Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Холандско-XP...(съвет)

Featured Replies

Ми ти като знаеш холандски значи имаш 99 евро да си платиш за нова ОЕМ версия на ХП без да ти трябва да знаеш нищо или почти нищо. В магазина в който ще ти я продадат може и да ти я инсталират за някое и друго евро и така, що да се мъчиш с неща които не те влечат особено?

Обаче ако те е прихванала холандската скъперническа болест, тогава не знам.

Тука някой пишат по енерция . ОЕМ версия драги ми форумецо е платена от производителя на въпроосния лаптоп и е включена в цената на лаптопа и вече като я има платена веднъж защо трябва да я плаща пак обикновния клиент.

Ми за да му я инсталират в магазинчето, там ще продават за 99 евро ОЕМ пълна версия т.е. не му трябва да е имал преди това Уин 98. Ако я купи някъде от голям магазин (ако е останала) в кутия ще е Retail и ще е много по-скъпо и никой няма да иска да се занимава да му я инсталира.

А това което му е инсталирано в лаптопа може и да е с общ номер който са го сложили заводски на хиляди компютри. Ако не си е запазил лепенката с втория номер който отговаря на лиценза, няма нищо да стане.

А ти що така си мислиш че са ти ясни повече, от колкото на мен, холандските въпроси след като аз живея в държава където холандският е един от официалните езици ( другите два са френски и немски)?

Ми за да му я инсталират в магазинчето, там ще продават за 99 евро ОЕМ пълна версия т.е. не му трябва да е имал преди това Уин 98. Ако я купи някъде от голям магазин (ако е останала) в кутия ще е Retail и ще е много по-скъпо и никой няма да иска да се занимава да му я инсталира.

А това което му е инсталирано в лаптопа може и да е с общ номер който са го сложили заводски на хиляди компютри. Ако не си е запазил лепенката с втория номер който отговаря на лиценза, няма нищо да стане.

А ти що така си мислиш че са ти ясни повече, от колкото на мен, холандските въпроси след като аз живея в държава където холандският е един от официалните езици ( другите два са френски и немски)?

кой ти спори за холанските въпроси говорим за лиценц OEM който няма нищо общо с езика а с хардуера

а ако хп версията ти иска 98 не е ОЕМ а update и е (навремето я бях купил за 128 евро) но ОЕМ е платена на Бил от проиводителя още преди лаптопа да се е показал на ветрината на магазина така че защо ще в плаща пак

• Автор
Ми ти като знаеш холандски значи имаш 99 евро да си платиш за нова ОЕМ версия на ХП без да ти трябва да знаеш нищо или почти нищо. В магазина в който ще ти я продадат може и да ти я инсталират за някое и друго евро и така, що да се мъчиш с неща които не те влечат особено?

Обаче ако те е прихванала холандската скъперническа болест, тогава не знам.

Аз проблем нямам нито с Холандския нито с 99евро. :) но лаптопа е в България.И там ще се ползва за напред.

Но ти май не си прочел темата добре,та ако обичаш или кажи нещо по темата със по дружелюбен тон или, не се меси.

Плюс това от къде знаеш,че не ме влечът :sobbing: човек се учи цял живот.

Редактирано от stan.s (преглед на промените)

Здравей,

преди месец ми се наложи да преинсталирам ХР като стикера със серийния номер бяха за Уиндоус ХР хоум чешка ОЕМ, клиентът ме помоли ако мога да му сложа ХР обаче английска версия, като беше съгласен и на пиратска версия.

Реших че щом има вече закупен защо да му слагам пиратски... Имам различни Уиндоус-и (легални) и започнах инсталацията с английската версия, стигнах до серийния номер и безпроблемно мина, активацията също. На компютъра не му беше сменяно нищо по хардуера така че активацията на Уиндоус-а мина като по-мед и масло.

Така че си мисля че не би трябвало да имаш никакъв проблем с Холандски сериен номер на Английска версия на Уиндоус-а единственото условие е и двата да са ОЕМ и да са Хоум едишън.

Успех и поздрави.

П.С. Не се опитвай да слагаш ЛИП (езиков пакет) на различен от английски Уиндоус - става малко мазало (поне с чешките Уиндоус-и ми се е случвало 2х)

Здравей,

преди месец ми се наложи да преинсталирам ХР като стикера със серийния номер бяха за Уиндоус ХР хоум чешка ОЕМ, клиентът ме помоли ако мога да му сложа ХР обаче английска версия, като беше съгласен и на пиратска версия.

Реших че щом има вече закупен защо да му слагам пиратски... Имам различни Уиндоус-и (легални) и започнах инсталацията с английската версия, стигнах до серийния номер и безпроблемно мина, активацията също. На компютъра не му беше сменяно нищо по хардуера така че активацията на Уиндоус-а мина като по-мед и масло.

Така че си мисля че не би трябвало да имаш никакъв проблем с Холандски сериен номер на Английска версия на Уиндоус-а единственото условие е и двата да са ОЕМ и да са Хоум едишън.

Успех и поздрави.

П.С. Не се опитвай да слагаш ЛИП (езиков пакет) на различен от английски Уиндоус - става малко мазало (поне с чешките Уиндоус-и ми се е случвало 2х)

къде го намери тоя инсталациония ОЕМ :sobbing::);)

• Автор
Здравей,

Успех и поздрави.

Това означава ли ,че ако има добавена RAM примерно,може и да не се активира?

Ще се активира, само това не е достътъчно за отказ.

къде го намери тоя инсталациония ОЕМ :gift::bye1:;)

Ми в магазина за компютри, къде искаш да го е търсил?

Или още по-вероятно от клиенти които са му дали да си направи копие от тяхните ОЕМ оригинални дискове.

къде го намери тоя инсталациония ОЕМ :gift::bye1:;)

Имам различни Уиндоус-и (легални)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.