Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Аз тамън на тези страници се отказах от тази книга миналото лято, ще разкажеш ли на две на три за какво става на въпрос, аз бях стигнала до там където главния отиде в пощата и разбра че е русокоска, това си спомням последно

Пете, пропуснала си ужасяващо готина книга. Имаш ли възможност, грабвай я за ушите и я дочети ;) Обожавам я, както и останалите книги, преведени на БГ от Арнет Лем. За съжаление са само 5 на брой. Не мога да не си задам въпроса защо нашите издателства издават само по 3,4 книги от такива култови авторки като Джули Гарууд и Арнет Лем, на които романите са просто превъзходни, а вместо това се скъсват да издават непрекъснато Джейн Фийдър, Конито (не че не я харесвам,ама ми омръзва едно и също cool.gif ) и какви ли не още дето се чудиш дали си заслужва книгата да си я купиш. ;) Или ще бъде поредното разочарование?

По този повод мога ли да попитам дали някой е чел последната книга на Джейн Фийдър "Дивата хризантема", издадена от Ирис дали си заслужава? Много се чудя дали да си я купя, т.к. тази авторка за мен е доста противоречива: както има страхотни романи, така някои от книгите й са смъртоносно разочароващи :no-no:

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

така. прочтох "Черната роза", много е интерсена, в никакъв случай не ми е била скучна. Давам й оценка 6 от 10 и ще обясня защо според мен: махам 1 точка, заради лошото отношение между героите (1-ва книга е много груба), но айде преживях го; -1 точка за ужасния превод (извадих си няколко неща: 1) Красива рокля — рокля, която можеше да я накара да се чувства красива когато я носи; 2) Тя чувстваше отвътре празна празнота ... - и това е само малка част от уникалните словосъчетания - цялата книга е така написана sad.gif ); и накрая минус още 2 точки, защото имаше едно изнасилване в миналото на главната героиня, заради което главния беше останал с впечатление, че тя нарочно му е изневерила и обиди, обиди, обиди ... и накрая дори не се изясниха по този въпрос!!! а уж това беше основния им проблем - това най- ме разочарова.

Иначе (то какво ли остана... ) книгата и хубава, бързо че чете, интересна е :angry22:

Чета в момента "Кръстът на Мориган"-страхотна книга!!!Умирам да си взема и другите 2.Особено последната за Мойра и вампира-смятам ,че Нора Робъртс е добър фантаст(или както мк се казва).Може да седне и напише доста добри фанта романи.Така се увлякох,че още непрочетена търся другите 2 книги!

Чета в момента "Кръстът на Мориган"-страхотна книга!!!Умирам да си взема и другите 2.Особено последната за Мойра и вампира-смятам ,че Нора Робъртс е добър фантаст(или както мк се казва).Може да седне и напише доста добри фанта романи.Така се увлякох,че още непрочетена търся другите 2 книги!

Има ги все още на книжния пазар, а ако не се лъжа май и тук са сканирани.Тъй като не обичам да чета на компа(а нямам принтер, пък и една книга си е доста) ако си същата като мен тичай да си ги купиш(преди 2 седмици се размотавах из Славейков и още ги имаше). Че като изчезнат от пазара иди ги търси после. Аз така и неуспях да си купя 2 от трилогията за Ключовете, къде ли не ги търсих. Накрая попаднах на само една от тях на безбожна цена. И ти препоръчвам да си вземеш и Кръвни братя, която е подобна на тази, която четеш, но вместо за вампири се говори за чудовища. Сега следя Град на демони кога ще излезе и ми е доста странно, че се бави толкова. Иначе трилогията Кръгът си е страхотна (аз нали съм си пристрастна, повече ми харесва от поредицата на Стефани).

По темата дочело ми се е нещо на Джоана Линдзи, но преди тов трябва да приключа някои учебникарски четива и почвам:speak:

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Има ги все още на книжния пазар, а ако не се лъжа май и тук са сканирани.Тъй като не обичам да чета на компа(а нямам принтер, пък и една книга си е доста) ако си същата като мен тичай да си ги купиш(преди 2 седмици се размотавах из Славейков и още ги имаше). Че като изчезнат от пазара иди ги търси после. Аз така и неуспях да си купя 2 от трилогията за Ключовете, къде ли не ги търсих. Накрая попаднах на само една от тях на безбожна цена. И ти препоръчвам да си вземеш и Кръвни братя, която е подобна на тази, която четеш, но вместо за вампири се говори за чудовища. Сега следя Град на демони кога ще излезе и ми е доста странно, че се бави толкова. Иначе трилогията Кръгът си е страхотна (аз нали съм си пристрастна, повече ми харесва от поредицата на Стефани).

По темата дочело ми се е нещо на Джоана Линдзи, но преди тов трябва да приключа някои учебникарски четива и почвам:speak:

Нямаше ги другите 2.Жалко.

Нямаше ги другите 2.Жалко.

Виж в нета дали има бройки, ако не и имаш желание аз ще ти ги взема и ще ти ги пратя.

Аз съм на четвъртата книга от минипоредичката Черния опал на Миранда Лий. Обще взето не е зле, но някакси имах по-големи очаквания. Книгите са общо 6, като в първата става въпрос за главните герои и после във всяка една се разказва за друга двойка от тяйното обкръжение, като паралелно с това се проследява и тяхната история. На моменти е доста интересно, но самите истории някакси много бързо почват и свършват. Нормално, при положение, че става въпрос за формат на Арлекин. На 150 странички няма как да проследиш две истории - основна и второстепенна. Досега имам чувството, че това е един роман, разделен и издаден на 6 части. Даже специално погледнах как са издадени на англ, но са си издадени поотделно. Но става за убиване на времето. biggrin.gif

Виж в нета дали има бройки, ако не и имаш желание аз ще ти ги взема и ще ти ги пратя.

Утре мисля да ги поръчам в една книжарница-там ме знаят :computer8: ,така че ще се уреди въпросът.Благодаря все пак за предложението.

Аз съм на четвъртата книга от минипоредичката Черния опал на Миранда Лий. Обще взето не е зле, но някакси имах по-големи очаквания. Книгите са общо 6, като в първата става въпрос за главните герои и после във всяка една се разказва за друга двойка от тяйното обкръжение, като паралелно с това се проследява и тяхната история. На моменти е доста интересно, но самите истории някакси много бързо почват и свършват. Нормално, при положение, че става въпрос за формат на Арлекин. На 150 странички няма как да проследиш две истории - основна и второстепенна. Досега имам чувството, че това е един роман, разделен и издаден на 6 части. Даже специално погледнах как са издадени на англ, но са си издадени поотделно. Но става за убиване на времето. biggrin.gif

На мен главния ми се стори супер гаден(от основната история),но пък съм ги чела преди сума години,та може и да греше.

На мен главния ми се стори супер гаден(от основната история),но пък съм ги чела преди сума години,та може и да греше.

Ами засега не блести със доброта, доста грубо се отнася със жена си, ама да видим, като ги прочета и останалите две, ще споделя впечатления. :)

Искам мнение :) ! Сега почвам да чета "Покори Нощта" и искам да знам дали си струва книжката? Повечето неща на Греам ми харесват ,но винаги има и по-една, две не толкова добри.

Искам мнение :rap: ! Сега почвам да чета "Покори Нощта" и искам да знам дали си струва книжката? Повечето неща на Греам ми харесват ,но винаги има и по-една, две не толкова добри.

на мен михареса :)

Ох,тези дни си дръпнах един маратон по четене.Прочетох "Романтична афера " на Аманда Куик(много интересна,леко крими),почнах трилогията "Кръгът " на Нора Робъртс и сега ми остава 3-та книга(надявам се и най интересна).Просто умирам от кеф.

Кажете че "Долината на мълчанието" е хубава,защото ще се побъркам в очакване да я прочета!!Не мога да повярвам,че чак сега ги прочитам!!

Препоръчвам ги на всеки,който обича вампири,магьосници и вещици.А,да не забравя и пътуване във времето!

Аз се запалих от един клип в интернет-мислех,че е откъс от филм,а то се оказа откъси от разл филми сглобени,за да разкажат историята на "Кръгът".Може да ви се стори забавен ,но ех,ех,ех-вече думи нямам.........

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Е размазах се от кеф!!! Една от любимите ми книги с любимият ми герой - Джералд Бътлър. :rolleyes: Благодаря ти peppinka. ;)

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Е размазах се от кеф!!! Една от любимите ми книги с любимият ми герой - Джералд Бътлър. ;) Благодаря ти peppinka. ;)

eeeeeeeeeeeeeex!

Ами засега не блести със доброта, доста грубо се отнася със жена си, ама да видим, като ги прочета и останалите две, ще споделя впечатления. :rolleyes:

Ехе май в момента четем едно и също :P даже аз вече приключих четенето на поредицата преди малко и много ми хареса,използвах почивния си ден за да я прочета цялата и малко от тази вечер,ако не стигнала до края искам да ти кажа,че главния в оснавната история накрая си променя държанието и осъзнава,че я обича,другите истории също ми харесаха,само,че както каза са много кратки,но това е положението ;)

Редактирано от margc (преглед на промените)

Ехе май в момента четем едно и също :P даже вече приключих четенето на поредицата преди малко и много ми хареса,използвах почивния си ден за да я прочета цялата и малко от тази вечер,ако не стигнала до края искам да ти кажа,че главния в оснавната история накрая си променя държанието и осъзнава,че я обича,другите истории също ми харесаха,само,че както каза са много кратки,но това е положението ;)

Знам аз, знам. И аз като Тихи не се стърпявам и прочитам надве-натри края. Сега съм на историята на Ава и Винс (номер 4) и мога да кажа, че засега най ми харесва като история. А края разлистих, защото ми беше интересно да узная чия дъщеря е Джема. Май се оказва на Селест, ама да видим. cool.gif

Аз пък тази вечер най-накрая реших да продължа четенето на "Магията на страстта" на Мери Спенсър. Не съм напреднала кой знае колко, но до момента съм приятно изненадана от свежия хумор на авторката. Отношенията на главния герой с чичо му са доста забавни, а като включим и вечно мотаещите се наоколо приятели на Люсиен... интересно си е. cool.gif Освен това от една страна го няма момента на влюбването (защото чисто и просто героите си се обичат, ама иди се оправяй с всичките недоразумения помежду им), но пък го има ефекта на "старата история", който също не е за изпускане. Ще видим как ще продължи.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Аз пък тази вечер най-накрая реших да продължа четенето на "Магията на страстта" на Мери Спенсър. Не съм напреднала кой знае колко, но до момента съм приятно изненадана от свежия хумор на авторката. Отношенията на главния герой с чичо му са доста забавни, а като включим и вечно мотаещите се наоколо приятели на Люсиен... интересно си е. cool.gif Освен това от една страна го няма момента на влюбването (защото чисто и просто героите си се обичат, ама иди се оправяй с всичките недоразумения помежду им), но пък го има ефекта на "старата история", който също не е за изпускане. Ще видим как ще продължи.

Аааа, много сладка книжка kiss.gif Бях я чела отдавна и нямах никакъв спомен за нея. Но когато я сканирах, се зачетох на няколко места и възбуди любопитството ми дотолкова, че веднага я грабнах да си я чета. И ооо, оказа се невероятно свежа изненада ;)

Аз пък дочетох с бясна скорост "Грешница на любовта" на Барбара Смит. Имам книгата повече от година, но заради анонса й не се решавах да я почна, т.к. не съм мазохистка. ohmy.gif Започнах да я чета мнооооого, мнооого предпазливо като предполагах,че във всеки един момент мога да се откажа от нея. Вече споменах, че главната е незаконна дъщеря на "жена от бранша" и маркиз, и само този факт ми стигаше да захвърля романа. Обачееее ... след 30-та страница направо не можех да я оставя. Така че според мен, много често анонса на книгите е доста подвеждащ :P

Аз пък дочетох с бясна скорост "Грешница на любовта" на Барбара Смит. Имам книгата повече от година, но заради анонса й не се решавах да я почна, т.к. не съм мазохистка. ohmy.gif Започнах да я чета мнооооого, мнооого предпазливо като предполагах,че във всеки един момент мога да се откажа от нея. Вече споменах, че главната е незаконна дъщеря на "жена от бранша" и маркиз, и само този факт ми стигаше да захвърля романа. Обачееее ... след 30-та страница направо не можех да я оставя. Така че според мен, много често анонса на книгите е доста подвеждащ :speak:

Напълно съм съгласна, има книги чиито резюмета те карат да бягаш от тях като дявол от тамян, а се оказва, че са много хубави, докато се срещат и такива, на които анотацията отзад те грабва от пръв поглед, а самото произведение се оказва гола вода. Последния път, когато бях разочарована от подобно разминаване, беше с "Огърлицата" на Мелинда Макрей - супер резюме, но скучна книга!

Прочетох " Тази нощ или никога" по десетобалната 7 от мен, защото има два три момента в книгата, които са много забавни. Единият е като му разби главата, за да не разбере че е девствена, много се посмях в този момент. :cheers:

Сега чета " Заложница на съдбата" и засега доста ми харесва, сюжета е уникален до този момент. :ph34r:

Стигнах до средата и на " Покори нощта", но нещо ми доскуча и щи си я довърша по-късно тази седмица. ;)sad.gif

Някой има ли повече информация за свързаните книги на Пътни??????????? :idea::idea::idea::idea:

Прочетох " Тази нощ или никога" по десетобалната 7 от мен, защото има два три момента в книгата, които са много забавни. Единият е като му разби главата, за да не разбере че е девствена, много се посмях в този момент. :)

Сега чета " Заложница на съдбата" и засега доста ми харесва, сюжета е уникален до този момент. :)

Стигнах до средата и на " Покори нощта", но нещо ми доскуча и щи си я довърша по-късно тази седмица. :cheers:sad.gif

Някой има ли повече информация за свързаните книги на Пътни??????????? :idea::idea::idea::idea:

Хаха, да "Тази нощ или никога" е с доста забавни моменти, всички в книгата са големи уникуми. Друг смешен момент е, когато той я намира в дрешника, а после прислужницата за малко да ги сгащи там... хаха, падаше смях тогава.

Щом "Заложница на съдбата" ти харесва, значи и останалите книги на Пътни ще ти допаднат, според мен да дори по-добра от тази. "Заложницата..." е част от трилогия, но иначе в нея се споменават герой от друга поредица на авторката, която е много хубава. Ето и книжките по хронология:

Fallen Angels:

1.Petals in the Storm (1993) / Падналите ангели

2.Thunder and Roses (1993) / Неприлично предложение

3.Dancing on the Wind (1994)

4.Angel Rogue (1995) / Ангелът мошеник

5.River of Fire (1996)

6.Shattered Rainbows (1996) / Защото вярваш в любовта

7.One Perfect Rose (1997) / Розата и херцогът

Споделят се герои с поредицата: Regency

1. The Would-be Widow ( 1988 )

aka The Bargain / Заложница на съдбата

2. The Controversial Countess (1989)

3. The Rogue and the Runaway (1990)

"Падналите ангели" е книгата за въпросия граф Кандоувър, който се споменава в "Заложница на съдбата", всъщност едната книга завърша със сцената, с която почва другата. ;)

Хаха, да "Тази нощ или никога" е с доста забавни моменти, всички в книгата са големи уникуми. Друг смешен момент е, когато той я намира в дрешника, а после прислужницата за малко да ги сгащи там... хаха, падаше смях тогава.

Щом "Заложница на съдбата" ти харесва, значи и останалите книги на Пътни ще ти допаднат, според мен да дори по-добра от тази. "Заложницата..." е част от трилогия, но иначе в нея се споменават герой от друга поредица на авторката, която е много хубава. Ето и книжките по хронология:

Fallen Angels:

5.River of Fire (1996)

"Падналите ангели" е книгата за въпросия граф Кандоувър, който се споменава в "Заложница на съдбата", всъщност едната книга завърша със сцената, с която почва другата. ;)

Мда и аз до подобен извод стигнах , но не съм чела всичките и книги, затова може и да греша някъде : "Падналите ангели" - Рафи , "Защото вярваш в любовта" - Майкъл, "Неприлично предложение"- Никълъс , а коя е книгата за Люсиен????????????????? и остава още една книга с която ми се губи връзката в серията????????? ohmy.gif;)

Fallen Angels:

5.River of Fire (1996)

По хронология са малко по по-различен начин:

1.Thunder and Roses (1993) / Неприлично предложение

2.Petals in the Storm (1993) / Падналите ангели

5.Shattered Rainbows (1996) / Защото вярваш в любовта

6.River of Fire (1996)

...

Fallen Angels:

5.River of Fire (1996)

Наистина романите на Мери Джо Пътни са превъзходни и увлекателни cool.gif Тя е сред най-любимите ми авторки от жанра. Според мен е най-добре да започнеш поредицата с "Неприлично предложение".Този роман е отправната точка за цялата поредица. В него авторката обяснява защо четиримата приятели ги наричали "Падналите ангели" (красиви като ангели, но порочни като греха ;) ). В нея и четиримата все още не са женени, всъщност това е книга за първия от приятелите- Никълъс как среща любовта. Убийствено добър роман ;)

Само книгата за Люсиен не е преведена - третата от поредицата Dancing on the Wind ohmy.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

По хронология са малко по по-различен начин:

1.Thunder and Roses (1993) / Неприлично предложение

2.Petals in the Storm (1993) / Падналите ангели

5.Shattered Rainbows (1996) / Защото вярваш в любовта

6.River of Fire (1996)

Хм, за първите две грешката е моя, не съобразих, но за 5-та и 6-та позиция не знаех как са, нали едната не е издавана на бг, а не съм я чела на английски. Мерси за информацията. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.