Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът не се включва

Featured Replies

здравейте може ли дами кажете защо стана така

Вклчвам компа отивам да ям и кат се връщам компа е исключен и като дам да се вклучва перката завърта само за 3 секунди иизкасва

Редактирано от kokomil
Неграмотно написано заглавие (преглед на промените)

Проблемът е хардуерен, затова ще преместя темата в Общи хардуерни въпроси. За да ти помогнем обаче, трябва повече информация относно конфигурацията, от кога го има проблемът, изведнъж ли се е появил или и преди се е случвало нещо подобно, чува ли се някакъв сигнал от дъното, опитвал ли си нещо да правиш вече...

Това, което можеш като за начало да опиташ, е CMOS-Reset - изключваш компютъра от контакта и вадиш батерията за 1 минута. Ако не се оправи, дай нужната информация и ще умуваме.

Типични признаци на прегрял процесор(покрай казаното от iovi, което е по-лошата вариация, ако не съм прав). Сложи един еверест и гледай температурите, на процесора по-конкретно. Също погледни дали вентилатора на процесора се върти. Ако е спрял, не го завъртай, а наблюдавай. Ако угасне отново го провери дали е затлачен от нещо, дали изобщо е закачен на дъното.

• Автор
Проблемът е хардуерен, затова ще преместя темата в Общи хардуерни въпроси. За да ти помогнем обаче, трябва повече информация относно конфигурацията, от кога го има проблемът, изведнъж ли се е появил или и преди се е случвало нещо подобно, чува ли се някакъв сигнал от дъното, опитвал ли си нещо да правиш вече...

Това, което можеш като за начало да опиташ, е CMOS-Reset - изключваш компютъра от контакта и вадиш батерията за 1 минута. Ако не се оправи, дай нужната информация и ще умуваме.

ами светва монитора за малко и се исклучва 1 пут стигна до тва да ме пита от каде да го вклуча сафе мод и нормал дадох нормал и пак се исклучи проблема го има за първи път.Аз не съм с лаптоп и няма батерия

ами светва монитора за малко и се исклучва 1 пут стигна до тва да ме пита от каде да го вклуча сафе мод и нормал дадох нормал и пак се исклучи проблема го има за първи път.Аз не съм с лаптоп и няма батерия

Не говоря за тази батерия, а за батерията, която се намира върху дънната платка. Не си отговорил обаче на въпросите ми - точен хардуер и чуват ли се някакви сигнали от дъното (писукания). Ако има, опиши го - колко дълги и колко къси сигнала?

• Автор
Не говоря за тази батерия, а за батерията, която се намира върху дънната платка. Не си отговорил обаче на въпросите ми - точен хардуер и чуват ли се някакви сигнали от дъното (писукания). Ако има, опиши го - колко дълги и колко къси сигнала?

ами чува се звук 1-2 секунди а точен хардуер ако меже да ми кажеж какво по точно рам, видео процесор защото брат ми го няма да ми каже sad.gif

Типични признаци на прегрял процесор(покрай казаното от iovi, което е по-лошата вариация, ако не съм прав). Сложи един еверест и гледай температурите, на процесора по-конкретно. Също погледни дали вентилатора на процесора се върти. Ако е спрял, не го завъртай, а наблюдавай. Ако угасне отново го провери дали е затлачен от нещо, дали изобщо е закачен на дъното.

За целта се маха капака на кутията. Вентилатора или не се върти или се върти много бавно. Затова и пищи. А се изключва защото прегрява.

• Автор
За целта се маха капака на кутията. Вентилатора или не се върти или се върти много бавно. Затова и пищи. А се изключва защото прегрява.

ами аз виждам само 1 перка тя си се върти както трябва (бързо) каде др има перка

май намерих и др перка тя май се движи бавно

Редактирано от b0928 (преглед на промените)

Веднъж гледах небето, беше синьо. Днес го гледах, сиво на цвят. Това означава ли че утре ще е виолетово?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=45422

Може да се чувстваш нападнат, обаче се начетох на какво ли не за последния половин час.

Та как според теб да разбера за кои точно перки говориш? Ако можеш някоя снимка да направиш няма да е зле.

• Автор
Може да се чувстваш нападнат, обаче се начетох на какво ли не за последния половин час.

Та как според теб да разбера за кои точно перки говориш? Ако можеш някоя снимка да направиш няма да е зле.

http://img24.imageshack.us/img24/9844/abcd0001s.jpg този който се вижда работи бързо а този нат него (в котията) бавно

вече стига до дам дето зарежда уиндолс и гассне

Пипни радиатора под вентилатора който се вижа "AMD". Колко можеш да си задържиш ръката на него?

По надолу има една платка, на която е закачен монитора ти. Погледни дали от долната й страна има вентилатор и дали върти.

Препоръката ми е да се погледне от техник. Ще ти спести време и нерви за 20лв.

• Автор
Пипни радиатора под вентилатора който се вижа "AMD". Колко можеш да си задържиш ръката на него?

По надолу има една платка, на която е закачен монитора ти. Погледни дали от долната й страна има вентилатор и дали върти.

Препоръката ми е да се погледне от техник. Ще ти спести време и нерви за 20лв.

под платкада няма винтилатор "радиатора" не е много топал + - 5 градоса по целзи

Батерията, за която ти говорех, се намира от дясно на "перката", в долния край на сините слотове за рамта. Изключи машината от контакта и я извади за минута. После влез в биоса, настрой си датата, часа и последователността на устройствата за стартиране. Ако това не помогне, последвай съвета на Гошо и носи компютъра на техник. Като гледам, едно основно почистване няма да му се отрази зле.

• Автор
Батерията, за която ти говорех, се намира от дясно на "перката", в долния край на сините слотове за рамта. Изключи машината от контакта и я извади за минута. После влез в биоса, настрой си датата, часа и последователността на устройствата за стартиране. Ако това не помогне, последвай съвета на Гошо и носи компютъра на техник. Като гледам, едно основно почистване няма да му се отрази зле.

как представлява батерята че не я намирам?

• Автор
clipboard01jzl.jpg

а тя как се вади

брат ми дойде разглоби го и го сглоби нз какво е правил но тръгна :nono::clap::)

здравейте може ли дами кажете защо стана така

Вклчвам компа отивам да ям и кат се връщам компа е исключен и като дам да се вклучва перката завърта само за 3 секунди иизкасва

Така виж какво мисля аз по твоя проблем. Вентилатора на процесора ти върти, но под него има много боклук който не позволява да свежия въздух да циркулира добре. От тук температурата на процесора се вдига и отива над границата , която е зададена в Биоса. Тогава се включва защитата която е настроена най-вероятно и се гаси компютъра. Същото Важи и за перките , ако е включена защитата е някоя перка не се върти , той се изключва. В последния случай обаче дава звуков сигнал. Решението е да смениш или почистиш вентилаторите , само че внимавай защото ако процесора ти е АМД ,можеш да му счупиш кристала и после ще се чудиш какво да правиш .Другото , което ще направиш ако ресетнеш биоса е да си изгориш процесора . Моля съвет е обърни се към професионалисти да ти поправят компютъра . ххххххх

Mod. Edit by kokomil - Правила за ползване на форумите

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Така виж какво мисля аз по твоя проблем. Вентилатора на процесора ти върти, но под него има много боклук който не позволява да свежия въздух да циркулира добре. От тук температурата на процесора се вдига и отива над границата , която е зададена в Биоса. Тогава се включва защитата която е настроена най-вероятно и се гаси компютъра. Същото Важи и за перките , ако е включена защитата е някоя перка не се върти , той се изключва. В последния случай обаче дава звуков сигнал. Решението е да смениш или почистиш вентилаторите , само че внимавай защото ако процесора ти е АМД ,можеш да му счупиш кристала и после ще се чудиш какво да правиш .Другото , което ще направиш ако ресетнеш биоса е да си изгориш процесора . Моля съвет е обърни се към професионалисти да ти поправят компютъра . ххххххх

Mod. Edit by kokomil - Правила за ползване на форумите

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

:) В кой век живееш, socket A го пенсионираха? Язък за ник-нейма. Точно неговия прах по вентилатора не е достатъчен да го свали на колене, просто е прекалено малко.

:wub: В кой век живееш, socket A го пенсионираха? Язък за ник-нейма. Точно неговия прах по вентилатора не е достатъчен да го свали на колене, просто е прекалено малко.

Точно при него това е проблема , нека каже какъв му е процесора да видиме дали няма кристал отгоре. След това прах и по-скоро това което се получава прави нещо като завеса на радиатора и вдига температурата доста. Точно при това дъно според мен е така . Просто се опитвам да помогна . Хайде живи и здрави пък като го поправиш напиши тука да видиме кой е прав и кой крив.

• Автор
Точно при него това е проблема , нека каже какъв му е процесора да видиме дали няма кристал отгоре. След това прах и по-скоро това което се получава прави нещо като завеса на радиатора и вдига температурата доста. Точно при това дъно според мен е така . Просто се опитвам да помогна . Хайде живи и здрави пък като го поправиш напиши тука да видиме кой е прав и кой крив.

В кой век живееш, socket A го пенсионираха? Язък за ник-нейма. Точно неговия прах по вентилатора не е достатъчен да го свали на колене, просто е прекалено малко.

ами аз си го оправих разглобих го нз кое беше проблема но винтилатора не беше закачен както трябва (май от това) че прах имаше имаше този кристал нз каде да го търся.Биоса не съм рестартирал.Сега съм сложил афаст и следа:

средните температури:

Voltage:CPU core-1.3

Cooling Fan:CPU-2.3

Temperature:SAMSUNG HD320KJ-33

temperature: GPU Diote -70

Temperature :CPU #1 /Core #2-37

Temperature: CPU #1 / Core #1 -44

Temperature:CPU - 60

слет "-" съм писал колко градоса е

Малко по-нагоре има една снимка. Като я погледнеш, прилича ли ти на socket 462? + PCI-E слот....

Не съм виждал на следващите AMD сокети процесор който да е фабрично без капачка, така че как точно ще си нарани кристала? Горенето на процесори е запазена марка отново на сокет А, и за целта все пак е добре да се махне охлаждането, че иначе трудно изгаря, дори и ако му дадеш много висока честота.

http://tbn3.google.com/images?q=tbn:P74Dm2...dathlonlogo.jpg

http://tbn1.google.com/images?q=tbn:2muB2N...A2800AIO3BX.jpg

Относно завесата, прав си. Но този тип охлаждания имат нужда от наистина много тормоз за да се затлачат, за разлика от s.775, които по-лесно се затръстват.

Една снимка на радиатора от горе би потвърдила думите ми, или твойте.

ами аз си го оправих разглобих го нз кое беше проблема но винтилатора не беше закачен както трябва (май от това) че прах имаше имаше този кристал нз каде да го търся.Биоса не съм рестартирал.Сега съм сложил афаст и следа:

средните температури:

Честито.

@go6o_kara ...и запазена марка на всички видеокарти със спрял вентилятор... даже и на работещи атита натоварени с преименуван furmark :)

Те и Geforce 4 MX440 работят със спрял вентилатор biggrin.gif , дали да не си направя барбекю с една такава.

Остави процесора, виж къде му хвърчи видеото. b0928, сложи едно вентилаторче на радиатора на видеото, зимата мина, може да спреш печката ;)

FastPCsupport.eu, добре дошъл във форума. Тук се стараем да не пишем глупости. Когато не знаем мълчим. Учим се от грешките си, четем. Такива работи.

Причината за реакцията ни? Ника ти! Щом имаш претенцията да знаеш и можеш, покажи го.

Нищо лично, но сайта е оформен ужасно.

А доколкото ме критикувате за дъното , сокета и процесора от тази снимка не се вижда какво е точно , а пък съм длъжен да го предупредя какво може да направи. Това е .

Поздрави

Щом от снимката не можеш да определиш дали е или не е сокет А, то тогава, с риск да се повторя, язък за ник-нейма.

Диагнозата я бяхме дали вече. С нетърпение чакам последващи изяви колега. Има толкова много теми...

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

@FastPCsupport.eu как гори процесор като се ресетне биоса не ми е ясно ? ти въобще от хардуер представа имаш ли?

@b0928 температурите ти са високи , паста между радиатора и процесора има ли въобще или има 2мм дебел слой?

@go6o_kara ...и запазена марка на всички видеокарти със спрял вентилятор... даже и на работещи атита натоварени с преименуван furmark :rolleyes:

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
@FastPCsupport.eu как гори процесор като се ресетне биоса не ми е ясно ? ти въобще от хардуер представа имаш ли?

@b0928 температурите ти са високи , паста между радиатора и процесора има ли въобще или има 2мм дебел слой?

@go6o_kara ...и запазена марка на всички видеокарти със спрял вентилятор... даже и на работещи атита натоварени с преименуван furmark :P

ами паста нз дали има м/у радиотора. Ако може 1 снимка кое точно е радиаторчето че незнам точно кое е. sad.gifohmy.gif

На колко градоса и на кои цвят да го гася и колко време да го остава исгасен за да се нормализират температурите.

ами паста нз дали има м/у радиотора. Ако може 1 снимка кое точно е радиаторчето че незнам точно кое е. sad.gifohmy.gif

На колко градоса и на кои цвят да го гася и колко време да го остава исгасен за да се нормализират температурите.

Когато имаш активирана температурна защита в биоса и тя се активира и ти гаси компютъра причините са , не ти работи перката - тоест не се върти и температурата минава над зададената като критична , много мръсен вентилатор / имаш килим и куче или котка / вътре става нещо ужасно .Почти като да не върти перката - Същото. Ако си сменял или чистил перка и си поставил радиатора лошо. КАК ЩЕ ИЗГОРИ ПРОЦЕСОРА ЛИ ? ами като ресетнеш биоса , вече няма да имаш температурна защита и тогава процесора ще си стигне максимуна и ще му гръмне кристала . Дори да има капак отгоре той пак има кристал който е същия като този без капак . А доколкото ме критикувате за дъното , сокета и процесора от тази снимка не се вижда какво е точно , а пък съм длъжен да го предупредя какво може да направи. Това е . Радвам се че си се справил с проблема и ако прочетеш първия ми пост там точно това съм написал или от температурата или от това че не се въти перката. Та не знам защо някой тук могат да задават въпроса дали разбирам от хардуер . след като съм му дал доста точна диагноза по снимка и описание .

Поздрави

• Автор
Когато имаш активирана температурна защита в биоса и тя се активира и ти гаси компютъра причините са , не ти работи перката - тоест не се върти и температурата минава над зададената като критична , много мръсен вентилатор / имаш килим и куче или котка / вътре става нещо ужасно .Почти като да не върти перката - Същото. Ако си сменял или чистил перка и си поставил радиатора лошо. КАК ЩЕ ИЗГОРИ ПРОЦЕСОРА ЛИ ? ами като ресетнеш биоса , вече няма да имаш температурна защита и тогава процесора ще си стигне максимуна и ще му гръмне кристала . Дори да има капак отгоре той пак има кристал който е същия като този без капак . А доколкото ме критикувате за дъното , сокета и процесора от тази снимка не се вижда какво е точно , а пък съм длъжен да го предупредя какво може да направи. Това е . Радвам се че си се справил с проблема и ако прочетеш първия ми пост там точно това съм написал или от температурата или от това че не се въти перката. Та не знам защо някой тук могат да задават въпроса дали разбирам от хардуер . след като съм му дал доста точна диагноза по снимка и описание .

Поздрави

благодаря за поздравите и аз ти пращам :).

Спорет мене проблема ми беше този:

Винтилатора за охлаждане не беше добре закрепен и имаше доста прах и този вентилатор за захранването в него..... толкова прахоляк че несъм сигорен дали съм го махнал целия.Поне сега се върти по бързо и компа работи.

А може ли да ми обясниш каде се намира кристала и за какво служи тои ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.