Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows Xp на лаптоп без Cd Rom

Featured Replies

Здравейте имам един лаптоп ASUS Aspire Atom one, няма CD, пробвах да преинсталирам windows xp home - Windows xp Pro, диска е разделен на два партишъна(NTFS), опитах няколко варианта но не успях да направя фреш инсталация а само упгрейд:

Направих си bootable USB flash, зареждам ДОС, после стартирам winnt.exe от копираните преди това на флашката инстал. файлове на windows xp pro, ама нямало смартдрайв и почва едно копиране и дава грешка - не може да копира даден файл.

Дайте моля идеи, как да направя свежа инсталация без външнo CD .

Здравейте имам един лаптоп ASUS Aspire Atom one, няма CD, пробвах да преинсталирам windows xp home - Windows xp Pro, диска е разделен на два партишъна(NTFS), опитах няколко варианта но не успях да направя фреш инсталация а само упгрейд:

Направих си bootable USB flash, зареждам ДОС, после стартирам winnt.exe от копираните преди това на флашката инстал. файлове на windows xp pro, ама нямало смартдрайв и почва едно копиране и дава грешка - не може да копира даден файл.

Попаднал си в грешен раздел! :)

Тук съм описал какво намерих и моя опит как инсталирах на същия модел лаптоп http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1259623 (Повече време ми отне да създам бутващата флашка.)

Разбира се има и други източници. Успех! cool.gif

От написаното съдя, че имаш вече инсталиран някакъв Windows. Ако е така, просто копирай инсталационните файлове от флашката в една папка на единия дял. Зареди ДОС през флашката и изтрий всички папки и файлове, без папката с инсталацията. За целта трябва да използваш ДОС с поддръжка на NTFS, или да форматираш единия дял FAT-32 и да копираш инсталацията на него. После подкарай инсталацията от харда. Ако не стане, пиши каква грешка дава.

Ако нямаш работещ Windows, можеш да копираш инсталацията на харда през ДОС.

Друг вариант е да си вземеш от някой познат една USB кутия или преходник IDE -> USB и да включиш CD-Rom. Аз си взех от E-Bay един китайски преходник за осем долара с доставката. Неудобството е, че трябва да ползваш допълнително захранване от настолен компютър за CD-то.

П.П. Попадна ми една буутваща от USB версия на Partition Magic, но не съм я пробвал. Ако решиш да форматираш единия дял във FAT-32 мога да ти пратя линк към нея в ЛС.

Редактирано от Trifon73 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, на всички, проблема го реших:

- направих 4 дял на хард диска (фат32) primary, там копирах инсталационните файлове на уиндоса.

How to install win xp pro on labtop without CD and floppy

- Make bootable flash (win98 startup disk) copy and smartdrv.exe

- Copy on the flash driver partition magic

- Start part. Magig and create FAT32 partition – PRIMARY

- Copy on this partition install files

- Reboot from flash drive and load smartdrv.exe

- Go to \i386 and run winnt.exe

Редактирано от kossel (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.