Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпросче за Windows

Featured Replies

Въпроса ми се състои в това: Мога ли да преинсталирам Windows-а ако компютъра ми е още в гаранция и съм го купил с операционната система. Общо въпроса ми е операционната система влиза ли в гаранцията на параметрите на компютъра?

Естествено, че можеш. Ако искаш само за това го използвай, в офиса имахме един стажант, който правеше на служебния комп на който го бяхме сложили по две преинсталации на ден laugh.gif И пак не можа да се научи ама ще го пазиме в тайна...

Хардуерната гаранция не трябва да се бърка с условията на гаранция и поддръжка на ОС-ма. Разбира се, ако установиш някакъв бъг или проблем имаш правото да звъннеш на Майкрософт България и да си търсиш правата. Ако е Лайнукс... не се сещам в момента към кого трябва да се обърнеш, зависи от модела и. А за всички хардуерни проблеми - към фирмата от където е закупен компа.

• Автор
Естествено, че можеш. Ако искаш само за това го използвай, в офиса имахме един стажант, който правеше на служебния комп на който го бяхме сложили по две преинсталации на ден laugh.gif И пак не можа да се научи ама ще го пазиме в тайна...

Хардуерната гаранция не трябва да се бърка с условията на гаранция и поддръжка на ОС-ма. Разбира се, ако установиш някакъв бъг или проблем имаш правото да звъннеш на Майкрософт България и да си търсиш правата. Ако е Лайнукс... не се сещам в момента към кого трябва да се обърнеш, зависи от модела и. А за всички хардуерни проблеми - към фирмата от където е закупен компа.

Мерси много, но ми казаха че гаранцията била и за операционнта система а като я преинсталираш вече не важала. Това възможно ли е да е вярно?

нищо не пречи да има такова условие

обърни се към продавача и/или приложените документи

Въпроса ми се състои в това: Мога ли да преинсталирам Windows-а ако компютъра ми е още в гаранция и съм го купил с операционната система. Общо въпроса ми е операционната система влиза ли в гаранцията на параметрите на компютъра?

Първо Виста ли е или е ХП?

Ако е второто извади му номера с Еверест и пробвай да видиш при новата инсталация дали ще го приеме за активация. Ако не го иска си върни старата на която си й направил копие записано на втория ти дял на твърдия диск.

Трябва и да са ти дали диск с който да си върнеш уиндоуза в начално положение ако не са ти дали стикер с лицензен номер за уиндоуза тия мошеници.

• Автор
Първо Виста ли е или е ХП?

Ако е второто извади му номера с Еверест и пробвай да видиш при новата инсталация дали ще го приеме за активация. Ако не го иска си върни старата на която си й направил копие записано на втория ти дял на твърдия диск.

Трябва и да са ти дали диск с който да си върнеш уиндоуза в начално положение ако не са ти дали стикер с лицензен номер за уиндоуза тия мошеници.

Windows-a е ХР но не са ми давали подобни копия на Windows-и или копия на други дялове

Ха ха ха, при днешните търговци, включително майкрософт има 2 графи "Взел съм" "Дали са ми". Ако не става с уиндоус сложи си убунту, върши същата работа (ако не играеш игри), но е безплатна и в някой отношения по добра. Сега съм си сложил убунту 9.04 като втора ос и трябва да ви кажа ако не беше линейджа щях да мигрирам на него. Просто наистина е отлична ОС.

никой не дава гаранция за софтуер - че той за 5 мин може да се осере с вируси и разни туулчета... специално за уин имаш право на няколко активации - 3 (ОЕМ лиценз) със серийния номер от лепенката ... от там нататък по телефона... на м$ България. ако нямаш лепенка и фактура не си с лицензен уин и не си го купил - платил си за нелегална инсталация или са ти направили подарък... а колкото до серийния номер - има 2 вида winxp - VLK (в нета само такъв се намира по торенти разни щото не иска активация) и OEM (само тоя се продава с компютри и лаптопи) - серийните номера на единия не пасват на другия.

Редактирано от the professor (преглед на промените)

темата тук е Уиндоус - а това, че Убунту 9.04 финал е най-доброто дистро създадено досега, това никой не би го оспорил...

• Автор

Аз Windows не съм си купувал. Той ми беше сложен на компютъра когато си го купух, а колко е легален един бог знае.

Аз Windows не съм си купувал. Той ми беше сложен на компютъра когато си го купух, а колко е легален един бог знае.

Много глупаво си постъпил... Аз лично недоумявам от къде на къде гаранцията на хардуера ще е свързана с инсталираната ОС. Кой знае и какъв компютър са ти пробутали. А след като не си плащал за ОС, много ясно, че е нелегален Уиндоуса. Имаш ли го някъде черно на бяло това, че ти отпада гаранцията ако преинсталираш? Много ме съмнява... Кажи коя е фирмата.

• Автор

Ами фирмата е Информационни бизнес системи (IBS) град Велико Търново. От тук ми е компютъра, а колкото до гаранцията никъде не пише че windows-а влиза в гаранцията.

Въпросът не беше точно за уиндоус, а по скоро свързана ли е ОС с гаранцията. Ако не е, и не можеш да преинсталираш уиндоуса- слагай убунту. Няма какво да се занимаваш с разни търгаши и да ти побелее косата от разправий. Ако не играеш игри, и не ползваш някакъв специализиран професионален софтуер, покажи среден пръст на бате Били и си сложи убунту 9.04. Това е една много качествена дистрибуция, която дори аз който досега съвсем малко съм работил с линукс усвоих бързо. Гледам филми, слушам музика, свалям от интернет, пиша на оупен офис, ползвам скайп и айсикю, точно същото за което ползвам и уиндоус, разлика няма.

никой не дава гаранция за софтуер - че той за 5 мин може да се осере с вируси и разни туулчета... специално за уин имаш право на няколко активации - 3 (ОЕМ лиценз) със серийния номер от лепенката ... от там нататък по телефона... на м$ България. ако нямаш лепенка и фактура не си с лицензен уин и не си го купил - платил си за нелегална инсталация или са ти направили подарък... а колкото до серийния номер - има 2 вида winxp - VLK (в нета само такъв се намира по торенти разни щото не иска активация) и OEM (само тоя се продава с компютри и лаптопи) - серийните номера на единия не пасват на другия.

Има поне пет (5) типа операционни системи по спецификацията на М$. Поне пет !

Уин-а си има гаранция и условия на ползване и какво ли не ам никой не чете - цък и цък - само примерчета. Активациите.. само някои типа подлежат на активация. Но си прав за това, че трябва да има фактура и стикер, предполага се, че е ОЕМ.

Гаранцията за хардуера или за самия комп няма нищо обшо с ОС-а. Преинсталираш колкото си искаш, написал съм го ясно в първия пост. Щом няма документ за Уин-а - си слагаш каквото си искаш и колкото пъти. Достоверността не се доказва с валидация на текущото копие или сериен номер - я колко сме много легалните копия в България - само с документи става номера :inlove1:

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Здравейте! Имам лаптоп Тошиба с Виста ! Пролемът ми е , че както си работеше нормално изведнъж ми изчезнаха вичките икони и болната лента където е Старт меню все едно ми е забила рестартирам го и пак същата работа излиза ми декстопа лентата стой все едно е забила когато щтракна ми излиза да затворя ! нито икони нито програмите зареждат нищо просто един бежов екран и Старт меню където немога да вляза !

Ако някой звае как д аси го оправя да пише!

Мерси много, но ми казаха че гаранцията била и за операционнта система а като я преинсталираш вече не важала. Това възможно ли е да е вярно?

Това не може да е вярно. Даже някъде четох, че закупили компютри с Уиндоус съдят Майкрософт да им върне дадените пари за ос-ма.

Ехааа и индианците ги почнаха виж тук.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.