Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

И аз се реших на овърклок (помощ)

Featured Replies

Здравейте!

В последните 2-3 седмици по-прочетох повечето теми в този раздел. Бидях интересни,мнения,решения и постижения.

И реших и аз да пробвам да видя какво може да се постигне с мойта "печка" biggrin.gif

Там е работата,че незнам от къде точно да започна въпреки ,че имам обща представа за нещата :yanim: ( не е ли по-добре някой да ти покаже как стават нещата?) biggrin.gif

И така каква е конфигурацията:

Processor name Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Processor ID x86 Family 6 Model 23 Stepping 6(9макс)

Corsair TwinX XMS2 (4x1GB), DDR2 PC2-6400 (800), 240 Pins, Non-ECC Unbuffered, CAS 5-5-5-18, DHX 1.8 волта

DirectX version 4.09.00.0904

Video RAM 512 MB

Windows version Windows Vista (6.0.6001)

Regional settings English United Kingdom

Windows language English United States

Last check for driver updates Apr 1 2009 3:35PM

Video controller

1. Name NVIDIA GeForce 9600 GT

Adapter RAM 512.00 MB

Video processor GeForce 9600 GT

Availability Running or Full Power

Caption Hitachi HDP725032GLA360 ATA Device

Description Disk drive

Capabilities Random Access

Supports Writing-SMART Notification

Manufacturer (Standard disk drives)

Model Hitachi HDP725032GLA360 ATA Device

Size 320 GB

PSU - 550w Corsair VX Series PSU, ATX, PS/2, 5 year Warranty

Bios

1. Name BIOS Date: 02/25/09 14:39:04 Ver: 08.00.14

Manufacturer American Megatrends Inc.

Version A_M_I_ - 2000925

BIOS Date: 02/25/09 14:39:04 Ver: 08.00.14

BIOS Date: 02/25/09 14:39:04 Ver: 08.00.14

Release date Feb 25 2009

SMBIOSBIOSVersion 2001

SMBIOSMajorVersion 2

SMBIOSMinorVersion 5

Bios features ISA is supported

Base Board

Manufacturer ASUSTeK

Product P5Q DELUXE

Version Rev 1.xx

Is hosting board True

ОС:Vista 32-bit SP1 home premium OEM

И снимки от БИОСА:

Ако ви трябва още инфо само кажете.

П.С:Не са изключени енерго-спестяващите функции!

Редактирано от cardamin (преглед на промените)

Първо ресетни биоса, от последното меню става - bios defaults. После пак дай шот от CPU-Z. Може и флаш да се наложи първо. Но да видим шота. Че нещо не у ред.

Първо ресетни биоса, от последното меню става - bios defaults. После пак дай шот от CPU-Z. Може и флаш да се наложи първо. Но да видим шота. Че нещо не у ред.

Наред е просто е пуснат енергоспестяващия режим и така променливо бута и вдига множителя и херзите.

Наред е просто е пуснат енергоспестяващия режим и така променливо бута и вдига множителя и херзите.

Не е точно така :yanim:

Виж процесора и виж показателите. На множител 6 е 2000 мегахерца, на множител 9 е 3000мхз. Проблема е че не работи на 1333 шина, затова го карам да прави тези гимнастики.

Освен това в къщи със със същия звяр.

Цъ, не :yanim: Ако е в ред, на Bus speed на шота трябва да показва 333 ! Задай първо на Биос Defaults настройките дай шота тук ( както ти казаха вече).

• Автор

Да така е ето:

Имам и такъв инструмент:

след малко ще вида и БИОСА за defaults.

Значи този процесор има два режима: множител по 9, първата снимка от поста над моя, и множител по 6, втората снимка.

А онова от първия пост на автора не би трябвало да се получава в нормални условия. Ако можеш да обясниш как е станало?

Нещо не те разбирам. На последния ти шот е както трябва. Явно ще трябва да ги спреш тези програми като почнеш да клокваш, за да избегнеш евентуални проблеми.

• Автор

Деинсталирах тая програма за енергята.

мисля ,че вече на какво да пречи.

биос на auto(default)

може да се започва.

Според мен следва да се прочете малко по темата за клока (cardamin) а и освен това уебата е пълна с материали за готови, наточени вече подобни дъна и процесори, само пренасяш данните, ето един с 8500, мързи ме да търся точно съвпадение но разликата е минимална, идеята е важна - цък

• Автор

Добре ,аз ще го пренеса симуте от линка, обаче какво става с паметта, северния мост.Какви честоти,множители.трябва ли да се променят таймингите на паметта.

мога да копирам:

CPU Ratio setting -9.0

FSB Frequency-333Mhz

PCIE Frequency -100MHz

FBS Strap to NB -333MHz

обаче трабва ли да пипам по паметта? и как?

сложих ги на:

CPU Ratio setting -9.0 1.328волта 3999.4MHz

FSB Frequency-444Mhz

PCIE Frequency -104MHz

FBS Strap to NB -auto-MHz

Rated FSB стана на 1775.6МHz (не сам го пипал)

И нищо честотата пак се качва(3999MHz) и пада(2664MHz) когато си иска. немога да разбера какво става.

Редактирано от cardamin (преглед на промените)

Не разбрах само какво си чел,след като задаваш такива въпроси.Опитай да прочетеш това ,написано е грамотно на български.Предлагам след това,ако имаш практически въпроси,да пишеш пак.

• Автор

Ето един резултат, но мисля че може още:

Ще пробвам на 5.0GHz процесора.

Не си писал с какъв охладител си (ако си с бокс направо не се занимавай щом имаш само обща представа)?Внимавай с честотите и тока дето му подаваш да не останеш без процесор !!!Вземи и прочети матерялите дето хората са се мъчили да напишат и да ти ги предложат и след това питай :offtopic_s:

• Автор

Хех,че аз ако взема да търся всякаква информация относно овърклока и да я науча !? И от обща представа,която имам да стана "разбирач". Какъв ще е смисъла да пиша тема и да задавам въпроси.След като ще знам всичко.

Аз ще изгубя много повече време, отколкото някой от вас да обясни с няколко изречения как се започва.Началните стойности с които може да се започне, и поредността на компонентите.

БЛАГОДАРЯ на всички които си дадоха мнеията и споделиха "знания".

Модераторите БИХТЕ ли изтрили темата моля!

Прочети тази тема.

Overclock на Intel/Core2Duo/памети/дъна - тази също, малко по-нагоре се намира. Важното в случая е да клокваш асинхронно, т.е. 7.Множителя FSB:DIMM слагаме на 1:1... преставаш да го спазваш вече и минаваш на: 14. ...След като установим,че системата е стабилна ( дори и с цената на многочасови тестове),можем да се захванем с клок и на паметта -понижаване на таймингите и ..защо не,увеличаване на множителя FSB:DIMM.При клока на

паметта не бива да забравяме, че дори и малко понижение на честотата на системната шина и като следствие и понижаването на честотата на паметта, може да се отрази положително на понижаването и на таймингите , което пък от своя страна ще увеличи производителноста....

В ето тази тема можеш да видиш какво е постигнато с процесор като твоя и как. Та да се ориентираш.

/// Ако ТИ не желаеш да се научиш, няма как да стане. Грешка - има: отиваш и си плащаш да ти го клокнат.

/// Досетил си се надявам се да клокнеш компютър не е като да имаш хладилник Снайге и да обясняваш по телефона на някого как да пусне хладилник Горени. Не че е невъзможно, просто е висш пилотаж, т.е. доста извън границите на настоящата тема.

Хех,че аз ако взема да търся всякаква информация относно овърклока и да я науча !? И от обща представа,която имам да стана "разбирач". Какъв ще е смисъла да пиша тема и да задавам въпроси.След като ще знам всичко.

Аз ще изгубя много повече време, отколкото някой от вас да обясни с няколко изречения как се започва.Началните стойности с които може да се започне, и поредността на компонентите.

БЛАГОДАРЯ на всички които си дадоха мнеията и споделиха "знания".

Модераторите БИХТЕ ли изтрили темата моля!

Здравей, ако си мислиш че някой ще ти каже давам пример "Това там на третия ред кадето пише FSB го сложи на 314, онова там на четвъртия ред на еди колко си" жестоко се лъжеш!

Трябва да поемеш доза риск и сам да определиш възможностите на твоя процесор, също така трябва и да се прочетат важните теми за Overclock на Intel/Core2Duo/памети/дъна, ако неможеш да разбереш много от прочетеното не се захващай!

:speak: Четенето е задължително по една единствена причина-ако някой ти пише какво да правиш стъпка по стъпка без да вижда какво точно правиш,а ти го следваш без да знаеш какво точно правиш,в момента,когато нещо се ос..ре,ти оставаш без водач в критична ситуация.А напълно възможно и без процесор,дъно,видео,или паметти.Продължавай да си мислиш,че не ни пука за теб,но истината е,че това става,защото всъщност ни пука...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.