Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога да усиля сигнала.. Кабеларка

Featured Replies

Здравейте на всички.Ще започна с това че темата ми може да не е на правилното място .. ;)

И така Не от отдавна ни прекараха Кабеларка но в момента е на 2 телевизора .. Опасявам се че за другите 2 телевизора няма да стигне сигнал

Ще Ви помоля да потърсим решение някакси да усилим Сигнала :wors:

Мерси Предварително ;)

Продават усилватели. При мен върши работа. Струваше около 15-ина лева от конрад

• Автор
Здравейте на всички.Ще започна с това че темата ми може да не е на правилното място .. :)

И така Не от отдавна ни прекараха Кабеларка но в момента е на 2 телевизора .. Опасявам се че за другите 2 телевизора няма да стигне сигнал

Ще Ви помоля да потърсим решение някакси да усилим Сигнала :)

Мерси Предварително :wub:

някаква допълнителна информация няма ли да дадеш

Усилвателите са за вътрешно усилване с един вход и четири изхода (има и само с два изхода). Състоят се само от една кутия за разлика на другите които се поставят горе на покрива на метър от антената и имат долу при телевизора захранващо устройство.

п.п. кабелната телевизия е за пари, а сателитната е безплатна и за програмите на български даже.

Усилвателите са за вътрешно усилване с един вход и четири изхода (има и само с два изхода). Състоят се само от една кутия за разлика на другите които се поставят горе на покрива на метър от антената и имат долу при телевизора захранващо устройство.

п.п. кабелната телевизия е за пари, а сателитната е безплатна и за програмите на български даже.

За кви покриви кви 5 лева говориш? Ти виждал ли си усилвател въобще?

послепис: С усилвател за 15 лева най-много да си прецакаш и сегашното качество

• Автор

незнам може да не сте ме разбрали Кабеларката не е от много известните и може да държи по 2-3 мах телевизора ,проблема е че там има 6 телевизора а не им се плаща двойно .. както и да е ще ми дадете ли някакви предложения как да усиля сигнала така че да стига до всички ТВ (разстоянието м/у тях е мах 10-12 метра )

:clap:

1. кабелната тв не е като водата в тръбите, че да не стигне - щом един тв работи, значи и втори ще работи със същото качество! ако не, то проблемът е в куцонаправени връзки и фалшиви конектори!

2. лошата картина не се предизвиква само от слаб сигнал, а по-често точно от обратното - от прекалено силен! слагат се тап-ове на различни децибели, в зависимост колко дб по-силно ти идва, за да се коригира и това, може и едно филтърче от 20 стотинки, но не е задължително.

Стандартния сигнал, който се подава на абонатите от 65 dB е напълно достатъчен за 3 - 4 телевизора. При условие че за разклоняването е използван качествен кабел и сплитер. Да те предупредя - китайски "сплитери" по левче и оня калпав кабел с икономисан материал не вършат никаква работа. Моят съвет - даваш 10 - 15 лв на районния техник, той ще ти го направи. Ако не достига сигнал ще пусне повече по отклонението към теб. Иначе ще дадеш повече пари само за материали. Малко пари няма да са му излишни на човека.

При нас дори го има като официална услуга - включване на допълнителен телевизор - еднократно половин месечен абонамент. И да ти сложи разделител на входа - още примерно 12 лв. За да не плачеш при гръмотевици.

Много ме съмнява да имаш 6 телевизора. Всичките си комшии ли ще включиш?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Много ме съмнява да имаш 6 телевизора. Всичките си комшии ли ще включиш?

какви усилватели ве гонят не разбрах , който се докапа до кабела ще има картина , телевизора си има достатъчно усилватели докато ти изкара картина , все едно националната ефирна телевизия да подава по мощен сигнал в зависимост колко телевизора работят.

ама в България още ли става да се краде тв сигнал от кабеларките !!!??? тия не се ли отвориха да кодират сигнала

баси анархията 6 телевизора

ама в България още ли става да се краде тв сигнал от кабеларките !!!??? тия не се ли отвориха да кодират сигнала

баси анархията 6 телевизора

izabel1 то това става на аналогава телевизия ! Да минат всички само на цифров сигнал ... ще гледат на аванта ама друг път ... Аналоговата телевизия - предпоставка за пирати ... Виж го този 6 телевизора angry.gif що не захраниш със сигнал цялата махала ?!?

Аз съм на четвърто разклонение от входа в апартамента. От кабелната са ми разделяли кабела, но явно са сложили от "китайските по левче" сплитери, защото не достигаше качествен сигнал до мен. Сложих евтин усилвател от Конрад и се оправи проблема. С тв тунер към компютъра гледам тв.

Разберете че има стандарти. Цитирал съм колко трябва да влиза за всеки абонат. Кабелните оператори имат лицензи и трябва да поддържат съответното качество. Което естествено не може да се гарантира ако някой идиот се е включил в магистралния кабел с кутийка за лев от битака. Или с карфици, заголване на кабела и други идиотски изпълнения.

Да, моето момче ДА, с усилвател и антена гледам 30 програми (на четири езика) по цифрова телевизия DVB-T.

В магазини като Mr. Bricolage (на Цариградско шосе го има) са ги сложили един до друг двата вида усилватели за които му обясних на човека как да ги различи.

За тези дето много знаят че могло без усилмател, ще дам пример с брат ми който е закачил 3 телевизора в Сф и не работят и трите чисто.

п.п. аз където живея хората имат право да си закачват във всяка стая на къщата по един телевизор, при условие че само едно семейство живее там. Та ако имаш 4 деца стават:

- един в кухнята

- един в хола

- един в спалнята на родителите

- един в стаята на момчетата

- един в стаята на момичетата

значи общо 5 телевизора напълно законно с един абонамент.

Обаче аз абонамент не плащам, щото DVB-T е без пари.

• Автор

ае начи горе-долу ми стана ясно как тряя да го измисля ... Мое да не ви се вярва ама къща на 2 етажа 2 етаж е с 6 стаи 1вия с 4 така че.... телевизорите не са много както и да мерси на всички :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.