Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мотивът за вещиците в любовните романи

Featured Replies

Здравейте! В няколко романа съм срещала пресъздадена една и съща идея - главната героиня е смятана за вещица от местните хора. Обикновено тя е само лечителка или наистина има неестествени способности, но ги използва само за да върши добро. Главният пък не вярва в магии, залюбват се и т.н. Такива книги са "Среднощен бродник" на Ирис Йоханес и "Завоевателят" на Бренда Джойс.Преди малко започнах "Вещица" на Кристина Дод и тя също се очертава интересна. Чела съм и други подобни романи, но беше преди доста време и съм забравила заглавията и авторите им. Общото обаче винаги е било, че всички бяха много увлекателни. Можете ли да ми препоръчате други книги с подобен сюжет?

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Дам, често срещан сюжет, аз лично не му бях голям фен, до момента в който прочетох трилогията на Елизабет Лоуъл - "Най-силната магия", "Недокоснатата" и "Омагьосаните", промених си коренно мнението, в първата книга главната си е чиста лечителка, във втората и третата по-скоро става въпрос за чиста дарба, нз точно как да го определя,много хубави книжки препоръчвам ти ги! Друго което съм срещала е "Амеран" - там главната си я смятаха баш за вещица даже щяха да я горят, ама главния я спаси, книгата е от поредицата на Евразия. Аз за тези се сещам.

Аз се сещам само за "Розовата кула" на Валери Лорд, обаче тя определено не ми е от любимите, така че не ти я препоръчвам, тежичка е.

И в Пазителят на сънищата главната има свръхестествени способности, но по-скоро е ясновидка, общо взето в книгата присъства магичния елемент. Напомня ми с нещо Омъгьосаните. Много хубави книги са.

Аз много харесвам такива сюжети: Нора Робъртс има две такива трилогии Първата, която прочетох беше Танц във вуздуха, Небе и Земя, Среща с огъня - горещо ги препоръчвам, много са готини. Другата трилогия, която прочетох сега наскоро, защото си ги свалих от тук са Магьосницата, В плен на магията и Чародейна сила. Също са много готини книжки. Препоръчвам ги :speak:

Нора Робъртс-трилогията за ключовете на светлината,познанието и смелостта.Много митично,но самите героини не притежават свръхест. дарба.

А пък аз се сещам за Момичето от езерото на Емили Брадшоу и Магьосницата на Ани Картър от поредицата "Пламъкът на розата" :P

Аз се сетих за Грешницата, Ветровете на съдбата и Мрак преди зората, където лелята на Рея и сестра на Събрина има сънища-видения, когато главните герои ги грози опасност.А и Ейми от Малори има някъкви пречуствия ,които ги има в три книги от сагата - Твоята магия, Падаракът и Да се влюбиш в негодник. Засега за тези се сещам освен по-горе изброените. Аааа да има и още три Кръстоносецът, Целувка в нощта и След полунощт :huh:

• 1 месец по-късно...

Последните 2 книги които прочетох имаха засегнат мотива за вещиците- Амеран на Ж.Прюит Паркър и Самотникът и Лилията на Даян Робинсън

Последните 2 книги които прочетох имаха засегнат мотива за вещиците- Амеран на Ж.Прюит Паркър и Самотникът и Лилията на Даян Робинсън

Сега чета самотникът и лилията, но съм още в началото , ако има елемент на вещерство ще е интересно.

• 2 месеца по-късно...

Дааааааа, един от любимите ми сюжети, а толкова малко книги на български. И да ви кажа, на мен ми харесва повече думата "магьосница', отколкото "вещица". Пък ако този мотив е вплетен в история между викинги, нормани, англичани, саксонци, уелсци и т.н., за мен това е направо мечта.Публикувано изображениеАма нещо не можах да намеря други заглавия, освен посочените Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Дааааааа, един от любимите ми сюжети, а толкова малко книги на български. И да ви кажа, на мен ми харесва повече думата "магьосница', отколкото "вещица". Пък ако този мотив е вплетен в история между викинги, нормани, англичани, саксонци, уелсци и т.н., за мен това е направо мечта.Публикувано изображениеАма нещо не можах да намеря други заглавия, освен посочените Публикувано изображение

Дано да помогна - Викинг на Мейсън , Господаря на Вълците, Златната невеста, Робинята на викинга - древен гадател помага на главните.

Дано да помогна - Викинг на Мейсън , Господаря на Вълците, Златната невеста, Робинята на викинга - древен гадател помага на главните.

Ооооо, аз тези ги имам, трилогията дори доста отдавна и е една от любимите ми. Всъщност повечето от споменатите в тая тема ги имам. Явно на такава тематика няма много ПРЕВЕДЕНИ на бг.

Изобщо даже Публикувано изображение , могат да пускат глупости , но не и такива ,които наистина се харесват. Като се замисля чела съм още няколко..................Принцът на меча , също е много хубава и главната не на шега си имаше видения.

уф, и нея я имам. Явно съм изкупила всичко на такава тематика, което съм докопала Публикувано изображение

Аз токущо прочетох Вълче сърце на Саран Доусън. В нея се разказва за един народ владеещ магията. Те са потомци на старите богове и някои мъже от племето- само тези със светло сини очи имат способността да се превръщат във вълци. Главният е водач на народа. Интересна книга. Не става въпрос за вещици, но пак има паранормални нища.

Да не забравя и трилогията "Кръгът" на Нора Р.Там има и вещица, и магьосник, и всякакви чудесии.Е, и книгите са хубави,така че какво повече да иска човек?! За съжаление издаваните у нас подобни книги не са достатъчно.В белите държави има отделен паранормален жанр и съответната аудитория.

• 1 месец по-късно...

Мисля, че само Амеран - Ж.Прюит Паркър е книгата която съм чела с подобни мотиви.

Прочетох Омагьосанитена Елизабет Лоуел. Много интересна книжка. Преди време съм чела и Недокоснатата. Много увлекателно пише авторката. И от двата романа съм ного доволна. Втях е застъпена идеята за древните магьосници и хората със свръх естествени способности. Харесвами стилът и сюжетите.

Прочетох Омагьосанитена Елизабет Лоуел. Много интересна книжка. Преди време съм чела и Недокоснатата. Много увлекателно пише авторката. И от двата романа съм ного доволна. Втях е застъпена идеята за древните магьосници и хората със свръх естествени способности. Харесвами стилът и сюжетите.

Еми май не си прочела първата и най-хубавата от поредицата - за брата на Саймън, Доминик - "Най-силната магия", щом си харесала останалата част от поредицата, то в тази просто ще се влюбиш, препоръчвам ти я горещо :)

Свалила съм си я ,ама още не съм я почнала. Аз май все започвам отзад напред :)

• 3 седмици по-късно...

„Вещица" на Кристина Дод Нека и аз прибавя няколко книги към тези- "Целувка в нощта"-Невероятна и увлекателна. "Среднощен бродник"

• 3 седмици по-късно...

да ви препоръчам нещичко?"Докосването на ноща"на Карън Рафърти.Тя не е исторически любовен роман обаче много ми напомня. Арманд и Ариел са близнаци.Той е журналист и при едно разследване изчезва, сестра му е сигурна,че му се е случило нещо лошо и тръгва по следите му.Добира се до Лусиен които се оказва магьосник прогонен от сборището.Тя иска да намери брат си, а той да се върне в сборището и се започват едни..магии и други чудесии.Тя естествено се влюбва в него, пък нашия се кълне че никога няма да се обвърже със смъртна жена ама вътрешно му се ще!Абе края е интересен както и цялата книжка и наистина ми напомняше на исторически любовен роман само че действието се развива в нашидни и този път мъжа е вещер. ;)

Звучи доста интересно. Не можеш ли да я скенираш или пък да я снимаш с фотоапарат?

Звучи доста интересно. Не можеш ли да я скенираш или пък да я снимаш с фотоапарат?

Аз си я имам на компютъра ама непомня от де я дръпнах ..и мога да ти я пратя по skype намери ме leidar13

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.