Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

ok,ще ти задам само 1 въпрос,но искам да ми отговориш "конкретно"-каво ще избереш-Дачия с всички екстри или Бмв-голо на пушка???

Сравнението ти е абсолютно неуместно. Не можеш да сравниш Acer с Дачия по никакъв начин. Освен това единственият ти аргумент е "Dell е марка". Както казах същата марка със съответните екстри е с 40% по-скъпа. Марката се слави с обслужването си, което в тези 40% даже не е включено. Не мога да кажа каква е стоката, която идва в България, но Acer се слави в Германия като една от добрите марки. А както каза един от колегите, процесора и в двата случая е на Intel, графичната карта е и в двата случая Nvidia...не са произведени нито от Dell, нито от Acer.

И относно сравнението ти още нещо - колата ми е BMW, лаптопа ми е Acer. И повярвай ми, последното не е поради липса на пари. :wub:

Не ми се пишеше по тази тема, ама нека и аз да каже нещо.... Ако искаш здрав комп - вземи си дел. Аз за последните 6 години 3-ти дел взимам. Последния ми е на 1 година - навъртял е над 20000 км в багажника на колата по пътищата на родината и зад граница. Работи на прах, влага, в кал, на студено, мръсно и държи. Здрав е като магаре. Не е лъскав не е красив - прсто е здрав. Аз го товаря на макс и той работи. Това е. Предишния го ползвах 4 години преди да отиде в заслужена почивка (Видеото му беше АТИ 7500 и просто остаря горкия) и не съм имал никакви проблеми с него. От друга страна да не ти казвам ак изглежда служебния Айсер след година и половина - всичките му пластмаски са одрани и осрани. Клавиатурата му цялата лепне и заяжда. Забива пред 10 минути щото прегрява и т.н. С 2 дими - не става много за ползване. И за 2-те машини не са полагани сериозни грижи, но едната работи, а другата не. И двете са интел - явно разликите в подробностите като вентилатор, начин на сглобяване и т.н. имат значение. И явно Ирландците (ДЕЛЛ) се справят по-добре от Китайците. Та на конкретни въпрос - вземи си ДЕЛЛ.

Ако бяхте прочели точно въпроса, лаптопа ще се ползва предимно за гледане на филми, което означава, че може да бъде всеки един. Не е споменато, че ще изпълнява функцията на резервна гума в багажника. Пък и след като си ползвал само една марка, няма как да твърдиш, че другата няма да издържи на същото натоварване cool.gif

Не ми се пишеше по тази тема, ама нека и аз да каже нещо.... Ако искаш здрав комп - вземи си дел. Аз за последните 6 години 3-ти дел взимам. Последния ми е на 1 година - навъртял е над 20000 км в багажника на колата по пътищата на родината и зад граница. Работи на прах, влага, в кал, на студено, мръсно и държи. Здрав е като магаре. Не е лъскав не е красив - прсто е здрав. Аз го товаря на макс и той работи. Това е. Предишния го ползвах 4 години преди да отиде в заслужена почивка (Видеото му беше АТИ 7500 и просто остаря горкия) и не съм имал никакви проблеми с него. От друга страна да не ти казвам ак изглежда служебния Айсер след година и половина - всичките му пластмаски са одрани и осрани. Клавиатурата му цялата лепне и заяжда. Забива пред 10 минути щото прегрява и т.н. С 2 дими - не става много за ползване. И за 2-те машини не са полагани сериозни грижи, но едната работи, а другата не. И двете са интел - явно разликите в подробностите като вентилатор, начин на сглобяване и т.н. имат значение. И явно Ирландците (ДЕЛЛ)се справят по-добре от Китайците. Та на конкретни въпрос - вземи си ДЕЛЛ.

Те и Dell вече се произвеждат в Китай, от повече от година незнам точно заводите им са преместени, вече нищо не се прави в Ирландия....

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Те и Dell вече се произвеждат в Китай, от повече от година незнам точно заводите им са преместени, вече нищо не се прави в Ирландия....

Елементите на батериите на Dell са правени в Япония и сглобявани в Китай, но основно Dell за Европа се прави в Ирландия и в новия завод в Полша. Е, ако купи Dell от България може и в Китай да е направен, но едва ли в Ирландия ще купи китайски.

My Dell-bought in US, MADE IN MALAYSIA

Но тва няма значение, Дел са по-добри, но и по-скъпи. Имат и по-добър сервиз поне в Америка, но ако си в България Аcer е по-добре.

• Автор

Но тва няма значение, Дел са по-добри, но и по-скъпи. Имат и по-добър сервиз поне в Америка, но ако си в България Аcer е по-добре.

Нека уточня - ще купувам в Ирландия, от точно посочените сайтове.

Е ти искаш от Ирландия да ти го пратят в Щатите?

Аз си купих от техния сайт и на моя пише-Made in Ireland.

Хайде ,малко да разгорящя темата.

Какво ще кажете за тази машинка?

http://pic.bg/index.php?id=390&product=NOTEBOOKS&subcat1=&subcat2=

Темата е наистина полезна ,но както слушам добри отзиви така и лоши ,за двата вида лаптопи.

И взех да се чудя дали да го взимам или не,но като параметри лаптопа мисля,че е добър.А вие ?

Хайде ,малко да разгорящя темата.

Какво ще кажете за тази машинка?

http://pic.bg/index.php?id=390&product=NOTEBOOKS&subcat1=&subcat2=

Темата е наистина полезна ,но както слушам добри отзиви така и лоши ,за двата вида лаптопи.

И взех да се чудя дали да го взимам или не,но като параметри лаптопа мисля,че е добър.А вие ?

Като конфигурация е страхотен

Това не е съвсем така. Вярно че е Dual Core, но T3400 е един от най-хвалените процесори пък и показва завидни резултати в тестовете за производителност. Та заради това си мисля, че струва. Не се случайно е и толкова широко използван и то не само в бюджетни лаптопи

Редактирано от phake (преглед на промените)

Процесора не струва.

Добро е като за 1160лв.

То е ясно, че 7ххх и 8ххх серията е по-добра, ама разликата в цените е около 200лв. отгоре....

Виж ASUS M51VR-AP138 също е вариант, но малко-по-скъп.

Относно Dell vs. Acer - имам Acer, на две години е, най-евтиния модел - 450$ в щатско беше. На втория ден ми падна от раницата (скъса се ципа) от височина над 1м. Падна на ръба от страната на записвачката. До ден днешен не е дал никакаъв проблем, батерията кара по 2 часа.

От Dell имам впечетление от лаптоп на приятел, който съм ползвал по около 3 часа на ден в продължение на един месец (14" серията със зелените капаци, уж хубав модел) - без охладителна подложка не работеше като хората.

Относно Дачията, бия я купил, ако е с двигател и всичко останало освен ламарината отвън, на Мерцедес. Такова е положението при лаптопите :down:

А за Китай.... нека ми е зле с Vaio-то правено в Китай... На тези Ирландските лаптопи им разгледайте частите къде са правени... процесор в Малайзия (или Филипини), хард в Китай, РАМ в Китай, дъно в Китай...

По-скоро е било Assembled in Ireland :)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

iovi

Сравняваш Давид и Голиат. Acer колкото и екстри да слагат пак ще си останат китайска марка. Предпочитам изпитаното с много години и опит. Когато опреш до сервиз, ще разбереш разликата. А като искаш добра машина, има само една дума-пари.

Хм, Тайван според някои не е Китай, но ти си знаеш, а Packard Bell, EMachines и Gateway какви марки са според теб ?

Хм, Тайван според някои не е Китай, но ти си знаеш, а Packard Bell, EMachines и Gateway какви марки са според теб ?

Всичките са на тайванската компания ACER

Всичките са на тайванската компания ACER

Да, така е. Бизнесът все повече се глобализира и нищо чудно в бранша да останат само 2-3 компании, което означава, че качеството се унифицира и разликата идва наистина засега само от това къде се сглобяват лаптопите- в Китай работната ръка е евтина и съответно продукцията е такава, в Европа и САЩ заплатите са по-големи и съответно цените на лаптопите - по-високи. Мисля, че в България сме по-близо до стандарта на Китай, отколкото на Ирландия или САЩ, та мисълта ми е - всяка жаба да си знае гьола, в случая марката лаптоп.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Гаджето ми е сас Делл аз имам Хулерд Пакарт.Честно ХП-то е много по добро от Делл-то порадо простата пречина че е сас двоино по добри параметри... cool.gif БМВ-то си е Бмв но като е сас парно ще е жега сащо като във москвича на тати ако ме разбиращ какво изкам да кажа ;)

Земай втория Айсар и нему мисли ако ти е писано да спиш пред сервизи ще стане ...

Виж какво прави Делл Забележи температурата на процесора... мамата си тракала но е Делл... работи....

post-217579-1235660158_thumb.png

От трите варианта, които си си харесал ти препоръчвам втория Acer - 6930 ;) Много добра серия лаптопи на Acer. ;) Аз съм с подобен и съм много доволен. :)

• Автор
От трите варианта, които си си харесал ти препоръчвам втория Acer - 6930 :whist: Много добра серия лаптопи на Acer. :whist: Аз съм с подобен и съм много доволен. :whist:

Мерси много на всички, които отговориха конкретно и аргументирано на въпроса ми, наистина ми помогнахте. Поръчах Acer-a. Чакам го в понеделник направо с нетърпение.

Благодаря ви още веднъж. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.