Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет магазини или къде е най-изгодно ?

Featured Replies

Това е родно копие на sportsdirect.com Цените са между 30% и 100% по-високи, отколкото при поръчка директно от Англия. Доставката до България вече е 20 лева и честно казано не виждам абсолютно никакъв смисъл да се минава през българския сайт като посредник.

Ами аз съм сравнявала, защото преди съм си поръчвала от спортсдирект - като сметнеш разликата в доставката цените са горе-долу едни и същи. По-важното за мене е възможността да върнеш стоката, ако не ти хареса или не ти стане, защото съм имала два-три случая с дрехи от спортсдирект, които уж са моя номер, но като пристигнаха се оказаха доста по-големи. Много по-евтино и удобно и с по-малко разправии е да върнеш нещо до български сайт, отколкото директно до Англия. 

От реклами в нета попаднах на този sports.mymall и ми се сториха наистина много добри цените, харесах си даже няколко неща обаче ми е малко съмнително дали са истински маркови нещата и тръгнах да ровя за мнения... Да не са ментета ми е притеснението и също спазват ли си условията - ще съм ти много благодарен да дадеш малко подробности как беше като си купувала от там?

Ами истински са, както е в спортсдирект, за който е споменал badsector. Можеш да го провериш и него и да решиш откъде предпочиташ да си поръчаш. Аз лично съм поръчвала поне десетина пъти от sports.mymall - и за мене, и за подаръци. Не съм имала проблеми, нещата идват горе-долу след две седмици. Любезни са по телефона като си потвърждаваш поръчката, даже и като им звъниш да питаш какво става - веднъж съм звъняла, защото нямах търпение да ми дойде един анцуг :) Вчера поръчах за приятеля ми ето тази тениска http://sports.mymall.bg/products/-Slazenger-Plain-T-Shirt-Mens-%28592000%252d59200021%29.html - заедно с доставката излиза 12 лева, от спортсдирект ще е поне двойно с доставката. 

• Отговори 65
  • Прегледи 26,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, рабирам, че правиш реклама на българския сайт, но потребителите тук не са чак толкова тъпи, за колкото ги мислиш. Доставката от Англия е 20 лева, от България е 10. Чака се същото време, а може дори и повече отколкото ако се поръча от Англия. Причината е, че тук чакат да се насъберат поръчки, за да направят обща поръчка от Англия. Докато ако си поръчваш сам от Англия, чакаш между 7 и 10 дена да пристигне. Тениската, която си дала за пример - http://sports.mymall.bg/products/-Slazenger-Plain-T-Shirt-Mens-%28592000%252d59200021%29.html е на цена 8,22 лева в България и на

2,5 лири или 5,83 лева ако се поръчва от Англия - http://www.sportsdirect.com/slazenger-plain-t-shirt-mens-592022?colcode=59202203 , тоест от Англия е с 40% по-евтина. Това е за всички стоки. Е, за 10 лева разлика в доставката да плащам 40% отгоре, няма как да стане. Още повече, че от Англия за 20 лева ти докарват супер огромните кашони, докато тук за доставка на такъв кашон, ще ти излезе поне 50 лева. Силно се надявам рекламираният от теб сайт да фалира, защото това са едни прости търгаши, които спекулират с неинформираността на населението. Гнусни тарикати. Е заради такива като тях, България е в такова положение.

п.п. В H&M има много по-качествени тениски за по 10 лева. Колкото ти е доставката от БГ, без да слагаме стойността на самата тениска.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Kолега напълно съм съгласен с изказаната от Вас теза.В този български сайт разглеждах спортни обувки и маратонки,като ми направиха впечатление огромните разлики в цените между Спортсдайрект и sportsmwmall.Определени модели които в Англия струват 30-50 паунда ги предлагат на цени от 141 до 220лв.Всеки с елементарни познания по математика може да изчисли каква е разликата в цената,като дори за един от моделите в "нашия магазин" е пусната промоция, намалена цена от 339лв. на 219.Та въпроса ми е каква е тази гениална промоция ,след като същата стока в бедната капиталистическа Англия е 51 паунда,а в България я предлагат уж за 339лв. и след намалението се предлага за 219 :blink:

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Е как доставката от България ще е 10 лева, като е 4 лева? Та тениската ми излезе 12 лева. Ако си я бях поръчала от Англия - 25 лева. Ти сметни кое е по-евтино :) Аз реклами не правя - споделям опит, което виждам е целта на тази тема. Следя много отдавна какви са потребителите във форума (можеш да видиш кога съм се регистрирала), така че добре съм преценила какви са и в голямата си част не са тъпи ;) (изключения има навсякъде). Ако искаш да си поръчваш директно от Англия или от H&M - ок, никой не те спира, но не виждам причина да се злослови и да се лъже за български търговци (както ти лъжеш да стойността на доставката), при това коректни от моя опит. И без това българския бизнес е супер зле - вместо да подкрепяме предприемчиви хора, ние ги мачкаме и плюем. Евала. Между другото, ако си направиш труда да прочетеш по-нагоре ще видиш, че пазарувам и от други български сайтове. БЪЛГАРСКИ. Това е едно от нещата, които аз мисля, че мога да направя за България. 

С удоволствие бих поръчвал от БГ сайтове, стига да ми предлагат същото качество на същата цена като чуждестранните. А тези търгаши не го правят. От въпросния сайт поръчва колегата миналата седмица, доставката до СФ беше 7 лева, а до други градове е поне 10, просто защото при всички случаи се ползва куриер. Ясно е, че от Англия няма да си поръчаш една тениска, която можеш да вземеш от всеки един уличен магазин. Но ако искаш да поръчваш стока за над 50 лева, вече излиза по-евтино да ти я докарат от Англия. И по-бързо. Защото както вече писах, рекламирания от теб сайт прави същото - поръчва от спортсдирект. Само че чакат да се насъберат достатъчно поръчки, за да е на сметка доставката (смятай как се циганят за 20 лева). И защо в случая да плащам допълнително на още един прекупвач? Основно правило в икономиката е, че през колкото по-малко прекупвачи мине една стока, толкова по-евтина е за крайния потребител. Ти се опитваш да накараш потребителите да плащат на още един прекупвач. Да, както каза, потребителите не са тъпи, но изключения винаги има. Не мисля, че нормален човек ще тръгне да поръчва една тениска от интернет, вместо да излезе от дома си и да я вземе от съседната пресечка на по-ниска цена. Най-малкото има шанса да я премери преди да я купи.

http://corp.kaldata.com/tseni-kaldata-com/  Всичко е супер евтино ,, вече има възможност да купувате с левове .

Има всичко за каквото се сетите има много реплики но са качествени !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

С удоволствие бих поръчвал от БГ сайтове, стига да ми предлагат същото качество на същата цена като чуждестранните. А тези търгаши не го правят. От въпросния сайт поръчва колегата миналата седмица, доставката до СФ беше 7 лева, а до други градове е поне 10, просто защото при всички случаи се ползва куриер. Ясно е, че от Англия няма да си поръчаш една тениска, която можеш да вземеш от всеки един уличен магазин. Но ако искаш да поръчваш стока за над 50 лева, вече излиза по-евтино да ти я докарат от Англия. И по-бързо. Защото както вече писах, рекламирания от теб сайт прави същото - поръчва от спортсдирект. Само че чакат да се насъберат достатъчно поръчки, за да е на сметка доставката (смятай как се циганят за 20 лева). И защо в случая да плащам допълнително на още един прекупвач? Основно правило в икономиката е, че през колкото по-малко прекупвачи мине една стока, толкова по-евтина е за крайния потребител. Ти се опитваш да накараш потребителите да плащат на още един прекупвач. Да, както каза, потребителите не са тъпи, но изключения винаги има. Не мисля, че нормален човек ще тръгне да поръчва една тениска от интернет, вместо да излезе от дома си и да я вземе от съседната пресечка на по-ниска цена. Най-малкото има шанса да я премери преди да я купи.

Мерси, че ми постави диагноза "ненормална" - спести ми ходене до психиатър :) Това на шега, разбира се, вече сериозно - не знам твоят колега дали е поръчвал гирички или кашон с дрехи и обувки, че да му излезе 7 лв. доставката, но доставката на нормална поръчка до цяла България е 4 лв., написано  е в сайта им - http://sports.mymall.bg/pages/%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0.html , толкова са ми взимали и на мене за поръчките ми досега. И защо не си поръчва направо от Англия твоят колега, не го ли посъветва? :) Всъщност не ми се навлиза в дреболии, нито ми се спори и искам да влизам в ролята на защитник, просто държа на истината. Хората от спортсмаймол са точни, не лъжат, изпълняват си условията, посочени в сайта им, не бавят поръчки и предлагат готини неща - това исках да кажа, съдейки по моя опит. Оттам нататък всеки сам си преценява къде и как да пазарува. Между другото, къде е тази съседна пресечка, на която мога да купя да речем точно тази тениска на по-ниска цена, или уличният магазин, от който да си я взема - помогни на съфорумка (и на приятеля й) за бъдещи покупки? :)

...Хората от спортсмаймол са точни, не лъжат, изпълняват си условията, посочени в сайта им, не бавят поръчки и предлагат готини неща...

Еми то с тия надценки, оставаше да не са такива. Принципно дори сви*ки би трябвало да правят за тия пари отгоре, които взимат :D

...точно тази тениска...

Точно тази супер уникална тениска... за 10 лева? :biggrin: Във всеки един мол пускат промоции на качествени маркови тениски за по 10-15 кинта. Даже може да ги премериш, че дори и доставка няма да плащаш ;) А евтините неща от спортсдирект са си боклуци.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Еми то с тия надценки, оставаше да не са такива. Принципно дори сви*ки би трябвало да правят за тия пари отгоре, които взимат :D Точно тази супер уникална тениска... за 10 лева? :biggrin: Във всеки един мол пускат промоции на качествени маркови тениски за по 10-15 кинта. Даже може да ги премериш, че дори и доставка няма да плащаш ;) А евтините неща от спортсдирект са си боклуци.

Хехех, мерси, ама не ми трябват от тях - има кой да ми ги прави ;) Достатъчно ми е да ми предлагат това, което съм изброила. А за надценката всеки сам си преценява - аз предпочитам да има такава, ако това ще ми гарантира да мога да си върна каквото съм поръчала, ако не ми хареса.

Това за боклуците е твое мнение. Аз лично съм доволна и от евтините неща, които съм купувала, откъм качество нямат мърдане :) Не всеки, за съжаление, може да си поръчва всеки път скъпи неща  :(  Всъщност точно заради промоциите и евтините цени на маркови стоки го ползвам този сайт... то ако имам много пари, дали ще си купя нещо от него за 500 лева да речем или за 600 от магазина в някой мол за мен няма да има значение.

Редовно пазарувам от http://drehi-vnos.com те са от скоро и на Бг пазара, но в САЩ и Германия са известни

Незнам колко са известни в чужбина, но аз не намерих никаква информация в сайта кой е търговеца или най-малкото представителя за България. Лично мен много ме съмнява да са толкова известни.

Ей каква дискусия съм предизвикал, не предполагах :wink12:  Благодаря за мненията. Поръчах си от sports.mymall едни маратонки и един анцуг, благодарение на badsector погледнах преди това и в sportsdirect (не го знаех и този сайт) и намерих същите и сравних, общо взето почти една и съща цена излезе с доставката, малко по-скъпо от българския сайт действително, но тук съм съгласен с litty за връщането, ако не ми харесат или не ми станат. Предпочитам да платя малко повече, но да знам че мога да ги върна без да трябва да плащам пак до Англия и да се разправям с хора на английски и с чуждо законодателство. Добре е че въведоха този закон за връщането и в България. Патил съм си от неточни размери и от некоректни търговци, дано тоя път всичко да е ок.   

...Това за боклуците е твое мнение. Аз лично съм доволна и от евтините неща, които съм купувала, откъм качество нямат мърдане :) Не всеки, за съжаление, може да си поръчва всеки път скъпи неща  :(  Всъщност точно заради промоциите и евтините цени на маркови стоки го ползвам този сайт...

Промоции има, когато пуснат в спортсдирект. Примерно тези кецки в спортсдирект са намалени на 33 лева от 107 в момента, а в рекламирания от вас сайт са на 46 лева от 148. Да, "малка" е разликата. С две такива разлики, ще си взема още един чифт. Евтините марки на спортсдирект неслучайно са евтини. Шият се на ишлеме в Китай и са супер некачествени. Много по-добър вариант е да скокна до мола да си взема нещо наистина марково за 10 кинта от H&M, примерно, което знам, че е качествено и ще ми служи дълго време.  

...Поръчах си от sports.mymall едни маратонки и един анцуг...намерих същите и сравних, общо взето почти една и съща цена излезе с доставката...

:D хайде дай да ги видим тия маратонки и анцунг, които излизат същите пари тук, както и в английския сайт. Досега каквото и да проверявам, винаги е с 40%+ надценка.

Че то кое не се шие в Китай напоследък? :) Пак повтарям, че говоря за нещата, които аз съм си поръчвала - доволна съм от качеството им. Не обобщавам за всички стоки (няма как, би било тъпо), както ти обобщаваш. Щом предпочиташ H&M и мола, изборът си е твой. Все пак темата е за онлайн магазини :) Абсолютно съм "за" да се рекламират всички такива, които са точни и коректни - преглеждала съм предишни коментари от хора тук, вършили са ми работа, затова реших и аз да бъда полезна на някого. Има ли конкретна причина да скачаш толкова срещу този магазин в крайна сметка - все едно светът свършва, ако някой е доволен от него?  :ohmy:

:D хайде дай да ги видим тия маратонки и анцунг, които излизат същите пари тук, както и в английския сайт. Досега каквото и да проверявам, винаги е с 40%+ надценка

Ей, човек да не влезе да пита и да не каже мнение различно от твоето... Даже и благодарностите не си оценил :) Не виждам причина да лъжа за неща, които могат да се проверят. То наистина да се замисли човек защо си толкова яростно против тези от sports.mymall.bg, че и действително лъжеш за цената на доставката им например - да не са ти конкуренция?

Такъв отчет и на майка си не давам, ама айде на тебе да ти задоволя любопитството и да ти покажа, че явно не проверяваш както трябва :) Ето ти маратонките - http://sports.mymall.bg/products/adidas-Climacool-120-Mens-Training-Shoes--%28123059%252d18%29.html , 83 лева. Ето ти ги в този sportsdirect - http://www.sportsdirect.com/adidas-climacool-120-mens-training-shoes-123059?colcode=12305918 , 73 лева (смятах лирата по 2.30)

За съжаление анцуга не го намирам вече в sportsdirect, ето този е - http://sports.mymall.bg/products/adidas-BTS-Logo-Closed-Hem-Tracksuit-%28493221%29.html, 103 лева, в sportsdirect беше с 10-15 лева по-евтин.

Така че двете неща ми излизат около 20-25 лева по-скъпо от sports.mymall.bg обаче преди да сметнем разликата в доставката. От тях е 4 лева, в sportsdirect пише, че до България е 19 лева - не съм го ползвал този сайт, от тебе разбрах за него, но предполагам не си я пишат по-скъпа отколкото е.

Както написах, а ти удобно си спестил от цитата, малко по-скъпо е от българския сайт - но наистина малко и много далече от тези 40 %. В случая 5-10 лева повече от обща сметка 190 лева. Аз предпочитам да ги дам, че даже и двайсет бих дал, но да знам че ще се разправям после с българи при евентуални проблеми. Надявам се да няма такива естествено, но пак казвам - патил съм си от други търговци, така че не приемам нищо за предварително гарантирано. Като ми дойдат нещата и всичко е наред тогава ще мога да давам мнение по този въпрос.

eshop.ecomedia.bg  

Между другото този сайт също е добър. Мой приятел е запален по био нещата и ми го е препоръчвал.

Дал си линк към модели на разпродажба, от които няма номера. Разчистват количествата и ги продават с минимална надценка. Още едно потвърждение на проучванията ми, че стандартно стоките идват с над 40% надценка. Точно затова не понасям такива търгаши - спекулират с незнанието на хората и праскат зверски надценки.

Дал си линк към модели на разпродажба, от които няма номера. Разчистват количествата и ги продават с минимална надценка. Още едно потвърждение на проучванията ми, че стандартно стоките идват с над 40% надценка. Точно затова не понасям такива търгаши - спекулират с незнанието на хората и праскат зверски надценки.

Моите номера ги имаше, друго не ме интересува. Търся за себе си, като всеки обикновен потребител. Не съм прекупвач, който търси всякакви номера да купува, че после да ги препродава - не виждам друга причина да гледаш номера, които не са за тебе.  

Не знам каква им е практиката на http://sports.mymall.bg/ и не ме вълнува - важното е че намерих изгодна оферта за мене и сигурно всеки би могъл за себе си. Нещата ми дойдоха навреме, всичко беше наред.

Искам да попитам за мнение за http://www.koketna.com/ - сестра ми си е харесала някакви обувки от там и иска да й ги купя за рождения ден. Някой да е пазарувал от този сайт и да каже как е?

• 1 месец по-късно...

Скоро пазарувах от ето този магазин за офиса http://abuba.bg/. Предлагат канцеларски материали и ученически пособия на доста добри цени. На всичко отгоре и доставката за Варна е безплатна. Имат и фейсбук страница.

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

От Кокетна въобще не съм доволна. Поръчах си един път и това ще ми е. Не ми харесва качеството на продуктите им.  :(

Аз мога да споделя, моята находка  http://kress-shop.eu/ .

Доволна съм от ученическите комплекти.

• 2 месеца по-късно...

Има много добри български интернет магазини. Препоръчвам http://voguestore.bg

Сайта е за ризи. Има много добри неща

• 2 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Най-изгодно е там, където има най-добрите моментни оферти. За да следите всякакви магазини и оферти, използвайте този сайт - http://PromoFiesta.bg/ . Мисля, че ще Ви е доста полезен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.