Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся една книга, но й забравих името

Featured Replies

Здравейте. Търся една стара книга - фантастика. Преведена е на български преди поне 15 години. Разказва се за пътуване във времето. Главният герой се върна много назад във времето за проучвания. Там срещна други пътуващи като него и като се прибра обрано се оказа че света е съвсем различен. Направи си няколко "екскурзии" и всеки път света беше все по-различен. В едната от реалностите най-силната във военно отношение държава беше Ватикана. След това стана нещо и започнаха цели армии да пътуват назад в миналото и да си устройват битки в персийския залив за нефта, който щеше да бъде открит много години напред в бъдещето. Ако някой се сеща за нещо подобно, моля да каже какво е заглавието и кой е авторът. :)

• 4 месеца по-късно...
  • Отговори 56
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз знам какво търся, но не знам колко е вярно дали има такива книги. Според тази Фейсбук-страница, книги има. Става въпрос за С.Т.А.Л.К.Е.Р. (не този на братя Стругацки), а за тия, които са по играта, или играта е по книгите, не знам... :D Въпроса е, че явно има книги, но никъде не намирам достатъчно убедителна информация за съществуването им. Някой знае ли дали наистина ги има, и ако има - очакват ли се и на българския пазар? Всеки който е играл играта S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl примерно, знае много добре, че ако сценарият на играта се напише на книга определено ще жъне успех сред любителите на фантастиката.

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Извинявам се, че пускам цяла тема, но от половин тодина издирвам под дърво и камък в нета една книга, която четох като дете през 1995/1996г. За уточнение - книгата не е моя. Взех я назаем, прочетох я, но забравих да си запиша името на книгата и на автора, мислейки, че скоро ще ги намеря в книжарниците, но не би.

В книгата се разказва за момиченце, изоставено от своите близки, за него се грижи един старец, който продава хартиени мелнички на децата. Действието се развива през 19 век във Франция. Живота на момичето е много труден.

Знаете ли коя е книгата?Предварително Ви благодаря за помощта! :wors: :wors: :wors:

Хайди ?
Не, историята в "Хайди" се развива в Швейцария. А тази история е въ Франция. Старецът се издържа, като продава хартиени мелнички на дечицата и пее една весела мелодийка, която си е измислил, за да привлече внимание, а момиченцето му помага. Помня, че автоорът беше мъж, но не помня мето, френско мисля че беше, някакво завъртяно и сложно..........книгата беше с красива корица............но и издателството не помня, за съжаление. :(

ъф за Хайди се сетих

ама тази твоята трябва да я разбера и аз, много обичам такива истории тъжни

може би защото все намирам себе си там...

И аз също. Ма в пустия нет няма никакво инфо. :(
  • 6 месеца по-късно...

Здравейте,

и аз търся една книга на български автор. Беше криминален роман, излезе на 2 или 3 части. Годината е някъде около 2000-2003. Май последната част я четох 2003. Нямам много спомени за съдържанието, но имаше една жена прокурорка, самотна майка, и братя близнаци, които са били част от специален отряд. Май почти нищо не се сещам, но може пък на някой да му се стори познато.

• 5 месеца по-късно...

Ако някой може да ми каже от коя книга е този цитат - http://24.media.tumblr.com/5d786a3e3bd7d783e8ad6851a465f28e/tumblr_mptsrnKgbP1rwpqpdo1_500.jpg ще му бъда адски благодарен!

От тази книга

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Намери ли книгата? Ето какво си спомням и аз. Самураите са 47те ронини.Май взеха само 46 единия остана ?? За орбиталния асансьор имаше подробно обяснение как точно работи, ама никои не знаел кои и защо го е построил точно на тази забутана планета. Става въпрос за някаква игра със залози с галактически размери, нашия човек я печели с измама и става неприлично богат. Май му помогна човека дал идея за играта математик някакъв??? Чел съм я много отдавна и неси спомням нито автора нито заглавието.

от всичкото което сте написали относно тази книга, аз се сещам единствено за една Гундам манга, адаптирана в няколко книги.

Където главният герои Бушидо мастер се мотае насам-татам из някаква галактика и се захласва по самурайският кодекс, води някакви битки и печели някакви пари,

за да може да изпълни своят морален дълг към ....не помня към кого във вселената, защото става все по-сложно в даден момент.

Търсете в тази посока, може тази книга да е една от адаптациите по тази манга серия. Беше много популярна през '90-те до към 2001-2002 - пораснах, а и децата пораснаха и не остава много време за манга.

Успех.

действието се развива някъде 2307-23ХХ година. демек е фикшън.

Редактирано от gloristo (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Търся една книга, която съм чел отдавна, но не помня нито заглавието, нито автора. Жанрът е шпионски трилър. Доколкото помня, главният герой е работил за американските (или английските) тайни служби. Било му е възложено да убие някакъв важен японски мафиот, който се е укрепил с охраната си в някаква планина в Япония. И нашият човек трябва да го направи заедно с негов колега - японец. Двамата проникнали в имението, и успели да убият мафиота. Но в боя с охраната американеца го пребили почти до смърт, и последното нещо, което помнел, е как отрязват с меч главата на японския му колега.После той лежи в болница, много трудно се възстановява, напуска службите, и почва да работи за себе си.Това е предисторията. Книгата започва с това, как героят е нает от някаква гръцка актриса да спаси сестра й от нейния съпруг, който я държи на един остров, в охранявана крепост. Той успява, и двамата бягат с лодка от острова. Но докато е на лодката, поглежда назад към брега, и сред хората, които го гонят, разпознава японския си колега, за който е мислел, че е обезглавен!После почва да го търси. Намира го, и установяват, че японецът си спомня абсолютно същото, което са преживели, но той едвам е оживял, а американецът е загинал в боя. Тръгват да разследват какво е станало, и попадат на някакъв голям международен заговор. Оказва се, че с някаква цел и на двамата са имплантирани фалшиви спомени.Спомням си още, че в края на книгата трябваше пак да убиват същия японски мафиот, но не помня какво стана ... :mad: .Ако някой се сеща за коя книга става дума, моля, да пише.

Не съм прегледала цялата тема и не знам, дали вече не си получил отговор на въпроса си, но за всеки случай... Дейвид Морел - "Петата професия". По-добре късно, отколкото никога ;)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте!Надявам се да ми помогнете. Търся заглавието на една книга за шахмат. Тя е малка по формат, но е дебела. Има черни корици и на предната корица е изобразена голяма бяла шахматна фигура, а над нея е заглавието на книгата. Заглавието и се състои от една дума с 10-12 букви. Мисля, че книгата е стара. Знаете ли поне как се казва?

Мисля, че е Турнирът на Матю Райли. И да не е, пак я прочети-невероятна е(като всички останали на Матю Райли). Става дума за Елизабет I като малка, криминале и трийлър с много забъркани истории. Действието се развива в Константинопол. 

• 2 седмици по-късно...

Здрасти, странното ми търсене е една игра, която почнахме с един приятел. Той ми разказа част от една книга, която аз трябва да намеря и прочета. Ето какво ми разказа:

Едно дете загуби куклата си. Разплака се. Главният герой, за да успокои детето й каза, че куклата й просто е отишла на разходка и че още утре ще получи писмо от нея. И така на другия ден отива с писмо, написано от него, но разбира се написано от куклата все пак и й го дава. И така седмици наред докато в някакъв момент просто решава да напише, че куклата си е намерила любим, и че не може вече да пише писма токова често.Много ще се радвам ако някой ми асистира в изнамирането на автора и самата книга.:) 

Здрасти, странното ми търсене е една игра, която почнахме с един приятел. Той ми разказа част от една книга, която аз трябва да намеря и прочета. Ето какво ми разказа:

Едно дете загуби куклата си. Разплака се. Главният герой, за да успокои детето й каза, че куклата й просто е отишла на разходка и че още утре ще получи писмо от нея. И така на другия ден отива с писмо, написано от него, но разбира се написано от куклата все пак и й го дава. И така седмици наред докато в някакъв момент просто решава да напише, че куклата си е намерила любим, и че не може вече да пише писма токова често.

Много ще се радвам ако някой ми асистира в изнамирането на автора и самата книга.

Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Brooklyn_Follies

П.П. Честно ли е да ползваш помощ :P

Редактирано от flare (преглед на промените)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Brooklyn_Follies

П.П. Честно ли е да ползваш помощ :P

Ами, което не е забранено е позволено. Целта ми е да намеря книгата и автора, условия как да стане това не сме уточнявали. Значи - честно е.  :)

Имам жокер, авторът е мъж. Публикувано изображение

Нали ти я казах вече коя е...Публикувано изображение

Търся една книга от 2001-2004 мисля някъде... на един журналист за корупцията и тайните игри във ФИФА..?

• 5 месеца по-късно...

Търся книга, чието име не знам. В книгата се разказва за извършени компютърни престъпления (истински случаи). Главите са нещо като разказ от първо лице от извършителя като обяснява как е получавал достъп до целта си с няколко телефонни разговора и добре изиграни роли при заблудата на жертвите си. Доколкото знам, книгата не е българска, но би трябвало да има превод на български. Извинявам се, ако вече има такава тема. :)

Стана ми интересно, моля отговорете! :)

П.П.Това ще е втората книга която ще съм прочел! :D

Стана ми интересно, моля отговорете! :)

П.П.Това ще е втората книга която ще съм прочел! :D

Ники здравей!

Ако това ще ти е втората книга, която ще си прочел, можеш ли да си "спомниш" заглавието на първата? 

Стана ми интересно, можеш ли да ми отговориш?

Не мисля, че е тя.

Ники здравей!

Ако това ще ти е втората книга, която ще си прочел, можеш ли да си "спомниш" заглавието на първата? 

Стана ми интересно, можеш ли да ми отговориш?

Моля само без много спам. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.