Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На определени игри компютъра ми изключва

Featured Replies

• Автор

Такаа, значи да започна от някъде:Незнам за лошо закопчаване или неправилно насочен вентилатор, но проблема ми започна преди да е отварян въобще компютъра.Е, все пак го огледах, нямам такива неща.Пастата...ами пастата по начало беше сложена сякаш много, имаше излезнала чак острани.Първо си купих "някаква" паста за проба, нямаше ефект, след това купих по-добра, пак същото.Последната, която купих била най-добрата, дадох 15 лева за нея.Да, сложих малко, равномерно (вече се научих и паста как да слагам добре :question: ), но ефекта беше, че не сигнализира за високата температура след 15 минути, а след час и половина, при отворен капак, но въпреки всичко БИОС-а запища, аз минимизирах играта и наблюдавах (чрез ЕВЕРЕСТ) как температурите спадат, но... постепенно, плавно.Ако направо излезна от играта, температурите спадат много рязко.

Да е боксов...не е (ако правилно разбрах какво е боксов ;) ).Конфигурацията си я избирах аз, колкото разбирах тогава ;) , но не изключвам възможността да е скапан радиатор.Как да разбера дали е от него обаче ?

Всичко е продухано, да, основно даже.С какви обороти се върти...незнам... как да разбера ?

Пак от еверест,можеш и от спийд фан.Какъв ти е охладителя?

P.S.Боксов охладител е идващият в комплект с процесора в кутията (бокс :P ).

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор

Е, да, определено нищо не е сменяно в компютъра, всичко си е оригиналното.Утре ще пробвам захранването на сестра ми от компютъра и тогава ще споделя резултатите.А за охладителя...извинявам се, но как да го разбера ? От Еверест ?

Можеш ли да си отвориш страничния капак на кутията и да направиш няколко хубави снимки да поразгледаме? По-специално на вентилатора на процесора и на видеокартата. В Еверест кои температури са ти високи, тези на процесора, или на графичния процесор?

Burton, най-накрая ще се окаже софтуерен проблем или кофти рам и тогава ще ми стане много смешно.

Такаа, значи да започна от някъде:Незнам за лошо закопчаване или неправилно насочен вентилатор, но проблема ми започна преди да е отварян въобще компютъра.Е, все пак го огледах, нямам такива неща.Пастата...ами пастата по начало беше сложена сякаш много, имаше излезнала чак острани.Първо си купих "някаква" паста за проба, нямаше ефект, след това купих по-добра, пак същото.Последната, която купих била най-добрата, дадох 15 лева за нея.Да, сложих малко, равномерно (вече се научих и паста как да слагам добре :clap: ), но ефекта беше, че не сигнализира за високата температура след 15 минути, а след час и половина, при отворен капак, но въпреки всичко БИОС-а запища, аз минимизирах играта и наблюдавах (чрез ЕВЕРЕСТ) как температурите спадат, но... постепенно, плавно.Ако направо излезна от играта, температурите спадат много рязко.

Да е боксов...не е (ако правилно разбрах какво е боксов :P ).Конфигурацията си я избирах аз, колкото разбирах тогава :wors: , но не изключвам възможността да е скапан радиатор.Как да разбера дали е от него обаче ?

Всичко е продухано, да, основно даже.С какви обороти се върти...незнам... как да разбера ?

Аз съм имал такива проблеми на старата ми щайга и на твое място първо бих елиминирал възможността да е от прегряване на видеокартата (на мойта щайга това й се оказа проблемът). Как - като пробваш с друга видеокарта. Ако не прегрява и не се изключва - значи трябва да си почистиш вентилатора на видеокартата. Ако пак прегрява - поне ще знаеш със сигурност кое НЕ Е виновникът за това. :wors:

• Автор

Интересното стана тези дни.Два дена играя добре, по 2-3-4 часа, без никакъв проблем, следващия ден пак започна да изключва на 15-20 минути, вчера пак играх цял ден без проблеми и ... Това пък сега какво трябва да значи ?

ПП. rado84 ще пробвам и твоя вариант, но това, което се случи тия дни ме шашна.

• 1 месец по-късно...

Аз имам същия проблем ... Както играя някоя игра и изведнъж изключва ! Носих го къде ли не . Казаха ми че някав датчик бил повреден дигнаха ми оборотите и малко преди да изключи почва да пищи. Параметрите на компа са следните : AMD Athlon 64 X2 Dual , Core Processor 4200+ , 2.21 GHz , 2.00 GB of RAM , Video Card NVIDIA GeForce 8600 GT ! Ако някой зн. от какво може да изключва да каже sad.gif :X . ( драснете едно ЛС или тук във форума ) ще пробвам тази вечер да го продухам хубаво

П.С - мерси предварителноbiggrin.gif:white flag:

П.С 2 - ето 1 снимка от " Евереста " смисал тази температура не е много висока достигало ми е до 120 ( като играя World Of Warcraft ) но сега немога да я инстал biggrin.gif защото компа ми изключва посредата на инсталацията :X

П.С 3 - ако се сетя за нещо друго ще си едитна поста :help:

post-235669-1244872824_thumb.jpg

• 2 седмици по-късно...

Това е бъг в еверест непоказва точните температури. Неможе дъното да ти е 70 градуса то да е изгоряло до сега всичко...Забелижете че кат пуснесш еверест температурите са по някой път яко високи и след минути спадат сами не ги отчита точно или пък някой са много ниски като 9 градуса..Проблема е в драйверите на видеото и може самата игра да е прекалено тежка за компа ти и да ти изключва видео драйвера след което ти се ресва компа.Ако си с нвидиа карта направо ще ти се ресне аз съм с ати и има рековер на драйвера та не го реска изведнъж.Някой игри просто не се разбират с драйвера дори и компа да ти е много мощен друг път обратното особено при принце оф персиа warrior Within e така а асасина е по тежичка.На мен евереста не ми показва температурата на дънната платка по някой път само е показва примерно 70 градуса а то няма и 30... Такаче нямайте вяра на еверест за точните температури.Тая програма е колктоо полезна толкова и вредна.Но се пак компа се чисти през 3 месеца от прах и се проверява температурата с пръст най добре.Ако проблема ми е в датчика на дъното възможно ли еверста да го повреди още повече и да ми е... дъното.Немога да разбера как така неми показва точните температури а на дъното даже не го показва или ако го покаже ще е на късмет 1 на 100.Пробвах с 2-3 версии и нямаше промяна ;) .

И на автора на темата и на CRIMINAL DRIVER ще кажа едно простичко нещо....Що се изключвал еми просто като достигне определена височка температура в BIOS си има зададена PC shutdown temp и една предварителна с 10тина градуса по-ниска предупредителна такава при която мисля че започваше да пищи...Може да видиш на колко оборота ти върви охлаждането на процесора и температура на въздуха в кутията...обикновенно му трябва известно време да загрее да на еди-си кой компонент за това си играл 2-3 часа и след това като не може да се охлади малко само се нагрява още и ОП изключва...Друго което силно и аз препоръчвам да погледнеш захранването...Щото както знаем всички компонентите достигат максималния си волтаж когато са натоварени :) ...Примерно моето процесорче върви на около 1.2хх докато е ненатоварен и достига почти зададения му максимален волтаж 1.3875 V (даже не успяваше да стигне макса като си го бях овърклокнал от 2.53 гхз бех го направил 3.14 гхз единственото което ме плашеше леко в повече че ми скочиха с по 20-30 градуса средно температурите :top secret: ..Въпреки всичко стабилно си беше де...Апък ако наистина не ти се играе с всичко това караш ан сервиз обясняваш им по-подробно какво става и какви подозрения имаш от какво може да е и те да имат някаква насока къде да пипнат..А ако евентуално е от захранването може да пробваш да свалиш волтажа ама мисля че не е много умно тва ^^ ..

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.