Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой поръчвал ли е конфигурация от sky.bg

Featured Replies

Разбира се,че знам за Ардес,но там ми излиза с повече от 100лв по-скъпо.Друтият вариант за Варна са Спийд компютърс,но там ситуацията е сходна. Мен не ме е страх,че ще е повреден,а питам има ли опасност да възникне повреда по време на транспортирането на стоката,ако конфигурацията е сглобена.

Ами всъщност пак е достатъчно по-евтино. Цените са по втора колонка на мост горе долу( може би по-скоро между втора и четвърта).

Пример:

E7300 в sky.bg e 221.08 крайна цена

Е7300 в most.bg e 217.50 ( Цена дилър с ДДС ) и 234.00 ( Крайна цена с ДДС ). ;)

Примера ми е напълно произволен.

и защо непременно тррябва да се заплати ддс да попитам сега?

Ами така е, приятел!

Риска си има цена! Ти си решаваш, според мен най-добре да ги вземеш от Sky ! Не се тревожи толкова за транспорта, пратките както ти написах са застраховани, и да се счупи нещо няма да се набуташ!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Според мен е ненужен риск да се поръчва сглобена конфигурация при положение,че може да се сглоби от поръчващия. При всички положения компонентите ще пътуват опаковани от производителя по-безопасно,отколкото сглобени в кутия.

и защо непременно тррябва да се заплати ддс да попитам сега?

Можеби защото е задължително... Освен ако нямаш фирма регистрирана по ЗДДС и да прекараш фактурата от там и да си го възстановиш...

Освен в кашон,около компютъра ще има стиропор.И едва ли ще е единствената пратка а застопорена между други.

Явно доста хора не са виждали как е опакована една кутия и как са опаковани някой части ако въобще имат такава. Това е най-безопасния и евтин начин за доставката. Друг е въпроса че повредите са за сметка на куриера та...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето за тези, които не са виждали как е опакована една кутия :

Можеби защото е задължително... Освен ако нямаш фирма регистрирана по ЗДДС и да прекараш фактурата от там и да си го възстановиш...

Не ме разсмивай. Това не е вярно. Не искаш фактура няма ддс - искаш фактура има ддс.

Не ме разсмивай. Това не е вярно. Не искаш фактура няма ддс - искаш фактура има ддс.

ХАхаххахахахаххахахахах. Сега ти ме разсмиваш! Уча финанси, завършил съм Банково дело... ДДС плаща всеки един от нас за всяка една закупена стока... Това, че на касовата бележка ти е крайната сума и няма графа стойност и графа ДДС не значи, че го няма! Тогава за да намериш даначната основа и размера на данъка се използва формулата:

(Сумата х Ставката)/(100 + Ставката). Или колата, която копуваш за 1,20 лв. се смята като (1,20 х 20)/(100 + 20) и ти излиза, че данъка ти е 1,2/6= 0,20 лв. а истинската стойност ти е 1 лв. Данъчната система на България, както и на повечето европейски страни е основа на косвените данъци, които са ДДС, мита, акцизи и финансови монополи. За това намалянето на ДДС с 2 процентни пункта е невъзможно и Б.Б. се изсили много яко с това... Единствените стоки, освободени от ДДС са застрахователните продукти и стоките за износ. Всъщност чрез фиктивен износ се точи ДДС от държавната хазна. Схемата няма да я обяснявам, да не давам идеи на някого.

Та. ДДС е косвен данък (платеца и носителя на данъка са две различни лица). ДДС може да се възстанови, ако стоките са използвани в производството на други такива (суровини) и всяка стока или услуга за крайно потребление се заплаща ДДС в/у нея и то от всеки един, всеки ден. Няма начин и нямаш избор, освен ако не превъртиш през фирма и не излъжеш.

По определение данъците са задължителни, в някои случаи принидутелни, законови плащания в полза на държавата и според различните теории (осигурителна, жертвена и еквивалетна) се разглежда ту като плащане, ту като осигуровка, ту като жертва). Но както и да е. Данъка е задължителен. Ако искаш да ползваш нещо, то ще си плащаш. Данъка е измислен някъде към 50-те години на миналият век и е бързо се е разпространил. В България е от 1992-ра когато заменя данъка в/у оборота.

Нарича се ДДС, защото е данък в/у доббавената, принадената стойност във всеки етап на производството. Размера му в България е 20%, като за туристическите услуги е 9%. Във всеки етап на производството. Да кажем започнем с суровини, те се продават на фирма. Тя плаща ДДС в/у тях, произвежда, добавя труд, добавя печалба и продава заготовки като пак им начисля ДДС, но тя си връща данъка в/у закупените суровини и реално данъка остава само в/у добавената стойност под формата на вложен труд (работните заплати), начислената печалба и тн. Следващата фирма взима тези заготовки и плаща данъка в/у тях, от тях пак чрез добавяне на труд и начислява печалба и ги продава на крайният ползвател с ДДС, а си връща платеното над закупените полуфабрикати, заготовки. И така последната брънка в историята плаща цялото ДДС, демек ползвателя, потребителя, демек ти!

Семестриалната ми защита беше в/у ДДС и ти твърдя не със 100, а със 1000% сигурност, че всеки един заплаща ДДС и ти няма как да избягаш от него. Единственият начин е да се зачисли покупката във фирма, като част от производственият процес и вече заплатеното ДДС да се възстанови в последствие! Това е незаконно!

• 9 месеца по-късно...

Поръчах си в четвъртък Видео карта и HDD, днеска обаче дойде едно просто DVD, с гаранцията за поръчаните от мен части. Та въпроса ми е какъв е шанса, като им се обадя в понеделник, всичко да мине добре и да ми пратят до Габрово правилните части ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.