Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При десен бутон - забива

Featured Replies

Проблема се появи преди около час. Използвам ли десен бутон на мишката в explorer-a и забива. Немога изобщо да го използвам. Проблема стана след, като разархивирах една програма (mbid14.exe) за биоса в директория по подразбиране: C:\DOCUME~1\DANAIL\LOCALS~1\Temp . Когато ме попита Send this error... виждам, че проблемния файл е: shellext.dll . Някой знае ли как да оправя проблема?

post-68519-1237309598_thumb.png

Редактирано от ddanailov (преглед на промените)

Файл "shellext.dll" е част от програмата Advanced System Optimizer. След деинсталация този файл не се деинсталира. Въпросният файл отговаря за опциите, които са достъпни от контекстното меню и които програмката е добавила, докато е била инсталирана при теб. След неуспешната деинсталация, при кликване на дясно копче на мишката, контекстното меню се опитва да направи обратна връзка с програмата, но естествено не може, понеже програмата вече не е инсталирана.

Евентуално решение е малка фрийуер програма със сходно име:

http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html

С нейна помощ можеш да деактивираш или изтриеш невалидните опции в контекстното меню, след което проблемът ти следва да бъде разрешен.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Аз имам същия проблем. При мен е файл kernel32.dll И когато натисна десния бутон и излиза грешка за експлорера и неизлиза менюто като по този начин немога да боравя с опциите на менюто в десния клавиш т.е. нито да копирам, местя изтривам накратко направо ми забива.

Свалих тази програма пуснах я, но незная какво и как да го открия и какво да направя. Би ли бил по-конкретен. При мен е файл kernel32.dll

Немога нищо да изтрия копирам преместя направо е ужасно.

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Аз имам същия проблем. При мен е файл kernel32.dll И когато натисна десния бутон и излиза грешка за експлорера и неизлиза менюто като по този начин немога да боравя с опциите на менюто в десния клавиш т.е. нито да копирам, местя изтривам накратко направо ми забива.

Свалих тази програма пуснах я, но незная какво и как да го открия и какво да направя. Би ли бил по-конкретен. При мен е файл kernel32.dll

Немога нищо да изтрия копирам преместя направо е ужасно.

Може ли да направиш една снимка ?

Кога се появява проблема ? (при опит за триене на обект, при разглеждане на директория с филми и т.н.).

Пробвай да стартираш прикачения файл (първо го разархивирай), след което рестартирай машината.

shellfix.zip

Малко закъснях с отговора, но ми излязоха неотложни ангажименти и се забавих

Значи ето какво се получава при кликане с десен клавиш в/у папка или файл

post-41458-1237566040_thumb.jpg

post-41458-1237566095_thumb.jpg

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Малко закъснях с отговора, но ми излязоха неотложни ангажименти и се забавих

Значи ето какво се получав при кликане с десен клавиш в/у папка или файл

За подобен проблем се споменава:

* Да се сканира за вируси и шпионси софтуер (Malwarebytes' Anti-Malware, SUPERantispyware, Spybot S & D, Dr.WebCureIt)

* Да се обновят драйверите за видеокартата

* Деинсталирай файловия мениджър PowerDesk,който си инсталирала (заместващ Explorer-а) и виж дали проблема остава

* Ако имаш инсталационен диск със същата версия на Service Pack (демек SP3), можеш да пробваш с командата :

Start => Run => sfc /scannow (слагаш инсталационния диск в оптичното устройство и натискаш Retry всеки път при появата на диалогов прозорец).

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

B-boy[styLe] _ Благодаря ти МНОГО ти ме спаси.

Деинсталирах power Desk и нещата се оправиха. Никога нямаше да се сетя. Добра и много удобна програма е, но за първи път ми създава проблем явно ще потърся някой др. файлов мениджър.

Още веднъж хиляди благодарности.

B-boy[styLe] _ Благодаря ти МНОГО ти ме спаси.

Деинсталирах power Desk и нещата се оправиха. Никога нямаше да се сетя. Добра и много удобна програма е, но за първи път ми създава проблем явно ще потърся някой др. файлов мениджър.

Още веднъж хиляди благодарности.

Няма проблеми. Можеш да прочетеш указанията в тази тема и да пуснеш в нея един лог от HijackThis.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=102469

Понеже ми спомена, на Л.С. че ще деинсталираш Norton, почисти и с този инструмент:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=420...ighlight=norton

По-принцип за подобни проблеми можете да давате логове и от този файл за по-пълна информация:

http://4storing.com/r2ezv/3eed98e3988ab3cd...bec7d21c00.html

Поздрави !

• 10 месеца по-късно...
  • Автор

Файл "shellext.dll" е част от програмата Advanced System Optimizer. След деинсталация този файл не се деинсталира. Въпросният файл отговаря за опциите, които са достъпни от контекстното меню и които програмката е добавила, докато е била инсталирана при теб. След неуспешната деинсталация, при кликване на дясно копче на мишката, контекстното меню се опитва да направи обратна връзка с програмата, но естествено не може, понеже програмата вече не е инсталирана.

Евентуално решение е малка фрийуер програма със сходно име:

http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html

С нейна помощ можеш да деактивираш или изтриеш невалидните опции в контекстното меню, след което проблемът ти следва да бъде разрешен.

Три години след проблема попаднах на същата тема. Явно тогава съм преинсталирал. Сега имах подобен проблем. С твоя помощ и помощта на програмката успях да се справя (за сега). Изключих доста неща, за които не съм сигурен точно за какво са но бяха подчертани в червено. Мисълта ми е, че иска да ти кажа БЛАГОДАРЯ! :biggrin:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.