Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със SAPPHIRE HD 4830 512MB GDDR

Featured Replies

Здравейте картата ми е на 2 седмици и имам проблеми с нея. По време на игра/Virtua tennis 3 , PES 2009/ ми се появяват /може и след 2,3...10минути/ се появяват черни и бели ленти, неправилни фигурки и това става много бързо.

скам да попитам и следното, досега съм пробвал само с драйвери на този сайт "http://www.amd.com/us-en/" , но вчера реших да изтегля ето това от тук -

http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php драйвера 8.12. И мисля че се държи по-добре, вчера го сложих и поиграх малко на ПЕС 2009 и нямаше проблеми, докато със старите драйвери от сайта на АТИ проблема си беше на лице. Какви ли не тестове правих и картата ми не забива, значи проблема е софтуерен. Ще се радвам да видя и вашето мнение по въпроса, вече втора седмица се занимавам с тази карта и много ще се радвам ако някой ми помогне.

Минавам тестовете на 3D mark, FureMark, макар че прави малко точки, според мен това се дължи на процесора.

Конфигурацията ми е следната:

Gigabyte GA 8I965P-S3,

Core2Duo E4300/1.9G/800/2mb box & Xigmatek HDT-S1283

Video Card: Sapphire HD4830 512MB GDDR3

2x2 A-DATA DDR2 800

320GB Seagate SATA2/16MB

Monitor: 19" BENQ TFT 93GS

Захранването ми е 400W Fortron Fsp400 12s

Артефакти са.Махни или намали клока видео картата.

• Автор
Артефакти са.Махни или намали клока видео картата.

Картата не клокната изобщо cool.gif

След като с 8.12 нямаш артефакти,не разбирам какъв е проблема?

При едната игра си остана проблем, пропуснах да го напиша това. cool.gif

Преинсталирай си играта след като си сменил драйверите..Ако пак се появят артефакти значи играта, която си изтеглил вероятно от някой торент на става.Изтегли си друг релийз

• Автор
Преинсталирай си играта след като си сменил драйверите..Ако пак се появят артефакти значи играта, която си изтеглил вероятно от някой торент на става.Изтегли си друг релийз

Проблема не е в това бе приятелю, със старата 7600GS си играех тези игри без проблем отново под виста.

Така е! Някои игри са оптимизирани за АТИ, други за "Невидия".

ООф,и аз със моята 7300 гт имам подобен пробелем,но преинсталрах драйверите и нямам проблем : ) .

Малко офтопик, но...

Ако кожодерите от Nvidia държаха по-ниски цените на картите си от висшия клас, то аз лично никога нямаше да мина на ATI!

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

Че са кожодери така си е ама не е нужно да се копува възможно най-новото .. от по старите модели също има няколко страхотни видеокарти, който могат да те искарат година-две без проблеми и без бъгове cool.gif

Както ти казаха преинсталирай играта!Ако го прави и на други игри в сервиза...

• Автор
Както ти казаха преинсталирай играта!Ако го прави и на други игри в сервиза...

Да много благодаря за помоща, щях ли изобщо да Ви питам подобно нещо ако не бях пробвал всичко - преинсталиране на Windows, игри, драйвери- всички абсолютно. Важното е че проблема си остава. cool.gif

И все пак някакъв съвет да ми дадете

Инсталирай си най-новия Каталист 9.3

П.П. Аз също имах проблем с артефакти (но не такива брутални като твоите де - изразяваха се в малки квадратчета по монитора по време на игра, който изчезваха след рестарт на компа) с моята HD4870 512 mb. Тя е на Palit и отзад има бутон за "турбо режим" и "нормален режим". При първия картата работеше на заводски клокната честота от 775 мгх. на ядрото и 1000 мгх. на паметта. При втория режим картата си бачкаше на базисните настройки от 750 мгх. и 950 на паметта.

Просто превключих картата на нормален режим и си я клокнах леко от самия Контрол Център и всичко заспа! cool.gif

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

• Автор
Инсталирай си най-новия Каталист 9.3

П.П. Аз също имах проблем с артефакти (но не такива брутални като твоите де - изразяваха се в малки квадратчета по монитора по време на игра, който изчезваха след рестарт на компа) с моята HD4070 512 mb. Тя е на Palit и отзад има бутон за "турбо режим" и "нормален режим". При първия картата работеше на заводски клокната честота от 775 мгх. на ядрото и 1000 мгх. на паметта. При втория режим картата си бачкаше на базисните настройки от 750 мгх. и 950 на паметта.

Просто превключих картата на нормален режим и си я клокнах леко от самия Контрол Център и всичко заспа! cool.gif

При мен май няма такова чудо.

При мен се получаваха такива проблеми с една игра точно като си сложих най-новия каталист.Пробвай с някой от тези 8.12 или 8.11.Аз съм с 8.12 и нямам проблеми

Как инсталираш новите драйвъри? Един мой познат, дето се има за много знаещ дори не маха старите драйвери... Махаш старите, прочистваш регистрите и тогава слагаш новите. Драйвери сваляй само от сайта на производителя.

Високите резултати не се дължат на процесора. Още повече, че е 4***... Ако нямаш сложи си един вент на кутията. може видеото ти да прегрява... Като сложих на мойта кутия вентилатор отзад температурите паднаха (на видео, дъно) с по 5 или 6 градуса, на харда с 8, на процесора с 4...

Най-вероятно картата ти загрява по време на игра.Провери и температурата когато започнат да се появяват артефактите.Ако е над 70-75 градуса пробвай с почистване на вътрешноста на компа от прах или намали разолюцията или опресняването на които си пуснал играта за да се товари по-малко картата.При мен имаше подобен проблем и го реших по този начин.

Редактирано от atkoat (преглед на промените)

Най-вероятно картата ти загрява по време на игра.Провери и температурата когато започнат да се появяват артефактите.Ако е над 70-75 градуса пробвай с почистване на вътрешноста на компа от прах или намали разолюцията или опресняването на които си пуснал играта за да се товари по-малко картата.При мен имаше подобен проблем и го реших по този начин.

Със същата карта повече от 50 градуса не съм дигал, и то при тестов клок от любопитство. Радиатора си има медно ядро(цилиндър) и това беше една от главните причини да се спра на Сапфир. Кутията ми е сравнително малка с една допълнителна перка.

Аз бих посъветвал тест на друга машина, и ако има проблем в севиза.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.