Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа в Скандинавия

Featured Replies

Ще си позволя да пиша тука, дано някой помогне. В България съм собственик на малък семеен ресторант /до края на месеца/. Имам много добра квалификация като готвач и сервитьор. Говоря много добър английки /работил съм на пасажери/, на 34г. съм. Кризата ме побърка. Останах с борчове, почти никакви пари и никаква мотивация да седя повече в България. Готов съм да мия чиний докато науча езика, легално или на черно. Повечето подобни запитвания по форумите са или без отговор, или от преди една година и повече. Знам че е криза и че няма работа, но все пак дайте ми надежда. Сърдечно благодаря за всяка оказана помощ.

Здравеи.

Само да ти кажа не си единствен. Със семеиството ми заминахме от България защото не можем да си връшаме заема на банката имаме малък хотел но не можем да му намерим туристи а и със тази криза е непосилно да връщаме заема на банката. Решихме и заминахме в момента сме в Норвегия и се опитвам да си намеря работа но без Норвежки език е много трудно и аз знам английски но дори за мияч на чинии (няма такава длъжност насякаде са с машини...) искат норвежки и за чистач искат езин...

Но живота е труден дано да се оправим се пак надеждата остава до края.

Скандинавците са доста националистически народи - за да си добре, трябва да им говориш езика.

Прекрасни държави, но просто си държат на езика и това си е.

Аз бих ти препоръчала да пробваш някъде другаде - по-скоро някоя държава с официален език английски. Ако аз сега бях предоставена с избор (в момента съм студентка в Дания, така че избора ми е направен за още няколко семестъра) бих се запътила към Австралия.

И все пак ти пожелавам късмет в намирането на работа!

Дано всичко се нареди...

В Дания се търсят готвачи. Ако си добър, може да минеш и само с английски в началото, но всячески ще трябва да си знаеш готварския език. Предпочитат се хора със специализация, индийска, китайка, испанска, някаква си кухня.

Но мисля, че е по-лесно да се намери работа, когато е сезон.

• 7 месеца по-късно...

Ще си позволя да пиша за Швеция.

Аз съм семейно тук и още при стъпването ни на шведска земя, жена ми кандидатства по обява в този сайт : ams.se и след седмица бе поканена на интервю и след още две започна работа при шведи.

Нито тя, нито аз знаехме шведски. Съпругата ми бе изцяло англо говоряща и така я приеха.

Но по принцип, да, държат си на езика хората и такива случаи сигурно са рядкост.

Иначе в Швеция, стандартът на живот е двоен, а в някои отношения дори троен спрямо Бг. Така че всеки решил да идва насам да го прави със солидни подкожни мазнини и въоръжен с търпение.

Намирането на квартира също се оказва солидно начално препятствие, ние открихме за около месец, чрез този сайт : blocket.se

Намирането на легална и дългосрочна квартира е жизненоважно събитие. Чрез адресната регистрация се ходи в данъчното ( skatteverket ) skatteverket.se и се подава молба/заявление за персонални номера, чрез които вече сте легално тук. Получаването им отнема време от около два месеца.

Редактирано от SultaN_MuraD (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.