Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся една книга, но й забравих името

Featured Replies

Търся книга, чието име не знам. В книгата се разказва за извършени компютърни престъпления (истински случаи). Главите са нещо като разказ от първо лице от извършителя като обяснява как е получавал достъп до целта си с няколко телефонни разговора и добре изиграни роли при заблудата на жертвите си. Доколкото знам, книгата не е българска, но би трябвало да има превод на български. Извинявам се, ако вече има такава тема. :)

Идва ми на ум само Дан Браун - Цифрова крепост

ма се съмнявам малко.. 

• Отговори 56
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ники здравей!

Ако това ще ти е втората книга, която ще си прочел, можеш ли да си "спомниш" заглавието на първата?

Стана ми интересно, можеш ли да ми отговориш?

Извинявам се, че се намесвам, но да четеш книги според мен е най-интересно. Придобиваш представа за миналото, всичко ти става интересно и с голямо вълнение четях книги. Дори сега, когато племеника ми идва на гости, аз проявявам инициатива да му чета книжки за лека нощ! Мисля, че Никито в момента е 8 клас? Ако за 8 години е прочел само една книга, не ми се мисли как ще се развива за в бъдеще. Да не говоря пак за матурите, които трябва да държи!

П.п. Нищо лично нямам към тебе Ники!!! Но мисля, че трябва да се стегнеш, ако знаеш преди какво ми беше държанието тук в форума и в реалния живоот, няма да ми повярваш. Но Благодарение на Стефан и още някой други колега, сега съм коренно различен. Може от време на време се държа, малко по свободно, но само пред познати хора!

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Извинявам се, че се намесвам, но да четеш книги според мен е най-интересно. Придобиваш представа за миналото, всичко ти става интересно и с голямо вълнение четях книги. Дори сега, когато племеника ми идва на гости, аз проявявам инициатива да му чета книжки за лека нощ! Мисля, че Никито в момента е 8 клас? Ако за 8 години е прочел само една книга, не ми се мисли как ще се развива за в бъдеще. Да не говоря пак за матурите, които трябва да държи!

П.п. Нищо лично нямам към тебе Ники!!! Но мисля, че трябва да се стегнеш, ако знаеш преди какво ми беше държанието тук в форума и в реалния живоот, няма да ми повярваш. Но Благодарение на Стефан и още някой други колега, сега съм коренно различен. Може от време на време се държа, малко по свободно, но само пред познати хора!

По повод твоя пост!

Всичко, което си написал е самата истина и аз съм много радостен, че ти стана съвсем различен човек. Радостен съм и за това, че във форум, съм успял да променя държането на човек , като теб! И се гордея с това. Гордей се и ТИ!. Колко много хора сега те уважават и говорите на различни теми! Ти си чудесно момче

По повод твоя пост!

Всичко, което си написал е самата истина и аз съм много радостен, че ти стана съвсем различен човек. Радостен съм и за това, че във форум, съм успял да променя държането на човек , като теб! И се гордея с това. Гордей се и ТИ!. Колко много хора сега те уважават и говорите на различни теми! Ти си чудесно момче

За което ще съм ти Благодарен за цял живот!!!

П.п. Аз спирам с спама, че да не накажат и теб зареди мен!!!

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

• 10 месеца по-късно...
на 18.04.2010 г.,, Стоби написа:

имаше един разказ на Хайтов- разказваше за това как овчаря води партийния секретар на селото да види как коча ухажва овцата, та белким секретаря да спре да завързва жена се за леглото за да прави секс с нея щото тя не му пускала. моля как се казваше разказа и от кой сборник разкази е

сборникът е ДИВИ РАЗКАЗИ, но не помня заглавието на разказа

• 9 месеца по-късно...

Привет.

Преди около 35 години четох "Гол от засада" на Хаим Оливер. Пак тогава прочетох и още една книга, за която имам спомен, че е нещо като продължение на предната. Но не съм убеден. Книгата е пак за деца. Пак става въпрос за махленски малчугани. Със сигурност си спомням, че сюжетът засягаше и едно математическо уравнение, което все не "излизаше". Май искаха да направят робот или нещо такова. Родителите на децата се бяха притеснили за тях и ги проследиха до едно помещение, където се събираха. Там, на една дъска, беше написано и уравнението. Единия баща беше математик и без да иска забеляза, че грешката в уравнението е замяната на един минус с плюс /или обратното/. И го поправи. Спомням си, че едното от децата "викаше" духа на някакъв бог Виншу Ндавинда /или подобен/ и всички го закачаха, но когато се върнаха - видяха поправеното уравнение.

Днес дъщеря ми прочете "Гол от засада" и много я хареса. Моля ако някой се сети нещо да пише.

• 7 месеца по-късно...
на 14.05.2009 в 18:19, go6o_kara написа:

Такам, такава тема не видях. И мисля че не подхожда за тук.

-----------------------------------------------------------------

Да видим какво си спомням от книгата, чел съм я преди няколко години:

-фантастика е

-поради някаква причина две групи се бият за нещо

-планетата на която се бият е някаква забутана, сборище на галактически боклук или нещо от сорта. На планетата се спускат по някакъв асансьор който от земята достига до орбита.

-всяка страна си намира бойци които да им помагат. "добрите" изнамериха едни самураи от древна Япония. До колкото помня героя се появи пред тях тъкмо когато се канеха да се самоубият<сепуко> на гроба на господаря си.

-----------

Друго засега не се сещам. Да уточня, основно ме интересува име и автор, може и без линкове за e-book.

Благодаря предварително на всички които имат по-дълга памет от мен :-)

Уилям Форсчън 
Гамбитът на убийците https
://chitanka.info/book/6027-gambityt-na-ubijtsite

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.