Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете ми дали да премина на виста

Featured Replies

• Автор

Добре аз сега слагам програмите в моя си папка а на x64 виста трябва да ходят във съответната program files а игрите мога ли да си ги качвам в папка games в дяла на widnowsa.

П.п. Като взема рам ще сложа виста, но задължително ли се форматира хард диска. ;)

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Препоръчителен е формата. За да се инсталира на чисто.

Игрите можеш да си ги инсталираш където си искаш - стига само да имаш достатъчно свободно място на съответния дял.

• Автор
Препоръчителен е формата. За да се инсталира на чисто.

Игрите можеш да си ги инсталираш където си искаш - стига само да имаш достатъчно свободно място на съответния дял.

Мерси щом формата е препоръчителен няма да го правя biggrin.gif .Дано се инсталира че формат в близкото бъдеще няма да правя с тея 200 гб филми.

има 1 кръгли магнитни носители с различен капацитет на информацията която могат да поберат..........ю

а и ти филмите в системния дял (този с уиндоус) ли си ги държиш?

форматирай само дяла с уиндоус човеко, не всичките

• Автор
има 1 кръгли магнитни носители с различен капацитет на информацията която могат да поберат..........ю

а и ти филмите в системния дял (този с уиндоус) ли си ги държиш?

форматирай само дяла с уиндоус човеко, не всичките

С 2 харда съм и ги ползвам като 2 дяла. Единия е пълен само с игри така че може някак да стане, но ще го мисля като си взема рамта.

biggrin.gif И аз бях със xp sp3.Понеже vistata e много критикувана и аз не я сложих.Обаче декември месец ми се наложи да сложа vista ulimate sp1 на лаптоп асус и останах много доволен.Визията е космическа само първоначалното зареждане е малко по бавно.Понеже играя игри само до 1024 резолюция не усетих разлика и ако я има е максимум няколко кадъра които едва ли се забелязват.За другите програми по мое мнение разлика в скоростта няма не че е по бърза просто не е по лоша откъм бързодействие.За големи резолюции честно казано не знам дали няма да има по голямо забавяне но не мисля.Понеже я ползвам от един месец сложих я и на старата щайга е2180 2 гб рам и 9600 карта много ми хареса.Мисля че vistata особенно последните версии и сервис пакове са добри. sad.gif

Хора, това не е раздел "митове и легенди" :wub:

@electroface има една програмка Cacheman(ager), която прави въпросните промени и менажира паметта (и по-специално дисковия кеш) много добре, но разликата се усеща предимно на машини с по-малко от 1 гб памет.

@trosho и inet - това със свободната памет не е ексклузивна федорска екстра, ами това си е начин на действие на мениджърите на паметта на Линукс и BSD ядрата и наистина е много ефективен и доказан метод.

@Aquaris и pit - за да работят 16 и 32 битови програми в 64 битова ОС е необходима вътрешна "емулация" на адресното пространство, за което си има и хардуерна поддръжка и не товари изобщо (например под ХР си има WOW64 която се грижи за целта). Ползата от 64 бита дори на по-малко от 3 гб памет) идва по-скоро от факта, че ядрото и драйверите са компилирани с x64 инструкции, а не с i386 както е при ядрото на 32 битовата. Е разбира се има и игри (напр. Supreme Commander) и някои приложения на които действително успяват да освоят повече от 3-те гигабайта. За съжаление обаче WOW64 си "изисква" около 100-200 мегабайта допълнително памет, които са и единственото реално негативно отражение.

П.П. Истинското ограничение за 32 битовата ОС не е 4 а 3 гб тъй-като от останалия гигабайт обикновено половината (256/512 или повече в зависимост от размера на видеопаметта) отива за адресното пространство на видеокартата и средно около 128 мб или повече (зависи от броя процеси) са необходими за адресния мениджър (page manager) на ядрото...

• Автор

Взех си рам и сложих vista ultimate sp1 x64 и съм много доволен. Само за 2 устройства не си намерих драйвъри. Още не съм я пробвал при игри, дано няма да имам проблеми. Да ви питам аз на xp ползвах tune up за подръжка на регистри и като цяло. Дали ще има проблеми да си го ползвам и на вистата или да ползвам Vista Manager.

все тая какво ще ползваш - всичките правят 1 и също (по отношение на регистрите)

Според мен по повод на 1 ти въпрос проблеми с процесора на Виста няма да имаш,ще ти се покачи само използването на РАМ и то не много,само че с 64-битовата ще имаш ядове и накрая ще решиш да минеш на х32. Аз между другото на късмет набарах едно страхотно копие на Виста което ми върви вече 7 месеца без проблем с ъпдейти с всичко(преди да го намеря смених така към 6-7 ос-а) Така че като дойде тоя момент с 32-битовата обади се да ти го пратя :) разбира ако искаш,знам ли може и да останеш доволен от 64-ката.

• Автор

Абе за сега работи, но се чудя къде се пишат ip-тата за интернета. Във internet protocol version 4 ili version 6 :) Той нета си върви което не се е случвало на xp без да вкарам аипита.

а трябва ли да ги пишеш? не става ли на ауто?

принципно зависи как си получаваш нета, но в ипв4

• Автор
а трябва ли да ги пишеш? не става ли на ауто?

принципно зависи как си получаваш нета, но в ипв4

Благодаря. То стана ауто, но аз искам да са си написани.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.