Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при смяна на процесор

Featured Replies

Дънната платка е Kinetiz K7E-A

www.qdigrp.com/qdisite/eng/products/K7E.htm

на мястото на Duron 800Mh слагам Athlon XP 1.6Mh

www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon%20XP%201900%2B%20-%20AX1900DMT3C.html

Biosa на дъното е v3.2lcp

www.qdigrp.com/qdisite/eng/support/d_k7t.htm

На 100Мн или затворен джъмпер JFSB на дъното разпознава процесора като Athlon 1200 което си е нормално.На 133Мн си разпознава процесора но се стартира с няколко рестарта като постоянно пита как да се стартира Ундолс и като му дам Нормал отива пак на рестарт.Това го прави и на 100 и на 133 Мн FSB.Ако успее да се стартира върви си известно време нормално след което пак се рестартира.Прави го при гледане на филм абе няма значение какво правя.

Въпроса ми е има ли смисъл да се разправям с това дъно или да търся друго за този процесор.Взел съм го Втора Ръка ама не виждам причина да е от него.Работната му температура си варира от 27-30 С .Напреженията са също в нормата .Не мога да разбера какво иска повече.Тествах го с Еверест и всичко си излиза нормално но се проваля на теста за стабилност.В прозореца където излиза надписа -Теста стартиран- след него изписва -Теста неуспешен-и така си ги редува колкото време го оставя ;) Сложих стария процесор и сега си работи нормално.В сайта на производителя на дъното пише че подържа точно този процесор но не мога да разбера след като Биоса го разпознава и си го изписва коректно трябва ли да го флашна за да работи с К6 процесори или проблема е друг :)

Дънната платка е Kinetiz K7E-A

www.qdigrp.com/qdisite/eng/products/K7E.htm

на мястото на Duron 800Mh слагам Athlon XP 1.6Mh

www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon%20XP%201900%2B%20-%20AX1900DMT3C.html

Biosa на дъното е v3.2lcp

www.qdigrp.com/qdisite/eng/support/d_k7t.htm

На 100Мн или затворен джъмпер JFSB на дъното разпознава процесора като Athlon 1200 което си е нормално.На 133Мн си разпознава процесора но се стартира с няколко рестарта като постоянно пита как да се стартира Ундолс и като му дам Нормал отива пак на рестарт.Това го прави и на 100 и на 133 Мн FSB.Ако успее да се стартира върви си известно време нормално след което пак се рестартира.Прави го при гледане на филм абе няма значение какво правя.

Въпроса ми е има ли смисъл да се разправям с това дъно или да търся друго за този процесор.Взел съм го Втора Ръка ама не виждам причина да е от него.Работната му температура си варира от 27-30 С .Напреженията са също в нормата .Не мога да разбера какво иска повече.Тествах го с Еверест и всичко си излиза нормално но се проваля на теста за стабилност.В прозореца където излиза надписа -Теста стартиран- след него изписва -Теста неуспешен-и така си ги редува колкото време го оставя :P Сложих стария процесор и сега си работи нормално.В сайта на производителя на дъното пише че подържа точно този процесор но не мога да разбера след като Биоса го разпознава и си го изписва коректно трябва ли да го флашна за да работи с К6 процесори или проблема е друг :P

сложи си най новия биос http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/support/d_k7t.htm тои е K7B_V41lcp.zip 1. Support AMD Athlon Model 6 and AMD Duron Model 1. Fixed: Cannot recognize Athlon XP CPU above 2200+. Please note that this mainboard model does not really support those processors because this mainboard model does not support 133MHz processors like the Athlon XP. This BIOS is just by request for the recognition on the KinetiZ 7E. For details about actual compatibility please visit our Central Processing Unit (CPU, processor) and cooling page in our support section. успех трябва да се оправи след флаш

• Автор

Иаз го прочетох това но нали след като дънната платка си познава процесора и в сайта на производителя дават че го подържа би трябвало да работи коректно.Ще пробвам и това но защо ли си мисля че ще остана и без компютър от един скапан процесор Second Hand ;)

A бе не циждаш ли, че ти трябва новия биос, за да поддържа дъното процесори от 2200+ и нагоре, а тоя атлон е от тях, така че просто ъпдейтваш биоса и няма да имаш проблеми.

• Автор
A бе не циждаш ли, че ти трябва новия биос, за да поддържа дъното процесори от 2200+ и нагоре, а тоя атлон е от тях, така че просто ъпдейтваш биоса и няма да имаш проблеми.

Не щем да ъпдейтваме Биоса.Ще си купя дъно втора ръка което си подържа този процесор без такива излишни гимнастики :)

Например Gigabyte GA-7N400

• 1 месец по-късно...

Ам хора, скоро ще си купувам процесор Intel Pentium Dual Core E5300. Та казаха ми, че след смяна на процесора операционната система "изгаря" и ще трябва да си преинстална Уиндоуса. Искам да знам дали това е вярно! Е, благодаря предварително. :huh:

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

Ам хора, скоро ще си купувам процесор Intel Pentium Dual Core E5300. Та казаха ми, че след смяна на процесора операционната система "изгаря" и ще трябва да си преинстална Уиндоуса. Искам да знам дали това е вярно! Е, благодаря предварително. :speak:

Нищо не и става на операционната система (при смяна на дъното в повечето случаи се налага преинсталиране, но не и при смяна на процесор)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.