Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помо-о-щ за избор на парна ютия

Featured Replies

• Автор

Арманито няма златни, а бели нишки, златни имат 3 от ризите ми.И не виждам с какво си полезен на темата, не порасна ли вече, ти си чист спамър, изобщо не помагаш, направо се чудя кой те е пуснал и ти е позволил на воля да петниш всички теми, където участвам аз.В умереноконтинентален към тропически климат искам да те видя как ще правиш така.Измекярските тениски от по 20 лв не ме бъркат, тук ти говоря за спортно-елегантни, маркови дрехи.Та, днес, огромен майтап-излизам от дълги преговори, и исках да се разсея, задето от нерви допуснах сериозна грешка в разговорите, но ще я оправя.Минах през Тънкомаркет да видя моя човек там, консултантките ме наобиколиха, и едната посъветва да донеса няколко дрехи, иначе не става, и препоръча Rowenta.Макар аз да не исках марката, казвам си-нека да видя.Взех прочутото GA, едни кичозни дънки с кръпки и две ризи с апликации, извезан орел, и златни нишки, и охраната беше доста учудена.С парния Philips хич не можах да се справя, като слон в стъкларска фабрика, не в магазин.Направиха изключение да включат една Rowenta, като обещах да взема едната от ютиите.Тежката Rowenta гладеше почти толкова бързо, като тази, с парогенератор, но по-качествено и трайно.Видях, че и тя е с 24М гаранция, и е...Made in Germany.С титаниево покритие, и лесна за прочистване система.Невероятна машина, не като кухия Philips, made in Singapore.Зарадван, я взех, обещах на шестте конултантки добра почерпка, че ходих почти 10 пъти да питам, бяха адски любезни, не като в Технополис...С картата за намаление ми излезе 157 лв и някакви стотинки, дваж по-евтино от другата.Момиченцето, правещо промоцията на парния Philips, бе адски разочаровано, че не можа да ме набута, и каза-и гладих, и показвах, накрая за мен нищо не остана.Казах й, че явно тая ютия е за хора, знаещи какво правят.Продължи да недоволства, стана ми неудобно, сякаш съм некой...Повиших й лек тон, че такива разочарования има всеки, нали за 2 дни сделки за общо 8 млн. EUR не станаха, и аз не взех и едно евро комисионна, на мое място, какво, тя би плакала ли?Чак тогава спря да нахалства.Много прави излязохте, само гледаше да ми набута скъпото, без да й трепне, че това са 300лв, в условията на рецесия...Поне, да имаше защо да ги дам...Преди това бях минал през шивачката си, която каза, че хубавите, професионални системи надхвърлят 1000лв, показа куп изгорели ютии на известни марки, и даже препоръча да си взема ютия от 25 лв, да се науча.Веднага ми стана ясно, че ютия от 165лв едва ли е лоша.Питах я за марката, похвали я, сетих се как Динди я похвали, и отидох да видя.Това, че е тежка, излезе предимство, а не недостатък, то е фасулска работа да се глади с това...180g парен удар са повече от 90-те на Philips, макар да няма такова налягане.При гънчици на памучна яка тежката Rowenta бе по-добра, доста.Дойде една от охраната, чуди се и се мае, всички гледаха, в тоя момент звънна един младши boss...и, само каква грешка направих, като се изтървах по сделката, мале-е-е-е-е-е....Регистрирах си продукта, и предпочетох тая Rowenta, особено заради покритие, по-голям брой отвори за пара и мощност, абе, заради всичко.Не взех следващия модел, 30лв отгоре, заради автоматичното самоизключване.Не знам колко малоумен трябва да си, за да си забравиш ютията върху дрехата...И не е нужно да натискам така, както с лекия, пластмасов парен Philips, казаха още консултантките.Хвала на всички участници, които ми помогнаха (че даже и на плебеите) :) :) Поне не съм кат оня hizmetkar, който мина с неква *****, и вика и я целува "Аааа, повеч от 50лв не да`ам за ютия на майка ми, тя толкоз и заслужава..." Брех, **** ти аз, ц****л такъв, голям баровец ли си - да крещиш и да излагаш майка си, зад гърба й, дето не можеш да направиш рекламация за нея вече...Идеше ми да му трясна керамичния Tefal, който гледах в момента.Повиших тон, и се заинтересувах за най-високия клас ютии, като пред оня казах, че не съм некой измекярин, и ще взема най-доброто.Оня мига и кима с уважение, явно се усети, че майка на ръце се носи, особено, ако е такава добра душа.Както каза шивачкатам че после и консултантките-трябват тренировки...Другия месец ще предоставя обещания снимков материал :) , след като си взема апарата, който стана на картофена супа от невнимание.Случва се...Чак накрая се сетих, че бъркам Rowenta с Ronhson, май тъй се казваше, която бе произведена в Елада, и се смях много...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

последно кво си взе? Ровентата ли?

• Автор

Да, тази, от линка, преди броени часове...Има си дори чашка за наливане на вода, и системата за прочистване й е супер-водата направо си изтича, с вградена касета.Нали съм последният измекярин, както ме обвиниха, нямам си друга работа, само лъжа и се фукам с несъществуващи неща, нали... laugh.gif;) Невероятно качество, Кефалите не могат на малкия пръст да стъпят, нали гледах, ютия от 195 не стъпва на малкия пръст на Ровента от 165...И как да гладя пустите дънки, какво щеше да ми казваш?

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Рекох си, че всичките си нови дрехи ще износя, и, когато се събере цяла стая с дрехи за гладене, тогаз ще я включа.Е, днес за пръв път, и стриктни указания, и излезе доста по-лесно, отколкото мислех.Все още не мога да се оправя с тия ръбове, на снимките е показано даже, нито пък с пара да гладя двете страни на крачола едновременно, не зная къде бъркам.Обнадежден от добрите резултати, пропуснах, че по-ефектните дънки се гладят на обратно, и...два чифта фънки от пет изгладени пострадаха, сега търся как да ги спася, за момента само видях силен оцетен разтвор, иде ми буквално да :huh:, че и по веднъж само са обличани, ходих до чужбина да ги купя...Пфу...Ето част от обещания снимков материал, имах само нов телефон подръка...

dsc00093a.jpg

w320.png

dsc00094x.th.jpg

голяма си шматка biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

защо събира един вагон дрехи преди да я пробваш? ohmy.gif Сега ще омалееш да гладиш до сто и едно и обратно

няма как да изгладиш панталон и от двете страни едновременно. Пък било то и с пара. Ще се наложи да ги обръщаш крачолите - няма как.....

• Автор

Много благодаря за подкрепата...Очарован съм, колко Скорпионско от твоя страна само... Страх ме е малко да ги гладя целите.Ей, тия две MONDO-та как ме измъчиха...Дънките на снимката, и тая червена блуза (не гледайте, че е розова, все пак с телефон е снимано) адски ме измъчи...А как да гладя двойните джобове, като тия, на снимката, че яко се гъгрят от пране? Относно фургона-събрах ги, защото стоят извън големия гардероб, и мога да си го подредя, и да гладя няколко часа, после да захвана друга работа, най-удобно ми е.Така ги бях наблъскал, че не бих се учудил и Narnia-3 да открия вътре... dsc00105lty.th.jpg dsc00098vhn.th.jpg dsc00102mim.th.jpg dsc00103o.th.jpg dsc00097jzr.th.jpg dsc00100mho.th.jpg

• 1 месец по-късно...

Добре де разрових се из нета, и гледам и тук Rowenta или Tefal? На тефал намерих тези - http://www.tefal.bg/All+Products/Linen+care/Steam+irons/ , а на Rowenta - http://www.rowenta.bg/rowenta/frame.aspx Хайде сега да ми дадете и съвет - КОЯ?

• Автор

Задължително Ровента-та, защото е тежка и много удобна, а повърхността на плочата превъзхожда "Кефал", особено откъм отвори и количество пара, а и повечето са Made in Germany.Да не говорим, че цената е по-изгодна, спрямо предлаганото качество.

Хора,стига заблуди...Тефал е фирма със собствена марка,ровента е поредната "фирмичка",която сглобява чужди чаркуляци и слага логото си отгоре...Примери много: световоно известните Нео,Елит,Конелиано и т.н.

То при ютийте избора май опира до Филипс и Бош...

До колкото знам Rowenta си е немска марка и се произвежда в Германия, за Тефал - Франция...

Виж в едно трудно ще ме убедиш - Philips няма да си взема - старата ми ютия протече докато си гладих, някаква кафява течност... :P

За мен поне изборът оставам между Тефал и Ровента. Трябва да реша, кой модел...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.