Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

13-годишен се обеси, имитирал изпитание от ТВ шоу

Featured Replies

13-годишно момче се е обесило на катерушка, наподобявайки известна телевизионна игра в Козлодуй, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Полицията е била алармирана за трагедията вчера привечер.

Около 19.24 часа в РУ на МВР-Козлодуй е било получено съобщение, че на детска площадка на една от катерушките момче виси завързано за врата с метално въже. Полицейският патрул само е констатирал смъртта на детето - Мартин Маринов, на 13 години от Козлодуй.

2009-03-24-cl-EQLCLRKIG.jpg

От МВР съобщиха, че до нелепия инцидент се стигнало, след като детето копирало игра, наподобяваща екстремно шоу, излъчвано по една от националните телевизии.

Снощи полицаите намерили тялото на момчето завързано с метално въже на катерушка.

Сигналът за ужасяващата гледка е подаден от възрастна жена, която чула детски викове.

Разследващите са установили, че на площадката13-годишното момче било със свои приятели.

Децата имитирали игра, с която се преодоляват етапи с различна степен на трудност, свързана с физически натоварвания.

Момчето само се вързало с метално въже от велосипед за катерушката, а целта било да се освободи от препятствието, но не успяло.

Децата, играещи с него, разбрали, че става нещо нередно с приятеля им.

Една част от тях се уплашили и избягали, а други се опитали да потърсят помощ, но когато възрастните се отзовали вече било късно за момчето.

От МВР допълват, че аутопсия на тялото на детето ще установява дали то е можело да бъде спасено или смъртта е настъпила веднага.

В районното управление на МВР е образувано дознание. / източници : БЛИЦ и dnes.bg

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

аиде сега някой да каже че телевизията не промива мозъка

Нямам претенции че съм гледал всички епизоди, но не съм гледал някого да провесват с въже вързано за врата, а и 100% съм сигурен че нито в българското нито в което и да било друго издание на "Страх" е имало нещо подобно.

Сега някой умник пак ще каже, че компютърните игри са виновни. Според мен филмите са изпълнени с много повече и по-реалистично насилие. Не знам в кое шоу (че не гледам глупости) е имало подобна извратения, но в няколко филма съм виждал.

Горкото дете ... НО не бързайте да плюете шоуто , хората предупреждават да не се прави у дома или в училище . Както виждате и едно от най-големите американски шоу програми " Разбиване " през 10 мин . правят предупреждения !

• Автор

Дали е било "Страх" или Форт Боярд (където има точно такива изпитания за издържливост) - според мен няма никакво значение.

Трагедия.

Но не мога да разбера как едно 13 годишно дете не осъзнава риска в дадената ситуация. И аз съм била дете и мама и тати са ми казвали неща като да не си играя с огън, да не стъпвам в блато, да внимавам къде се катеря и т.н. Прекалено нелепа смърт.

Не ми се вярва телевизията само да е виновна.

Нелеп инцидент,за съжаление!Тука не мисля ,че телевизията има пръст.И ние като малки сме правили доста лудории ,и само съдбата ни е спасила от такива нелепи инциденти...слава Богу..!Жалко е че си е отишъл един Живот който тепърва се е развивал.

• Автор
Трагедия.

Но не мога да разбера как едно 13 годишно дете не осъзнава риска в дадената ситуация. И аз съм била дете и мама и тати са ми казвали неща като да не си играя с огън, да не стъпвам в блато, да внимавам къде се катеря и т.н. Прекалено нелепа смърт.

Не ми се вярва телевизията само да е виновна.

И случайността, разбира се.

Другите деца ще разкажат вероятно на какво точно са играли преди да случи това, и защо никой не му е помогнал, което е другият въпрос.

”Нова” призна: Детето се е обесило заради ”Страх”

24 март 2009 / News.dir.bg

Часове след като 13-годишно дете от Козлодуй се обеси, имитирайки екстремно телевизионно шоу, "Нова телевизия" разпространи изявление, в което на практика признава, че става дума за излъчваното в нейния ефир предаване "Страх".

По-рано днес от полицията съобщиха, че по време на игра Мартин Мартинов се заключил за катерушка с метално въже за велосипеди, което увил около врата си. Трагичният инцидент станал при опита на момчето да достигне захвърления наблизо ключ, за да се освободи от въжето. (Виж линка)

"Нова телевизия" изразява съжалението си във връзка с трагедията в Козлодуй и е съпричастна към болката на семейството на Мартин Мартинов, се казва в официална позиция на медията.

"Изпитанията, на които са подложени участниците в предаването "Страх", се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност. В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората", пише още в изявлението на телевизията.

"Идеята на "Страх" е да покаже положителните качества в една личност - сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете. Нова телевизия няма за цел за цел да провокира имитация на предаванията или филмите, които излъчва", завършва официалната позиция.

dnes.dir.bg

Абе то и на мен са ми казвали да не си играя с огъня, но докато не се опаря - не вярвам. Повечето сме така, а някои за жалост изгарят. Станало е от играчка - плачка, а те са деца - паникьосали са се. Голяма трагедия за семейството му, горчива поука за приятелите му. Случват се такива инциденти, за съжаление. Любопитство, риск, фал. Българският вариант на "Страх" не съм го гледала, но съм напълно убедена и 100% сигурна, че казват че изпитанията са подготвени от специалисти. Но то колкото повече предупреждаваш някого, той повече се нахъсва да се пробва и докаже/изтъкне, особено на тази възраст. sad.gif

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

"Децата растат,стават идиоти"

Съжелявам ако ви звучи грубо,ама си факт. Тва е 7 клас дете,колко мозък трябва да имаш,че да пробваш такива неща...пффф...много жалко наистина :/

Трагедия,нямам думи,милото

sad.gif

Милото я. Сега обаче майка му и бащата му го оплакват. Далеч съм от мисълта, че телевизията е виновна за това. На 13 години предполагам вече трябвало да започне да влиза в пубертета и малко малко да му идва акъла в главата. Кофтито е, че децата на всичко са способни и всичко им изглежда на игра. Много тъжно и нелепо. Но всъщност, я някой от запалените телевизионери да се включи в темата и да каже дали наистина има подобно изпитание в това "ТВ шоу" или няма. Разбира се, сега ред медии начело с БТВ ще се изхитрят на дребно и ще почнат да хвърлят ла**а по Нова и на базата на трагичната човешка участ ще трупат дивиденти. ;)

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Между другото момчето от Германия,което направи кървав ад в училището си,е играло на компютърна игра (не й запомних името) - с убийства

sad.gif

Рефрешче ... гледал съм всички епизоди на " Fear Factor " и българският му вариант " Страх " ... както Сашо е дал линк от обръщението на НоваТВ

"Изпитанията, на които са подложени участниците в предаването "Страх", се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност. В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората"

това го казват 1 000 пъти в предаването . А и както Док е споменал

Дали е било "Страх" или Форт Боярд (където има точно такива изпитания за издържливост) - според мен няма никакво значение.

родителският контрол е занижен брат !

Съгласен съм, Ханибал.

Ама дай сега ако следваме логиката на haidukpikaso да спрем игрите с убийства, да спрем хорър филмите, екшъните, да спрем Том & Джери, защото всеки път мишката набива котката. Проблема е (поне според това, което аз виждам) ,че много хора (не говоря само за деца) въобще не знаят къде се намират и в кое измерение. Просто положението е много сериозно, стотици не са диагностицирани. Всеки си витае в неговия си свят и 5 пари не дава за реалността. Щом лудия ни начин на живот ни прави хахави, какво остава за децата с по няколко часа телевизия на ден. Имам съвсем пресен пример пред себе си, едно съседско детенце, дори за 15 минути не го изкарват навън от къщатата им. По цял ден гледа телевизия и каквото и да говори само за анимация става дума. Какво дете ще стане като порасне? Че то изобщо не може да общува... а за игра с други деца не иска да говоря. Хората трябва да се замислят, и всеки трябва да започне да върши това, което трябва и, което се очаква да свърши. Не говоря само за отношенията с децата, с шефа и т.н. Говоря за всичко и нямам предвид само родителите, имам предвид таксиджията, адвоката, магазинера, който ви продава сирене и министъра на траспорта, полицаите, фармацевта, който ви взима парите и част от здравето. Замислете се, дали ако всеки си вършеше това, което трябва и както трябва щеше действителността да е такава.

We're living in a mad world...

R.I.P брат...

Съгласен съм, Ханибал.

Ама дай сега ако следваме логиката на haidukpikaso да спрем игрите с убийства, да спрем хорър филмите, екшъните, да спрем Том & Джери, защото всеки път мишката набива котката. Проблема е (поне според това, което аз виждам) ,че много хора (не говоря само за деца) въобще не знаят къде се намират и в кое измерение. Просто положението е много сериозно, стотици не са диагностицирани. Всеки си витае в неговия си свят и 5 пари не дава за реалността. Щом лудия ни начин на живот ни прави хахави, какво остава за децата с по няколко часа телевизия на ден. Имам съвсем пресен пример пред себе си, едно съседско детенце, дори за 15 минути не го изкарват навън от къщатата им. По цял ден гледа телевизия и каквото и да говори само за анимация става дума. Какво дете ще стане като порасне? Че то изобщо не може да общува... а за игра с други деца не иска да говоря. Хората трябва да се замислят, и всеки трябва да започне да върши това, което трябва и, което се очаква да свърши. Не говоря само за отношенията с децата, с шефа и т.н. Говоря за всичко и нямам предвид само родителите, имам предвид таксиджията, адвоката, магазинера, който ви продава сирене и министъра на траспорта, полицаите, фармацевта, който ви взима парите и част от здравето. Замислете се, дали ако всеки си вършеше това, което трябва и както трябва щеше действителността да е такава.

Много добре те разбирам, но като цяло манталитета на българина ще се промени след не по-малко от 20-ина години.

А както ти спомена, това трябва да е цялостно и повсеместно. Иначе колкото и една шепа в цял един народ да се опитва да си възпита детето в нормални условия, просто няма как да стане. В къщи може да ти казва "Добър ден", но като излезе навън това автоматично в тълпата се превръща в "Мараба бе коп*лета".

Сложно е.

4 пъти минавам по тоя път с възпитанието и определено няма привикване и няма едно с едно еднакви или шаблони при различните деца. Затова и няма аз да хвърлям обвинения като "Тв е виновна" или "Занижен контрол от родителите" или каквото и да е друго.

То телевизията си е телевизия, на 13 години трябва да си идиот да се обесиш.....

Ама на мама и тату....

Съгласен съм, Ханибал.

Кой да ги диагностицира?.. Кой е критерия и кой ще приведе в действие диагнозата?

Или ти апелираш към родителите да вадят на вън децата насила?... като бях на 13 не се прибирахме в къщи... по цял ден скитахме по улиците или по поляни и гори. Сега е точно обратното. Нали искахте технокрация и технологии- ето ви, защо се оплаквате?..

Нали искахте технокрация и технологии- ето ви, защо се оплаквате?..

Не разбрах дали се оплакваш от технологиите. Точни ти не може да се оплакваш, защото какво щеше да правиш без компютъра си?! cool.gifbiggrin.gif

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Сам си е виновен, може и жестоко да звучи, ама 13 годишен да тръгне да прави такова нещо... все едно да гледа Формула 1 и да подкара колата на бащата

Това че е ужас - ужас е. Но наистина шоуто не носи вина. Детето само си е виновно. Ако си имаше малко акъл щеше да знае, че това не е толкова безопасно. И аз съм се "кечил" много в училище като малък, но всичко с мярката си...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.