Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уж имам добър интернет, а съм с голям пинг

Featured Replies

Здравейте,

проблема ми се състои в следното.Аз съм почитателка на играта Counter Strike и предимно от нея забелязах проблема си.По договор интернета ми е 20 МБ, но при мен идват едва към 6-7.Естесвено не мога да разчитам изцяло на speedtest.net, но все пак е някакъв ориентир.Имам страшно голям пинг ("рекорда" ми е 1052 ms ), бавно отвярям браузера (с Mozilla Firefox съм), дава ми страниците някак странни, не цели, по 3 минути мога да чакам да се зареди.А в игра нещата са още по лоши.Latency-то ми е 10-15 максимум, зареждам си оръжия нормално, тичам нормално, но в момента когато започна да стрелям се получава една страхотна насечка, все едно стрелям на откоси по един-два патрона (просто не се играе).Имах Аваст, препоръчаха ми да я махна, ок...преинсталирах, същото нещо...нямам вируси ( уж), нямам странни програми в Task mаnager-a, всичко изглежда нормално, но не е...В скайп като пиша на моменти дори изглежда така сякаш нямам нет.Имам и втори компютър в къщи, на същия доставчик.Конфигурацията на 2-рия е много по-добра, ако това е от значение за нета.Там скоростта се движи към 15-19 МБ.Махам кабела, слагам го на моя...ефекта е същия, без никаква разлика.А моя кабел на 2-рия компютър...нет -трепач.Къде може да е проблема?Вече се изчерпах откъм идеи... :shake_puter: Не виждам какво хардуерно може да има като проблем, а софтуерно...незнам...Проблема е от около година година и половина, но ако преди някак се търпеше, сега просто...

Затова реших да пиша тук, знам че ако има решение на проблема ми, ще го намеря тук.

Моля за помощ...

Здравейте,

проблема ми се състои в следното.Аз съм почитателка на играта Counter Strike и предимно от нея забелязах проблема си.По договор интернета ми е 20 МБ, но при мен идват едва към 6-7.Естесвено не мога да разчитам изцяло на speedtest.net, но все пак е някакъв ориентир.Имам страшно голям пинг ("рекорда" ми е 1052 ms ), бавно отвярям браузера (с Mozilla Firefox съм), дава ми страниците някак странни, не цели, по 3 минути мога да чакам да се зареди.А в игра нещата са още по лоши.Latency-то ми е 10-15 максимум, зареждам си оръжия нормално, тичам нормално, но в момента когато започна да стрелям се получава една страхотна насечка, все едно стрелям на откоси по един-два патрона (просто не се играе).Имах Аваст, препоръчаха ми да я махна, ок...преинсталирах, същото нещо...нямам вируси ( уж), нямам странни програми в Task mаnager-a, всичко изглежда нормално, но не е...В скайп като пиша на моменти дори изглежда така сякаш нямам нет.Имам и втори компютър в къщи, на същия доставчик.Конфигурацията на 2-рия е много по-добра, ако това е от значение за нета.Там скоростта се движи към 15-19 МБ.Махам кабела, слагам го на моя...ефекта е същия, без никаква разлика.А моя кабел на 2-рия компютър...нет -трепач.Къде може да е проблема?Вече се изчерпах откъм идеи... :) Не виждам какво хардуерно може да има като проблем, а софтуерно...незнам...Проблема е от около година година и половина, но ако преди някак се търпеше, сега просто...

Затова реших да пиша тук, знам че ако има решение на проблема ми, ще го намеря тук.

Моля за помощ...

Добър вечер. 10-15 мс закъснение е напълно нормално! Засичането по време на стрелба за мен е бъг в играта или някакви проблеми с графиката (казано по общо). В момента с каква антивирусна прогама си? Защитна стена? Възможно е и проблеми с лан картата. Съжалявам за глупавия въпрос, но като пъхнеш кабелчето за интернета имаш ли някакви настройки за конфигуриране? Винаги е бавен браузинга? Няма да е зле да ни покажеш, какви процеси са активни в момента. Опитай и с браузърчета Opera, IE, Chrome, Netscape... ;)

пусни един traceroute и виж къде се трупа латентността, ако си на adsl обикновенно е м/у рутера и gate-a на btk, признак че тел. линия не е читава.

пусни един traceroute и виж къде се трупа латентността, ако си на adsl обикновенно е м/у рутера и gate-a на btk, признак че тел. линия не е читава.

Не съм чувал все още за такива скорости на АДСЛ в България, но щом казваш............

По договор интернета ми е 20 МБ,
Не съм чувал все още за такива скорости на АДСЛ в България, но щом казваш............

Няма и да чуеш, защото самата технология не го позволява.

ти за мегабити или мегабайти говориш бе жена... нещо от печката ти може да е... пробвай с трейсроут

Няма и да чуеш, защото самата технология не го позволява.

Това да небеше го казвал!

Това да небеше го казвал!

И аз питам.. Ъ.. защо?

Ами защото ADSL2+ позволява скорости и над 20Mb/s. cool.gif

Ами защото ADSL2+ позволява скорости и над 20Mb/s. cool.gif

Точно така.

Само да вметна, че дължината на линията трябва да е по-малка, и съответно усуканата двойка с по-добри параметри.

Интересно ще бъде като пуснат ADSL2+ с теоритичната си скорост 24 Mbit/s, на колко места ще тръгне устойчиво при наличната кабелна мрежа.

Еми дотогава се предполага да подобрят топологията на мрежата, както и в момента има изнесени капацитети на точки, които покриват определен радиус и до които преносът е по оптика.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Автор

И какво ми препоръчвате на мен не можах да разбера ??? Не съм с adsl, така че горното не се отнася до мен.

Ще изтегля трейсроут и ще снимам, за да си кажете мнението.

ПП.Антивирусната ми е AVG.

И какво ми препоръчвате на мен не можах да разбера ??? Не съм с adsl, така че горното не се отнася до мен.

Ще изтегля трейсроут и ще снимам, за да си кажете мнението.

ПП.Антивирусната ми е AVG.

От първия ти пост оставам с впечатление, че машинката няма ресурс, но пробвай за малко без антивирусна как е. Не е лошо да споменеш параметрите на двете машини cpu, ram .........

• Автор
От първия ти пост оставам с впечатление, че машинката няма ресурс, но пробвай за малко без антивирусна как е. Не е лошо да споменеш параметрите на двете машини cpu, ram .........

Ресурс казваш...това какво общо има с нета ? И защо преди примерно година и половина нямах този проблем и постепенно започна да става все по сериозен.Може и да си прав, аз не разбирам (ако разбирах нямаше да пиша тема :) )

Моя компютър:AMD Athlon 2600, RAM 1024, Nvidia GeForce 5500+

Другия:AMD Athlon Dual Core 2600, RAM 2048,Nvidia GeForce 8600

Прикачвам и две снимки от трейсроут.(ако това трябваше да снимам)

post-219345-1235761090_thumb.jpgpost-219345-1235761060_thumb.jpg

Ето и процесите ми:post-219345-1235761258_thumb.jpgpost-219345-1235761268_thumb.jpg

напиши в command prompt

pathping kaldata.com

както и

pathping yahoo.com

после дай резултат

Може и просто с ping cs.game.bg - t примерно.Лесно ще разбереш текущия си пинг и има ли прекъсвания.Нормалния за БТК е 20-80мс.При мен,единият от сървърите на БТК е с по малък пинг и ползвам него като въведох ръчно IP то. (212.39.87.243 при мен даде най-малък пинг 23мс и работи без сривове).

Точно така.

Само да вметна, че дължината на линията трябва да е по-малка, и съответно усуканата двойка с по-добри параметри.

Интересно ще бъде като пуснат ADSL2+ с теоритичната си скорост 24 Mbit/s, на колко места ще тръгне устойчиво при наличната кабелна мрежа.

става дума за България а не по принцип

Burton изчакай командата да се изпълни докрай

това значи отново да се покаже командния промпт

а и както каза TOPCON може да вметнеш и един шот

до гейм сървъра на който играеш

• Автор

към сървъра в който играя

post-219345-1235768820_thumb.jpg

към калдата

post-219345-1235768840_thumb.jpg

Надявам се правиш разлика между МБ и Mb.

Offtopic

Няма смисъл да спорите дали е 20 мегабайта х 8 = 160 мегабита или е 20 мегабита.

За 20 мегабайта трябва гигабитен порт, а там цените са солени, и не са по силите на средностатистическия домашен потребител.

По-добре помогнете, или и от тази тема няма да има полза.

Надявам се правиш разлика между МБ и Mb.

А ти мислиш ли, че той е говорел за Байт. Аз много добре правя разлика м/у двете, но за съжаление повечето които пишат тука неправят и ми омръзна всеки път да правим уточнение кой в каква мерна единица говори. По-скоро гадаем, така че задръж си коментарите за себе си, тъй като съм сигурен че ставаше дума за битове, в какавато и единица си обявяват повечето досатвчици пакетите. cool.gif

• Автор

За да няма недоразумение дали е Мегабит или Мегабайт ето скоростта ми :

420080515.png

Така, другия експеримент, който направих снощи беше, че взех интернета на другия компютър (чрез МАК адреса) и резултата беше почти идентичен с горната снимка с разликата, че минимума пинг, който имах беше 40 ms.А минути преди това скоростта измерена на другия компютър с неговия МАК адрес беше двойна.Така че за мен извода е, че проблема е в компютъра ми.Но какво може да прави такава бариера на интернета? Опреционната система? Някаква програма ?

Давайте идеи...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.