със компонентите или не?

<{POST_SNAPBACK}>

След като ще играеш тежки игри, 6600GT е твоят избор.

Относно захранването и кутията. Middle Tower ATX 250W ANS SJA-827C PSU P4. Кутията ще стане, обаче захранването и е пълна пръчка. Мощноста му е крайно недостатъчна и е събирано в някой китайски гараж. Кутията можеш да си я вземеш, ако ти хареса, но задължително с друго марково захранване, което да е поне 350W. Иначе ще береш много ядове.

Както каза @nickfox, заложи на кутия с марката FOXCONN. Тези кутии са маркови, компонентите се слагат доста интелигентно (без болчета) и най-важното, продават се в комплект с Fortron захранвания.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

<{POST_SNAPBACK}>

Тази кутия определено няма да ти свърши никаква работа освен за скраб. Посочил съм ти два модела на Foxconn, които си заслужават.

Относно охлаждане, то ето ти линк с охлаждания на Gigabyte:

Gygabyte Coolers

А ето и цени на някои от моделите, взети от ценовата листа на Мост Компютърс:

GH PCU21-VG /AMD/AMD64/P4 26.50 27.50 29.00

GH PCU31-VH /AMD/AMD64/P4 34.50 35.50 37.00

GH PCU22-SE /775/AMD64/478/K7 24.50 25.50 27.00

GH PCU22-VG /775/AMD64/478/K7 31.00 32.00 33.00

Колкото до видеокартата, то ако отидеш на 6600GT то ето ти двата варианта:

ASUS EN6600GT/HTD/256M PCI-E $ 228,57

GB NX66T128VP/PCIE/6600GT VIVO $ 209,76

Надявам се да съм бил полезен.

Съгласен съм с nickfox, че компютърът не е VC само. Но понеже задъвкахме тая тема, искам да доуточня какво имах предвид:

NFSU2 го играя на 1024х768. При натискане на клавишите за няляво и надясно, колата реагира със закъснение. Дори и с тая конфигурация положението е подобно. Оправя се само при много малко детайли.

Far Cry и DOOM3 вървят много добре(не на всякъде) с GF6600 (с 1 GB RAM или хубав хард като HDD 80 GB HITACHI SATA II 3.0GB/s 7200 rpm, 8MB cash разбира се! Благодаря ти nickfox за предложението :) )

Та това е за игрите:hush:

• Автор

Ооо за видеото незнам..доста солено идва .. абе на ASUS EN6600 Silencer 256MB DDR PCI-E - 145 USD игри които изискват поне 512 рам а аз ше имам повече от 512 МБ рам и pixel shader от 1.1 до 1.4 максимално няма ли да ми тръгнат игрите?

Само не разбрах тоя процесор

AMD ATHLON 64 3200+ s. 939 - 160 USD

На гигахерци колко се равнява?

Редактирано от tenfon (преглед на промените)

Ооо за видеото незнам..доста солено идва .. абе на ASUS EN6600 Silencer 256MB DDR PCI-E - 145 USD игри които изискват поне 512 рам а аз ше имам повече от 512 МБ рам и pixel shader от 1.1 до 1.4 максимално няма ли да ми тръгнат игрите?

<{POST_SNAPBACK}>

Разбира се, че ще тръгнат и с GF5200! Никъде не сам казал че няма да тръгнат! По нагоре мисля, че изложих своето мнение. :)

Само не разбрах тоя процесор

На гигахерци колко се равнява?

<{POST_SNAPBACK}>

Да на гигахерци се равнява.Реално процесора на AMD работи на много по-ниска честота, но производителността му е се равнява на 3200MHz или 3,2GHz на Intel процесори. Разликата идва от архитектурата и начина на обработка на данните при двата производителя - AMD и Intel.

Ето например аз съм с AMD Athlon XP 2600+ s.462. Работи на реална честота 1919MHz.

Съгласен съм с nickfox, че компютърът не е VC само. Но понеже задъвкахме тая тема, искам да доуточня какво имах предвид:

NFSU2 го играя на 1024х768. При натискане на клавишите за няляво и надясно, колата реагира със закъснение.

Понякога този проблем идва от едно незначително периферно устройство, наречено клавиатура. Забелязал съм, че с различни клавиатури понякога се получава закъснение в реакцията. Натискаш клавиша, а промяната в положението идва със закъснение. Иначе всичко друго си работи плавно, без накъсване.

• Автор

Значи вече мисля че съм готов със конфигурацията.Ако има някакви пропуснати компоненти казвайте.И ако може да ми кажете общо колко ще ми струва че не мога да го сметна както трябва.

Дънна платка:

ASUS A8N-E, s.939, PCI-E, SATA II, GLAN, 7.1 Audio - 115 USD

Процесор:

Твърд диск:

SEAGATE 80GB 7200 ST380817AS 8MB Cache SATA NCQ 60 Месеца $63,20 $65,8

Памет:

MEMORY KIT 2 X 512MB KINGSTON DDR400 - 120 USD

Видео карта:

ASUS EN6600 Silencer 256MB DDR PCI-E - 145 USD

Coolers:

GH PCU31-VH /AMD/AMD64/P4 34.50 35.50 37.00

Case:

FOXCONN 3GTH061//FSP 400W PFC $ ,81,51

FDD:

1.44МB 3.5" SONY

CD-ROM:

CD-RW+DVD 48x24x48/16 Lite On Combo Drive

Sound Card:

On Board 3D AC 93

;)

Понякога този проблем идва от едно незначително периферно устройство, наречено клавиатура. Забелязал съм, че с различни клавиатури понякога се получава закъснение в реакцията. Натискаш клавиша, а промяната в положението идва със закъснение. Иначе всичко друго си работи плавно, без накъсване.

<{POST_SNAPBACK}>

Така е наистина, играта си върви плавно(е почти). Това означава ли че ако сменя клавиатурата с някоя маркова положението би се подобрило @nickfox

А относно конфигурацията . Защо не вземеш DVD записвачка. Вече не са скъпи.

• Автор

Така е наистина, играта си върви плавно(е почти). Това означава ли че ако сменя клавиатурата с някоя маркова положението би се подобрило @nickfox

А относно конфигурацията . Защо не вземеш DVD записвачка. Вече не са скъпи.

<{POST_SNAPBACK}>

Мнее не искам.Сигурно щото може да не я ползвам много много.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.