Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уж имам добър интернет, а съм с голям пинг

Featured Replies

Пробвай без антивирусна, без стена и без рутер ако ползваш.

• Автор

Няма промяна... sad.gif Дали има вероятност нещо компютъра вече да се сдухва, макар да е на 4 години горе долу... ???

Не желая да те разочаровам , но 1 година при компютрите отговара на 15 човешки .

Изводите си ги прави сам cool.gif

ADSL технологията позволява скорост до 220mbit/s, сметнете си сами колко МБ е това!!!!

а тоя pathping не показва латентността м/у точките, така че напракита е безполезен!

пусни един tracert!!!!!!!!!!!

ADSL технологията позволява скорост до 220mbit/s,

ohmy.gif

ohmy.gif

прекалил съм с нулите.. хм.. за какъв ли DSL съм си мислил..

VDSL2 deteriorates quickly from a theoretical maximum of 250 Mbit/s at 'source' to 100 Mbit/s at 0.5 km (1640 ft) and 50 Mbit/s at 1 km (3280 ft), but degrades at a much slower rate from there, and still outperforms VDSL. Starting from 1.6 km (1 mile) its performance is equal to ADSL2+.

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

прекалил съм с нулите.. хм.. за какъв ли DSL съм си мислил..

За VDSL съм съгласен, но ADSL2+ - 24Mb/s!

• Автор

icemans, sanddaemon много полезна информация научих за какво ли не, но не и това как ми помага на мен sad.gif

И ако някой е чел постовете ми до тук е разбрал, че проблема идава от компютъра ми, но последния ми въпрос беше:Операционната система може ли да оказва такова влияние на нета ( говоря за определена версия на Уиндоус примерно ) ...

icemans, sanddaemon много полезна информация научих за какво ли не, но не и това как ми помага на мен sad.gif

И ако някой е чел постовете ми до тук е разбрал, че проблема идава от компютъра ми, но последния ми въпрос беше:Операционната система може ли да оказва такова влияние на нета ( говоря за определена версия на Уиндоус примерно ) ...

изтегли си едно live-cd на Ubuntu и си тествай връзката с него!

няма как да ти кажа, че проблема ти е точно при теб, докато не направиш някакви кадърни тестове!

отностно въпроса ти: да, възможно е да е от инсталираният софтуер или някакво некадърно омазване на ОС.

и преинсталацията не е аргумент, тъйкато няма как да гарантираш, че при преинсталацията не си наслагал същите боклуци като програми и пак не си омазал ОС.

• Автор
изтегли си едно live-cd на Ubuntu и си тествай връзката с него!

няма как да ти кажа, че проблема ти е точно при теб, докато не направиш някакви кадърни тестове!

отностно въпроса ти: да, възможно е да е от инсталираният софтуер или някакво некадърно омазване на ОС.

и преинсталацията не е аргумент, тъйкато няма как да гарантираш, че при преинсталацията не си наслагал същите боклуци като програми и пак не си омазал ОС.

Днес сложих live-cd на Убунту, но така или иначе не можах да си изтегля Adobe flash player за да тествам със speedtest както досега.Какво би ми препоръчал? Ооо и относно тестовете, тествала съм с Hiren`s и не ми отчете проблеми.Утре май ще преинсталирам (отново ;) ) и ще слагам програмите една по една (които обаче никак не са много-не обичам да си товаря компютъра с излишни неща).

• Автор
Днес сложих live-cd на Убунту, но така или иначе не можах да си изтегля Adobe flash player за да тествам със speedtest както досега.Какво би ми препоръчал? Ооо и относно тестовете, тествала съм с Hiren`s и не ми отчете проблеми.Утре май ще преинсталирам (отново :) ) и ще слагам програмите една по една (които обаче никак не са много-не обичам да си товаря компютъра с излишни неща).

ПП.С чисто нов инсталиран Уиндоус съм, и макар да сложих само една антивирусна и драйвери ефект към по-добро нямаше.Да смятам ли, че проблема наистина вече е в компютъра ?

И иска ми се да тествам още с live-cd на Убунту-то, но мога ли примерно с wine да играя counter strike от live-cd ? Защото не искаше да ми се инсталира...или това е защото е live-cd ?

Защото е Live CD!

ПП.С чисто нов инсталиран Уиндоус съм, и макар да сложих само една антивирусна и драйвери ефект към по-добро нямаше.Да смятам ли, че проблема наистина вече е в компютъра ?

И иска ми се да тествам още с live-cd на Убунту-то, но мога ли примерно с wine да играя counter strike от live-cd ? Защото не искаше да ми се инсталира...или това е защото е live-cd ?

ако имаш интернет под Убунту, инсталирай следният пакет, макар и във виртуална среда:

flashplugin-nonfree

конзолно: apt-get install flashplugin-nonfree

може да ти иска да пуснеш universe multiverse репоситори-та.

най - добре през: synaptic в меню System | Administration

• Автор
ако имаш интернет под Убунту, инсталирай следният пакет, макар и във виртуална среда:

flashplugin-nonfree

конзолно: apt-get install flashplugin-nonfree

може да ти иска да пуснеш universe multiverse репоситори-та.

най - добре през: synaptic в меню System | Administration

Не можах да го пусна по простата причина, че в System | Administration се оказа, че нямам universe multiverse...Просто няма... С Убунту KDE live CD съм, ако това има някакво значение.И това всъщност, което ми предлагаш за спийдтеста ли е или за играта ? Не че има някакво значение, защото и двата варианта ме устройват за тест.

Днес обаче говорих с един познат, който ми каза, че Линукс-а няма да ми даде яснота по въпроса дали е от ОС проблема, защото емулатора на игрите за Уиндоус започвал да товари прекалено много компютъра и пак щял да ми се получава лаг. :huh: Вярно ли е това ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.