Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с windows xp

Featured Replies

Хора имам сериозен проблем ! След като си преинсталирам компютъра работи 1-2 дена и след тоша като го вклююа и стига до това по долу и след това неправи нищо ... стига до тук и спира всякаква дейност... Пробвал сам със Last Known Good Confuguration със Recovery Console нищо не помага ... Единственото е да го преинсталирам и след ден се получава същото ! Помогнете моля !post-228168-1240162396_thumb.jpg

Редактирано от dragozow
Редактирано заглавие (преглед на промените)

Хора имам сериозен проблем ! След като си преинсталирам компютъра работи 1-2 дена и след тоша като го вклююа и стига до това по долу и след това неправи нищо ... стига до тук и спира всякаква дейност... Пробвал сам със Last Known Good Confuguration със Recovery Console нищо не помага ... Единственото е да го преинсталирам и след ден се получава същото ! Помогнете моля !post-228168-1240162396_thumb.jpg

Това и без да са инсталирани никакви други програми ли става ?

• Автор
Това и без да са инсталирани никакви други програми ли става ?

Еми инсталирам само най-нужните програми - драйварите , winamp i mozilla (помеждодругото пробвах го с 2-3 windows-a едно и също става )

Мисля, че става дума за някакъв проблем с драйверите на някое устройство, например мрежова карта или видео. Или проблем със самия хардуер на това устройство. Откриването му е общо взето мръсна задачка, опитай в блокирало състояние да махнеш мрежовата карта и да видиш дали ще запали. Опитай в сайф моде да го пуснеш и разгледай еррор лога. Елиминирай излишната периферия, ако има такава, някакви принтери, флашки и подобни, колкото се може по-малко допълнителни неща. евентуално пробвай с нова инсталация с ново, доказано чисто копие на Уин-а и последни драйвери на всичко хардуери от сайтовете на производителите им. Това е sad.gif

Откриването му е общо взето мръсна задачка, опитай в блокирало състояние да махнеш мрежовата карта и да видиш дали ще запали.

Извинявай, нали не искаш да кажеш да извади картата при включен компютър ?

• Автор
Мисля, че става дума за някакъв проблем с драйверите на някое устройство, например мрежова карта или видео. Или проблем със самия хардуер на това устройство. Откриването му е общо взето мръсна задачка, опитай в блокирало състояние да махнеш мрежовата карта и да видиш дали ще запали. Опитай в сайф моде да го пуснеш и разгледай еррор лога. Елиминирай излишната периферия, ако има такава, някакви принтери, флашки и подобни, колкото се може по-малко допълнителни неща. евентуално пробвай с нова инсталация с ново, доказано чисто копие на Уин-а и последни драйвери на всичко хардуери от сайтовете на производителите им. Това е sad.gif

Драйверите който инсталирам са за дъното а те са най-новите , тръгва във safe mode но никви errors не показва . пробвах s command prompt да намеря грешки но ненамира никакви !

пробвах и със boot-programs но не помага ..... ето преинсталирах го в сряда и работеше до неделя безотказна и като се прибрах и го включих стана същото ...

Аз пък мисля че е проблема е хардуерен, и наи вече се съмнявам в хадра ти. Някакви страни звуци да издава, от колко време го имаш този комп, каква марка ти е харда. Ако е ExelStor направо го вади и го мятаи на кофата. Пробваи да го тестваш с някаква програма харда. Друга вероятност е ако няма добор охлаждане, примерно някои вентилатор да е запелак и да се вари бавно или изобщо да не се варти.

• Автор
Аз пък мисля че е проблема е хардуерен, и наи вече се съмнявам в хадра ти. Някакви страни звуци да издава, от колко време го имаш този комп, каква марка ти е харда. Ако е ExelStor направо го вади и го мятаи на кофата. Пробваи да го тестваш с някаква програма харда. Друга вероятност е ако няма добор охлаждане, примерно някои вентилатор да е запелак и да се вари бавно или изобщо да не се варти.

Няма никакви странни звуци . компа ми е 2-3 години вече а харда ми е : Samsung Sata 80 gb :mark:

Тествай харда, освен това кутията вътре чиста ли е? Вземи и избърши прахоляка, ако не е. Изкарай и вкарай кабелите на харда. Но почисти всичко първо!

тук идва интересно .. днес се опитах да го тествам и след като дадох chekdisk той заби на 13 % на Stage 1 пробвах няколко пъти и пак стана съсщото следващия моменто го рестартирах и отново стана същия проблем и тряваше да го преинсталирам на ново и като го преинсталирах сканирах успешно и пишеше : 8kb bad clusters

А почистена ли е щайгата?

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Няма никакви странни звуци . компа ми е 2-3 години вече а харда ми е : Samsung Sata 80 gb :blink:

Определено симптомите са за проблем с хард диска. Ако има начин да пробваш с друг хард ще и най-добре. И ако е възможно да не е Самсунг. Изобщо защо си избрал такъв хард. Тази марка правят телевизори и монитори, все си мисля, че хардовете не им се отдават. По принцип като избираш хардуер е важно да "робуваш" на марките, т.е. като ще взимаш нещо - да е от реномиран производител и с традиции в производството на даден компютърен компонент.

• Автор
Тествай харда, освен това кутията вътре чиста ли е? Вземи и избърши прахоляка, ако не е. Изкарай и вкарай кабелите на харда. Но почисти всичко първо!

тук идва интересно .. днес се опитах да го тествам и след като дадох chekdisk той заби на 13 % на Stage 1 пробвах няколко пъти и пак стана съсщото следващия моменто го рестартирах и отново стана същия проблем и тряваше да го преинсталирам на ново и като го преинсталирах сканирах успешно и пишеше : 8kb bad clusters

Определено симптомите са за проблем с хард диска. Ако има начин да пробваш с друг хард ще и най-добре. И ако е възможно да не е Самсунг. Изобщо защо си избрал такъв хард. Тази марка правят телевизори и монитори, все си мисля, че хардовете не им се отдават. По принцип като избираш хардуер е важно да "робуваш" на марките, т.е. като ще взимаш нещо - да е от реномиран производител и с традиции в производството на даден компютърен компонент.

Просто беше конфигурацич по поръчка но тогава не разбирах много от компютри ( не че сега разбирам biggrin.gif)

Просто беше конфигурацич по поръчка но тогава не разбирах много от компютри ( не че сега разбирам biggrin.gif)

Еми попринцип да често я чистя но лично аз смятам че проблема е в харда .. но нямам посока в която да го търся

erko, досега стана дума за евентуален проблем с харддиска. Има тулче: HUTIL (The Drive Diagnostic Utility) на Samsung и с него може да провериш за грешки по харда. HUTIL работи от флопи или от CDROM. Линк: HUTIL. Надявам се грешките по харда, ако има такива, да са логически. След като пуснеш HUTIL пробвай да инсталираш Windows с Quick Format, без да го прекъсваш.

• Автор

btw разархивирам и качвам директно на диска и след това рестарт и бутване от диска ли ? ще пробвам но давайте и други предложения

btw разархивирам и качвам директно на диска и след това рестарт и бутване от диска ли ? ще пробвам но давайте и други предложения

Не. На линка, който ти дадох има инструкция за работа с HUTIL. Ако нямаш флопи, направи CD от ISO файла на Hutil210.iso(For CD ROM Drive). За препоръчване е да изпечеш това ISO на CDRW. После стартираш (boot) с този диск и действаш. Аз ти препоръчвам (по спомени) по-дългия тест. Имах подобен проблем със Samsung HDD преди година-две и го оправих точно с HUTIL. Но при мен имаше логически лоши сектори. Надявам се и при теб да е така.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

ще пробвам но давайте и други предложения

Като правиш прясна инсталация, запазваш ли някакво инфо върху друг дял? Пробвай да направиш пълен формат на целия хард, после наново да създадеш партишъните и тогава да инсталираш. След това не включвай една седмица интернет да видим дали пак ще ти се появи проблема.

Като правиш прясна инсталация, запазваш ли някакво инфо върху друг дял? Пробвай да направиш пълен формат на целия хард, после наново да създадеш партишъните и тогава да инсталираш. След това не включвай една седмица интернет да видим дали пак ще ти се появи проблема.

Хм, според мен е точно обратното. Първо би трябвало създават дялове на HDD, после формат. Не разбрах защо е необходимо да се форматира на ниско ниво, ако това означава "пълен формат". И то при положение, че има лоши сектори на HDD, пише по-горе. A това за изключването на нета за седмица също не го разбрах, да не би да става дума за хакери? Според мен това предложение е загуба на време.

Според мен при лош сектор на HDD е по-добре да се използват сервизните инструменти от производителите на харда. В случая за това HDD това е точно HUTIL на Samsung, защо да не се пробва? Обаче след като HUTIL отстрани лошите сектори, няма как да не се започне отначало - създаване на дялове и после формат и инсталация отначало. Преинсталацията не е възможна.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Имах в предвид да изтрие дяловете и да ги създаде наново. След това да направи пълен формат, а не бърз. Лошите сектори, които му дава от scandisk-а силно вероятно са логически, т.е. с пълния формат ще се оправят. Разбира се и диагностик туула на самсунг би помогнал, но вероятността да стане и без него е голяма, т.е. само ще загуби време. Изключването на нета го предлагам защото причината на проблема най-вероятно е вирус, който си чака кротко на другия дял на харда.

• Автор

дотук нищо не см правил и вече 2-3 дена работи без проблем .. но едва ли това е решението

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.