Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

windows проблем

Featured Replies

Вчера вклучвам си компа и гледам не се вклучват никжи икони нито старт лента. Отидах да питам един мой приятел защо прай така компа той ми вика че е нещо от explorer.exe . Преинсталирах компа 4-5 пъти но като го рестартна пак става така .Ако някой случаино е имал такав проблем и го е оправил по някакав начин моля да ми каже как защото вече се отчаех. ;)

Сигурно е вирус! Пробвай такa:Натискаш едновременно Ctrl+Alt+Del И ти се отваря диспечъра за задачи(task manager). Избираш от горното меню файл(file) и после нова задача(new task) и в отворелия се прозорец пишеш explorer.exe и натискаш ОК. Това е , ако се оправи влизаш в старт меню и избераш изпълнение(run) и пишиш msconfig и после ОК ще се отвори един прозорец-отиваш на графа startup и там е показано кои програми се стартират, ако видиш някъква непозната програма и махни отметката за да не се стартира повече и готово!Ако не се оправи така значи тряя да си форматираш диска ! Успех!

Сигурно е вирус! Пробвай такa:Натискаш едновременно Ctrl+Alt+Del И ти се отваря диспечъра за задачи(task manager). Избираш от горното меню файл(file) и после нова задача(new task) и в отворелия се прозорец пишеш explorer.exe и натискаш ОК. Това е , ако се оправи влизаш в старт меню и избераш изпълнение(run) и пишиш msconfig и после ОК ще се отвори един прозорец-отиваш на графа startup и там е показано кои програми се стартират, ако видиш някъква непозната програма и махни отметката за да не се стартира повече и готово!Ако не се оправи така значи тряя да си форматираш диска ! Успех!

Ами той вече го е преинсталирал 4-5 пъти :P

Зависи как го е преинсталирал...Дали след формат или само като Repair/Upgrade.

А и не се знае дали релийза на Win-a му е читав или някой паразит не се е загнездил на някой от останалите дялове.

Например Virut заразява всички *.exe-та на всички дялове...

Като за начало направи това, което те е посъветвал gig93

Натисни Ctrl + Alt + Del и в Task Manager-a отиди на Processes => File => New Task (run...) => напиши explorer.exe => и натисни OK.

n98fsc9f790hsy9kb7qr.jpg

След това провери със следните програми, защото подозирам, че може да става въпрос за инфектиран userinit.exe

Сканирай със SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware

За SUPERAntiSpyware:

* стартирайте програмата

* кликнете бутонa Check For Updates

* след това изберете Scan Your Computer

* вляво изберете само дял C:, а вдясно изберете Perform Complete Scan

uyzl0vtwtjahyh3n4076.jpg

* кликнете Next и изчакайте да сканира

* кликнете Next, за да се премахнат намерените паразити и след това натиснете Finish

За Malwarebytes' Anti-Malware:

* стартирайте програмата

* придвижете до секцията Update и натисни Check for Updates

* след това отидете до категорията Scanner и избери Perform quick scan и кликни бутона Scan

* като приключи сканирането кликнете върху бутон Remove Selected (или ако е на български премахни избраните)

mbam.jpg

* ще се появи текстов файл,ако се наложи копирайте съдържанието му.

За Dr.Web CureIt:

*стартирайте програмата

*Натиснете клавиша F9 и направете следните настройки:

-В категория "Проверка" => придвижете до "Списък с изключени файлове".

Маркирайте ги всичките и изберете "Изтрий". Потвърди с "Apply".

27h3psrmr01c5t5sizka.jpg

-Придвижете до категорията "Действия". Приложете настройките от снимката и натисни "Apply".

6ezwrifdxe4ns2mhkub8.jpg

Пуснете пълна проверка на системата.

Ако не се зареди десктопа, направи следното:

Изтегли Avira AntiVir Rescue System 05/2009 (ако се наложи използвай компютъра на приятел/ка за целта)

Сложи празен диск в оптичното устройство и стартирай файла с двоен клик на мишката.

Натисни BURN CD.

rvjhm3ap9xu1twer66ah.jpg

Сега стартирай машината си и според това каква е дънната ти платка пробвай различни клавиши (най-често F1, F2, del) за да влезнеш в BIOS менюто и да направиш CD-ROM-а да е първо зареждащо устройство:

http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom

Поставяш записания диск на Avira Rescue CD в CD ROM-a и зареждаш от него.

Отиди на Configuration => и на Action at malware discovery сложи радиобутона на try to repair infected files

Засега не маркирай опцията rename files if they cannot be removed, защото ако заразените файлове са системни и след почистването/преименуването им Win-a може и да не зареди и да се наложи нова преинсталация.

l16yhux0ot6gjtfyg9np.jpg

След това отиди на Virus Scanner и избери Start Scanner.

ytsu77reoqjea2hhxfxn.jpg

• Автор

Значи тва с диспечер на задачите го правя давам нова зада4а пуска ми го но след 5-6 рестартирания като го пробвам ми дава ,,Windows исключи тази програма за да предпази компютара ви или нещо от сорта.Значи бях на виста нямах го този проблем но не мога да работя с нея затова я махнах.Сега ще пробвам с SUPERAntiSpyware и Malwarebytes' Anti-Malware

• Автор

Значи пробвах и трите метода ама без резултат ..... но направих две снимки на два ерора ето ги и тях :

56326385.png

91948969.png

Трябват ми още идеи как да го оправя .

Редактирано от GamesCreator (преглед на промените)

слагайте thumbnails бе деца.....

сложи си някой уин който не е събран от кол и въже......

Определено не ти е читав релийза...и ми се струва, че explorer.exe е "инжектиран" с някоя гадорийка.

Можеш да го сложиш в изключенията на D.E.P. (Data Execution Prevention), но не е препоръчително.

Все пак, ако успееш да се добереш до декстопа под Safe Mode, пробвай да деинсталираш всички теми и файлови мениджъри, които евентуално си инсталирал.

Стартирай командата Start => Run => sfc /scannow (слагаш инсталационния диск в оптичното устройство и натискаш Retry всеки път при появата на диалогов прозорец. Може да отнеме доста време и ще трябва търпение)

Пробвай да инсталираш всички кръпки и Service Pack-ове за Win-a.

От F-Secure имат едно рег. файлче което поправя щетите от зловреден софтуер точно за explorer.exe.

ftp://ftp.f-secure.com/anti-virus/tools/shellfix.reg

Можеш да провериш и с Gmer.

Но най-доброто и сигурно решение е намиране на читав релийз, форматиране на всички дялове и инсталиране на свежо копие на Операционната Система...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Като влезеш в замунда гледай за уиндоус в който няма инсталирани програми, не е пипан или поне е най малко пипания, защото много "майстори" си оставят ръчичките в барани релийзи.

• Автор

Значи аз че ще вляза ще вляза ама windows-a е professional и би трябвало да е супер с него . Бях сложел и един друг windows ама пак същото .Даже като остана с един windows около 2 дена и ми прай проблем rundll32 , не ще да ми включва квито и да било програми или процеси .А пък бях сложил kaspersky и ми вика че всички процеси са ми заразени explorer,rundll32,svchost,winlogon,smss и а имаше и други ама не се сештам кои бяха.А при инсталацията на някои игра да речем слага файловете и после ги трий ;) . Като се вклучва при bootscreen ми зарежда поне 10-20 минути . Друг дефект не мога да се сетя. Ама иначе на виста проблеми не ми прави.Ходех при специалист и той ми вика че проблема бил в софтуера а не в техниката и че според него трябва да се сменя харддиска. Не ми се дават пари за нов харддиск моля хелпвайте щото вече ми омръзна през ден да го преинсталирвам ;) .

Ходех при специалист и той ми вика че проблема бил в софтуера а не в техниката и че според него трябва да се сменя харддиска.

Аз при специалист, за който харддиска е софтуер, не бих ходил.

слагайте thumbnails бе деца.....

сложи си някой уин който не е събран от кол и въже......

Аз лично гласувам за това с двете ръце ;) само това ти е решението- да си купиш (свалиш) друг "Уиндолс" със SP3 препоръчително. Бозата се е вкиснала нещо

Редактирано от aqa_boy (преглед на промените)

Имам въпрос. Напоследъ

в Замунда излязоха много версии

на WINDOWS XP . Някой може ли да ми каже коя точно

да си истегля?

здр,искам да ви питам как да отворя ос от друга ос. в случия имам vista и искам от нея да отворя windows 7 (който е на сащия рс) и да работя в него .някой може ли да ми обясни как става ?

В един сайт четох, че когато инсталирам windows след първия рестарт на компютъра трябва да махна CD - то на Windows. Та въпроса ми е да го махам ли или да го оставя в DVD - то ?

В един сайт четох, че когато инсталирам windows след първия рестарт на компютъра трябва да махна CD - то на Windows. Та въпроса ми е да го махам ли или да го оставя в DVD - то ?

Мисля, че не бива да се прави нищо, за което не се изписва съобщение, че трябва да се направи.

Active Desktop се премахва лесно, но както и подозорах си си имал Virut.

Пусни няколко скенера за да се увериш, че си го изчистил от останалите дялове и форматирай системния дял и преинсталирай Windows...Най-добре всички файлове със следните разширения да бъдат изтрити от всички дялове - .exe/.scr/.htm/.html/.xml/.zip/.rar

*Не вкарвай флашки, защото заразата се предава и по нея.

*Вегнага след преинсталацията сложи всички актуализации за Операционната Система и качествен антивирусен пакет с последни дефиниции. (Вече можеш да си използваш флашките).

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.